...joo pientä epätarkkuutta mun postissa. Pitää sinne aika hyvät paperit olla. En nyt muista täysin noita pisteytyksiä ja rajoja mut kyllä kai sinne about noi ämmän paperit vaaditaan. Ja voihan sit noita pisteitä saada esim. suorittelemalla erinäisiä approja avoimessa yliopistossa. Hallinnolle pyrittäessä alkupisteet jopa säilyvät ja ne kerrotaan tietyllä kertoimella, joten sille puolelle on tärkeää, että paperit ovat hyvät. Kokeenkin pisteet painotetaan sitten sitä silmällä pitäen mille puolelle haet (pedalle vaikuttaa liikuntakokeet enemmän ja hallinnolle vastaavasti kirjallinen koe ja yo-pisteet jne.). Liikuntakokeissa on yleensä laaja skaala lajeja, joissa taito ratkaisee. Yleensä testit ovat seuraavista lajeista: palloilu, uinti, rytmiikka, telinevoimistelu, hiihto, luistelu, yleisurheilu, suunnistus.
Palloilussa on yleensä joku rata (esim. lento-, jalka- ja koripallo) ja jotain muita yksittäisiä suorituksia (esim. pesäpallon porttilyönti jne.)
Uinnissa on yleensä sukellustehtävä, jossa haetaan eripainoisia renkaita altaan pohjasta. Kokeessa saatetaan testata myöas rintauinnin potkuja tai vaparin käsivetoja.
Rytmiikassa on kyse erilaisista "tansseista"...niiden askelten osaamista ja yleisen rytmitajun testaamisesta.
Telinevoimistelussa on rata, jossa pitää tehdä erilaisia "temppuja"...on kippiä, kieppiä, puolivolttia, kärrynpyörää ja muita kehonhallintaa mitaavia liikkeitä.
Hiihto tapahtuu rullasuksilla. Yleensä testataan vuorohiihto.
Luistelussa on erilaisia liukumistehtäviä ja eri suuntiin tapahtuvaa kaarreluistelua.
Yleisurheilussa saattaa olla aitajuoksua, moniloikkaa jne.
Suunnistus tapahtuu luokkatilassa. Tehtävä on mahdollisesti sellainen, että kartalta näytetään miltä suunnalta rastille tullaan ja sen jälkeen pitää valokuvista erottaa mikä on oikealta suunnalta otettu kuva. Maastonmuotojen ymmärrystä mitataan siten, että näytetään korkeuskäyräkuvat, jotka pitää osata yhdistää oikeisiin sivuprofiilikuviin jne.