onhan silläki iso merkitys vaikka jossaki 5x5 syteemissä että kuinka tappiin sarjat menee ja millasia taukoja käyttää. eihän nuo numerot ole kuin osatotuus siitä millanen se reeni loppupelissä sitten on.
Rasitusaika määrää aika pitkälti miten se lihas kehittyy.. Eli ihan voi maalaisjärkeä käyttäen miettiä, että jos treenaa pitkiä sarjoja lyhyillä palautuksilla niin lihas kehittyy enemmän kestävyyteen.. Kun lihas kehittyy kestävyyteen, sen ei tarvitse kasvaa isommaksi.. Raskaita sarjoja tehtäessä lihas korjaa/kehittyy enemmän näihin rasitusajaltaan lyhyempiin ja intensiivisempiin tehtäviin, missä lihas kasvaa vahvemmaksi ja jossain määrin myös isommaksi..
Eli lihas ei tunnista monesko sarja on menossa, vaan rasitusaika määrittää sen että kehittyykö lihas enemmän kestävyyteen vai lihaskasvuun ja voimaan.. Lihaskasvu ja voimakaan ei kulje käsikädessä, mikä tekee tämän koko kehonrakennustreenauksen aika hankalaksi.. Joillekkin sopii 4toistot ja joillekkin taas 12, ja sen saa tietää yleensä kokeilemalla että mitkä sopii ittelleen..
Tosin ei kannata ajatella niin että jos joku sarja tai toistomäärä tuntuu hyvältä, se olis jotenkin lihaskasvulle edullisempaa.. Ite oon ainakin sitä mieltä että mitä vittumaisempi liike ja mitä paskemmalta se tuntuu suorittaa, sitä parempi se on jos haluaa tuloksia.. Huomaahan sen tuolla salillakin kuinka helvetisti noi tuntuu_hyvältä_reidenlähentäjä_pumppailijat saavat tulosta salilla..
Progressiivisuus on kanssa aika avaintekijä lihaskasvun kannalta.. Koska sitä lihasta "rikotaan" salilla, ruokapöydässä sitten "korjataan" lihakset jolloin ne yrittävät kasvaa vahvemmiksi ja isommiksi, tai kestävemmiksi (mikä riippuu siitä treenistä/ärsykkeestä).. Progressiivisuus voi olla räjähtävämpiä positiivisia, hitaampia negatiivisia, pidempiä sarjoja tai sitten all time favorite, eli kuorman lisäys.. Kuormaa kannattaa melkeimpä (ainakin natujen) aina nostaa vain sen minimin, koska lihas ei vahvistu niin nopeasti kuin moni kuvittelee..