Hei teille!
Selasin ensimmäiset 30 sivua threadista, koska kaikkea en nyt kerralla jaksa lukea. Haluaisin nyt tarkistaa teiltä, onko diettisuunnitelmani alkuunkaan kohdillaan.
Niin, eli siis rasvanpoltto on minunkin haaveenani. Tähän kohtaan hieman taustastani: olen treenannut nyt aktiivisesti 2 kuukautta kuntosalilla ja lihaa on tullut kroppaan kiitettävästi johtuen siitä, että olen laihduttanut reilun vuoden sisällä painoni 95 kilosta 75:n kiloon. Kaikki ei tietenkään ollut pelkkää rasvaa. Aikoinani harrastin jääkiekkoa ja sitä kautta jaloissani on erittäin paljon lihasta. Rasvat löytyvät lähinnä vatsan ja rinnan seudulta. (Vipit voivat katsoa kuvat tuolta Kuvat-osiolta)
Tällä hetkellä pituuteni on noin 183cm ja paino on nyt 85 kg. Kalorilaskurin mukaan kulutukseni päivänä, jolloin teen 60 minuutin salitreenin on noin 2800 kcal. En tiedä ollenkaan uskoako tähän vai ei.. Ainoa tapa on siis laittaa ylös kahden viikon ajalta syömiset, makroravinteet ja kalorimäärät?
Seuraavan viikon alussa vaihdan saliohjelmani 1-jakoiseen, jota teen kolme kertaa viikkoon. Kyse on siis HST-treenimetodista. Tällä yritän minimoida lihaskadon tulevan dieettini aikana. Välipäivinä pyrin tekemään aamuaerobista tai illalla lenkkeilyä.
Laskeskelin sopivaksi proteiinimääräksi noin 200g/päivä. Ajatuksena olisi noudattaa 40/40/20 ravinnejakaumaa. Ongelma on siis se, etten yksinkertaisesti ymmärrä, kuinka tietää/laskea tämä makroravinnejakauma. Tähän siis kaipailisin neuvoja..
Silmämääräisesti arvioisin rasvaprosenttini olevan about 18, ja haluisin tiputtaa sen reilusti alle viiteentoista menettämättä vähäisiä lihaksiani..
Aikomuksena on syödä seuraavanlaisesti helmikuun alkuun/ siihen saakka ennen kuin tiedän enemmän oikeaoppisesta diettaamisesta:
Aamupala: kuppi tai kaksi kahvia mustana, kolmen munan munakas/ purkki ehrmannin rahkaa+marjoja
Lounas: kouluruoka, eli 2 lasia maitoa, puoli lautasellista salaattia ja loput lihaa. Perunoita enkä riisiä syö. Joskus täytyy syödä pastaa.
Sitten salitreeniä, jonka jälkeen palkkari
Iltapäivä: tonnikalaa+raejuustoa / Ehrmannin rahkaa purkki tai pari + mahdollisesti hedelmiä, kuten omena tai mandariineja / mutsin tekemää karppaussafkaa + kuppi tai kaksi kahvia
Iltapala: Maitorahkaa (Ehrmann), tai tonnikalaa, tai jotain muuta proteeini/rasvapitoista
Tältä pohjalta sitten muuttamaan ruokailua..?
Ja sori vielä kerran, tiedän että tää thread on täynnä omani kaltaisia nyyppien viestejä, mut perkele ku ei vaa mee jakeluun :P Muutaman päivän olen tiiviimmän flunssassa lueskellut näistä treenaus ja ruoka-asiosta ja pää on täynnä tietoa. Nyt vaan pitää jäsentää se ja toteuttaa käytännössä.