Lääkäreiden suhtautuminen nuoriin (avautuminen)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja reme
  • Aloitettu Aloitettu
Siis reseptikö jäänyt saamatta?

En tiedä millä logiikalla ton nyt heitit. Pari viikkoa sitten juttelin erään vanhan miehen kanssa terveysaseman odotustilassa ja tuli sitten puheeks nää ulkomaalaiset lääkärit. Seki äijä tokas, että välillä menee tosi hankalaks, kun ne ei ymmärrä Suomea niin hyvin, ku pitäis.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
loistavaa tekstiä. tähän vois vielä lisätä sellaisen asian kun monet niin ylistävät noita yksityisiä lääkäreitä, miten se yksityisen puolen lääkäri on parempi? miten se muuttuu paremmaksi kun se lopettaa päivystyksen arvaus keskuksessa ja menee jatkaa omia töitään yksityiselle vastaanotolle?

Julkisella puolella potilaalla ei ole mahdollisuutta valita lääkäriä, vaan joutuu sille oma"lääkärille"/-lääkärille. Lääkäri saa varmaan vaan esimiehiltä kiitosta, kun hommat hoituu "hyvin", kun ei ole ruuhkaa vastaanotolla - oikeasti kaikki käy yksityisellä, kun tietävät ettei siltä oma"lääkäriltä" saa apua. Onnellisia ne, joille sattuu osaava lääkäri omalääkäriksi.

Yksityisellä puolella kerran ammattitaidottomaksi / luonnevikaiseksi todetulle lääkärille ei mene toisen kerran, ja lopulta lääkärillä ei ole enää kävijöitä.. Ainakaan suuri osa ei käy toista kertaa. Täällä taas tämä ei ole hyvä asia, kun kassaan ei tule rahaa.

Lääkärin alkuperäisellä kansallisuudella nyt ei ole mitään väliä, kunhan kommunikaatio pelaa jollain kielellä ja hän osaa asiansa.

tällaisia on todella paljon, ilmeisesti se siellä ykstyisellä puolella osaa silloin antaa ne diagnoositkin:david:. tietysti yksityisellä on se puoli että, jos potilaalla on rahaa niin tutkimuksia saa vaikka millä mitalla, mutta se ei taas ole pätkääkään siitä lääkärin pätevyydestä kiinni. kunnallisella puolella on selvää että pitää tarkkaan harkita ketä kalliisiin tutkimuksiin laitetaan ja ketä ei. ei jotain 17v lasta voida heti johonkin magneetti kuviin laittaa jos vähän selkää kolottaa, mielestäni tämä on aivan päivänselvä asia. eriasia jos tilanne on kestänyt jo pitkään.

Ei se valitettavasti ole yksityiselläkään puolella mikään itsestäänselvyys, että lääkäri osaisi asiansa, mutta sitten voi mennä toiselle lääkärille, ja toivoa että se toinen (tai kolmas tai..) osaisi asiansa. Tai sitten perehtyä itse siihen ongelmaansa, ja pyytää labroja, joista voi poissulkea mahdollisia ongelman syitä - ja yksityisellä puolella yleensä ne haluamansa labrat tosiaan saa lähetteeseen, kun ne itse maksaakin.

Ikävä kirjoittaa näin tylysti lääkäreistä, mutta itseltä meni 6 VUOTTA erään ongelman ratkaisuun, ja yksinomaan siksi, että lääkäreillä ei ollut omaan alaansa kuuluvaan asiaan osaamista. Kaipa olivat nukkuneet lääkiksessä, tai eivät olleet päivittäneet tietojaan, jos sitten joskus ei vielä asiaa opetettu. Lopulta itse pyytämälläni labrakokeella löytyi selkeä syy oireisiini.

Eräs näistä sankareista vielä, kun kerroin salilla käyväni (jee, huomasi lihakseni, kun kysyi asiaa:), kysyi käytänkö jotain lisäravinteita, ja kun siihen sanoin "proteiinipirtelöitä" treenin jälkeen juovani, että siitä kaikki johtuu - niissä on vaikka mitä hormoneja ja kiellettyjä aineita, vaikka ne muka on laillisia, ja ne laittaa kropan ihan totaalisen sekaisin. Eikä ollut mikään yleislääkäri, vaan erään alan erikoislääkäri yksityisellä puolella. Jep jep. Tuli helppo diagnoosi sitten. Voi niitä, jotka ei perehdy itse asioihin ja uskovat häntä.

Että ei, valitettavasti lääkärit EI todellakaan aina osaa asioitaan. :(
Yksityisellä voi käydä aina sillä kerran osaavaksi toteamallaan lääkärillä.

Ettei tulisi liian lääkäreitä mollaava kirjoitus, niin IMHO ihan sama se on millä tahansa alalla, eli on se sitten lääkäri, putkimies tai koneistaja, niin osa tekee paskaa jälkeä ja osa osaa asiansa oikeasti, ja loput jotain siltä väliltä. Ihmisiä ne kaikki on. Tärkeää on vaan mahdollisuus äänestää jaloillaan ja viedä rahansa sille osaavalle.
 
Sen verran mitä olen vertaillut yksityisellä ja kunnan arvauskeskuksessa käyntiä, on se yleinen "touhu" niillä yksityisillä paljon tehokkaampaa. Tuolla lähimmässä arvauskeskuksessa on aina semmonen "veltto" meininki ja sieltä oikein aistii sen, kuinka ketään ei oikein nappaa palvella asiakkaita, eikä ketään kiinnosta mitä mieltä asiakkaat ovat palvelun laadusta ja nopeudesta. Yhden yksinkertaisen lääkärintodistuksen saamiseksi joutui palloilemaan kahden eri sairaanhoitajan ja yhden lääkärin vastaanotolla. :david: En ole KOSKAAN päässyt arvauskeskuksessa sinne vastaanotolle siihen aikaan, kun aika on varattu. Noin 20-30min yleensä joutunut vähintään odottamaan. Viime kerralla joku nainen pienen lapsensa kanssa hyvin kertoi, että noin 45min saanut aina odotella että päässyt vastaanotolle. Lääkäri vain huikkasi sille jotain "ei voi mitään". :D

Ehkä se motivaatio siellä kunnan arvauskeskuksessa ei ole kaikilla niin korkealla, kun suojatyöpaikoissa ovat. Yksityisellä loppuu tulot, jos tulee liikaa tyytymättömiä asiakkaita.
 
ite oon käynyt yksityisellä(työterveys) ja ihan normaali terveyskeskuksessa. palvelu tismalleen samanlaista ollut odottamisineen yms. ainoa hyvä puoli yksityisellä on se että ottavat verikokeita klo 17saakka kun terveyskeskuksessa se loppuu jo klo 11. yhden kerran olen myös käynyt yksityisellä sillain että ihan omaa lompakkoakin on kaivettu, ei eronnut sekään lääkäri(ortopedi) mitenkään terveyskeskus lääkäreistä.
 
Ehkä se motivaatio siellä kunnan arvauskeskuksessa ei ole kaikilla niin korkealla, kun suojatyöpaikoissa ovat. Yksityisellä loppuu tulot, jos tulee liikaa tyytymättömiä asiakkaita.

Huomaa ettei sinulla ole relistista käsitystä lääkärin työstä ja resursseista.
 
Popsikaa pois vaan niitä antibiootti kuureja, kyllä ne lääkärit ja lääketehtaat viimoseksi ja parhaiten nauraa, kun lopulta bakteerien resistenssi on kasvanut siihen mittaan, että ydintuhokaan ei niitä poista. Joka nuhaa ei tartte kuurilla hoitaa, eikä kaikkia selkäkipukohtauksia tarvitse magneetti kuvata.

Kyllä ne arvauskeskukset on aina vaan niin perseestä, että tuskin sinne kukaan yksinäisten mummojen lisäksi aikansa kuluksi menee. Ei ne tohtorit joka köhään antibioottia määrää toisin kuin esmes Jenkkilässä. Urpot haluaa vaan jotain vastiketta lääkärinreissulle.. näin saadaan antibiootit viirustautiin :david:

Edellisellä reissulla kävin valittamassa keuhkoputkentulehdusta (sairastin keuhkokuumeen alle vuosi sitten) niin jonotuksen jälkeen pääsin hoitajan vastaanotolle ja käskettiin juoda teetä. Hyvä ettei tullut jälkitauteja, vaan arpapeliä tuo on/oli. Oli vähä komiikkaakin mukana ku se sanoi, ettei voi kuunnella keuhkoja, koska on hoitaja.. Enemmän se on resursseista kiinni ku terveydenhuollon ammattilaisten asennevammasta.

No suhtautuminen muuten on ihan asiallista :D Koska minäkin olen :rolleyes:
 
Taidan olla tän asian kanssa ristiretkellä ja pahoittelen jo valmiiksi, MUTTA...:curs:

Sen verran mitä olen vertaillut yksityisellä ja kunnan arvauskeskuksessa käyntiä, on se yleinen "touhu" niillä yksityisillä paljon tehokkaampaa. Tuolla lähimmässä arvauskeskuksessa on aina semmonen "veltto" meininki ja sieltä oikein aistii sen, kuinka ketään ei oikein nappaa palvella asiakkaita, eikä ketään kiinnosta mitä mieltä asiakkaat ovat palvelun laadusta ja nopeudesta. .

Kai se yksityisellä on tehokkaampaa, kun ei niitä asiakkaitakaan ole niin paljoa! Hyvä luoja, miten kellään ei nyt tule ajateltua, että perusth. hoitaa ne kaikki ovelta sisään tulevat. Siis KAIKKI. Ajan kanssa tai ilman. Kilttinä tai v***umaisena. Humalassa tai kamoissa. Tyytyväisenä tai tyytymättömänä.

Yhden yksinkertaisen lääkärintodistuksen saamiseksi joutui palloilemaan kahden eri sairaanhoitajan ja yhden lääkärin vastaanotolla. :david: En ole KOSKAAN päässyt arvauskeskuksessa sinne vastaanotolle siihen aikaan, kun aika on varattu. Noin 20-30min yleensä joutunut vähintään odottamaan. Viime kerralla joku nainen pienen lapsensa kanssa hyvin kertoi, että noin 45min saanut aina odotella että päässyt vastaanotolle. Lääkäri vain huikkasi sille jotain "ei voi mitään". :D .

Eiköhän kyse ole just siitä priorisoinnista, ensin hoidetaan se kiirreellisin. Kyllä itseänikin sapettaa kun joutuu odottelemaan vuoroaan ja joskus päivystyksessä jopa useita tunteja ennenkun näkee lääkäriä, mutta en ole koskaan aatellu, että kukaan ei siellä mitään tekis ja siks jonot kasvaa. 45minuutin odottelu on vielä pitkälti alle kipurajan. Lapsenkin kanssa.

Tarkotuksenani ei todellakaan ole glorifoida lääkäreitä, enemmänkin sitä koko hoito organisaatiota joka tekee hommia aika tiukilla tuolla perusterveydenhuollossa, jatkuvasti supistuvalla budjetilla ja pienenevillä resursseilla. Voiko suomi enää ylpeillä olevansa hyvinvointiyhteiskunta, kun jokin niin perusasia kun terveydenhuolto ajetaan alas? Sitähän ne päättäjätkin toivovat, että mahdollisimman moni menisi yksityiselle ja kustantaisi itse hoitonsa. Jokainen hoitamaton potilas perusterveydenhuollossa on pelkkää säästöä kunnille. Julkinen sairaanhoitohan on täysin tappiota tekevä sektori. Se ei tuota rahaa vaan kuluttaa sitä.

Eikä tarkotus ole myöskään demonisoida yksityistä sektoria, olen itekkin käyttänyt niiden lääkäri palveluita ja ollut ihan tyytyväinen. Siellä ei tarvitse jonottaa ja saa itse päättää milloin sinne menee. Rahallahan saa.

Mistä tää kaikki alko? Ai niin selkäkivusta.. Toivottavasti se on jo parempana.. :)
 
Ja kaikille kitisijöille vinkkinä: Ottakaa sairaskuluvakuutus ja tapaturmavakuutus. Tällöin pääsette yksityiselle milloin tahansa ja vakuutusyhtiö maksaa. Näin tk-lääkäreiden hommat helpottuvat edes hieman, kun jäätte pois potemasta Napoleon syndroomaa siellä odotustilassa.
 
Ja kaikille kitisijöille vinkkinä: Ottakaa sairaskuluvakuutus ja tapaturmavakuutus.

Ei vakuutukset itseään takaisin säästä.

PS. Suomen terveydenhuolto on tasokasta, mutta hidasta. Minkäs sille voi.
 
Sen verran mitä olen vertaillut...
...Ehkä se motivaatio siellä kunnan arvauskeskuksessa ei ole kaikilla niin korkealla, kun suojatyöpaikoissa ovat. Yksityisellä loppuu tulot, jos tulee liikaa tyytymättömiä asiakkaita.

Ei sinulle tietenkään tullut mieleen, että mitä jos se myöhästyminen johtuukin esim. siitä että 20 minuutin ajanvarausaika ei vaan ole riitänyt hyvään palveluun ja lääkäri on tutkinut muutamaa potilasta 10 minuuttia pidempään? Vai luuletko että ne lääkärit saavat aina julkisella päättää siitä kuinka tiuhaan potilasajat vaihtuvat?

Mainitsemasi todistusasian arvioiminen riippuu myös vähän siitäkin että mikä todistus on kyseessä. Jos kyseessä onkin ollut joku turhanpäiväinen esim. harrastustoimintaan liittyvä todistus, niin sellaiset eivät edes kuuluisi "arvauskeskuksen" hoidettaviksi ja siinä tapauksessa olet saanut erittäin hyvää palvelua! Voin myös kertoa että saikkutodistuksen hakija ei ole yleensä hätätilapotilas.

Oliko odottamaan joutuneella lapsella hätätila? Kovat tuskat? Mitä järkyttävää on siinä että joutuu odottamaan 45 minuuttia? Viereisessä huoneessa on voitu samaan aikaan vaikka elvyttää jotakuta. Ja että julkinen terveydenhuolto on SUOJATYÖTÄ??? Arvioisit edes saamaasi palvelua, etkä sitä pidetäänkö sinua maailman napana!
 
Ja kaikille kitisijöille vinkkinä: Ottakaa sairaskuluvakuutus ja tapaturmavakuutus. Tällöin pääsette yksityiselle milloin tahansa ja vakuutusyhtiö maksaa. Näin tk-lääkäreiden hommat helpottuvat edes hieman, kun jäätte pois potemasta Napoleon syndroomaa siellä odotustilassa.
Ei mitään lisättävää.

Ja 45min ei ole munkaan mielestä mitenkään massiivinen myöhästyminen - lisäksi myöhässä oloon on aina (yleensä lääkäristä riippumattomat) syynsä, ja lääkäriä harmittaa se yhtä paljon kuin potilasta.

Mainittakoon, että joissakin kiireisissä päivystyksissä kannattaa todellakin varata reilusti aikaa jonottamiseen, jos oma vaiva ei ole kovin kiireistä luokkaa. Tietyissä paikossa >8h odottamisetkaan eivät ole mitenkään poikkeuksellisia.

Ja edellisen pointtina ei varmaankaan ollutkaan vakuutusten itsensä takaisin säästäminen, vaan siltä (kestämättömältä) jonotukselta säästyminen. Jos ei halua tk:ssa käydä, niin tämä on vapaa maa.
 
Lisää vettä myllyyn:

Kansalainen TK:ssa: Potilas
Kansalainen yksityisellä: Asiakas

Onko näin? Vai ovatko terveyskeskuskävijätkin asiakkaita? Saatko olla rehellisesti potilas, jos menet yksityiselle?(Riippuu varmaan lääkäristäkin)
 
Lisää vettä myllyyn:

Kansalainen TK:ssa: Potilas
Kansalainen yksityisellä: Asiakas

Onko näin? Vai ovatko terveyskeskuskävijätkin asiakkaita? Saatko olla rehellisesti potilas, jos menet yksityiselle?(Riippuu varmaan lääkäristäkin)

Kinkkinen asia. Paljon helpompaa sanoa, että yksityisellä asiakas joka on täysin totta, tk:ssa tilanne riippuu varmaankin lääkäristä.

Ne jotka valittaa päivystyksen jonottamisesta tai siitä että ollaan myöhässä vaikka normi vastaanotolla tai ettei heti ensimmäisenä heitetä just sun selkäkipua tai polvikipua magneettiin, voisivat joskus tutustua vähän mitä siellä terveyskeskuksesa oikeasti tehdään ja kuinka paljon ja millä resursseilla.

Siinä joskus päivystyksessä saa kerätä kaiken hyvän tahtonsa ettei sano potilaalle päin naamaa sitä mitä oikeasti tekis mieli joskus sanoa. Oikeasti kun tietäisitte mitä siellä oikeasti tapahtuu.. Se ei ole yks tai kaks kertaa kun minäkin olen päivystyksessä tehnyt hommia 8-12 tuntia käymättä kusella, kun ei ehdi. Ja sitten kun se 8-12h jälkeen on päässyt kuselle ja syömään, onkin jäljellä enää se toiset 8-12h vuoroa.
 
Se ei ole yks tai kaks kertaa kun minäkin olen päivystyksessä tehnyt hommia 8-12 tuntia käymättä kusella, kun ei ehdi. Ja sitten kun se 8-12h jälkeen on päässyt kuselle ja syömään, onkin jäljellä enää se toiset 8-12h vuoroa.

12+12=24

Kova jätkä. (Vitsi ilman hymiötä)

Kerran kun olet lääkäri niin mun on aivan pakko kysyä mitä tohtorit puuhastelee sen ajan kun ei ole potilasta pöydällä? Omat lääkärinreissut on yleensäottaen aina jotain väliä 5-15min ja potilaita silti kutsutaan vain noin 20-30 min välein :confused:
 
En ole KOSKAAN päässyt arvauskeskuksessa sinne vastaanotolle siihen aikaan, kun aika on varattu. Noin 20-30min yleensä joutunut vähintään odottamaan.
No voi kauheaa. Mulla menee yksityisellä tyypillisesti 15 min odotteluun ja osaan varautua siihen. Kannattaisiko varata itsekin vähän puskuriaikaa? Luuletko, että terveydenhuollossa ollaan jotain koneita ja potilas pistetään pihalle sekunnilleen kun se varattu aika on mennyt?
 
Normipäivystys.
Jep. Ja parhaimmillaan 3 kertaa viikossa. Ja joillekin tulee vielä siihen normi työpäivä päälle = 32h.

Ja tietyissä paikoissa kannattaa ottaa evääksi vain sellaista, jota voi syödä samalla kun kävelee / kirjoittaa. Koska ei ole aikaa pelkästään syödä.
 
Ei vakuutukset itseään takaisin säästä.

PS. Suomen terveydenhuolto on tasokasta, mutta hidasta. Minkäs sille voi.

Montaa kertaa ei tarvitse käydä lääkärissä vuodessa, että on jo saaja osapuolena. Yksi isompi leikkaus niin, avot, sillä on saatu on 10-20 vuoden vakuutusmaksut kulutettua.

Esim. oma sairaskuluvakuutus ilman omavastuuta maksaa hieman yli 100€/v ja tapaturmavakuutus saman verran. Ne on maksaneet itsensä jo moneen kertaan takaisin.
 
Kerran kun olet lääkäri niin mun on aivan pakko kysyä mitä tohtorit puuhastelee sen ajan kun ei ole potilasta pöydällä? Omat lääkärinreissut on yleensäottaen aina jotain väliä 5-15min ja potilaita silti kutsutaan vain noin 20-30 min välein :confused:

Kirjoittavat edellisen potilaan tietoja ja tutustuvat seuraavan potilaan tietoihin. Joku voi jopa hoitaa puhelinkonsultaatiota siinä välissä.
 
Kerran kun olet lääkäri niin mun on aivan pakko kysyä mitä tohtorit puuhastelee sen ajan kun ei ole potilasta pöydällä? Omat lääkärinreissut on yleensäottaen aina jotain väliä 5-15min ja potilaita silti kutsutaan vain noin 20-30 min välein :confused:

Kirjaa sitä edellistä käyntiäsi koneelle, vastaa puhelimeen, soittaa soittopyyntöjä, käy katsomassa naapurihuoneessa makaavaa rintakipuista mummoa, hörppää vettä, vastaa hoitajan konsultaatioihin, katsoo verikoetuloksia siitä rintakipuisesta mummosta, käy puuduttamassa/ompeleen jonku haavan.. noin niinku esimerkiksi.

edit: helposti terveyskeskuspäivystyksessä on 2-3 potilasta ainakin työnalla yhtäaikaa. Sairaalassa 2-3 yhtäaikaista ei riitä mihinkään.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom