- Liittynyt
- 24.9.2004
- Viestejä
- 12
Joona sanoi:Mahtava vertaus kyllä :D
Tuosta Smolovista nyt tuli mieleen, että mahtaakohan olla aloittelijalle aivan mahdoton rutistus, kun kyykkytulos ei ole todellakaan mikään hyvä? Ajattelin aloittaa hieman pienemmillä raudoilla, kuin tuo laskuri tarjoaa ja katosa miten käy, kun rautamäärä alkaa nousta. Frekvenssin ei pitäisi ainakaan periaatteessa olla ongelma, eri asia on sitten miten todellisuudessa käy.
Lisäksi ihan vain tällaisena perverssinä ideana, joka paukahti eräänä iltana mieleen, että millainen vaikutus box-kyykyllä mahtaisi olla ponnistusvoimaan?
Itse asiassa sopii ehkä paremmin juuri aloittelijalle. Alussahan kehitys on suht nopeaa ja sitä tapahtuu voimatason lisäksi mm. tekniikassa - malliakin tosin usein tarvitaan. (Jos satut näkemään pukuhuoneessa heilahtelevan tunkin jonka lapojen päältä kulkee vaatehenkarin pituinen känsä, tai kuulet ko. karjun salin perällä ravistelevan kaltereita ei haittaa yskäistä ja kysyä, mitenkä minnäinkin tästä.)
9:n toiston sarjassa voi alkuun tuntua olevan toisto liikaa. Jos noin, voit hyvin jättää sarjan vaikka seitsemään. Voiman herääminen saattaa kestää: 5 x 7 :n sarjoista vasta neljäs tai viides ja viimeinen voi tuntua sarjoista keveimmältä. Onpa viimeiseen joskus ottaa pari extraa tarvitsematta pelätä hapoille menemistä.
Lämmittely, vaikkapa vähän kuntopyörää on hyväksi polville ja kevyt venyttely etenkin etu- ja takareisille ennen treeniä auttaa kyykkäämään heti alkuun riittävän syvälle ja säästää selkää. Venytellä toki pitää kotonakin.
Ravinnosta - vaikka hyvin söisit, voi hyvin olla, että lättytaikinaakin tarvitaan. Itelle riitti het treenin jälkeen huiviin heitetty protskujuoma (prot: 60 g ) ja 3- 6 munanvalkuaista per ilta cyclen ajan. Vitamiineihinkin tuli vähän tuhlattua.