Kyykky- ja mavekyssäreitä

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Tossakin painossa silti käytän persettä alempana, ja ns. yritän.
Takapuoli mahdollisimman ylös ja horisontaalisesti mahdollisimman lähelle tankoa olisi tavoite lähtöasentoon.
Jos työntää takapuolen mahdollisimman alas, menee se samalla kauas tangosta ja vaikein kohta eli maasta irrotus menee maksimaalisen haastavaksi.
 
Onko tuttu juttu että särkee tuonne 2-3 cm polven alapuolelle? Kyykätä pystyy kun lämmittelee kunnolla tai pitää enemmän välipäiviä treenien välillä, mutta leposärkyä esiintyy jälkeenpäin. Ei mitään kivuliasta mutta huomaa monasti pitemmillä ajomatkoilla että alkaa särkeen levossa.

1710797949429.png
 
Mistä mahtaa johtua seuraava?

Eilen kovassa kyykkysarjassa tuntui alasmenovaiheessa painetta otsassa (otsaa ns. kiristi), ylöspäin tullessa helpotti. Taju ei lähtenyt ja lopputreeni sujui ongelmitta. Kasvoihin ilmestyi pieniä punaisia täpliä. Päätä ei särje ja olo on muuten hyvä. Onko hengitystekniikalla vaikutusta?
 
Paineita kannattaa päästää noustessa pikkuhiljaa ulos, ettei tollasia tule. Joskus enempi ominaisuus kuin vika. Pintaverisuonet hieman vuotaa läpi viskositeettisyistä ja siitä ne pisteet. Ei vaarallisia. Pääkivut voi johtua jännitysniskasta myös, mutta ellei huimausta tuu, ei niin kriittistä.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Olen tehnyt maastavetoa nyt ensimmäistä kertaa osana suunnitelmallista treeniä muutaman kuukauden ajan. Itsellä on ollut aiemmin haasteita etenkin maven kanssa vähän laiskojen pakaralihasten ja liikkuvuuden kanssa, mutta tuntuu että tekniikkaan on tullut nyt ensimmäistä kertaa tasalaatuisuutta ja selkäkin on pysynyt hyvin tiukkana koko vedon ajan. Olen tehnyt mavea pääosin pienten 2,5kg kiekkojen päältä ja ilman kenkiä saadakseni paremman ala-asennon vetoon, mutta viime aikoina olen siirtynyt vetämään pääosin suoraan maasta jotta saisin koko liikkeen mukaan.

Kiinnostuin tänään kuitenkin kokeilemaan miten salilla ollut Trap Bar -tanko vaikuttaisi asentoon ja vetoon ja tein vähän vertailua eri alkuasentojen välillä (liite).
Oheisessa kuvassa on siis variaatiot normitangolla maasta, kiekkojen päältä sekä trap barin eri otteilla.

Mitä kokeneemmat käyttäjät sanovat? Miltä asento näyttää eri variaatioilla ja tuntuuko että tekniikan puolesta jotain näistä kannattaisi suosia jos miettii sekä tekniikan puhtautta ja tehoa?
 

Liitteet

  • mave_tangoilla.jpg
    mave_tangoilla.jpg
    125,2 KB · Katsottu: 170
Kaikissa ok aloitusasento. Trap bar on yleistä nostamista ja maastaveto painottaa hieman enemmän takaosastoa. Kumpaakin voi ja kannattaa tehdä. Korokevedoille en nää funktiota noin pienellä korolla.
 
Teen välillä alemmilla ja välillä ylemmillä korokkeelta tulee harvoin tehtyä. Mitenkähän nuita kannattais vaihdella nuita eri korkeuksia eri treenikertoina ?
Esim. fiiliksen mukaan vaihteluks, tai tietyn aikaa panostus pelkkiin korokevetoihin. Tai normisarjat lattiasta, ja kevyemmillä päälle korokkeelta. Tyylejä on monia, eikä mikään oo laitonta. Ite vedän välillä korokkeelta(normimavea) ihan sellasistaki syistä, että a) ei jaksa just sinä ajankohtana tehä isoilla painoilla syystä X, mutta b) haluun silti haastellisia työsarjoja. Eli koroke on se haaste, eikä pelkästään isommat painot tangossa. Liikkuvuudelle myös ihan priimaa. Trap tanko jos olis omalla salilla, ni käyttäisin sitä kyllä aika usein, ja hyödyntäisin alempia kahvoja ja/tai sitä koroketta. Sen verran hyvä väline imo.
 
@Jii1 Jos se ihan lähtö on ongelma kapeessa vedossa, 3-5cm. Enempi polvia eteen alussa eli ei kurkotellen. Enemmän käytän näissä ongelmissa kuitenkin 2-5s leijustoppeja sentin nostamisen jälkeen. Etukyykky hieman korkeana ja stopeilla on hyvä apu myös.
 
Eka video oli selkeämpi= parempi, kun haetaan näitä take home -juttuja tekniikoista. Lift- osuuteen se kantapäät lattiasta läpi toki sopisi mielikuvaksi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom