Kyykky- ja mavekyssäreitä

suorakulma missä? polvessa? no ei.

voimanoston syvyyskriteerillä ei oo mitään tekemistä polvikulman kanssa. jos polvi menee eteen paljon se myös heikentää syvyyskriteerin saavuttamista ja nostaja antaa tasoitusta muille. ei siinä muuta pahaa ole.

painonnostajan kyykyssä polven nimenomaan pitää mennä eteen, että saadaan tarvittava apuliikevaikutus kisanostoja varten.

noita piirroksia ei ehkä kannata laitella, ku ne on niin huonoja, ettei niistä oikein selviä mikään. täs nyt oli kyse siitä kyykyn syvyyden määritelmästä kisassa ja se ei kulmilla pelaa. ei se kaipaa mitään ajattelua vaan siitä on määritelmä säännöissä: reiden tulee lonkan kohdalta käydä alempana kuin polven kohdalta. toi kuvan kyykky semmonen kyllä siis on.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
no ei se ole 90° myöskään suhteessa maahan, puihin tai heinäsirkkoihin. mitään astelukuja ei sääntökriteereissä ole.
 
Kello voi olla liian paljo, etten tajuu, tai puhutaan eri asiasta.
Täs kuva demonstraatioks.
116160-8cf897cfe37a3a11a1e8cf2f7f93eb4f.jpg


Paskasti piirretty, ja henkilö A):ki ois kaatunu jo, ellei tehny boksille ;D.
Pointtina noi polvet vaan. Kylhän henkilö B:n polven ojennuksen liikerata on pidempi.
Henkilö C) tekis vaikka Sissy kyykkyä, maaten nilkkojensa päällä, eli maksimaalinen polven ojennus.

Miten sinä itse linkkaat kuvan, jossa polvikulma nimenomaan on määritelty säären ja reiden väliseksi kulmaksi etkä siltikään tajua? Noissa sinun piirtämissä kyykyissä polvikulmat on: A vähän yli 90 astetta, B noin 45 astetta. Tottakai silloin B:n on ojennettava polvea enemmän kun se on enemmän koukussa. Mutta molemmat kyykyt eivät ole "90 asteen kyykkyjä".

Kumpikaan noista ei ole myöskään voimanostosyvyisiä kyykkyjä.
 
ihan hyviä pohjakyykkyjä. jos haluat sinne ihan pohjaan apuja, älä pomputtele yhtään äläkä löysää paineita, vaan pidä selkee staattinen pito 1-5s. vipoissa nyt pikkusen alko jullettaan, mutta tiukemmissa sarjoissa se heikko kohta paljastuu hyvin. etureidet ei enää jaksa ja tekeminen kääntyy osaksi takaketjulle.

kyllä se heikko paikka on siinä puolikyykyn paikkeilla eli jos et bokseja tee, stoppaa siihen heikkoon paikkaan joka toistolla joko alasmennessä tai ylöstullessa tai tee erikseen puolikyykkyä pelkästään, mutta stoppi siellä alakohdassa.

jullet ja lantionnostotkin ookoo kamaa.
 
se pikkupomputtelu ja muu dynaaminen suunnanvaihto treenaa lihaksen elastista voimantuottoa ja sellasenaan siis ihan treenattava asia. heikkoja paikkoja sillä ei niin tehokkaasti kuitenkaan poistella, mutta kehittää nopeutta kyllä.

jos selkä pysyy normaalissa asennossa pyöristymättä, niinku nyt vaikka sun julleissa, ei se rikki mene. polven ja lonkan ojennusrytmejä on vähä erilaisia ja toki tosi suuria romuja nostellaan hieman polvella ennakoiden. se ei kuitenkaan ihan ideaali oo, mutta jos ei yhtään päkiälle painu se paine, en pahemmin oo mutissu omassakaan tiimissä. tai no oon, mutta asiat korjaantuu/kehittyy omaa tahtiaan sitten.
 
jullessa polvi saa olla hieman auki ja syvemmälle ei tarvi mennä selänkään. sitten on toki olemassa jullekyykky, missä eka tehdään julle aika reiluun kallistukseen ja sitten vasta kyykky alas ja kyykkynä normaalisti ylös. hyvä apu sekin. julle ei usein tunnu niinku sjmv, mutta on erinomainen kyykyn ja vedon apu. bruce lee teki sen sit väärin, jos rikki meni.
 
jullessa polvi saa olla hieman auki ja syvemmälle ei tarvi mennä selänkään. sitten on toki olemassa jullekyykky, missä eka tehdään julle aika reiluun kallistukseen ja sitten vasta kyykky alas ja kyykkynä normaalisti ylös. hyvä apu sekin. julle ei usein tunnu niinku sjmv, mutta on erinomainen kyykyn ja vedon apu. bruce lee teki sen sit väärin, jos rikki meni.
Mulla kyllä julle tuntuu ihan samalta kuin sjmv. Tosin teen sjmv:n romanialaisena ja sehän on täysin identtinen jullen kanssa.
 
Kai siihen julleenkin on monta erilaista oikeaa tapaa. Itsellä ei kyllä julle/gm tunnu yhtään samalta kuin sjmv tai rdl (itselle nämä selkeästi eri liikkeet), tosin teen sen ssb:lla vaihtuvilla jalkaleveyksillä ja melko raskaanakin ajoittain (voi mennä yli 80% ssb-kyykyn sarjapainoista).
 
Kai siihen julleenkin on monta erilaista oikeaa tapaa. Itsellä ei kyllä julle/gm tunnu yhtään samalta kuin sjmv tai rdl (itselle nämä selkeästi eri liikkeet), tosin teen sen ssb:lla vaihtuvilla jalkaleveyksillä ja melko raskaanakin ajoittain (voi mennä yli 80% ssb-kyykyn sarjapainoista).
Ei kai siihen hirveän monta erilaista tapaa voi olla. Molemmissa on tanko oltava tukipisteen, eli jalkaterän, kohdalla ja molemmissa on työnnettävä lantiota taakse ihan yhtälailla jos aikoo pitää selän suorassa, tai fysiikan lakien mukaan kaatuu. Ja fysiikan lakien mukaan tangon vertikaalisella paikalla ei ole merkitystä kun voima on suoraan alaspäin, eli tilanne on täsmälleen sama, on tanko sitten hartioilla tai roikkuu käsistä.

Pieniä eroavaisuuksia on sen mukaan millä leveydellä jalat on, paljonko polvet on koukussa, mikä on selän kulma, eli laskeutuuko toisessa alemmas kuin toisessa tai onko jossain liikkeessä selkä jostain syystä köyryssä. Pientä eroa voi tulla myös tangon paikasta, koska ssb:lla tehden se tuo tankoa lähemmäs niskaa ja normaali tanko taas on tiputettava vähän alemmas ettei se tule niskasta yli jos aikoo laskeutua vaakatasoon. Ssb:llä mäkin tuon teen ja siinä joutuu työntämään lantiota vielä enemmän taakse kuin normaali tangolla, koska tanko on kauempana edessä kun ollaan ala-asennossa ja se tekee liikkeestä samalla raskaamman ja tuon venytyksen takia hyvin rdl-tyyppisen.

Mulle luonnollisin tapa tehdä julle on sama kuin luonnollisin tapa tehdä rdl, eli polvikulma ja selän asento suunnilleen sama ja siksi ne tuntuu identtisiltä. Joka tapauksessa, vaikka ei tuntuisikaan, niin onhan ne hyvin samantyyppisiä ja molemmissa kohdelihakset on takareidet, pakarat ja keskivartalo. Jos tekee jo toista, ei tarvitse tehdä toista ellei sitten vaihtelun vuoksi niin halua.
 
Liikemalleina samat mutta kun laitetaan palettiin nostajan rakenne niin on niissä ainakin itsellä selkeät kuormituseroja, mitkä taas vaikuttaa miten kukin sopii sen hetkiseen ohjelmaan ja mihin painotus kohdistuu siinä.
Itsellä raskas julle kuormittaa eniten staattisesti selän ojentajia ja vahvaa staattista kuormitusta tulee myös etupuolelle, minkä huomaa etenkin jos voimapyöräilee raskaasti samassa treenissä.
RDL menee todella vahvasti takareisille, enemmän kuin nämä muut. SJMV kuormittaa taas selkää selkeästi enemmen kuin RDL. Vaikka ei fyysiseen failureen menekään, kyllä sen tuntee mistä se tulisi jos loppuun asti menisi ja näissä kussakin se on itsellä ihan eri.
Itselle RDL lähtee ylhäältä ja painot ei koske maahan, joten mukana venytysrefleksi. SJMV lähtee maasta joka toisto kuoletuksesta.
 
näissä on varmaan myös henkilökohtaisia kriteerejä tekemisille syvyyksineen ja polvikulmineen riippuen tavoitteista yms. itelle rdl ja sjmv on käytännössä sama liike. kumpikin lähtee ylhäältä, vaikka maastavetoja ovatkin ja ainoa liikkuva nivel on lonkka.

jullella saa hieman enemmän stressiä selälle ja auttaa kyykkyä hieman enemmän. istuen tehdyt jullet on hyviä variaatioita myös. samoin semmoset missä yhdistetään selän ojennus julleen. eli ala-asennossa käydään selkä köyryssä ja palautetaan se normisuoraksi ennen ylösnostoa.
 
Viimeksi muokattu:
Mave kyssäri. Pitäisikö aloittelijan rajoittaa painot siihen mitä käissä riittää voima (90kg) vai hankkia vetoremmit?
Riippuu vähän. Oletko kokeillu ristiotetta, sormilukkoa tai magnesiumia? Lisäksi voi olla mahdollista, että puristat tangosta väärästä kohdasta eli kämmenestä sormien sijaan.

Vetoremmit ihan hyvä lisävaruste, mutta ei vielä 90kg kohdalla imo
 
Mave kyssäri. Pitäisikö aloittelijan rajoittaa painot siihen mitä käissä riittää voima (90kg) vai hankkia vetoremmit?
Mankkua ja ristiote,jonka voi vaihtaa välillä toisinpäin selän terveyden kannalta. Remmejä en suosittele varsinkaan noin alussa treeni uraa. Puristusvoima on hyvä apu arkielämässä,eikä se kehity remmi treeneillä minkään vertaa. Vielä kun vetelet leukoja ilman remmejä,alkaa grippi paranemaan.
 
Mave kyssäri. Pitäisikö aloittelijan rajoittaa painot siihen mitä käissä riittää voima (90kg) vai hankkia vetoremmit?

Remmit vaan heti jos ei pysy näpeissä, älä anna gripin rajoittaa vetotreeniä. Mutta samalla älä anna gripiin jäädä heikoksi, kaikki mahdollinen ilman remmejä etenkin vedon lämpät, niin ylös kuin vaan pystyy nousemaan myötäotteella ilman remmejä.
 
saat nopeesti siihen grippiin apuja, ku alat tekeen sitä lajinomaisesti. alota vaikka tekemällä joka toisen treenin lopussa 2*20-30s roikkumista yhellä kädellä tai lisäpainolla. käytä sileetä tankoa. pidä semmonen 5s vara sarjoissa eli ei tappiin asti. lisää joka toinen viikko sarja. 2kk päästä ala tekeen lyhyempiä roikkumisia myös. ja kuten tossa mainittiin, tee lämpät myötäotteella niin ylös ku pääset ja vaikka ilman peukaloakin. ristiote on se ratkasu tässä vaiheessa ja joka toinen sarja toisinpäin. jos se ote on oikeesti ihan hirveen heikko jostain syystä eli maasta nousis reilusti enemmän, käytä remmejä.
 
Mavesta.. Pitäiskö liike tehdä niin räjähtävästi kuin mahdollista? Oon nyt pitkään tehnyt vain niin et nostan rauhallisesti ylös mut koitin viimeks tehdä vauhdilla ja tuntui ihan megapaljon helpommalta kuin aiemmalla tyylillä.
 
tyhjät pois tangosta eli ei tyhjää rytkitä. kunnon paineet tankoon ja sen jälkeen kantapäät läpi lattiasta ja tanko kattoon bumbum! eli aina maksimiteho, mutta priimatekniikka. sekä terveydellisistä että tuloksellisista syistä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom