Kyykky- ja mavekyssäreitä

Ihan jees muuten mutta sama ku yllä.
Ihmettelin kanssa et missä se tempausote on.
Onko vielä voimanostotanko minkä merkeistä teet?
[Edit.]
Ai joo, kommentoitkin sitä itse jo tossa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
juu toi on monelle jopa työnnön ote. kyllä sullakin se leveempi on mahdollinen. mittaa vaikka tanko tempauksen yläasennossa ja jätä tangon ja pään väliin nätti 5cm. no enivei se ei oo tärkeetä ku et oo painonnostaja. vedon set up on aikalailla ok, mutta murenee ku tanko liikahtaa.

toi pohjapomputtelu tosiaan syö sen pohjastopin apuhyödyn. sun kyykyssä se stoppi pitäs joka tapauksessa tehdä hieman mittasyvyyden yläpuolella. siinä sulla se heikko kohta on.

toki se tekeminen tollai on vaikeempaa, mutta en nää syytä vaikeuttaa sitä tekemistä tollai. lähinnä noin haetaan enempi ongelmia polveen ku autetaan kyykkyä. loppuun astihan sä nimenomaan teet ku tollai vaikeutat. ei oikein kestävä peruste.
 
no loppuun asti teet. ei tulis yhtäkään enää. ja sitä sanoit vältteleväs.

ei pro tarvi olla, eikä semmosten treenitkään aina millilleen oo suunniteltu. mutta jos sä haluat kehittää ittees, kuten vois olettaa, sen tekemisen pitää lähtee jostakin ajatuksesta eikä vain olla haahuilua.

kuten sanoin et oo painonnostaja ja oteleveydellä ei oo väliä.
 
Tuo kyykyn vikan toiston nytkytys pohjassa on aika hassu ja vaikea nähdä siinä mitään hyötyä. Tuo on vähän sama mitä jotkut isomahaiset voimanostajat harrastaa penkkipunnerruksessa -- tehdään näennäinen stoppi jossa sellaisella nytkytyksellä haetaan mahaläskeistä alkuvauhti nostoon. IMO stoppi kyykyssä pitäisi tehdä niin että stoppi pidetään lihaksilla eikä polvien varassa.
 
en kato logiikkaa vaan sitä miltä se nosto näyttää. kuten sanoin, se stoppi on väärässä kohtaa. siksi se hyytyy tohon. tyypillisin kyykyn heikko kohta yleisesti. loppu nyt on helppoa yhtä yleisesti.

sit ku stopataan se on liikkumaton tila ja kesto pari sekkaa riittää. toistot 1-4. pari kohtaa on hyvä olla käytössä ja raakakyykkääjälle se mittasyvyys sekä puolikyykyn paikkeilla on ne tärkeimmät. korkeita yli 100 asteen polvikulman kyykkyjä bokseille tai stopeilla ei juuri oo tarve harrastaa sit.

shane: pomputtelu tuo avun sieltä pohjasta nousuun toki elastisuuden hyödyntämisen kautta, mutta ei se kyykkyä itteensä tässä tapauksessa auta.
 
Viimeksi muokattu:
Nii eli oisko vaikka ok, jos tekisin n. 90 asteen boksikyykkyjä vaikka mave päivinä, ennen ja/tai maven jälkeen?
Aattelin siks noin, koska tykkään takakyykkyjen jälkeen tehä vähän muita juttuja. Millon noita siis ihmiset yleensä tekee, jos apuliikkeenä ajattelee?
Pääliikkeenä taidan pitää normi kyykyn kuitenki.

Olen itse tehnyt pääsääntöisesti paussikyykkyjä maastavetopäivänä, välillä ennen vetoa ja välillä vedon jälkeen, riippuen jaksosta/painotuksesta. Tokana tehtävään liikkeeseen on näin hyvin lämmennyt ekan liikkeen aikana.

Varsinaisena kyykkypäivänä suoria sarjoja ja enempi volyymia. Tosin tein juuri jakson, jossa tein paussikyykkyä molempina päivinä (varsinaisena kyykkypäivänä kovemmalla intensiteetillä), sillä koetin nostaa paussikyykyn enkkoja ja saada hieman vaihtelua.

Itselle paussikyykky on ollut yksi parhaita kyykyn apuliikkeitä.
 
normikyykky mukana toki koko ajan. voit tehdä siihen sidottuna stoppeja eli esim. lasku ongelmakohtaan, stoppi 2s ja sitten alakautta ylös. tai eka kyykky ja sit pari kolme sarjaa noita stoppikyykkyjä. vetopäiväänkin ne sopii ok ja riippuen sun vedon ongelmista se kyykyn paikka sit määräytyy. koska se veto ei sulla ole ihan hallussa, suosittelisin tekeen ton stoppikyykyn vedon jälkeen.

stopit siellä ala-asennossa tuo paljon jämäkkyyttä tekemiseen ja itseluottamusta kans. raudat menee ihan sen mukaan mikä sulla on se voimataso tossa heikossa kohdassa. voi olla yllättävänki pieni. boksin korkeus muutaman sentin polvilumpion alareunasta alaspäin. rauhallinen lasku, reidet rennoiksi, mutta muuten paineet. ilman yläkropan heilumisapua painetaan ylös. sarjapituus 4-8. leijustop on mun termi ja sillon sä stoppaisit sentin päähän boksista ilman kosketusta. siinä se stoppiaika ja sit ylös. rankempi ja tehokkaampi ku penkille istuskelu. kumpiakin voit tehdä, mutta tee alkuun toi ekana mainittu versio ja anna sille kuukausi aikaa. sit toinen kuukausi leijuja. uskosin, että siinäkin ajassa jo saat apuja siihen heikkoon paikkaan.
 
no vedon suurin ongelma on se, että polvi ojentuu liika aikasin suhteessa lonkkaniveleen. menee helpolla etupainoseksi ja et saa tuotettuu pakaroilla kunnolla voimaa. keskity sinne kantapääpaineeseen eniten. se useimmilla helpottaa tota jo. ei oo kuolemaksi siis, mutta on selkee vika ja sen korjaaminen auttaa nostaan enemmän. millilleen optimointia ei tällai voida tehdä, mutta edes semmosta yleistä suuntaa parempaan.
 
toi sun kyykkytyyli sopii reisivoimien paranteluun ok. vetokin on aika yksinkertanen juttu ja useimmilla se "alaselkä suorana, tanko lähellä kroppaa, paine kantapäillä" toimii riittävästi.
 
ei syvyydellä oo merkitystä juurikaan, ellei kisaile. ihan hyviä peruskyykkyjä ilman pahempia vikoja.
 
Sumo veto kapeahkolla asennolla sattuu polviin ikävästi, onko tähän joku yleinen tekniikkavirhe joka tän aiheuttaa, vai syytänkö vaan ylirasitusta? Nyt oon pari viikkoa tehnyt kyykky 2x viikkoon ja viikon kolmannessa treenissä alkanut opetella semi sumoa.
 
ei pitäs olla syytä sattua, ellei polvet jotenki kierry nostaessa. meneekö paine päkiälle?
 
ei pitäs olla syytä sattua, ellei polvet jotenki kierry nostaessa. meneekö paine päkiälle?

Vaikea sanoa kiertyykö, koitan pitää jalkoja suunnilleen samalla leveydellä kuin kyykätessä. Kyykkäys ei ota samalla lailla polviin. Ei tunnu mitenkään erityisesti päkiän alueella painetta.
 
voi se hyvin ärtyä siitäkin, että lähtö on about puolikyykystä ja et vaan oo tottunut. muis polvikulmissa kipuja?
 
voi se hyvin ärtyä siitäkin, että lähtö on about puolikyykystä ja et vaan oo tottunut. muis polvikulmissa kipuja?

Tuntuu ärtyvän sitä pahemminn mitä enemmän varpaat osoittaa ulospäin. Viimeksi kyykätessä huomasin myös että kun voimat loppuu niin polvet alkoi kiertyä sisäänpäin hieman. Toinen ongelma semi sumossa on, että ote menee mulla niin kapealle, että osuu karhennuksien sisäpuolelle. Tämä aiheuttaa huonon pidon tangosta, pitänee käyttää remmejä tai siirtyä leveämpään sumoon.
 
no veto on aikalailla välitysten kans pelaamista myös. semisumossa ei jalkaterät kauheen paljoa ulos monilla osota ees. lopeta se sarja ku tekniikka alkaa hiipuun. pysyt ehjänä. vaikee täs kuitenkaan saman tien sanoa mistä toi johtuu.
 
sen verran muuttujia, että paljo tapoja tehdä. vaikee vertailla. on se hyvä liike apuna joissain tapauksissa.
 
Aika monien treeni päivyreistä yms. lukenu, et porukka tekee noita hip thrusteja & glute bridgejä ihan vitullisilla romuilla.
Siis tyyliin jopa 50kg+ isommilla, mitä vaikka kyykkyjä ja mavejaan. Onko toi liike sit sen verran helppo, et saa isoja romuja käyttöön, vai tekeekö tota monet jotenki päin vittua?
En oo ite juurikaa tehny, paitsi kokeillu kerran nopeesti.

Noissa isoissa romuissa on se ettei ne ojenna lonkkaa täysin. Mitä pitäis olla juuri se pointti molemmissa liikkeissä.
 
tänkin suhteen sit se tavoite hieman eri esim voimanostajalla ja pituushyppääjällä. voimailijan kannattaa kokeilla aika syvääki lähtöö jalatki jollain korokkeella. loppuojennus on tärkee, muttei senkää yli tarvi mennä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom