En, mutta olen sitä mieltä että kaikkien kannattaa ainakin kokeilla eri tyylejä. Minusta ainakin tuntuu ihan järkevältä varsinkin etukyykyssä ottaa mallia bodareiden ja voimanostajien lisäksi/sijaan myös painonnostajista.
Jos ei painonnostoa harrasta niin ei sillä otteella ole niin väliä, kunhan tanko on hyvin olkapäiden eikä käsien varassa ja selkä pysyy suorassa koko matkalta(varsinkin yläselkä menee helposti köyryyn).
Puutuin tähän asiaan vain sen takia kun kaikki tuntuvat sanovan(tämä ei siis ollut hyökkäys yksittäistä kommenttiasi vastaan), että aina parempi saada kyynärpäät mahdollisimman ylös. Itse ainakin saisin kyynärpäät suoraan eteenpäin osoitettuina olkapäiden tason yläpuolelle, eikä se olisi kyllä yhtään hyvä asento kyykätä.
Vaikka nyt ei alkaisi treenaamaan etukyykkyä remmeillä ja kyynärpäät todella alhaalla kuin Aleksei Torokhtiy, niin silti kannattaa opetella pitämään se selän ryhti niin ettei se ole täysin riippuvainen siitä kyynärpäiden asennosta. Se ryhti vaan on itse asiassa helpompi pitää jos kyynärpäät kääntää sivulle ja vähän alas, mikä "avaa" rintakehää. Kun taas jos kyynärpäät ovat eteen ja ylös niin olkapäät kääntyvät eteen ja yläselkä pyöristyy.
Samoilla linjoilla. Jatketaan mielipiteiden vaihtamista, aihe on mielenkiintoinen.
Vagina sanoi juuri aloitelleensa etukyykän. Sillä perusteella aloittaisin opastuksen yleisesti käytännöllisiksi todetuista tyyleistä. Elleivät ne toimi, tai jos ulkopuolinen heti kokeilematta näkee, etteivät ne toimi, niin silloin päästään nopeammin tuloksiin.
Henkilökohtaisesti pidän painonnostotyyppistä etukyykkytekniikkaa "oikeana". Voimanostajat ja bodarit ovat oma lukunsa etukyykyssä, koska he harvoin pystyvät suorittamaan painonnostotyyppistä etukyykkyä teknisesti. Asento valitaan sen mukaan, mitä pystyy tekemään ja millä saa omiin tavoitteisiinsa nähden parhaan tuloksen.
Painonnoston kyykkyvaiheessa en muista nähneeni yhtään nostajaa, joka nostaisi kyynärpäät alhaalla tai sivuilla. Maksimaalisessa kisanostossa näin voi käydä, koska ei voimat eivät riitä nostamaan "oikealla" tekniikalla. Pelkkä etukyykky on sitten kokonaan toinen juttu, kun siinä voi asetella itsensä haluamaansa muotoon ja suorittaa liikkeen siitä.
Teknisesti "oikeassa" etukyykyssä käsiote on kosmetiikkaa. Tanko on "kuopassa" ja kädet ovat "muodollisuus". Hyviä vaihtoehtoja tämän saavuttamiseen on kaksi: normaali kyynärpäät ylös (siis mahdollisimman ylös eli sinne vaakatason seutuville), jotta olkalihas muodostaa hyllyn. Saman hyllyn voi saavuttaa (esim. bodari), jos on lihaa. Keihäänheittäjältä kyynärpäät alas ja sivuilla on haastavampi toteuttaa, kun liha puuttuu.
Oikein suoritetun etukyykyn harjoitusvaikutus kohdistunee alakertaan ja vatsaan. Jos yläselkä tulee treenatuksi, ei suoritustekniikka ole mielestäni vielä ihan valmis.
Etukyykky on myös siinä armoton liike, että siinä Maan vetovoima on viheliäisen kova vastustaja. Tanko on edessä ja jos suoritus vähääkään menee etupainoseksi, homma alkaa kusta, yläselkä pyöristyy, keskeltä pettää, kyynärpäät menevät yhä alemmas jne. Ryhdin pitäminen ei mielestäni lopulta onnistu ns. isommissa painoissa "pitämällä", jos nostoasento ei ole hyvä. Rinta ei mene suppuun, kunhan ote on riittävän leveä, ja vaikka kyynärpäitä nostaisi ylöskin, niitä ei tarvitse viedä toisiaan kohti.
Viimekädessä yksittäisen nostajan tekniikka on hänen tekniikkansa. Maksimaalinen paino (yksittäinen toisto tai vaikkapa maksimaalisen kymppisarjan pari viimeistä) yleensä rikkoo tekniikan olipa alkuperäinen asento ja tekniikka miten hyvät tahansa. Jos asento on huono, tekniikka hajoaa jo aiemmin.
Ei tästä nyt tainnut mitään apua olla, mutta tulipahan naputeltua.