Kyykky- ja mavekyssäreitä

paljonko max131 pitää tangossa rautaa kyykätessä?
Enpä ole paljon nyt päässyt hurjastelemaan, kun polvet jostain syystä vähän kipuili, mutta 150 kilossa kävin viimeksi parin sarjan verran ja vaikutti sitä, että lisääkin saa kyllä laittaa, kun seuraavan kerran kyykkää isommilla. Noilla nurkilla ne kuitenkin on, ts. 150 kilosta ylöspäin alkaa olemaan mulle isoja painoja. Sarjaa en oo ottanut tähän mennessä 170 kiloa isommalla.

En tiedä, miltä toi alusta tuntuu sitten, jos on 200+ kiloa niskassa, mutta voin kertoa, jos joskus sinne asti pääsen :D

muoks. on mulla ollut niskassa 120 kiloa, 170 kiloa tai jotain tuolta väliltä, missä kaikki kyykkysarjat suunnilleen treeneissä on, niin en minä ihan oikeasti tunne mitään eroa asennossa ton alustan takia :) En tiedä missä kohtaa sit huomaisi, jos huomaisi..
 
Viimeksi muokattu:
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tästähän ei ole varsinaisesti mitään mieltä väitellä, mutta kyllä mä ihan oikeasti haluaisin nähdä, miten jonkun stanssi rupeaa hajoamaan pelkästään tosta lattiapinnoituksesta johtuen. Toi jousto kun ei ole minusta sen suurempaa kuin mitä joku kuminen kengänpohja painuu jalan alla, jos jengi jollain converseilla tai painitossuilla kyykkää. Vähän erilainen se voi olla tuntumaltaan niin kuin itsekin olen huomannut betonialustalle mennessä.

Mutta joo, menee varmaan jo turhaksi toistoksi, niin tämä riittänee tästä.
 
mä hakisin sitä kahden sormen otetta tuossa asennossa, jolloin kyynärpäät saisi ylemmäs ja tasapainoisemman asennon. Myös paino tulisi lepämään enemmän olkapäillä kuin ranteilla. Toinen (jonkun mielestä parempi) vaihto ehto olisi kädet ristissä
Front-Squat-Clean-Grip-STACK-654x364.png

TAI

Front-Squat-Cross-Grip.jpg
 
Etukyykkyä kokeillu nyt parikertaa ja aattelin tehä aktiivisesti, ku tuntuu niin hyvällä tavalla vittuimaselta(varsinki vatsoissa).
Ongelmakohtina lähinnä ranteet ja ote tangosta. Pitäiskö noi kyynärpäät pitää kuinka ylhäällä yleensä? Meinaa väkisin kipata alas vähäsen, ku alkaa ranteissa painaa, jollon liikkeen pystysuuntasuuski voi kärsiä. Ei omaan silmään näytä mitenkään vaaralliselta(tosin ei tossa nyt painoakaan ole hirveesti), vaikka hakeeki vähäsen viel, mut mitä sanotte?



View: https://www.youtube.com/watch?v=H1eOVrJIQpQ
 
Sinnillä kun lähtee vääntämään vaikka leveällä kahen sormen otteella ja puskee kyynärpäitä kattoon, niin aika nopeasti ne ranteet alkaa notkistua. Pikkuhiljaa kaventelee otetta, parissa viikossa sormet on jo olkapäissä kiinni. Siitä sitten alkaa koitella kolmen sormen otetta jne.
 
No enpä usko että ranteita venyttämällä pääset pitkällekään, mutta ei kai siitä haittaakaan ole. Sulla syystä tai toisesta on liikaa painoa käsien päällä jolloin venytys tuntuu vahvimmin tietty ranteen alueella. Jos vaikka avaat kättä edes vähän ja hellität sen sormilukon, niin voi olla jo ihan eri meininki. Voi myös olla latsien seudulla kireyttä kun et saa kyynärpäitä ylemmäs, ja tietty ilman kenkiä koko nostoasento on vähän haastava. JuusoJ:n kuvassa ja Elliot Hulsen videolla olkapäät on melkeinpä sisäkierrossa, jolloin ei kyllä ole kyse ranteista alkuunkaan.

https://pakkotoisto.com/threads/kyykky-ja-mavekyssäreitä.61609/page-249#post-4306158
 
Kuin et usko ranteiden venyttelyyn? Tai venyttely vähän väärä termi ehkä, mut liikkuvuuden hommaus kuitenki, eli asennoissa oleskelu, missä ranteet on kovilla(esim käsillä seisonnat yms). Latsit oli tosi jumissa selkätreenistä ainaki, mut muuten en osaa sanoo oisko jäykkää vai ei. Mitä meinaat kengillä? Eiks täs etukyykyssä ainaki syvälle pitäis päästä paljo helpommin ku takakyykyssä? Vähän kahen vaiheilla, semmosen parin sormen sormilukon kanssa ja sit ihan vaan 2-3 nakin otteen kanssa.

Jos oot huomannut muissakin liikkeissä rajoituksia ranteiden takia, niin kyllähän niitä venytellä kannattaa. Kengillä meinaan painonnostokenkiä. Syvällä tarkoitat mitä? Etukyykyssä on takakyykkyä suurempi lantiokulma, koska yläkroppa on pystymmässä.
 
Takakyykky ja varsinki lowbar vaatii enemmän liikkuvuutta lonkan seudulta. Etukyykky nilkan. Väittäisin että sulla on hyvin liikkuvat nilkat, mutta lonkat jumittaa.

edit: viitaten siis pelkästään Vaginaattorin viimeseen viestiin. Videoita katsomatta jne.
 
Itseasias en osaa sanoo tarkalleen, miks oon näin olettanut aina? Mul on alakropassa ainaki tosi hyvä liikkuvuus pääasiassa, mut yläkropassa esim olkapäät & ranteet on sit alue, joka vaatii parannusta. Tanko edessä pääsen selkä suorana överi syvälle(painon määrä tangossa toki vaikeuttaa ryhdin pitämistä), mut heti ku laittaa tangon niskaan, ni esiintyy minimaalista buttwinkkiä jos käy yhtä syvällä. Oon yhdistäny tän mm. noihin olkapäihin, mitkä taas jotenki tuntuis aiheuttais jonkun ketjureaktion rangassa asti. Sit etukyykyssä myös kyykätään enemmän suoraan alaspäin ''polvien päälle'', minkä olettaisin kanssa vaikuttavan. Tajuutko yhtään, mitä koitan selittää :D?

Eipä se selkä tosiaan varsin suora tuossa videolla ole. Kyllähän yläselkä vaikuttaa siihen, miten loput kropasta järjestäytyy.
 
@Vaginaattori onko tanko kunnolla kurkussa kiinni ? Mitä lähempänä sen helpompi nostaa kyynärpäät ylös ihan etäisyyksien takia. Itse laitan siten että painaa snadisti henkitorveen, mutta hapet liikkuu silti mutta ei ihan 100% kuitenkaan. Äläkä turhaan yritä mitään overi syvyyttä, mieluummin reidet vaakasuoraan asti vaan mutta sinne kunnon stoppi mikä pakottaa hakemaan myös sitä pystympää selkää.
 
Pitäiskö noi kyynärpäät pitää kuinka ylhäällä yleensä?

Mitä ylempänä, sen parempi. Kokeile vertailun vuoksi vaikka siten, että otat tangon peukalohankaan. Tee sarja kummallakin tyylillä ja vertaa asentoa. Yläselän pyöristyminen voi johtua muistakin seikoista kuin ranteista. Lisäksi kuten yllä mainittiin, painonnostokengästä on yleensä etukyykyssä hyötyä.
 
Ylä/keski ranka kääntyy vähäsen kyllä. Toi oli ensimmäinen, minkä tossa huomasin & tunsin itekki. Ei itteä huolestuta toistaseks, ku johtu niin selkeesti tosta kyynärpäiden tippumisesta, mikä on varmasti korjattavissa.

Mitä ylempänä, sen parempi. Kokeile vertailun vuoksi vaikka siten, että otat tangon peukalohankaan. Tee sarja kummallakin tyylillä ja vertaa asentoa. Yläselän pyöristyminen voi johtua muistakin seikoista kuin ranteista. Lisäksi kuten yllä mainittiin, painonnostokengästä on yleensä etukyykyssä hyötyä.

Ei se nyt kyllä ihan niin ole että mitä ylempänä sen parempi. Oikealla tekniikalla tanko saadaan oikeaan kohtaan ja selkä suoraan vaikka kyynärpäät ovat melko alhaalla.

Painonnostossakin toki koulukuntia on monia, mutta monissa opetetaan laittamaan kyynärpäät alas ja sivuille myös etukyykyssä ylöstyönnln lisäksi. Kaikki on yksilöllisiä mittasuhteineen ja liikkuvuuksineen mutta kannattaa ainakin kokeilla myös aikalailla päinvastaista kuin mikä täällä yleinen uskomus tuntuu olevan.

Kyynärpäät alas ei tarkoita sitä että tankoa kannatellaan käsillä vaan että ne ovat niin alhaalla kuin mukavasti pystyy pitämään ja hyvä tuki tangolle säilyy.

Tässä vielä pari esimerkkiä ja olympiavoittajan opetusvideo:

http://www.allthingsgym.com/liao-hui-260kg-front-squat/


View: https://youtu.be/tDVNM9Yto7E



View: https://youtu.be/DvYzq36zm5s
 
Mitä meinaat peukalohangalla?

Sen sijaan, että laitat tangon alle sormia, laitatkin peukalot. Kämmen kääntyy pystyyn ja yllättäen huomaat, että kyynärpäät ovat paremmassa asennossa ja tanko on "kuopassa". Kannattaa kokeilla, vaikkei toimisikaan. Mielestäni tuhannesti parempi kuin faarao-ote, eikä venytä forkkuja lainkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Oletko sitä mieltä, että _yleisesti_ kyynärpäät on parempi pitää alhaalla?

En, mutta olen sitä mieltä että kaikkien kannattaa ainakin kokeilla eri tyylejä. Minusta ainakin tuntuu ihan järkevältä varsinkin etukyykyssä ottaa mallia bodareiden ja voimanostajien lisäksi/sijaan myös painonnostajista.

Jos ei painonnostoa harrasta niin ei sillä otteella ole niin väliä, kunhan tanko on hyvin olkapäiden eikä käsien varassa ja selkä pysyy suorassa koko matkalta(varsinkin yläselkä menee helposti köyryyn).

Puutuin tähän asiaan vain sen takia kun kaikki tuntuvat sanovan(tämä ei siis ollut hyökkäys yksittäistä kommenttiasi vastaan), että aina parempi saada kyynärpäät mahdollisimman ylös. Itse ainakin saisin kyynärpäät suoraan eteenpäin osoitettuina olkapäiden tason yläpuolelle, eikä se olisi kyllä yhtään hyvä asento kyykätä.

Vaikka nyt ei alkaisi treenaamaan etukyykkyä remmeillä ja kyynärpäät todella alhaalla kuin Aleksei Torokhtiy, niin silti kannattaa opetella pitämään se selän ryhti niin ettei se ole täysin riippuvainen siitä kyynärpäiden asennosta. Se ryhti vaan on itse asiassa helpompi pitää jos kyynärpäät kääntää sivulle ja vähän alas, mikä "avaa" rintakehää. Kun taas jos kyynärpäät ovat eteen ja ylös niin olkapäät kääntyvät eteen ja yläselkä pyöristyy.
 
Se ryhti vaan on itse asiassa helpompi pitää jos kyynärpäät kääntää sivulle ja vähän alas, mikä "avaa" rintakehää. Kun taas jos kyynärpäät ovat eteen ja ylös niin olkapäät kääntyvät eteen ja yläselkä pyöristyy.
Erittäin hyvä pointti ja täysin tottakin vielä. Kannattaa miettiä sitä kyynärpäiden asentoa jos yläselän pidossa on ongelmia. Faarao-ote on ehkä yksi pahimmista ja sillä otteella mulla pettää yläselkä ensimmäisenä kovissa sarjoissa. Olenpa kerran saanut aikaan jopa noidannuolen yläselkään sillä tyylillä. Ei ollut hauskaa se.
 
En, mutta olen sitä mieltä että kaikkien kannattaa ainakin kokeilla eri tyylejä. Minusta ainakin tuntuu ihan järkevältä varsinkin etukyykyssä ottaa mallia bodareiden ja voimanostajien lisäksi/sijaan myös painonnostajista.

Jos ei painonnostoa harrasta niin ei sillä otteella ole niin väliä, kunhan tanko on hyvin olkapäiden eikä käsien varassa ja selkä pysyy suorassa koko matkalta(varsinkin yläselkä menee helposti köyryyn).

Puutuin tähän asiaan vain sen takia kun kaikki tuntuvat sanovan(tämä ei siis ollut hyökkäys yksittäistä kommenttiasi vastaan), että aina parempi saada kyynärpäät mahdollisimman ylös. Itse ainakin saisin kyynärpäät suoraan eteenpäin osoitettuina olkapäiden tason yläpuolelle, eikä se olisi kyllä yhtään hyvä asento kyykätä.

Vaikka nyt ei alkaisi treenaamaan etukyykkyä remmeillä ja kyynärpäät todella alhaalla kuin Aleksei Torokhtiy, niin silti kannattaa opetella pitämään se selän ryhti niin ettei se ole täysin riippuvainen siitä kyynärpäiden asennosta. Se ryhti vaan on itse asiassa helpompi pitää jos kyynärpäät kääntää sivulle ja vähän alas, mikä "avaa" rintakehää. Kun taas jos kyynärpäät ovat eteen ja ylös niin olkapäät kääntyvät eteen ja yläselkä pyöristyy.

Samoilla linjoilla. Jatketaan mielipiteiden vaihtamista, aihe on mielenkiintoinen.

Vagina sanoi juuri aloitelleensa etukyykän. Sillä perusteella aloittaisin opastuksen yleisesti käytännöllisiksi todetuista tyyleistä. Elleivät ne toimi, tai jos ulkopuolinen heti kokeilematta näkee, etteivät ne toimi, niin silloin päästään nopeammin tuloksiin.

Henkilökohtaisesti pidän painonnostotyyppistä etukyykkytekniikkaa "oikeana". Voimanostajat ja bodarit ovat oma lukunsa etukyykyssä, koska he harvoin pystyvät suorittamaan painonnostotyyppistä etukyykkyä teknisesti. Asento valitaan sen mukaan, mitä pystyy tekemään ja millä saa omiin tavoitteisiinsa nähden parhaan tuloksen.

Painonnoston kyykkyvaiheessa en muista nähneeni yhtään nostajaa, joka nostaisi kyynärpäät alhaalla tai sivuilla. Maksimaalisessa kisanostossa näin voi käydä, koska ei voimat eivät riitä nostamaan "oikealla" tekniikalla. Pelkkä etukyykky on sitten kokonaan toinen juttu, kun siinä voi asetella itsensä haluamaansa muotoon ja suorittaa liikkeen siitä.

Teknisesti "oikeassa" etukyykyssä käsiote on kosmetiikkaa. Tanko on "kuopassa" ja kädet ovat "muodollisuus". Hyviä vaihtoehtoja tämän saavuttamiseen on kaksi: normaali kyynärpäät ylös (siis mahdollisimman ylös eli sinne vaakatason seutuville), jotta olkalihas muodostaa hyllyn. Saman hyllyn voi saavuttaa (esim. bodari), jos on lihaa. Keihäänheittäjältä kyynärpäät alas ja sivuilla on haastavampi toteuttaa, kun liha puuttuu.

Oikein suoritetun etukyykyn harjoitusvaikutus kohdistunee alakertaan ja vatsaan. Jos yläselkä tulee treenatuksi, ei suoritustekniikka ole mielestäni vielä ihan valmis.

Etukyykky on myös siinä armoton liike, että siinä Maan vetovoima on viheliäisen kova vastustaja. Tanko on edessä ja jos suoritus vähääkään menee etupainoseksi, homma alkaa kusta, yläselkä pyöristyy, keskeltä pettää, kyynärpäät menevät yhä alemmas jne. Ryhdin pitäminen ei mielestäni lopulta onnistu ns. isommissa painoissa "pitämällä", jos nostoasento ei ole hyvä. Rinta ei mene suppuun, kunhan ote on riittävän leveä, ja vaikka kyynärpäitä nostaisi ylöskin, niitä ei tarvitse viedä toisiaan kohti.

Viimekädessä yksittäisen nostajan tekniikka on hänen tekniikkansa. Maksimaalinen paino (yksittäinen toisto tai vaikkapa maksimaalisen kymppisarjan pari viimeistä) yleensä rikkoo tekniikan olipa alkuperäinen asento ja tekniikka miten hyvät tahansa. Jos asento on huono, tekniikka hajoaa jo aiemmin.

Ei tästä nyt tainnut mitään apua olla, mutta tulipahan naputeltua.
 
Painonnostajat ovat koko lailla pystyssä. Korollinen kenkä auttaa. Maksimaalisessa suorituksessa tanko on äkkiä maassa, jos nosto menee etupainoiseksi. Salinostajalle sanoisin, että niin kauan kuin tekniikka pysyy "hyvänä" ei pieni kallistuminen "haittaa" ja sen kyllä huomaa, kun tekniikka alkaa kusta.

Sun nostoissa pohtisin muutamaa juttua. Jalkojen asento (leveys, jalkaterien kulma). Korollinen kenkä. Yläselän pyöreys. Kaksi ensimmäistä ovat helpommin testattavia ja muokattavia. Nostoasento oli mielestäni "riittävän" pysty ja siihen voi noilla jalka/kenkähommilla vaikuttaa varsin helposti.

Edit: Reisi näyttää sen verran pitkältä, että ihan "optimaalisen" etukyykyn saavuttaminen voi olla vaikeaa.
 
Painonnoston kyykkyvaiheessa en muista nähneeni yhtään nostajaa, joka nostaisi kyynärpäät alhaalla tai sivuilla. Maksimaalisessa kisanostossa näin voi käydä, koska ei voimat eivät riitä nostamaan "oikealla" tekniikalla. Pelkkä etukyykky on sitten kokonaan toinen juttu, kun siinä voi asetella itsensä haluamaansa muotoon ja suorittaa liikkeen siitä.

Teknisesti "oikeassa" etukyykyssä käsiote on kosmetiikkaa. Tanko on "kuopassa" ja kädet ovat "muodollisuus". Hyviä vaihtoehtoja tämän saavuttamiseen on kaksi: normaali kyynärpäät ylös (siis mahdollisimman ylös eli sinne vaakatason seutuville), jotta olkalihas muodostaa hyllyn. Saman hyllyn voi saavuttaa (esim. bodari), jos on lihaa. Keihäänheittäjältä kyynärpäät alas ja sivuilla on haastavampi toteuttaa, kun liha puuttuu.

.

Jos et ole nähnyt niin nyt näät:


View: https://www.youtube.com/watch?v=ZK2R4VD_C2I



View: https://youtu.be/dbvfGIieLZg?t=1m0s



View: https://www.youtube.com/watch?v=nfJBrS3G6j4


Apti nyt ei ole paras esimerkki rinnallevedosta, mutta tuon videon ensimmäinen tulee ainakin nätisti ja kyynärpäät pysyvät alhaalla. Klokovin ja Liao Huin nostotkaan eivät ole mitään "maksimaalisia kisanostoja", joissa tekniikka pettäisi, vaan selkä pysyy selvästi hyvässä asennossa koko noston ajan. Sekin on toki suhteellista mikä on vielä kyynärpäät ylhäällä, mutta mainitsemasi vaakatason seutu on aika hyvä. Kaikissa linkkaamissani nostoissa kyynärvarsien kulma on aika kaukana vaakatasosta. Kaikilla näillä nostajilla myös riittää liikkuvuus nostamaan kyynärpäät vaikka yli olkapäiden tason, joten kyynärpäät eivät ole mahdollisimman ylhäällä. Rinnallevedossa käsiotekaan ei ole pelkkää kosmetiikkaa. Osalla nostajista on täysi ote tangosta ja osa pitää sormenpäillä, mutta ainakin Venäjällä ja Kiinassa suositaan täyttä otetta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom