Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Millä se todettiin että on motorisia ongelmia? Ja missä tilanteessa nämä motoriset ongelmat tulevat esiin? Onko mitään trauma peräistä tms ns sairaudellista vaivaa asian ympärillä?Ootko monesti törmännyt asiakkailla lantion ja keskivartalon motorisen kontrollin ongelmiin? Minun lisäkseni siis . Onko saatu ongelmat korjaantumaan, kuinka pitkään on mennyt ja mikä on ollut selkein apu?
Niin sehän se ongelma taitaa ollakin, kun ei ole välttämättä yhtään yksittäistä ei-pelaavaa lihasta joka paikannetaan ja sitten jumppaillaan toimimaan. Kehon sisäisiä koordinaatiojuttuja ennemmin. Joillain vihjeillä pystyn fyssarin mielestä jotenkuten lantion jäykistämään, mutta itse tunnen muutoksen korkeintaan hyvin heikosti eikä omatoimisella harjoittelulla saavuteta harjoitusvastetta.Joo lähinnä ku puhuit siitä kontrollin puutteesta eri lihaskerroksissa, pitäs tietenki jotenki saada yksilöityä, mikä pelaa ja mikä ei. Ja onko se loppujen lopuksi se syy. Lihasten ei kuitenkaa oo tarkotus toimia itsenäisinä yksikköinä.
Oireet kuulemma viittaa siihen, mä niitä tuossa edellisessä viestissä kuvailin vähän. Koko vasen puoli on sellanen jäinen ja kireä, kylki ei aukea ja voimantuotto on hyvin pinnallista. Vasen lapa rutisee kylkiluita vasten. Saman puolen polvi oli pitkään kipeä ennen ja jälkeen leikkauksen, mutta en tiedä itsekään onko se syy vai seuraus, eli onko ollut jollain lailla jo päällä tämä ongelma ja jäänyt tunnistamatta. Ollut kyllä pitkään jo kunnossa.Millä se todettiin että on motorisia ongelmia? Ja missä tilanteessa nämä motoriset ongelmat tulevat esiin? Onko mitään trauma peräistä tms ns sairaudellista vaivaa asian ympärillä?
Tarviis todella paljon tietoa enemmän että pystyisi edes puolittaisen arvailun tasolla alkaa tilannetta märehtimään ja live tapaaminen sen jälkeen aika välttämätön että näkisi tarkasti mitä sulla siellä tapahtuu.Oireet kuulemma viittaa siihen, mä niitä tuossa edellisessä viestissä kuvailin vähän. Koko vasen puoli on sellanen jäinen ja kireä, kylki ei aukea ja voimantuotto on hyvin pinnallista. Vasen lapa rutisee kylkiluita vasten. Saman puolen polvi oli pitkään kipeä ennen ja jälkeen leikkauksen, mutta en tiedä itsekään onko se syy vai seuraus, eli onko ollut jollain lailla jo päällä tämä ongelma ja jäänyt tunnistamatta. Ollut kyllä pitkään jo kunnossa.
Ok. Joo, naisissa IronMind Rolling Thunder pull-ups WR näyttää nyt olevan 10 leukaa, joten olis kiva yrittää kokeilla mihin sitä ite pystyy. Eli tulkitsenko nyt oikein, että roikunta treenejä sormilla? Näillä paksuilla kahvoilla oon nyt kerran viikossa vetänyt leukoja ja se on aika lailla maksimi määrä mitä viikossa pystyy, koska on tosi kuormittavaa.Moro! Otevoimaa sille paksulle putkelle. Siitä se kaikki lähtee, että pysyy kiinni. Sulla on aika pieni käsi ja se alkaa olemaan aika kova haaste tuollasessa roikkua. Mutta jos tuo on se, mitä haluut tehdä, otevoimaan selkee fokus. Tuossa se suurin paine alkaa olemaan sormenpäillä jo, mikä on kiipeilijöiden grippitreenissä tärkee juttu. Eroaa kapeemmasta just sen takia.
Kiitti neuvosta. Joo, toi golffarin kyynärpää on tuttua huttua kuten myös tenniskyynärpää (vastaotteella). Ne olivatkin yhtenä syynä siihen miksi oon pitänyt taukoa yli vuoden leuanvedoista tai siis sellaisesta tavoitteellisesta treenaamisesta. Otevoimakisoja tuli muutamat käytyä tänä vuonna. Siihen kyynärpäiden ja forkkujen huoltoon on siis tullut panostettua ja on tarkoitus kiinnittää huomioo jatkossakin. Ens vuonna olis taas tarkoitus kisata leuanvedossakin, jos vaan pääsen edes lähelle vanhoja enkkoja.Leuat ei sulle oo ongelma. Oot semmosia pari vetäny joskus Grippi vielä on ja sitä pari kolme kertaa viikossa. 3-5 sarjaa ja 5-20s roikkumisen kesto. Varaa 2-3s eli älä loppuun asti tee. Palautus se "normaali" 2-3min. Lisäpainot tietenki käytössä, ku onnistuu. Voipi aiheuttaa golfarin kyynärpäätä (mediaali epikondyliitti), joten huoltoo kaipaa ne forkut myös.
Kireydestä, ylikuormituksesta ja liian yksipuolisesta kuormituksesta. Kun tehdään paljon puristusvoimaa vaativia asioita eikä kiinnitetä riittävästi huomiota rannetta ojentaviin lihaksiin, niin ongelmia seuraa. Ja niihin pitää tosiaan tarttua riittävän aikaisin, koska jos riittävän pahaksi pääsee, niin ei siihen oikein mikään poppakonsti enää auta.Kiipeilijöillä esiintyy myös ja aika monet oon saanu ohjeistettua veks. Kireydestä ja ylikuormituksesta nuokin johtuu ja niihin pitää ottaa ote heti, jos vähäkään oireilevat. Huomattava määrä huomiota noille yleensä tarvitaan ja käytännössä joka päivä. Vuosi on ihan liian pitkä aika noista kärsiä.
Toi mun kommentti oli enemmänkin ihan yleinen lisäys eikä liity kiipeilyyn tai leuanvetoon. Kiipeily on hyvin paljon ikään kuin leuanvetoa myötäotteella ja leuanveto myötäotteella on käsille aika pitkälti sama asia kuin hauiskääntö myötäotteella. Eli ojentajapuoli rasittuu myös. Mutta tilanne voi olla se, että laji onkin vaikka voimanosto missä pidetään paljon tangosta kiinni ja yritetään saada mavessakin grippi riittämään, niin siinä että muutama sarja leukoja vikkotasolla enää pelasta, vaan niille forkkujen ojentajapuolen lihaksille on tehtävä jotain muutakin. Nimimerkillä kokemusta on. Kyse on siis ihan lihastasapainosta ja miten hyvään sellaiseen päästään, on ihan henkilökohtainen asia.Ranteen ojentajat on tosi paljon mukana monessa grippitouhussa. Ne jää hieman vähemmälle oikeestaan vain sillon, kun ranne koukistuu grippaillessa, mitä ei juuri koskaan tapahdu. Kiipeilyssä isot ns. sloupperit aiheuttaa sen ja kädenvääntäjien käyttämissä liikkeissä on vastaavia myös. Tällöinkin se stabiloiva työ kyllä ojentajapuolella tapahtuu. Esim grippereissä ranteen ojentajilla on hyvin selkee rooli. Samoin rolling thundereissa. Meikäläinen ku noita kiviä ja muovinpaloja puristelee, ei jumeja juuri oo koukistajapuolella niin paljoa ku ojentajapuolella. Ja se tulee ihan rasituksesta, ei niiden heikkoudesta tai vähemmästä käytöstä.