Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Moi! On saattanu olla joskus puhetta, mutta kuinka kannattais lähtee boksihyppyä treenaamaan? Maksimi lienee 125cm paikkeilla ja tuota voisi 1-2 kertaa viikossa tehdä, mieluiten peräkkäisinä päivinä kun viikonloppuna on aikaa. Korkeus, sarjat, toistot, palautukset?
 
Noi on vähä erikoinen muoti-ilmiö, koska pomppua parantaa moni muu treeni paremmin.

Mutta... nopeusvoiman periaatteilla. 1-3 toistoo sarjassa eli sarjan kesto alle 10s. Palautus hyvä eli semmonen 2-4min. Korkeus saa olla siellä 95-100% rajoilla ja tietenki 3 hyppyä putkeen hieman matalammalle kuin ykkönen.

Peräkkäiset päivät on vähä hankala, mutta jos pakko, ekana päivänä ykkösiä ja tokana sarjoja. Määrät 10-30x1-3. Mieluusti to ja ainakin pe lepoo ennen noita.
 
Boksi toimii pompulle lähinnä kätevänä mittarina salilla, missä muut mittarit on vähän vähissä. Hypyt, joissa tullaan vapaasti alas ilman, että pääsee laatikkoon nojaamalla jarruttamaan on huonon polvenkin takia vähän riskaabeleja. Kyllähän se pomppu jatkossa tulee sitten pääasiassa voiman lisääntyessä, mutta vielä ei oo lantion symmetrian osalta ihan rahkeita lähtee latomaan kyykkyyn ja vetoon lisää kiekkoja (kun on, saat sähköpostia). Nyt lähinnä ajankuluksi ja vaihtelun vuoksi ajattelin mahdollisesti noita harrastaa.
 
JPFux: Ei oikeestaan kummempaa. Pinnakyykky mieluiten siihen sun heikkoon kohtaan. Se on aika selkeesti rajoittava tekijä.

IVa: Niillä yhden jalan versioilla kyykyistä, vedoista, julleista, lantionnostoista, reisikoukistuksista. Heikolle puolelle enemmän sarjoja, mutta kilot mieluusti samat. Liikkuvuus pitäs pysyä samana pee puoli myös.

dilhart: Yläselän kyllä pitäiskin roikkua vedossa. Paremmat välitykset sillai. Katohan vaikka @Thompzon äskettäinen 400kg veto. Vaikka Tuomaksen tekniikoita on turha lähteä kopioimaan (se yksilöllisyys TAAS), näkee sen teknisen tekemisen tuosta hyvin. Millai se vaikeuttaa tekemistä sulla ja mihin kohtaan se hyytyy?

Ei meinaa oikeen saada lukittua rautaa ylhäällä. En ole kyllä kuvannut onko loppu asento "riittävä", mutta tuntuisi ainakin jäävän vajaaksi.

Ei voi kyllä ku hattua nostaa tuolle Tuomaksen vedolle! Hänellä kieltämättä yläselkä melkolailla myös veti kaarelle ja niin olen asian käsittänytkin, että siellä vähän saisi kaarta olla mukana, mutta jotenkin sitä vain vaikuttaisi olevan itselläni isommissa raudoissa liikaa.
 
Joku kommentoi kauniisti jossain Iltalehdessä, että ihan väärin poika vetää selkä kaarella. Kyllähän sen alussa pitää "roikkua", että vivut ois paremmat. Ylhäällä reidellä sitten helpompaa suoristaa. En tiedä, miten se vois "liikaa" roikkua. Muutamia semmosia tullut vastaan, kellä ihan se loppu perinteisellä vedolla on se vaikein kohta, mutta tosi harvinaistahan semmonen on.
 
Ilmaisia on netti täynnä ja täälläkin mun versioita kaikenlaisia, vaikkei suoraan painonnostoon niinkää. Mitkä sitten on hyviä ja just sulle, ei voi tietää. Mä teen toki tätä valmennushommaa ihan työkseni, että senkin takia siitä maksua pyydän.
 
Esimerkkiperuskautena 3x4 - 6x6: Mitä vaikutuksia sillä voi olla, jos esimerkiksi kyykyn viikkovolyymin jakaisi kahteen erilliseen treeniin?

Oletetaan treenikierron olevan 1 vko, treenipäiviä 3 x viikossa. Ainakin ärsyke tulee useammin, mutta volyymiharjoittelun kannalta, onko tällaisella yleisessti negatiivisia vaikutuksia? Vai voidaanko puhua enää edes samasta asiasta? Toivottavasti ei ole älytön kysymys.

Oletuksena siis, että toinen treeni ei ole ns. kevyt, vaan viikon työmäärä on vain jaettu kahteen erilliseen treeniin vs koko volyymi kerralla.
 
Yleensä sitä määrää tulis tuossa vielä enemmän ja useemmin siis tietenkin, mikä on pääasiassa hyvä juttu. Esim 3*4-->6*6 sijaan siis vaikkapa 2*4->3*6 toisessa ja 2*5-->3*8 toisessa. Ihan hyvä ajatus ja yleensä tuota teen valmennusmielessä itekin, jos ajankäyttö on ongelma. Jos ei ole ja määrää sietää hyvin, se voi olla ekassa esim 4*3-->8*5 ja toisessa 3*6-->5*8. Ihan älyttömiä sarjamääriä en käytä kuitenkaan ja varmaan se kuus työsarjaa alkaa olemaan aikalailla se katto pääliikkeessä. Seuraava treeni tulee aina ja mitään lihaksen "tuhoamista" ei pidä tehdä. Sen saa helpommin aikaan vaikka kulmahiomakoneella.
 
Kiitos hyvästä vastauksesta. Ajatuksena tässä on se, että 6 pv tauko kyykystä tuntuu olevan hiukan turhan pitkä. Ja ehkä tärkeimpänä seikkana, ei tunnu paukut riittävän hyvään nostotehoon kahdessa viimeisessä sarjassa (jos tekee 6 sarjaa). Toi vaikuttaa hyvältä idealta jaotella noiden sarjojen pituuksia hieman eri treenien välillä.

Mihinköhän väliin toinen kyykky olisi järkevää tunkea? 2*4->3*6 toisessa ja 2*5-->3*8 toisessa kuulostaa erittäin hyvältä, en siedä kyykyssä isoja sarjamääriä kovinkaan hyvin ja tossakin tulee aika kivasti volyymia.

Pääliikkeiden jako on seuraava:
1.
Mave (ei 3x4 - 6x6 mavessa, enneminkin noususarjat ylös, joista 2-3 kovempaa sarjaa. Pääsarjan kovuutta viedään vähitellen ylös)
Pystypunnerrus 3x4 -> 6x6

2.
Penkki 3x4 -> 6x6
Alatalja tai kulmasoutu: about 3x5 -> 6x8
Tähän toinen kyykky?

3.
Kyykky
Leuat lisäpainoilla 3x4 -> 6x6
Kapea penkki apuliikkeenä (3-4 sarjaa)

Vatsat melkein joka treenissä.
Ranskalaiset, hauikset ja dippi tarpeen sekä fiiliksen mukaan.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
No jos vedon jälkeen olis kaks lepoo, se lyhyemmän sarjan kyykkyreeni vois olla tuossa kakkospäivänä. Kolmospäivä sit pidemmillä kyykkysarjoilla. Jos sarjoihin jää selkee vara, sit vetoonki palautuu suht ok.
 
No jos vedon jälkeen olis kaks lepoo, se lyhyemmän sarjan kyykkyreeni vois olla tuossa kakkospäivänä. Kolmospäivä sit pidemmillä kyykkysarjoilla. Jos sarjoihin jää selkee vara, sit vetoonki palautuu suht ok.
Kiitos ja kumarrus. Sun vinkeistä on paljon apua.
 
Oman elämänsä urheilijawannabeen ongelmointia: nyt treenaan maanantaina kyykyn + yläkroppaa, keskiviikkona suoranopeutta ja kuviojuoksua + VK-lenkki lopuks ja perjantaina rinnallevetoa, maastavetoa ja pohkeita. Nyt sit tulee keskiviikko-iltaan 1,5h futistreenit.

Mitenkähän ton treenijärjestyksen kans kantsii tehdä, kun muina päivinä treenaaminen ei oikein nykyisen elämäntilanteen takia ole mahdollista.. vai onko sen suurempaa merkitystä, kroppa tottuu kyl kuha syö ja lepää tarpeeks?
 
No et sä kauheesti eväitä muutteluun anna :) Ennen futista vois noita nopeusosia kyllä tehdä eli vaatis oman treeniosan siihen porukkatreeniä ennen. Futis itessään menee pelimielessä vk-treenistäkin.
 
No et sä kauheesti eväitä muutteluun anna :) Ennen futista vois noita nopeusosia kyllä tehdä eli vaatis oman treeniosan siihen porukkatreeniä ennen. Futis itessään menee pelimielessä vk-treenistäkin.

Jaa niin tosta unohtu sellanen aika oleellinen tarkennus, et keskiviikkona käyn heti aamusta treenaileen itekseen ja futistreenithän on sit vasta illasta, eli tossa on välissä sellanen 8h-9h.
 
Nonni. Ei muutoksia oikeestaan mihinkää aiempaan treeniin. Nopeus ja futis sopii samalle päivälle ja puntit sit viikon alkuun ja loppuun, niinku ennenki.
 
Pohkeet, tai etenkin toi vasen, tykkää krampata herkästi. Nyt kun oli futiksesta vielä useamman viikon tauko niin tykkäs krampata myös nilkan ja jalkapohjan alueelta. Olen kramppaamisesta koittanut lueskella netistä, mutta tuntuu että tutkimustietoa on nihkeästi, joten paras apu varmaan tulee niiltä, jotka on urheilijoiden kanssa vuosikausia työskennelleet. Miten JTO sä oot saanu krampit kuriin itelläs tai valmennettavilla?

Magnesiumlisät on käytössä, pyrin venyttelemään, käyn hieronnassa. Venyttelen määrää toki voi aina lisätä, mutta tutkimuksissa venyttelyn ei ole huomattu ehkäisevän kramppeja..

E: Ja eilen kun nyt vedin aamusta juoksutreenin niin illasta futiksessa pohje kramppas jo samantien alkulämpöjen jälkeen ekassa harjoitteessa, joten juoksutreenille on pakko löytää slotti torstaista, se nyt lienee mun tapauksessa selvin eka keino.
 
Magnesium, kalium, neste. Siinäpä se ja sekin pääasiassa runsaasti hikoileville. Venyttely, hieronta, tärinä varsinkin on sitten niitä muita keinoja. Rennoksihan se pitäs saada, muttei tyhjätä. Venyttelyäkin voi tehdä liikaa.
 
Magnesium, kalium, neste.
Ja Venuksen asento suhteessa Marsiin. Joillakin tuntuu olevan kramppeihin taipumusta enemmän kuin toisilla. Mulla esimerkiksi ei ole ja kramppeja on äärimmäisen harvoin, vaikka magnesiumia ja kaliumia en erikseen käytä ja nestettä tulee nautittua päivän mittaan aivan liian vähän.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom