Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Laitan kysymykseni nyt kehotuksesta tännekin:

Oliskohan jotain ideoita miten saisin penkissä kehitettyä nostossa juuri sitä siirtymäkohtaa rinnalta ojentajille? Maksimia yrittäessä tanko lähtee rinnalta kuin tykistä, mutta nosto loppuu kuin seinään siihen 10-15 cm päähän. Toisaalta lankulta se sama maksimi (175) tulee todella helposti. Olen päissäni päätynyt toteamaan että vika on tuossa siirtymässä ja ihmettelen miksi nyt koska aikaisemmin moista ongelmaa ei ole ollut. Sekä rinta että ojentajat ovat minusta ihan kunnossa ja voimasta tuo ei ole kyllä kiinni. Mikä avuksi?
 
Älä mieti päissäsi, vaan selvin päin heh heh :)

On siellä voiman puutetta selvästi, ei epäselvää. Se vaan ilmenee tuossa tietyssä nivelkulmassa/lihaspituudessa.

Avuksi leijustoppeja sentin päässä rinnasta eli et laske rinnalle asti. Sama juttu lankuille eli leijutat siinä millin päässä. Toistoja sarjassa 1-5, kuten normistopeissakin. Onko toi 175 otettu kunnon stopilla ja lankku myös?

Lisäksi semmonen spesiaaliversio 1.3-penkki, missä toisto menee näin: lasku, kunnon stoppi rinnalla, 10cm rinnalta, rinnalla, ylös. Toistot 1-3.

Käytä lisäksi useampaa oteleveyttä. Jos homma tuntuu pahasti jumiselta, laita mailia ja jutellaan valmennusmahdollisuuksista. Mitenkään erikoinen tuo vaiva ei sinänsä ole.
 
On ihan kunnon stopilla nuo.

Onko siis tuo 1.3 tarkoitus siis laskea sen 10 cm noston jälkeen takaisin rinnalle ja sitten ylös vai ymmärtinkö väärin? Ja rinnalla stopin aikana pidetään paine vaiko löysäksi?
 
Juu: telineistä, alas rinnalle, 10cm ylös, rinnalle, kokonaan ylös. Eli joka toustossa kolme stoppia ja sen takia ei pitkiä sarjoja. Erinomanen apuversio. Toinen versio ois 1.2-penkki eli stoppi rinnalla, 10cm ylös ja siinä stoppi ja sitten ylös kokonaan.

Paine stopeissa rinnalla. Sen takia myös ne leijustopit, että lisätään sinne reserviä.
 
Aika kovaa settiä tuo 1.3. Tänään testasin ja kyllä tuntuu.

Ihan sellaiset kysymykset tuohon liittyen vielä että onko tuo tarkoitus tehdä failureen saakka vai jättää vähän alle ja kuinka usein (siis korvaako joksikin aikaa peruspenkin vai sen ohella jollain frekvenssillä)?
 
Voimahommissa harvemmin kannattaa feiluun asti puskea. Mulla on joskus jengille toistomaksimitestejä, mutta pääasiassa varaa parisen toistoa. Toi 1.3-PP voi olla normipenkin korvaaja hetken tai apuna vaikka hieman eri otteella. Mä en sua nyt valmenna, joten kokonaiskuva sun treeneistä hämärän peitossa. Ei kovin tarkkoja neuvoja voi antaa.
 
Jos jalkapalloa varten haluais kehittää juoksukestävyyttä, oisko parempi ottaa jotain lyhyempiä vetotreenejä vai jotain perus 45-90min lenkkiä? Vai sekä että, jos nyt vaik pari kertaa viikossa kävis yksin treenien ohessa juoksemassa?
 
Ehdottomasti paljon laajempi kattaus juoksuun. Suoranopeus, kuvionopeus sekä näiden nopeuskestävyysmuodot pallon kanssa ja ilman sekä yleinen vauhti- ja peruskestävyys nyt ihan karkeasti valikoiden niitä tekemisiä. Jos ihan pakko olis noista antamistasi valita (onneksi ei ole), se vetotreenailu on monipuolisempaa ja muunneltavampaa ominaisuuskatteeltaan.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Ehdottomasti paljon laajempi kattaus juoksuun. Suoranopeus, kuvionopeus sekä näiden nopeuskestävyysmuodot pallon kanssa ja ilman sekä yleinen vauhti- ja peruskestävyys nyt ihan karkeasti valikoiden niitä tekemisiä. Jos ihan pakko olis noista antamistasi valita (onneksi ei ole), se vetotreenailu on monipuolisempaa ja muunneltavampaa ominaisuuskatteeltaan.

Kiitos! Eli jos ottaa muutaman 25-50m suoravedon alkuun, sit erilaista kuviojuoksua (N,L,W,U...) pari vetoa per kuvio (6-12s per veto?) ja sit lopuks vauhtikestävyyttä? Oisko toi riittävän vaihtelevaa tällaselle sunnuntaiurheilijalle? Jonkin sortin progressiomallilla terästettynä tietysti.

Kuntopyörä lienee ihan ok vaihtoehto pk-lenkille salitreenin ohessa loppuvetona?
 
Juu toimii. Kuvioissa voi olla nopeusosa hyvillä palautuksilla ja sit nopeuskestävyysosa lyhyillä palautuksilla. Vauhtikesto voi olla futista, korista tms pelailua myös.

Se kuvioliikkuminen rintamasuunta samaan suuntaan koko ajan tai juoksusuuntaan. Eli aika paljon vaihtelua voi olla. Opetat kroppaas liikkumaan siis. Selkee motorinen sisältö näissä myös. Joitain referenssikuvioita jne voi olla, että pystyt seuraan kehitystä.
 
Suurin osa mun jengistä on ollu mukana monia vuosia. Valitettavasti 1kk on hyödyltään tosi vähäinen, eikä oikein ees pelasta testiin tai kisaan valmistautumista. Sanosin, että joku 3kk eli lyhyt peruskausi vois olla semmonen minimi, mistä jotain hyötyä jo on. Jos treenaa 4 kertaa viikossa, kuukaudessa tulis 16 treeniä ja mulla yhen hinnaksi reilu vitonen. Kaikki ohjelmat mulla on aina yksilöllisiä täysin ja perustuu seurantaan.
 
Aattelin nyt ottaa kyykkyä vähän tarkempaan käsittelyyn jos saisi ensi vuonna voimanostoon tehtyä uusia ennätyksiä.

Paljon ollaan juteltu, mutta kysästään tässä, niin saa ehkä joku muukin vinkkiä omiin juttuihin :)

Aattelin mennä aika perus systeemein, 2-3 kyykkyä viikossa, kun vetokin mukana. Liikkeitä ajattelin:

Kyykky penkkille stopilla
Perus kyykky, uuden tekniikan sisäänajoa, paljon iisejä sarjoja mahollisima räväkästi
Toinen apuliike, pinnakyykky leijutellen?

Pinnakyykyssä maksimia ylös, kuten joskus olikin puhe. Penkkikyykky semmosta 3-5*2-4 perus meininkiä ja siinäkin luonnollisesti pikku hiljaa romua enempi.

Vedolle "systeemi" on:

1: Perusvoimareeniä 3-12*2-5*RPE6-7(8)
2: 1-2 pitempää sarjaa RPE7-8(9)

Molemmissa mukana iisit yliraudat.

Vedolle en mitään apuliikkeitä ajatellut, kun se nousee kumminkin niin herkkään ihan vaan kun vetelee.

Oisko siulla heittää vielä jotain lisävinkkiä tms?
 
Tein yllättävän havainnon puolieroista, yhden jalan Sjmv smithissä tehtynä, tarkoitus on rassata takareisiä ja huolehtia lantion alueen tasapainosta kun on ollut erinäiaiä vaivoja siellä.

Vasen puoli menee takareidelle mutta oikealla puolella hapottaa ja hyytyy pakara ensimmäisenä. Pakara vaikuttaa jopa häiritsevän heikolta. Aina sama efekti eri tekniikoilla tehtynä. Miten tällaista kannattaisi korjata?
 
Millä mahtaisi saada vedossa yläselkään lisää pitoa? Pieni notko siellä ei sinänsä haittaisi, mutta kun tuntuu että menee ihan kaarelle. Olisko sulla antaa jotain liikettä, jolla sinne voisin alkaa voimaa tuottamaan?

Alaselkä pysyy kyllä neutraalissa asennossa, mutta noin 85%-> rautojen jälkeen, tai vähän kevyemmilläkin pitkässä sarjassa, ei meinaa saada pidettyä yläselkää millään ja se tuntuu haittaavan melkolaillakin ennätysrautojen ottamista :cautious:
 
JPFux: Ei oikeestaan kummempaa. Pinnakyykky mieluiten siihen sun heikkoon kohtaan. Se on aika selkeesti rajoittava tekijä.

IVa: Niillä yhden jalan versioilla kyykyistä, vedoista, julleista, lantionnostoista, reisikoukistuksista. Heikolle puolelle enemmän sarjoja, mutta kilot mieluusti samat. Liikkuvuus pitäs pysyä samana pee puoli myös.

dilhart: Yläselän kyllä pitäiskin roikkua vedossa. Paremmat välitykset sillai. Katohan vaikka @Thompzon äskettäinen 400kg veto. Vaikka Tuomaksen tekniikoita on turha lähteä kopioimaan (se yksilöllisyys TAAS), näkee sen teknisen tekemisen tuosta hyvin. Millai se vaikeuttaa tekemistä sulla ja mihin kohtaan se hyytyy?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom