• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Kysymyksiä Jto:lle

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 929
juu ei se pahaa tee lueskella joskus jotakin :)
No kyllä mie nyt luen oikeesti vähä enempi! Vasta tovi sit siskon pojan kanssa luettiin Pupu Tupuna! Tai siis siskon poika luki ja mie kattelin kuvat, mut kai tuo lasketaan!
 
  • Like
Reactions: jto
Liittynyt
16.6.2012
Viestejä
585
Kaupunki
Lohja
Mie oon lukenu elämäni aikana kolme kirjaa: Tony Halmeen teokset.

Uskoisin että nyt on neljännen kirjan aika.
Tony Halmeella on neljä ja puol kirjaa :D Etkai sä oo jättäny sitä runokirjaa lukematta? Kovan päivän iltaa siis... Testamentti ei kerinny valmistua mutta julkaistiin. Siitä puoli.
 

JP Fux

Pieru
VIP
Liittynyt
13.10.2004
Viestejä
18 929
Tony Halmeella on neljä ja puol kirjaa :D Etkai sä oo jättäny sitä runokirjaa lukematta? Kovan päivän iltaa siis... Testamentti ei kerinny valmistua mutta julkaistiin. Siitä puoli.
E: tulin huutelee liika väsyneenä.

Joo kaikki Topin kirjat löytyy. Myös se runokirja ja vooomaopas.
 
Liittynyt
3.7.2002
Viestejä
9 236
Millasta treeniä teetät murrosikäiselle, sanotaan vaikka 14-vuotiaalle voimaharjoittelijalle, joka haluaa massaa ja voimaa eikä kilpaile missään lajissa? Toimiiko tuolloin enemmän tai vähemmän määrää/intensiteettiä/frekvenssiä? Onko sarjapituuksissa eroa aikuiseen? Kiinnostaa lähinnä siltä kannalta, että hormonaalisesti ollaan hieman eri tilanteessa kuin 25-vuotiaana jolloin varsinainen kasvuikä on jo ohi.
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 356
hormonitasot ja muu valmius tehdä voimaharjoittelua vaihtelee aikalailla ton ikäsillä(kin) ja sen takia ne treenitkin menee yksilön mukaan, ylläri ylläri. kropan ulkonäkö hieman kertoo toki, missä mennään. kyllä tuolloin kuitenkin mennään suht samoilla voimaharjoittelun periaatteilla, vaikka painotetaankin enemmän monipuolisuutta ja pidempää perusvoimaa. maksimivoima tietyin varauksin (ylirautaherättelyt ja lyhyet raskaammat jaksot tai testit) on myös ookoo. kaikki tietenkin sillä edellytyksellä, että liikkeet osataan tehdä kunnolla. mulla ei ole tuon ikäisiä asiakkaita, enkä niitä ota, ellei se perustekeminen oo hyvin selkeesti hallussa. teen kuitenkin oppilailleni ilmaiseksi ohjelmia, jos haluavat. syksyllä mulla alkaa myös yks valinnaisen liikunnan ryhmä, missä punttejakin liikutellaan.
 
Liittynyt
31.8.2013
Viestejä
147
Moro!

Miten näät lantionnostot kyykyn ja maven apuna? Tuleeko asiakkailla käytettyä takaketjua vahvistamaan vai näätkö parempana käyttää sekin aika lajinomaisempiin veto ja kyykky variaatioihin?
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 356
käytän kyllä sekä yleisestikin joskus, mutta sillon kyl enemmänki, jos se ihan yläosa kyykyssä ja vedossa on vaikea. selkeesti harvinaista, mutta on niitä vastaan tullu. sumovetäjillä hieman useammin. rautaa lantionnostoissa pitää kyl liikutella sit ihan kunnolla.
 
Liittynyt
16.6.2012
Viestejä
585
Kaupunki
Lohja
^Onks niitä mitään syytä tehdä, jos vedon ja kyykyn ylävaiheet on vahvoja? Meidän salilla yksi persoonallinen Raineri (ihan ansioitunutkin itse painonnostossa joskus vuonna miekka ja kilpi) ja sen voimanostoasiakkaat ja niiden tutut hokee lantionoston nimiin, että "voima lähtee perseestä" (pois? :D) . Viitaten vetoon ja kyykkyyn, ja että munkin pitäis tehdä.
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 356
ei oo pakko tehdä kyllä, vaikka hyvä liike toki. lantionnostossa voi olla vaikee saada nivelkulmia kyykkyä ajatellen hyväksi, mutta ei se mikään höpöhöpöliike ole eli ei kannata väheksyä myöskään.

jos siinä liikkuu takapuoli kunnon stopilla maahan ja ylhäällä lantio korkeelle, kantapää hieman kauempana kuin polvi semmonen 10x200kg, voi ainakin hetkeksi sen unohtaa.
 
Liittynyt
25.7.2019
Viestejä
5
Moi. Pakko oli nyt rekata ja kysyä. Aiheena on leuanveto, joka on alkanut kiinnostamaan. Tasoni tällä hetkellä on ykkösmaksimi kehonpaino ennen vetoa punnittuna 73kg + 31,25kg eli yht. 104kg. Toistomaksimi 15 vähän ylipuhtaallakin tyylillä, eli tanko tuli vedettyä ihan kiinni ylärintaan aina ja aika strictinä, en oikein osaa käyttää vartaloa hyödyksi. Tottunut vetämään aina niin siististi. Tarkoitus olis saada toistomaksimi 20 ainakin ja tuo ykkösmaksi ainakin 0,5xBW eli aika lähellähän se on jo. Tarkoitus nyt vetää kaksi kertaa viikkoon leukoja yläkroppatreenin alkuun. Eka päivänä 3-5x3-5. Nämä teen sillä periaatteella kuin olet tuolla peruskausi ketjussa ohjeistanut. Toiselle päivälle oon aikonut kokeilla lyhyitä sarjoja lyhyillä palautuksilla esim vitosia 30 sek palauksilla ja sarjoja niin monta kun tulee. Vedän vastaotteella.

Noita lyhyitä sarjoja lyhyillä palautuksilla olet suositellut muistaakseni toistomaksimin nostoon, niin olisko tuo mun suunnitelma nyt järkevä tuohon, eli alottasin vitosilla vaikka, mutta mites palautuksien pituus? Olisko hyvä alottaa vaikka 60 sek ja lyhentää sitä vähitellen, vai onko heti alkuun 30sek parempi? Treenaan joka toinen päivä yläkroppa, alakroppa jaolla, ei viikonpäiviin sidottuna, eli 4 treeniä tulee viikossa. Kevyt viikko olis tarkotus pitää joka viides viikko. Selälle muut liikkeet eka päivänä kulmasoutu ja toisena päivänä alatalja tai seal row kässäreillä. Eka päivän treenissä on tarkoitus myös vaikka joka toinen viikko tehä ennen työsarjoja yliraudalla, joita oot suositellut myös.

Kiitos jos viitsit vastata.
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 356
kehitä ensin perus- ja maksimivoimatasoja kunnolla. ne on perusta sille kestollekki. 3kk vaikka aikaa niille ja sit kestolle oma jakso. taloudellisempi tyyli ja joku 25 vois hyvinki mennä, ellei enemmän. jos sun pitää jostain syystä NYT saada se kestotaso ylös, sun kuvailema on ok. perusvoimatasoille se ei kuitenkaan kauheen ideaalia ole. paljon riippuu myös treenien suunnittelusta ja jaksotuksesta. kevennys joka viides viikko kuulostaa alustavasti aika harvalta lepäilyyn. yliraudan voit ottaa jokasessa leukatreenissä, kunhan pysyy aisoissa.
 
Liittynyt
25.7.2019
Viestejä
5
Jep. Elikkä jospa nyt unohdan tuon keston ja teen vaikkapa toisessakin treenissä 2-4x6-8. Kevennyksen ottasin aina kolmen kovan viikon jälkeen. Tuossa tulis silloin 3-8 toiston välillä kaksi kertaa viikkoon tehtyä peruskausi tyyliin. Noissa 6-8 sarjoissa voisi vaikka osan vetää myötäotteellakin, niin tulis vähän vaihtelua siinäkin? Vaikkapa aina 1-2 ekaa sarjaa myötäotteella ja loput vastaote. Olisko huono ajatus?
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 356
ei. ihan hyvä pläni.
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 356
tiukka laji. poika ajaa kans. jos unohdetaan se ite lajiharjoittelu voimatreenin yhtälöstä, kyllä se aika keskikroppajohtosesti menee. kuitenki tosi laajasti kuormittaa kroppaa, joten lähtisin eka kartoittaan heikkouksia yleisvoimienki osalta ihan grippii myöten.
 
Liittynyt
10.8.2014
Viestejä
434
Sellainen aivan jonninjoutava kyssäri tuli mieleen, että jos pitäisi vahvinmieskisaajalle valita vain yksi kyykkyliike, niin olisiko se etukyykky, zercher-kyykky vai kenties joku muu?
 

jto

AMMATTILAINEN
Liittynyt
19.4.2002
Viestejä
16 356
onneksi ei tarvi. paljon tääkin on yksilöjuttu liittyen tarpeisiin. noista kyllä useammin zercherin valitsisin ja polvien eteen, ei päälle, laskettuna.
 
Liittynyt
31.8.2013
Viestejä
147
Ensiksi iso kiitos jto:lle kun kehotit aikanaan vetää pukeilta! Maastaveto on aina noussut uusille lukemille 2kk pukkijakson jälkeen.

Mulla tuntuu takaketju olevan ikuinen heikkous vedossa ja välillä veto jopa laskee, jos tullut otettua esim 4kk ilman pukkeja. Miten näkisit jos ottaisi pidemmän 4 - 5kk jakson pelkkiä pukkeja eri korkeuksilla ja jättäis maastavedon kokonaan pois?

Ohjelmassa kuitenkin kyykkyjä ja pääasiassa etureisillä tapahtuva irrotus ei oo varmaan koskaan ollut ongelma.
 
Ylös