Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
jto;2840557 begin_of_the_skype_highlighting**************2840557******end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting**************2840557******end_of_the_skype_highlighting sanoi:
lätkänpelaajan kannattaa noin yleisen karkeesti olla parempi kyykyssä kuin lenkkipolulla lajin nopeuskestävyyspohjasen intervalliluonteen takia. tota ominaisuutta vaan ei kannata suoraan lähtee tekeen ilman pohjia. muuten mennään lepikkoon.

okei eli oisko sulla antaa mitään suuntaa antavaa ohjetta noiden toisto määrien ja ton jaksotuksen suhteen. toki se on yksilöllistä, mutta kysyn nyt kuitenkin;) eli onko tossa esimerkiksi mitään järkeä??

1. Kesäkuu:
* perusvoima

2. Heinäkuu:
*perusvoima -2viikkoa
*maksimivoima -1viikkoa
*perusvoima -1viikkoa
3. Elokuu:
* pikavoima -2viikkoa
* räjähtävä voima -2viikkoa

Tyyppi Toistoja Palautus Sarjoja Liikkeitä* Vastus
Perusvoima 8-12 2-3min 2-5 2-3 50-85%
Maksimivoima 1-3 2-4min 4-6 3 90-100%
Pikavoima 6-10 2-3min 3-6 3-5 30-80%
Räjähtävävoima 1-5 2-4min 3-5 3-5 40-90%
*Liikkeitä, tarkoittaa eri liikkeiden määrää per lihasryhmä

Miten se mun ohjelman runko muuten? onko niitä juoksuja/loikkia siellä järkevästi jos sitä nopeutta ja kestävyyttä sinne jäälle haluaa haluaa?? vai pitäskö lisätä punttia?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
et lukenut juuri tarkasti... noilla pika- ja räjähtävän voiman jutuilla et tee mitään punttihommissa. panosta enemmän lajisuorituksiin niissä. tee kesäkuu perusvoimaa 3-4*8-12, heinäkuu 4-6*4-6 ja elokuu 1max, max*90, 85%. joka neljäs viikko iisimmin alle 80% raudoilla. peruskestävyyttä voi hankkia erilaisilla lajeilla hiihdosta soutuun ja rulliksiin. nopeus on hermostojuttuja, joten suosittelen niin paljon jäällä tehtäviä treenejä kuin mahdollista.
 
jto;2840637 begin_of_the_skype_highlighting**************2840637******end_of_the_skype_highlighting sanoi:
et lukenut juuri tarkasti... noilla pika- ja räjähtävän voiman jutuilla et tee mitään punttihommissa. panosta enemmän lajisuorituksiin niissä. tee kesäkuu perusvoimaa 3-4*8-12, heinäkuu 4-6*4-6 ja elokuu 1max, max*90, 85%. joka neljäs viikko iisimmin alle 80% raudoilla. peruskestävyyttä voi hankkia erilaisilla lajeilla hiihdosta soutuun ja rulliksiin. nopeus on hermostojuttuja, joten suosittelen niin paljon jäällä tehtäviä treenejä kuin mahdollista.

avaisitko vähän tota elokuuta... ei menny jakeluun:D tarkottikko 1 maksimi viikko?? mitä loput viikot?? en pääse kesällä oikeen jäälle näillä näkymin:( joten onko ne nuo loikat/hypyt/spurtit ym. hippasut parhaita sen jään tilalle vai heitänkö ne romukoppaan ja vedän rulliksilla viivoja kujan päässä??
 
kannattanee harjoitella myös sisälukutaitoa. kirjotin "elokuu 1max, max*90, 85%. joka neljäs viikko iisimmin alle 80% raudoilla" eli eiköhän se aika selvisti tullut sanottua...joka viikko ykköseen ja toistomaksimit noilla pienemmillä. neljäs viikko kevyemmin. rullikset sopii kiihdyttelyyn ja perusluisteluun, vaikka ei niillä samaoin mennäkään ku luistimilla. siihen sopii kaveriksi sitten määräpainotteiset juoksut, loikat, hyppelyt jne.
 
weak: ei se ihan noinkaan mee aina. jatkuva muuttelukin voi olla rasittavaa.

hermoston kannalta sama LIIKE, muttei muuten ihan... kummassakin kyykyssä kun se varsinainen liike on sama. toisessa vaan käytetään eksentrisen ja konsentrisen lihassupistuksen lisäksi staattista. ja kun se hermosto on kaikessa mukana, on sillä näppinsä pelissä tuolla lihassupistuspuolellakin. ei noi nyt kuitenkaan tavalliselle treenaajalle koskaan oo ongelmakohtia. varsinaiseen hermostolliseen ylikuntotilaan pääseminenkin vaatii jo lähes lahjakkuutta sekin.

Niin. Joskus mainitsit, että esim. lankkupena rasittaa kovasti hermostoa, kun siinä tehdään normipenan yliraudoilla liikettä. Lähinnä tuolla ylirasituksella meinasin sellaista tilapäistä tilannetta, että seuraavana treenikertana kroppa olisi nukuksissa tms. , jos liian kovaa jumppailee lyhyitä sarjoja. Ymmärtääkseni tämä on hermoston aiheuttamaa nuukahdusta? Mulla on jotain 8 liikettä reisille, joita kierrättelen (2-jakosessa)treenistä toiseen.
 
kroppa ei "nukahda" ylikovista treeneistä, vaan ylipitkistä treenitauoista. ylitreeni on ylitreeniä ja se vaatii tietysti palautustakin ollakseen tehokasta. jos tehdään esim. paljon kovia ykkösiä lankkupenkissä, vaikuttaa se seuraaviin treeneihin tietenkin heikentävästi, ellei palautella riittävästi. en nyt mee sen syvemmälle noihin mekanismeihin. ei kuitenkaan oo mikään pakko antaa kropan palautua aina täydellisesti joka treeniin. aika ajoin kuitenkin pitää antaa sekin mahdollisuus, esim. kevyemmillä viikoilla jne.
 
Harrastan pikajuoksua ja mietin että mikä ois järkevin tapa hankkia suhteellista voimaa ylävartalolle, ylävartalolle teen ainoostaan penkkipunnerrusta ja leukoja? Kaveri tekee 3x3 -sarjoja penkissä mutta mietin että kuinka kauan tollasta pystyy tekemään ettei hermosto mee jumiin? Itsellä runkkupenkki 150 joten ei olisi erityistä tarvetta parantaa tosta mutten haluais sen myöskään laskevan. Kunhan saisi lihasmassan pysymään mahdollisimman pienenä.

Onko siis järkevää penkissä mennä 6 toistoihin tai yli, tarvitaanko niitä? Treenikausi on 3-4 kk jolloin voimaa kehitetään, mutta sitten tulee aina kilpailukausi jolloin teen pelkkää nopeusvoimaa, ja jätän muutenkin ylävartalotreenin vähälle. En tiedä minkä verran tiedät yleisurheiluharjoittelusta mutta voit myös oikaista jos olet eri mieltä tosta kilpailukauden pelkän nopeusvoiman tekemisestä.
 
Lisään tähän vielä tänä kaverina selvyyden takia selitykseni. Eli 3x3:a tehdessäni ideani on maksimoida hermostollinen voimani. Tiedän, että perusvoima on kaiken alku, mutta se on jo ihan ok tasolla (mm. maastaveto 200 kg) eli tavoitteenani on saada tämän hetkisestä lihasmassasta hermostollinen voima irti niin, että lihasmassa pysyy samana tai jopa hieman vähenee. Eli tiivistettynä tavoitteeni on nostaa voimatasoni niin korkealle kuin se on mahdollista nykyisellä lihasmassallani. Uskon, että parannettavaa on vielä paljon.

Eli pystynkö tekemään tätä 3x3 pitkään penkissä vai kannattaisiko tehdä joskus jopa pidempiä sarjoja? Välillä teen myös ykkösiä ja kakkosia. Sarjat ovat yleensä aika kovia. Puntin teen 2 kertaa viikossa. Muissa liikkeissä teen pidempiä sarjoja, mutta penkissä en edes peruskuntokaudella tee yli kolmosia. Luin Timo Erämetsän "Massaa! Voimaa!"- kirjasta tämän, että suhteellinen voima paranee parhaiten 1-3:n toistomäärillä, siksi välttelen pitkiä sarjoja varsinkin tässä penkissä.
 
yleisurheiluvalmennuksesta on kyllä kokemusta.

ei sitä hermostoa noin vaan jumiin saa. massaakaan et tosta vaan ittees pakkaa. pidä se kaloritasapaino fiksuna, niin voimaa tulee, muttei liikaa kokoa oli toistot mitä vaan. runkkupenkki 150 on pikajuoksijalle jo ihan hyvin, ellei riittävästi. riippuu tietysti runkun määrästä. pelkkää maksimivoimaa tehdessä unohtuu se seikka, että mihin sitä voimaa tarvitaan... jos haette nimenomaan hermoston työkyvyn parantamista treeneiltänne, miksi ihmeessä teette sitä puntilla? hermostollinen pika-, maksimi- ja räjähtävä voima ei siirry juoksuun, hyppyihin jne.

en suosittele minkään tietyn ja saman sarja- ja toistomäärän tekemistä orjallisesti ja pitkään. hyvä olis tietää teidänkin pituus ja paino, että näkis hieman, missä suhteessa ne on. en tuijottas orjallisesti sitä puntaria, sillä jos painoa tulee esim. kilo lisää, mutta voimantuottoa 2kg, on saavutettu enemmän hyötyä. perusvoima on liikekohtaista, ei yleistä, eli maastavetotuloksella ei ole tekemistä penkin kanssa. myöskään mikään tietty toistomäärä ei kasvata samantien lihasta. ehdottomasti kannattaa myös peruskaudella tehdä pidempää sarjaa joka tapauksessa. kun kasvatat ees hieman massaa, pystyt LAJItreeneillä sitä paremmin hermottelemaan. toi viimenen lause ratkasee, ei puntti.

ja vielä... miksi juuri se penkki on se pelottava liike, missä ei saisi massaa hankkia? ootteko katselleet pikajuoksijoiden tissejä, miesten siis? kannattaisi katsella :)
 
Itsellä mitat 176/ 78 kilpailukaudella, pk-kaudella hieman enemmän paino. Kalorit pyrin pitämään mahdollisimman lähellä nollaa, mieluummin hiukan yli treenikaudella ja lyhyt dieetti ennen kilpailukautta. Rasvat olivat hetki sitten kisakaudella 7-8%. Tuo 78kg van tuntuu melko korkeelta pituuteen nähden kun vertaa noihin massiivisimpiinkiin juoksijoihin, ja kun inbody-mittauksen mukaan ylävartalossa oli enemmän suhteessa lihasta niin siksi tuo huoli penkistä :)

Sitten ehkä vielä tärekämpi kysymys, olisi kiva jos jaksaisit tähän vielä vastata, kun tuntuu että todella monien suomen yu-valmentajien tietoisuus voimaharjoittelusta on todella puutteellista.

Kesän tärkeimmät kisat ovat kesäkuussa (EM-katsaus) ja sitten elokuussa Kalevan kisat, SM:t ja Ruotsiottelu.
Tarvisin siis neuvoja mitä voimaa teen milloinkin ja teenkö ylipäätään oikeanlaista voimaa.
Hallikauden jälkeen olen aloittanut voimaharjoittelun maaliskuun 2. viikolla ja nyt ois tarkoitus edetä seuraavalla kaavalla kuten pari viimeistäkin harjoituskautta. Voimaa teen about 2 kertaa viikossa koko pk-kauden, kerran ala- ja kerran ylävoima. Esimerkeiksi otan alavoiman:

Maaliskuu-huhtikuun 2.viikko: syväkyykky 3x 6-8, rinnalleveto 3x6, takareidenkoukistukse (maastaveto, kannattaako?). Teen kyykyn isoilla kuormilla jotta maksimivoima kehittyisi parhaiten, sarjojen välissä teen esim. kyykkyhyppyjä, eli kontrastivoimaa. Nuo 8-sarjat anoastaan pari ekaa viikkoa.

Eli, onko järkevää tehdä hitaita toistoja, edes silloin jos tekee kontrastia vai pitäisikö aina tehdä räjähtävästi, jolloin ei toisaalta pysty käyttämään yhtä isoja painoja? ja jos nykyinen menetelmäni on ok, niin milloin pitäisi siirtyä räjähtäviin toistoihin, entä koska puolikyykkyyn?
Ja minkä tyyppinen voimajakso kannattaisi heinäkuussa tehdä jos ei pääse EM:iin eikä heinäkuussa ole tärkeitä kisoja?
 
riittävän kokonen oot pikajuoksijaksi. muutamia huomioita:

- hitaat solut tekee AINA ekana töitä, teet liikkeen sitten nopeesti tai hitaasti. kuorma ja/tai nopeus ratkasee sitten kuinka paljon tulee muuta solukkoo mukaan.
- selektiivistä hypertrofiaa pelkästään nopeille soluille ei ole todistettu, vaikka siihen moni (minä myös) haluaisi uskoa.
- nopeiden solujen määrä on tutkimusten mukaan kasvanut vain lepokausina (!!!) niin hullulta kuin se kuulostaakin. tehojen optimoiminen onkin sun tärkein tehtävä.
- maksimivoimaa tehdään yleisesti ajatellen yli 90%:n kuormalla ja toistot vaihtelee välillä 1-4. 6-8 on jo perusvoimaa.
- liikkeen näennäinen räjähtävyys ei merkitse, vaan kuorma. liikkuuhan pelkkä tanko nopeempaa kuin 80%, muttei se kehitä yhtä hyvin.
- rinnallevedon tekisin ekana, vaikka kyykkykin on lantioliike. rive on kuitenkin teknisempi, joten suosittelen ekana.
- kontrastivoima kannattaa useimmiten ja vaikka hyppely on eri asia kuin juoksu, on niissä havaittu korrelaatiota. ei pitkiä hyppysarjoja, 2-4 toistoo kovilla tehoilla.
- keskittyisin erityisesti toistoalueeseen 3-6 eli ollaan siellä hermostollis-hypertrofisella alueella. tällöin ei olla vielä liian spesifejä hermoston osalta, mutta saatais kuitenkin tarpeeks kuormaa liikkeelle ihan solurekrytoinninkin kannalta.
- isot raudat läpi vuoden edes jollain lailla mukana.
- pikavoima ja räjähtävä voima tehdään suurimmaksi osaksi oman lajin suorituksina. siirtovaikutusta ei punttitreenin HERMOSTOLLISESTA treenistä juurikaan ole. bodailu parempaa jopa.

jos kesäkuussa on kisat, tekisin ihan yleistä voimaa siellä 3-6 välillä, et rautaa ois tarpeeksi. kaikki maksimi- ja nopeusvoima oikeestaan on mukana vaan tukemassa tota perusvoiman nostamista. voit jaksottaa kausia hieman tai sitten teet hybriditreenejä, joissa eka mennään isompaan romuun ja perään pari pidempää sarjaa (esim. 3*2-4, 2*6-8). supistusnopeutta hakisin pääasiassa juosten ja keskittyen erinomaseen tekniikkaan, kontaktinopeuteen jne. se kuitenkin ratkasee hirveen paljon ja siihen tulis kiinnittää eniten huomioo. voimasta ei oo mitään hyötyy, jos sitä tuhlataan huonolla tekniikalla. lajissa kuin lajissa. en tähän mitään tarkempaa henkilökohtasta tee, joten siinä tapauksessa mailaile. osote profiilissa.
 
yleisurheiluvalmennuksesta on kyllä kokemusta.

ei sitä hermostoa noin vaan jumiin saa. massaakaan et tosta vaan ittees pakkaa. pidä se kaloritasapaino fiksuna, niin voimaa tulee, muttei liikaa kokoa oli toistot mitä vaan. runkkupenkki 150 on pikajuoksijalle jo ihan hyvin, ellei riittävästi. riippuu tietysti runkun määrästä. pelkkää maksimivoimaa tehdessä unohtuu se seikka, että mihin sitä voimaa tarvitaan... jos haette nimenomaan hermoston työkyvyn parantamista treeneiltänne, miksi ihmeessä teette sitä puntilla? hermostollinen pika-, maksimi- ja räjähtävä voima ei siirry juoksuun, hyppyihin jne.

en suosittele minkään tietyn ja saman sarja- ja toistomäärän tekemistä orjallisesti ja pitkään. hyvä olis tietää teidänkin pituus ja paino, että näkis hieman, missä suhteessa ne on. en tuijottas orjallisesti sitä puntaria, sillä jos painoa tulee esim. kilo lisää, mutta voimantuottoa 2kg, on saavutettu enemmän hyötyä. perusvoima on liikekohtaista, ei yleistä, eli maastavetotuloksella ei ole tekemistä penkin kanssa. myöskään mikään tietty toistomäärä ei kasvata samantien lihasta. ehdottomasti kannattaa myös peruskaudella tehdä pidempää sarjaa joka tapauksessa. kun kasvatat ees hieman massaa, pystyt LAJItreeneillä sitä paremmin hermottelemaan. toi viimenen lause ratkasee, ei puntti.

ja vielä... miksi juuri se penkki on se pelottava liike, missä ei saisi massaa hankkia? ootteko katselleet pikajuoksijoiden tissejä, miesten siis? kannattaisi katsella :)


Oma pituus 193 cm ja paino n. 92 kg. Rasvat liian korkealla ainakin vielä. Penkki on n. 115 ja rv 120 kg et voimaa sais olla mulla enemmän toki. Noh itse olen samalla myös pituushyppääjä pikajuoksun ohella ja Evilä ovat sanoneet, etteivät tee penkkipunnerrusta, koska se on "jarruttavaa" ja turhaa lihasmassaa. Siksi ehkä minulla on yläkroppaliikkeisiin pelkoa. Mutta toiset valmentajat taas sanovat, että yläkroppaa pitää tehdä lihastasapainon takia, niin sekaisinha tässä helpolla menee mikä on oikein ja mikä ei :)
 
no penkki itessään ei pahaa tee kellekään, mutta pituushyppy on kieltämättä sellanen laji, että sais olla nopee ku piru, muttei painoo juuri mitään. aika suuri oot hyppääjäksi, mutta onhan tommikin aika pitkä ja historiakin tuntee pitkiä huippuhyppääjiä. voimaa siellä yläkropassa kyllä sais olla. se rytmittää juoksunopeutta, mikä sun lajissa ratkasee tosi paljon. mä käyttäsin suht lyhyitä (1kk) perusbodyjaksoja ja sitten tekisin suurimman osan voimatreeneistä siellä 3-6 toiston alueella pelkäämättä niitä lyhyempiäkään, mutta ei ne pidemmätkään oo pahaksi. kurkkaa toi mun 3*4 -> 6*6 -systeemi ja unohda se alun progressiomalli, jonka joku henkilö itelleen ehdotti. sen alla lukee homman idea. joka tapauksessa massan pelko on turhaa, jos et syö massahakusesti. et sä yks aamu yhtäkkiä tuu herään 10kg painavampana tms. :)
 
no penkki itessään ei pahaa tee kellekään, mutta pituushyppy on kieltämättä sellanen laji, että sais olla nopee ku piru, muttei painoo juuri mitään. aika suuri oot hyppääjäksi, mutta onhan tommikin aika pitkä ja historiakin tuntee pitkiä huippuhyppääjiä. voimaa siellä yläkropassa kyllä sais olla. se rytmittää juoksunopeutta, mikä sun lajissa ratkasee tosi paljon. mä käyttäsin suht lyhyitä (1kk) perusbodyjaksoja ja sitten tekisin suurimman osan voimatreeneistä siellä 3-6 toiston alueella pelkäämättä niitä lyhyempiäkään, mutta ei ne pidemmätkään oo pahaksi. kurkkaa toi mun 3*4 -> 6*6 -systeemi ja unohda se alun progressiomalli, jonka joku henkilö itelleen ehdotti. sen alla lukee homman idea. joka tapauksessa massan pelko on turhaa, jos et syö massahakusesti. et sä yks aamu yhtäkkiä tuu herään 10kg painavampana tms. :)

Kiitoksia neuvoista. Soveltuvatko nämä toistomäärät myös olympianostoihin eli rinnallevetoon ja tempaukseen? Olen kuitenkin siinä käsityksessä, että nämä ovat minulle tärkeimmät liikkeet. Muistaakseni jossain sanoit, että yli vitoset ovat turhia rinnallevedossa, jos en väärin muista. Itsellä ainaki esim. jotkut kovat kutoset esimerkiksi rinnallevedossa alkavat mennä kestävyyden puolelle, tai siltä se ainakin tuntuu :D

Maltillisella dietillä mennään tässä kesään asti, että painoa sais pois kesäksi. Kuitenkin niin maltillisella, että treenitehot pysyvät yllä. Nostan kaloreita aina hieman, jos meinaa loppua puhti treeneistä. Ja vielä semmoinen kysymys missä vaiheessa sitä maksimivoimaa kannattaisi ottaa? Toukokuussa? Kiitos lopuksi vielä kaikista tärkeistä neuvoista, koska Suomessa ei ole oikein voimaharjoitteluun perehtyneitä valmentajia kovin paljon. :)
 
sun suurin voimantuotto tehdään lantionseudulla, takareisissä ja pohkeissa. jälkimmäisessä tosin pääasiassa venytysrefleksin kautta. siispä kyykyt ja vedot on keskivartalon järjettömän voimamäärän lisäksi sun suurin työsarka... lajitaitavuuden jälkeen! mä en väsy painottaan tota. sillä tehdään parhaat juoksijat ja hyppääjät. ehdottomasti. geenit ratkaisee nopeuden ja voiman hyvin suureksi osaksi, joten kaiken mitä tekniikalla saa tasotettua itelleen on suurta plussaa.

kyllä mä olympianostoja tekisin peruskaudella siellä kutosenkin nurkilla. ei ne "yli vitoset turhia" ole. on vaan aika rankkaa tehdä teknisesti hyviä nostoja hapoilla. mieluummin siis samalla raudalla 4*6 kuin yhen sarjan toistomaksimi 8. määrääkin saa enemmän. yks hyvä juttu tietenkin tossa ois tehdä ne pidemmät sarjat rinnallevedossa vaikka korkeina vetoina tai työntövetoina. eli muuten just sama liike kuin rv, mutta vetokorkeus painosta riippuen välillä vehkeet ja rinnan korkeus ilman allemenoo. hyvä liike myös kuntopiireihin.

maksimivoimaa melkein tekisin sillai hybridinä, eli että jos teet perusvoimaa alkuun, jatka sitä maksimikaudellakin. mut tee ne perussarjat maksimien jälkeen. pysyy ylläpidolla hyvin. eli perusvoimaa huhtikuun loppuun ja siitä eteenpäin meet eka 1-3 toiston maksimiin ja sit 1-2 tiukahkoa 4-8 toiston sarjaa perään.

ja: on suomessa hyviä voimavalmentajia.
 
Nyt tulee vähän erilaista kysymystä. Sen lisäksi että nostan puntteja olen myös muusikko, ja sekös vituttaa ettei Jumala antanut ihmiselle soittotaitoa vaan pistää sen harjoittelemaan niin että jää taide toteuttamatta. Eli ongelma on etten osaa soittaa. Instrumentti on piano ja nyt olen päättänyt opetella sitä pimputtamaan että saan ne muutettua ääneksi ne kymmenet sävellykset jotka on tehty. Merkittävä osa harjoittelusta koostuu nyt asteikoiden tiluttamisesta ja siinä mietin että voisinko toteuttaa urheiluharjoittelun metodeja. Kyseessähän on täysin tekninen suoritus. Soitan asteikoita ihan perkeleesti jotta sormet tottuvat niihin ja soittavat niitä pian itsekseen. Eikö tämä ole samanlaista kuin tekniikkaharjoittelu, eli totutetaan hermostoa johonkin tiettyyn tekniseen juttuun? Ja sellaiseenhan sopii parhaiten tiheäfrekvenssinen harjoittelu, hermosto oppii parhaiten usein tapahtuvasta treenaamisesta, kuten olet sanonut. Eli kannattaa varmaan pimputella pitkin päivää, esim. vartin pätkissä about kuudesti päivässä? Asteikoita on monenlaisia, jotain 15 nyt opeteltavana, mutta erot ovat pieniä, joku sormi menee sentin verran eri kohtaan. Miten tämä kannattaa huomioida, ettei hermosto mene sekaisin tms.? Sehän on tekniikasta hyvin tarkka.

Voi olla kaukaa haettua mutta yritän vain tehdä harjoittelusta mahdollisimman tehokasta. Tekniikkaharjoittelu on ihan perseestä ja siksi haluan sen mahdollisimman nopeasti alta pois.
 
Ootko jto muuten kuinka paljon valmentanut menestyneitä tai kilpailevia urheiljioita ? Pistä jotain nimiä/listaa, tuskin valmennettavat pahastuvat.
 
No muutkin saa vastata tähän mun melko yksinkertaiseen kysymykseen..

että onnistuuko selän kunnollinen kehitys seuraavilla liikkeillä vai oisko kellään mitään lisättävää .. Sarjoja en tarkemmin pistele kun mulla on pahana tapana vähä vaihdella niitä ja puskea vaan niin kauan että taju on lähteä :D

Niin että selkäpäivänä kiskon yleensä tuotanointa;

Pullover (laitteella)
ylätalja leveällä otteella, ylätalja v tangolla, alatalja,
Hyperextensions (muistikatkos )

Kaikilla teen nyt kuitenkin ainakin 3-5 sarjaa noin 8-15 toistolla riippuen mones rääkki on menossa ja paljonko painoja iskin.. ja saatan lisäillä/vähentää painoja sarjojen välissä

Selässä nyt vaan ei ole niin paljon kehitystä näkynyt kuin esimerkiksi rinnoissa/reisissä/hartioissa ja se alkaa näkyä (mutta olenkin peruspelle ja tykkään pumpata sitä yläkroppaa) ja se on jäämässä nyt aika pahasti taakse.. plus vatsanseutu näyttää "läskiltä" pienen selän vuoksi vaikka sixit ovatkin näkyvissä, ja muutenkin kaikki se vähäkin rasva mitä löytyy tykkää keräytyä jenkoiks tonne alaselänpuolelle.. ..

Niin että mitähän liikkeitä tohon settiin pitäis lisäillä? :|
 
vurki: käytännössä noin. lahjakkaat oppii nopeemmin ja muut joutuu tekeen enemmän töitä. kaikki kuitenkin oppii. taatusti.

skuge: osa kyllä pahastuisi ja pyynnöstä olen pitänyt nimiä piilossa. sanotaan nyt vaikka näin laveasti että "mummosta maailmanmestariin" -tasolla on tullut koutsailtua. mä en harrasta mitään name droppingia eikä sillä ole täällä mitään merkitystä tai apua kellekään, joten en listaile mitään.

foetoe: ei kehitys oo jostain yksittäisestä liikkeestä kiinni, vaikka monia toisia parempia onkin. pullover nyt ei ehkä oo se ideaali selkäliike, muttei nyt mikään hyödytönkään. oma satsi selkäleikkeihin ois: leuanveto, kulmasoutu, maastaveto. joillakin selän kehitys on ihan tekniikkavirheestä kiinni, eli esim. ylätaljassa hartiat jää korviin, kun tanko on alhaalla.
 
Back
Ylös Bottom