Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
ei se hermosto ihan noin vaan tukkoon mee :) se on semmosta pakkis-jargonia, mitä jengi viljelee kun ei oikein olla asiasta tietoisia. ei se lattiapenkki sen kummempi liike ole kuin mikään muukaan. ei se penkin alaosan pitäis niveltä vääntää... nouseeko sulla hartiat korviin ala-asennossa? mihin suuntaan kyynärpäät osottaa?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
ei se hermosto ihan noin vaan tukkoon mee :) se on semmosta pakkis-jargonia, mitä jengi viljelee kun ei oikein olla asiasta tietoisia. ei se lattiapenkki sen kummempi liike ole kuin mikään muukaan. ei se penkin alaosan pitäis niveltä vääntää... nouseeko sulla hartiat korviin ala-asennossa? mihin suuntaan kyynärpäät osottaa?

Paketti pitäis kyllä pysyä ihan hyvin kasasssa (kyynärpäät ei leviä, eikä hartiat nouse). Loukkasin kiertäjäkalvosimen kun tein raskaita työntöjä/vauhtipunnerruksia rinnalta, sen jälkeen ei ole penkkiäkään voinut kunnolla tehdä. Joku jänne siellä olkapäässä joutuu ilkeään venytykseen
 
ei pitäis venyäkään.. mikä lihas meni rikki kiertäjäkalvosimessa? eli mitä kk-jumppaliikkeitä et voi tehdä? onko leikattu, diagnosoitu jne?
 
ei pitäis venyäkään.. mikä lihas meni rikki kiertäjäkalvosimessa? eli mitä kk-jumppaliikkeitä et voi tehdä? onko leikattu, diagnosoitu jne?

Joku kiertäjäkalvosimen jänteistä, johon tuli pieni repeämä. Ultraäänen perusteella tehtiin diagnoosi, eikä leikkaushoitoa suositeltu vielä. Ainoastaan lepoa ja jatkossa kaikkea mitä salilla voi tehdä ilman kipuja. Kipua aiheuttavia liikkeitä on lähinnä vipunostot sivulle, ja kaikki punnerrusliikkeet rintaan asti tehtynä. Kuitenkin esim. pystypunnerrusta voin tehdä kun lasku rajoitetaan korvien tasolle, myös rinnalleveto yms. on OK.
 
Olen nyt kuukauden ajan tehnyt pidempää sarjaa (8-12) ja sarjapainot noussut ihan hyvin ja nousee edelleen. Kannattaisiko nyt tehdä noin kuukauden jakso missä sarjat on 4-6 ja sitten taas pidempää vai jatkaa edelleen kuukauden ajan pitkien sarjojen tekemistä jonka jälkeen tekee sitten pidemmän jakson taas 4-6 toistoilla ja tämän jälkeen maksimit?
Kumpi on järkevämpää jos haetaan perusvoimaa?
 
Pitäisikö urheilulajeja varten voimailevien (Esim. jääkiekkoilijat, rugbyn ja amerikkalaisen jalkapallon pelaajat, tms) myös pitäytyä pääliikkeissä kuten kyykyssä, etukyykyssä ja maastavedossa?

Ovatko esim. yhden jalan variaatiot (askelkyykkykävely, yhden jalan kyykky takajalka korotettuna) näille kavereille hyödyllisempiä kuin perusvoimanostajille?
 
ei se hermosto ihan noin vaan tukkoon mee :) se on semmosta pakkis-jargonia, mitä jengi viljelee kun ei oikein olla asiasta tietoisia.

Kävi tämmönen poikkeustapaus yks kesä, tein fyysisiä töitä puoli päivää :D Kaivettiin suht kovalla maalla ojaa.Menin 2 päivää sen jälkeen salille enkä saanut tehtyä edes samoja sarjoja (tais olla rive+penkki) kuin edellisellä viikolla. Treenasin silloin monipuolisesti ja nousujohteisesti (ja kovemmin kuin lapiointityö), joten ei voinut olla yhtäkkisestä yleisrasituksesta kiinni tukotus.

Kysymys: Tukottaako kova yksipuolinen fyysinen työ ja vastaava hermostoa jotenkin "enemmän"? Vai onko taas Jargonia...tai jokin kovaa pintaa vasten hakkaava työ esim. just lapiointi tai vaikka seinään potkiminen :D
 
Moro

Mikä on heikko lenkki kun pukkiveto (n 15 cm koroke) on heikompi kuin maasta asti vedetty maksimi? Esim saan 6" pukilta ykkösen 230 kilolla ja vedän sillä helppoja kolmisia maasta asti. Kaikki ykkös maksimit vedän sitten maasta sumolla, mutta sarjat teen perinteisellä.
 
Kysymys: Tukottaako kova yksipuolinen fyysinen työ ja vastaava hermostoa jotenkin "enemmän"?

Ainakin tommonen monta tuntia jatkuva fyysisesti todella raskas työ voi imeä lihaksista mehut pahemmin kuin treeni ikinä, johtuen täysin erilaisesta rasituksesta, ja ajallisesti moninkertaisesta määrästä.

Lihasta tommosella ei silti kasvateta, kuten kaikki tietävät...
 
juji: ei se hermosto oo mikään taikasana eli jargonia juu :) juurikin se suurempi ja uudenlainen yleisrasitus vaan nappas sitä treenitulosta alas. ihan sama, jos ensin juoksisit tunnin ja sitten kuvittelisit saavas hyvät kyykkytreenin. yleiskestävyys tollasella ojankaivuulla kyllä kehittyy, ei sillä. muistanpahan eräänkin nuoren miehen, joka murehti maastavetonsa kohtaloa, kun piti mennä kesäksi jonnekin huitsín nevadaan mettätöihin ilman salia lähimaillakaan. sanoin sitten, että ota ne mettätyöt kovana treeninä ja vaihtele rasitusta päivittäin risusavotasta isojen pöllien kanteluun ja vetelyyn. no, kuten arvata saattaa, nosti kyseinen juniori syksyllä huomattavasti enemmän maasta kuin keväällä :)

rontus: siis sumo heikompi pukeilta vai perinteinen? sumon heikko kohta on useimmiten maasta lähtö, perinteisen se polven ylitys. jos perinteisellä tulee pukeilta vähemmän kuin maasta on kyllä aika kummallisesta anatomiasta kyse :)
 
Joo siis perinteisellä vedän pukeilta, sumolla en ole edes koittanut. On se vaan niin ihmeellistä että en saa pukeilta läheskään samaa kuin maasta. Olen 183 cm pitkä ja painoa about 92. Kädetkin pitkät ku nälkävuodet niin luulis pukkivedon kulkevan. Mitä oot mieltä, kannattaako mun edes treenata pukkivetoa? Sumolla tulee noin 15-20 kg enemmän maasta kuin perinteisellä.
 
oletan että vedät pukeilta "oikein" eli lähes suorin jaloin ja ilman reisikannatuksia?

pukkivedothan on nimenomaan APUliike, eli niiden käyttö on tarpeen ainoastaan, jos...no, on tarvetta :) eli testaa, mitä nousee maasta ykkösenä ja sama 5, 10 ja 15cm polvilumpion alta. löydät sen heikon kohdan tota kautta aika selkeesti.

jos sulla se yläosa on noin heikko, tietenkin sitä kannattaa treenata. toisaalta jos vedät kisoissa sumolla ja muutenkin sillä tyylillä enemmän, pitäsin perinteisen enempi selän apuliikkeenä "vaan". sumolle paras apuliike on korokeveto eli seisot ite 2-5 cm:n korokkeella ja painot maassa.

jos jonkinlaista suhdetta antas noihin pukkeihin, ne menis tällai sun tapauksessa:
maasta: 3*230 eli ykkönen about 250? ja sumolla 3*245 ja 1*270?
polvi -15cm: 3*235-240
polvi -10cm: 3*245-250
polvi -5cm: 3*250-260

eli aika paljon enemmän saisit kiskoo kyllä pukeilta. mutta kuten sanoin, ei se sumovetäjälle oo se tärkein juttu kuitenkaan.
 
Moikka jto.

Voisitko selittää mulle termit harjoitusmaksimi, kilpailumaksimi ja optimaalinen maksimi. Tässä pari tuntia googlettaneena löydän dokumentteja, joissa ne on mainittu, mutta ei selitetty. Erityisesti mua kiinnostaa toi harjoitusmaksimi, eli jos treenaa ohjelmalla x muutamia viikkoja, jonka jälkeen pitäisi ottaa harjoitusmaksimi ja sitten loppuohjelman painot lasketaan tämän harjoitusmaksimin perusteella, niin minkälaiseen tulokseen mun pitäisi tähdätä/tyytyä tuota harjoitusmaksimia testatessa? Osa ohjeista on niin epäselviä, että en tiedä tarkoitetaanko harjoitusmaksimin suhdetta vanhaan ennätykseen vai tulevaan uuteen ennätykseen.
 
anix: en käytä ite tollasia termejä, mutta määrittelisin ne näin:
- harjoitusmaksimi= harjoituksissa saatu absoluuttinen tai päivän maksimi, "viimeisin paras tulos"
- kilpailumaksimi= kilpailuissa tehty maksimi
- optimaalinen maksimi= ei harmainta aavistusta, mitä ihmettä tällasella haetaan.

harjoitusohjelman kesken ei ole tarvetta ottaa ykkösmaksimia, sillä eihän esim. peruskauden treenit siihen ees tähtää. joku toistomaksimi tai lähellä sitä oleva kertoo enemmän harjoitettujen ominaisuuksien kehittymisestä. ite käytän mieluiten termejä
- tekninen maksimi= ykkönen, joka tulee vielä erittäin nätisti ylös
- absoluuttinen maksimi= no... se suurin nostettu rauta :)
ei ole mitään merkitystä nostetaanko maksimi kisassa vai treeneissä vai saunaillassa. enkä koskaan tähtäis siihen, että nostaisin treeneissä enemmän kuin kisassa.

oletan kuitenkin, että harjoitusmaksimin käsite tarkottaa käytännössä tätä:
- vanha "harjoitus"maksimi 200kg.
- treeniä treeniä treeniä, % lasketaan 200 kilon mukaan.
- testataan uusi "harjoitus"maksimi ja kas, tulee 210.
- uudet treenit jatkuu tästä eteenpäin laskettuna 210 kilon mukaan.

hatesmiles: kyseessä on yhden jalan kyykky ja jos painonnostoa olet katellut, kyllähän toi apuliikkeeksi käypi. tekevät vaan enempi edestä ja kummatkin jalat maassa. variaatioita on monia. aika paljon käytössä myös yleisurheilussa ja mun mielestä parempi kuin askelkyykky.
 
Niin sitä nimeä ihmettelinkin, ei kait ainakaan huiput siellä bulgaariassa kultaisella 80 luvulla tommosia vääntäny? Tempausta, työntöö ja etaria vaan, näin oon käsittäny, oonko ihan hajateillä?
 
sama meno edelleen, ei vaan sillon. riippuu paljon koulukunnasta, mutta kyllähän se hyvin pitkälle niiden lajien ja kyykkyjen ympärillä pyörii. lajivetoja, telineistä työntöjä, vatsaa lisäksi...
 
Terve
Kannattaako minun alkaa käyttämään polvisiteitä
kyykyssä ennätys sarjat ovat 5x150 3x160 molemmissa vähän varaa
polvilämppärit on jo käytössä
siteitä käyttäisin vain 1-3 toiston sarjoissa mutta onko näin nuorella tarvetta käyttää ollenkaan, kun tarkoitus on nostaa raakana.

Alun perin tarkoitus siteiden käyttöön olisi loukkaantumisriskin ehkäiseminen jos polvi kiertyy vahingossa sivulle.
 
kyllähän ne siteet suojanakin on. ei niitä tarvi kuitenkaan ihan tappiin asti kiristää varsinkaan alussa, ettei tekniikka mee. kiristele niitä pikkuhiljaa, kun saat tuntumaa. kyllä ne tollasiin lyhyisiin sarjoihin on ihan ok. polvi ei yleensä kierry ulos sivulle vaan sisään.
 
Back
Ylös Bottom