Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Mitä mieltä olisitte tälläisesta voima ohjelmasta:

Ma:
Penkki*3 + 1*N
Mave*3
Alatalja*3


Ti:
Pystypunnerrus*3
Leuat myötäotteella*3
Jalka prässi*3


Ke:
Kapea penkki*3
leuat vasta otteella*3
Kyykky*3


To: lepo


Pe:
Dippi*3
Kulmasoutu*3
etukyykky*3


La:
Penkki käsipainoilla*3
Yhdenkäden soutu*3
Askelkyykky*3
Hauiskääntö*3


Su:Lepo


Tarkoitus olisi tehdä kaikissa muissa treeneissä lyhyitä sarjoja paitsi lauantain treenissä joka olisi pitkiä sarjoja varten (8-12). Joka kerta liikkeisiin lisää rautaa ja luultavasti eka sykli nii, että ottaisin 3*3 3 viikkoa. 1 kevyt vk ja sitten 2vk 3*1 penkissä, mavessa ja kyykyssä. Muissa pääliikkeisä tänä aikana 3*3 siten, että nousen lähelle 3 maksimia joka treenissä. Tämän jälkeen kevyt viikko.

tämän syklin jälkeen olisi tarkoitus siirtyä sitten vaihtelun vuoksi taas hiukan pidempiin sarjoihin (3*5+)

Tuleeko liikaa treeniä ja liikaa liikkeitä voimaohjelmaksi? Toistoja en tosin tee loppuun asti.
Tarkoitus olisi saada massa liikkeisiin voimaa, jotta sitten intin jälkeen voisi treenata lihasmassaa isommilla raudoilla.

Toivottavasti tuo ei nyt ole ihan päin helvettiä:D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
teen penkin 2xviikko, ekana päivänä normi ja toisena pikkasen kapeempi. sivuolat ja takaolat mukana, toinen toisena päivänä ja toinen toisena. miten tuota vautipunnerrusta kannattas tehhä vaikka välipäivänä 1-2xviikko ilman, että alkaa tukottamaan olkapäitä ja ojentajia?
 
vauhtipunnerrus on enempi yleisliike. jos haluaa hartioihin jerkkua, kannattaa tehdä pystypunnerrusta ja vaikkapa stopista mieluiten. vauhtipunnerrus sopii peruskaudelle parhaiten joko omana päivänä tai kakkosliikkeenä. kaikkihan riippuu aina ja iankaikkisesti tarpeesta.
 
Jos treenaan kerran viikossa työnnön osissa eli rive ja ylöstyöntö telineistä erikseen ni kumpi kannattaa tehdä ensin?
Onko ylöstyöntö eniten jalkojen voimatasosta riippuvainen vai hartioiden tai muun? En tee tällä hetkellä työnnön lisäksi mitään punnerrusliikettä ja ainoat apuliikkeet tempauksen ja työnnön päälle on taka ja etukyykky sekä keskivartaloa. Tulokset on muutaman kuukauden treenin jälkeen vielä alhaiset, tempaus n.40 ja työntö 60. Kannattaako pitää ihan apuliikkeet minimissä ja keskittyy vaan noiden lajien hinkkaamisen paljon ja usein kun painot on noin pieniä vielä ja tekniikkaa pitäisi treenata reilusti?
 
jos saat aina ylös sen mitä vedät rinnalle, tekisin vedon eka ja sit työnnön. jos taas työnnössä on ongelmaa, toisinpäin. haitaksi ei myöskään oo vuorotella niitä treenistä toiseen. toisaalta sun painoilla kannattaa kyllä treenailla aika monipuolisesti bodyhommiakin eikä pitäytyä kovin puhtaissa painonnostotreeneissä. paljon määrää ja ei liikaa maksimeja.
 
Itselläni dieetti menossa ja tavoite olisi saada sarjapainoja hinattua ylös penkissä, kyykyssä ja mavessa sekä vahvistaa keskivartalon lihaksia ja olkapäitä. Itselleni ei ole oikein koskaan selvinnyt, että hakkaanko päätäni seinään odottamalla noidein tukilihasten vahvistumista ja sarjapainojen nousua kun kalorit on ~500 miinuksen puolella. Dieetti loppuu syyskuun alussa.
 
Miten sijoittaisit pystypunnerruksen tällaiseen runkoon:

rive
kyykky
penkki
leuat
vinot vatsat

työntö
mave
kapea penkki
kulmis
voimapyörä

Ykköspäivälle varmaan, kun kakkosella on jo työntö, mutta miten? Penkki työnnön kanssa samalle päivälle ja kapean penan sijaan pystäri, vai lisäänkö pystärin tuonne ottamatta mitään pois? Vai onko ihan poljää tehdä tuollaisella rungolla pystypunnerrusta?

E: Ei tekisi mieli jättää rintatreeniä kuitenkaan kokonaan pois toiselta päivältä (onhan se yksi tärkeimmistä asioista jos pinppiä halajaa ;)). Miten muuten on, kuinka paljon rinnalla on funktioita jutuissa tyyliin voimamieshommat, ruumiillinen työ, kiipeily yms. Tarzan-setti jne? Pointti on, että onko rinta kovin merkittävässä asemassa noin niin kuin käytännöllistä voimaa ajatellen? Tuntuu, ettei sitä tarvita juurikaan muussa kuin vaakatasossa tehtävissä punnerruksissa, ja niitä ei punttia lukuunottamatta oikein edes voi tehdä. Esimerkiksi, tiistaina tein voimailutreeniä, mm. puupölkyn kantoa ylämäkeen, yhden käden vauhtipunnerrusta puulavalla jne., eikä rinta tunnu olevan missään tuollaisessa tärkeässä osassa. Ihan mielenkiinnosta utelen, että miten on?
 
nahkiainen: miinuskaloreilla onnistuu kyllä voimatreenit ihan ok.

vurki: mun mielestä et tohon enää pystypunnerrusta tarvi.
 
Kuinkas paljon mielestäsi lihassolujakaumat vaikuttavat treenityyliin? Itsellä, kun tuntuu menevän lähes poikkeuksetta monessa liikkeessä niin, että kun esimerkiksi 5 toistoa tulee suht. kevyen näköisesti voi kuudes toisto olla helvetin tiukka ja seitsemää toistoa ei edes tulisi... Pitäisikö mielestäsi treenityyliä modata johonkin suuntaan, esimerkiksi sarjapalautuksien tai -pituuksien osalta? Vai onko tuo "ominaisuus" perintöä pelkästään failurea välttävän treenityylin peruja?
 
toistomäärä riippuu suhteessa maksimiin eli tuleeko se femma 70, 80 vai 90%:lla esim.
 
toistomäärä riippuu suhteessa maksimiin eli tuleeko se femma 70, 80 vai 90%:lla esim.
Okei. Femman suhde on mulla abaut 5X90%, mutta esimerkiksi kasi voi tulla 85%, joka on aika jännää.
 
no aika normaaliahan toi vielä on. et vaan oo tehnyt kovin paljoa maksimitreeniä, joten noi on semmoset bodytreenaajan suhteet.
 
Arvoisa Jto, olen tässä viime päivinä opetellut rinnallevedon tekniikkaa ja ajattelin ruveta treenaamaan sitä.

Itse kysymys kuuluu; millä tavalla sitä kannattaisi lähteä treenaamaan? Mitään pumppisarjoja ei liikkeen luonteen vuoksi pysty varmaan tekemään joten onko vaikkapa 3x5 järkevä? Suurempaa tavoitetta ei treenaamisessani ole muuta kuin kasvaa ja vahvistua. Yleensä en tämänkaltaisilla pikkuasiolla kehtaa sinua vaivata, mutten tunne ketään ketä tekisi rinnallevetoa ja jolta kysyä neuvoa, joten luotan sinuun.
 
no parhaan avun saat, jos joku painonnostovalmentaja katselee sun tekniikkaa. netissäkin on ok neuvoja. treenaa usein, suurilla sarjamäärillä, mutta ei kovin tiukkoina. painot siellä 70-80%:ssa antaa hyvän vasteen tekniikkaan. toistoja 3-5. sarjoja 5-10. treenejä 2-4 per viikko. kun treenailet alkuun iisisti ja usein, saat kehitettyä tekniikkaa parhaiten. kolme viikkoa nousujohteisesti määrillä ja sitten kevyt viikko. sen lopulla voit testata myös miten sujuu. video on pirun hyvä koutsi, ellei muita ole. sivulta ja etuviistosta kuvaa ja sitten kattelemaan. aika hyvin paljastuu epäolennaisuudet jne.
 
Kuinkas pitkiä sarjoja suosittelet staattisille pidoille?
 
Heh... keskikroppa siis.
 
5-30 sekkaa. mieluummin 10*5" kuin 2*30". lyhyemmillä pidoilla voimaa ja pidemmillä kestoo...joka siis pohjaa siihen voimaan tietenkin. esim. toi yllämainittu systeemi 5 sekunnin pidoilla 2kk esimerkkiprogressio jossain liikkeessä:
alussa: 3 sarjaa, à 6*5" *10kg/ 5" toistotauot
lopussa: 4 sarjaa, à 12*7" *15kg/ 3" toistotauot

toimii missä tahansa staattisissa jutuissa, esim. gripissä, pirun hyvin.
 
alussa 5 sekunnin toistotauot ja lopussa 3sek toistotauot?
 
Back
Ylös Bottom