Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Kyllä paine pysyy mun mielestä kantapäillä aika hyvin.
Tuo tangon alemmas laskeminen on kyänyt mielessä, yks sälli kerran mulle sanoikin, että älä pidä sitä siellä niskassa(?) vaan laita "selkään" se. Mutta tuossahan joutuu hirveesti jännittämään olkapäitä ettei tanko tipu alaselän päälle :D
Koitan ens kerralla keskittyä vähän paremmin tangon paikkaan ja niihin polviin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
enemmän se on polvista kiinni ja siitä, että viet lantion kunnolla taakse. kokeile semmosta julle-kyykkyä: ensin lähes suorin polvin julle. vie lantio niin kauas taakse kuin pystyt. sitten lantio suoraan alas. jos alaselkä köyristyy, sun ylä-takareidet on jäykät.
 
Tuli ostettua semmonen vahauskone, hyvin kyllä jyllää lihat.... Miten usein suosittelet, vai voiko tehdä lyhyesti vaikka joka treenin perään???
 
kyllä voi. ite käytän lähes viikottain. joskus useemman päivän putkeen, mut tarpeen mukaan. jos on pitkiä käyttötaukoja, se voi vaikuttaa seuraavan päivän treeneihin (kuten esim. hieronta), joten siks säännöllinen käyttö parasta.
 
jto: onko tietoa grippereillä treenaamisesta. Miten niillä kannattaisi mielestäsi treenata tavoitteena lisätä gripperien maksimipuristusvoimaa?

Suosittua näyttää olevan pelkkien ykkösten tekeminen. Mietin vaan että eikö grippereitäkin voisi treenata perinteisellä perusjakso - maksimijakso systeemillä. Ensin löysemmillä grippereillä volyymiä ja sen jälkeen piikkaus. Itellä on vielä pari portaattomasti säädettävää gripperiä niin ei tule sitä ongelmaa, että olisi grippereiden välillä liian suuri vastusero.
 
jto: onko tietoa grippereillä treenaamisesta. Miten niillä kannattaisi mielestäsi treenata tavoitteena lisätä gripperien maksimipuristusvoimaa?

Suosittua näyttää olevan pelkkien ykkösten tekeminen. Mietin vaan että eikö grippereitäkin voisi treenata perinteisellä perusjakso - maksimijakso systeemillä. Ensin löysemmillä grippereillä volyymiä ja sen jälkeen piikkaus. Itellä on vielä pari portaattomasti säädettävää gripperiä niin ei tule sitä ongelmaa, että olisi grippereiden välillä liian suuri vastusero.


Voimanostoa ajatellen, etenkin maastavetoa ajatellen, olisi varmaan hyvä pitää niitä siellä pohjassa sellanen 5 sekuntia tai niin kauan kuin veto kestää. Yksi vaihtoehto vain. Jtolla niitä löytyy varmasti lisää :)
 
enemmän se on polvista kiinni ja siitä, että viet lantion kunnolla taakse. kokeile semmosta julle-kyykkyä: ensin lähes suorin polvin julle. vie lantio niin kauas taakse kuin pystyt. sitten lantio suoraan alas. jos alaselkä köyristyy, sun ylä-takareidet on jäykät.
Ei tuntunut olevan tota alaselän köyristymistä, kun kokeilin tässä ihan koneen takana tehdä tuon. Voisin ens viikolla kuvata jonkun kyykkysarjan ja koitan laittaa sen nähtäväks. Voin tehdä vaikka ihan niin kuin yleensä teen ja sitten toisen, jossa keskityn noiden polvien "avaamiseen".
Kokeilin myös tota polvien ylospäin työntämistä niin oli ihan ok näköistä. Sisäreidet vaan tuntuivat kiristävän. Ja niiden tiedänkin olevan aivan järkyttävän kankeat.
 
Tervehdys!

Eli hieman taustoja ensin.. Salikokemusta on kertynyt muutama vuosi, mutta enemmän ja vähemmän järjen kanssa tehnyt nyt reilut puoli vuotta. Futis on aktiivisesti mukana ja pelipaikka tolppien välissä.

Viikko-ohjelma koostuu seuraavasti:

MA Lajitreeni
TI Salitreeni
KE Lajitreeni
TO Salitreeni
PE Lajitreeni
LA Treenimatsi & salitreeni (salitreeni riippuu täysin siitä miten kropassa tuntuu ja olenko pelannut)
SU Lepopäivä tai salitreeni (riippuu miten lauantai on mennyt)

Lajitreenit poikkeaa pelipaikasta johtuen aika reilusti kenttäpelaajien treenistä..
Yksittäinen harjoite kestää max. 15 sekuntia, jonka jälkeen syke tasaantuu ja taas mennään. Oma syketaso vaihtelee 1.5 lajitreenin aikana 80-200 välillä. Voi olla, että mennään yli 200 (max mitattuna 230).

Kysymys koskeekin treeniä tuolla salin puolella. Tavoitteena on saada salilta lisää voimaa..

Olen juuri saanut päätökseen Starting Strengthin ja nyt olis tarkoitus muokata ohjelmaa.
Seuraavista elementeistä ajattelin koota seuraavan kokonaisuuden...

Seuraavasta listasta valitaan 4 liikettä per treeni

• Tasa- tai vinopenkki
• vaaka- tai kulmasoutu
• Pystypunnerrus seisten, istuen, käsipainoilla tai levytangolla
• Yhdenjalan kyykky, takakyykky, smith-kyykky
• Maastaveto, Good morning

RIVE tulee valikoimaan, kun saan tekniikan haltuun

Seuraavasta listasta 2 liikettä per treeni

• Ranskalainen
• Dippi
• Hauiskäännöt
• Pohkeet
• Vipunostot eteen, sivuille, taakse

Jokaiseen treeniin tulisi mukana vatsatreeni

Yksittäinen treeni koostuisi kuudesta liikkeestä. Treenin toteutus siten, että joka toinen treeni 3*5 ja joka toinen 4*8. Kolmen viikon treenin jälkeen keveämpi viikko, jossa samoja liikkeitä käyttäen 2-3*10-15

Miten jto (ja muutkin) näet seuraavan?

Keskittyy siihen, että viikossa kaksi kovaa treeniä ja jos näkee järkeväksi tehdä kolmannen treenin, niin sen tekee keveämpänä, esim. samalla mallilla kuin olin kaavaillut tuon keveämmän viikon? Vai pysyykö siinä, että kolme viikkoa mennään (tekee sitten viikossa kaksi tai kolme treeniä) ja neljäs viikko kevyempänä?

Miten näet yleensäkin tuon liikkeiden, sarja määrän ja toistojen vaihtelun yksijakoisessa treenissä?

Toivottavasti jotain tolkkua saa tästä tekstistä.. Aika tajunnan virtaahan tähän tuli.
 
force: ihan hyvin ja mieluiten kannattaakin treenailla eka perusvoimaa ja sitten maksimia. kummassakin vaihdellen staattisten osien paikkoja ja pitojen kestoja. staattisen pidon pituus ei ole riippuvainen vedon nostoajasta. pelkillä maksimiykkösillä hermotetaan olemassaolevaa ja siinä tulee seinä kyl vastaan aina taatusti, ellei mitään ärsykevaihtelua ole. peruskaudellakin voi treenailla raskailla, mutta määräpainotteisesti ja pitkin päivää -tyyliin.

shefer: sun teksti on niin pitkä, ettei siihen riitä aika netissä vastailuun... olen aiemminkin sanonut jo, etten kommentoi tollasia ohjelmahirvityksiä. mutta... koska sain tehtyä niiiin hyvän kiipeilytreenin ulkona, olkoon menneeksi.

en panostais punttiin lainkaan noin paljoa vaan keskittyisin lajiliikkumisen, -nopeuden ja -koordinaation kehittämiseen eniten. voima ei tule koskaan olemaan sulla ratkaisevassa asemassa. lajitreenien ärsykevaihteluun pitäs kiinnittää eniten huomiota.

punttitreenien luonteen tulis olla pääasiassa kuntouttavaa ja voiman osalta painottua eniten keskivartalon hallintaan. voimaa kannattaa toki tehdä yleisesti, muttei kyllä tässä vaiheessa kautta enää paljoakaan.

yleistreeniksi:
rinnalleveto 4-6*4-6
kyykky 3-4*6-10
penkki 3-4*6-10
leuat 3-4*6-10
vatsa 4-6*8-15
 
Terve!

En löytänyt sopivaa thrediä, joten kirjoittelen nyt tänne. Olen uusi käyttäjä pakkotoistolla ja nyt voimapuolen juttuja pläränneenä, olen huomannut että nimimerkki jto tietää näistä asioista paljon joten kysymykseni kohdistuu hänelle. (tokin muutkin asiantuntevat saavat vastata).

Olen miettinyt että alan harrastamaan sotilaspenkkipunnerrusta ihan omaksi huvikseni ja mielenkiinnon vuoksi. Olisi mukava nostella omaa painoa suhteellisen keveästi. Siispä miten alan harjoittelemaan sitä?

Penkkimaksimi on tällä hetkellä 80kg ja olen pari kertaa nostanut jopa 84kg mutta se ei omasta mielestäni mennyt niin hyvällä tekniikalla, joten sanotaan nyt tuo että se pyörii tuossa 80kg:n kieppeillä.

Itselläni painoa löytyy n.67kg, ja 70 kiloa olen pukannut maksimissaan viisi kertaa ylös jalat penkillä. Melko raskaasti.

Olen kokeillut lattiapenkkiä apuliikkeenä ja se tuntuu ojentajissa melko mukavasti. Pitääkö sen tuntua ojentajissa ja käytetäänkö siinä kapeaa otetta?

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: Miten aloitan treenaamisen?
 
en mä nyt tähän ilmaseksi ala kovin laajaa ohjelmaa väsään, mutta: treenaa pelkästään penkkituloksen kehittäminen mielessä. ei kestovoimaa, sotilaspenkkityyliä yms. treenejä 2-3 viikossa eri leveyksillä. lisäksi yläselkää, ojentajia ja hartioita. lisäksi sitten tietenkin jalat ja keskivartalo. täällä ei kalkkunoita kasvateta...

tee 3kk perusvoimaa, missä alotat koko homman esim. 2*8*60 kilolla. kapeessa alotusrauta lienee 50kg ja keskileveessä (välimuoto) 55. sitten kuukauden ajan yrität saada tota kokonaismäärää mahdollisimman ylös, esim. 4*12*60-65 normipenkissä.

toinen kuukausi ihan sama idea, mutta alotat sen 3*5*70 -treenillä ja pidät sen ekan viikon iisimpänä muutenkin. koko aikaa et voi ylöspäin mennä. tavoitteena tokalla kuukaudella esim. 6*6*80 tai mitä sitten ikinä tuleekin. jätät aina 1-2 toistoa sarjoihin "varaa".

kolmas kuukausi teet vaan pari treeniä viikossa penkille ja meet joka treenissä ykkösmaksimiin ja sen jälkeen pari tiukahkoa sarjaa 4-8 toiston välillä. perään pari sarjaa kapeaa penkkiä samalla alueella. toinen treeni on kevyempi, esim. 4*6*70kg.

neljännen kuukauden voit tehdä sitten enemmän toistomaksimiin tähtäävää treeniä, eli kolmella eri painolla (omapaino, -5kg ja +5kg) teet 3-4 päivän välein 2-4 sarjaa lähes maksimitoistomäärille. jätä alkuun varaa 2-3 toistoa ja kun huomaat että homma alkaa pelaamaan tiukennat. sieltä se löytyy se toistomaksimikin sitten.

sitten koko leikki alusta, mutta tietenkin isommilla romuilla. sotilaspenkkityylillä voit toki sarjoja ottaa, mutta pääasia ois saada yleensä vaan se penkki ylös. tee vaikka lämppäsarjoista osa solttutyylillä ja silloin tällöin työsarja pari.
 
Mahtava paketti tekstiä. Kiitos paljon! :)

Vielä sellainen kysymys että kannattaako sitä lattiapenkkiä käyttää apuliikkeenä? Vai onko kapea penkki parempi?
 
Hypoteettinen idea: Ulkona treenaaminen esim. powerräkin kanssa. Onkos tossa mitään erikoista, jota pitäis miettiä tai varoa? Olis kyllä melko mukavaa puuhaa saada takapihalle powerräk ja auringonpaisteessa metsää katsellessa kyykätä :)
 
Olis kyllä melko mukavaa puuhaa saada takapihalle powerräk ja auringonpaisteessa naapurin tyttöjen katsellessa kyykätä :)

Hmm. Weak on ollut aina vähän levoton sielu.

Jto:lta kyselisin, että kun olen kaikki päiväni käyttänyt internetin ihmemaailman pläräilyyn ja opiskellut pääni täyteen erilaisia kuntoutus- ja liikkuvuustreenejä, niin epäselväksi äsken jäi kuinka pystyisin yläselkäni liikkuvuutta parantamaan. Kokeilin siis kyykkyä, jossa kädet pidetään suorana ilmassa ja alas mennessä siinä yläselässä alkaa vatvoa. Kuinka saadaan liikkuvuus tuolla alueella paremmaksi?
1-jalan liikkeet ovat parantaneet selkävaivojani ja tulen lisäämään niitä entisestään, ajattelin myös ottaa maastavetoja 5sek. pidoilla, kun sellaistakin jossain kovasti suositeltiin elämäälaatua parantavaksi.

Uskomattoman paljon kiitoksia uusista vinkkeleistä.
 
muu selkä pitää saada liikkumattomaksi, jos yläselkää haluaa esim. kiertää. hankalaa ja vaatii paljon opettelua. muutoin kaikenlainen liikuttelu, kiertely yms. pelaa sinne kuten muuallekin. vedot 5" pidoilla ei paranna mitään sen enempää. staattisen voiman kehittäminen on paljon laajempi juttu.
 
Syy, miksi haluaisin loppuasennossa jäkittää ei ole staattisen voiman kaipuu, vaan jostain luin että se auttaa kehittämään pakaroiden käyttöä ylipäätään maastavedossa niillä puristamalla.
 
ei se siihenkään oikein toimi, koska ihan yläasennon jäkitys ei oo enää pakaroista kiinni, korkeintaan grippiä se kehittää, muttei siihenkään mikään ideaalijuttu. eikä se puristaminen oo se juttu vaan se liike. älä päästä alaselkää köyristyyn, niin saat ne pakarat oikein käyttöön.

kuvittele (!!!), että sulla on:
a) tilliskivi pakaroiden välissä ja yrität koko noston ajan puristaa sen paloiksi
b) olet intialainen norsunsiittäjä ja edessä on päivän työsarka

:) toimii!
 
Miten tulis painoluokan nosto suorittaa? Nopeesti vai hitaasti?
Nyt paino 300-700g alle 75kg ja sinne 82,5kg tähtään. Koska aikaa on reilusti, vuodesta kahteen, tulisko vaa maltillisesti vai kenties parissa kuukaudessa bulkata ylös paino? Vähän rasittaa tää tarkka syöminen, että tulis se 500kcal plussaa päivässä, joten onko voimatasoja ajatellen parempi nostaa nopeesti, jolloin luulis saavan nopeemmin voimatkin ylös?
 
Back
Ylös Bottom