Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
steissi: no piikkaile toi nyt esiin, eli jatkot
2*2*105, 3*1*115, 6*105
2*100, 1*110, 1*120, 5*110
3*4*80, 3*3*90
1*100, 115, 122, 125, 4*115
1*100, 115, 127, 130, 4*120
uus peruskausi 3kk...

pena: miks vaan kerta viikkoon? aika iso kompromissi... ellei maksimit kauheesti pysy, tee vuorotellen 3*8 -> 4*10 ja 3*4 -> 6*6. sitten kuukausi ykkösillä ylöspäin ja perään pari perussarjaa. ks. tossa yllä esim.

toisaalta en usko, että sun hermostossa mitään vikaa on. voipi vaan olla sen harjottelun toteuttamisessa se vika.
 
steissi: no piikkaile toi nyt esiin, eli jatkot
2*2*105, 3*1*115, 6*105
2*100, 1*110, 1*120, 5*110
3*4*80, 3*3*90
1*100, 115, 122, 125, 4*115
1*100, 115, 127, 130, 4*120
uus peruskausi 3kk...

Vielä varmuuden välttämiseksi, niin onko tuossa siis viisi treeniä? Ja onko tarkoitus, että treeni per viikko eli 5. viikon piikkaus kausi?
 
Normaalisti en kesäsin treenaa jalkoja ollenkaan, koska mulla on pallon potkimisesta niin hyvät pohjat. Kyykky ja mave nousee syksyllä nopeesti lähtötasolle. Liikaa jos treenaa jalkoja, niin menee koivet jumiin ja nopeus kärsii. Liian vähän taas johtaa siihen, että loppukesästä lähtönopeus ei ole alkukesän tasolla.

Kesällä on niin paljon fudista ja muuta urheilua sun muuta, että salilla käyntiin ei jää aikaa. Tarkotus ois siis vain pitää voimatasot yllä, ei mitenkään erityisemmin hermostoa lepuuttaa. Ton, että minun hermosto ei kestä maksimitreeniä, sanoin vaan koska ajattelin et siitä vois olla jeesiä neuvoa antaessas. Ei sillä niin merkitystä tässä.

Jos taukoa 2kk-3kk, niin kannattasko sahailla treeneissä 75%-95% toistoilla 1-5? Ylläpitäen pientä progressioita esim. kolmen viikon jaksoissa. Maksimin pitäs siis pysyä läpi kesän koko ajan hyvänä. Tietty se laskee, mutta kuitenkin et pysys mahd. korkeella.

Tänk juu
 
voisit oikeestaan tehdä semmosta hybriditreeniä, jossa meet maksimiin tai ainakin lähelle sitä ja sen jälkeen teet perusvoimaa 1-3 sarjaa. esim. 2*85, 2*90, 1*95, 4*85, 6*80%. periaatteessa sä et palloilijana maksimivoimalla tee juuri mitään, joten semmonen aaltomainen touhailukin toimii. kuitenkin ois hyvä, että noin vähillä treeneillä nostelisit säännöllisesti yli 85%:n kuormia, jolloin se solupuoli pysyy hyvin hereillä. vaikuttaa nopeuteenkin.
 
Onko vika etureisissä, jos maastavedossa on huono lähtö? Jos saan irroitettua painot lattista, niin se kyllä nousee ylös asti.

e: Eli siis minulla on heikoin kohta juuri siinä lähdössä kun se irroitetaan maasta.
 
Mitenkäs jto voin parhaiten hyödyntää sitä, että työpaikan sali on tossa muutamat rappuset alas ja periaatteessa koska vaan voi työpäivän aikana piipahtaa siellä?

Mitä voi/kannattaa tehdä esim. päivänä jona yritetään maksimia tai mennään niin isoihin rautoihin kuin pystyy? Mietin esim. semmoista pientä pumppailua jolla varmistaisi lihaspaineet ja ehkä muutama herättävä nosto päivän aikana ennen varsinaista treeniä?

Toinen mitä olen jossakin vaiheessa ajatellut kokeilla on Pavel Tsatsoulinen PTP tai 5x5x5 tyyliset ohjelmat, joissa siis viitenä päivänä käydään nostamassa sarja / pari sarjaa muutamassa liikessä. Tuohon tuo salin läheisyys auttaa sopii erittäin hyvin.

Olettaen että nuo on sinulle tuttuja juttuja, niin mitä yleensä olet mieltä tuon tyylisestä treenaamisesta? Miksi voimanostajat eivät juurikaan treena tuohon tyyliin, vaan yleensä paljon harvemmin, mutta isommalla kerta volyymillä?
 
Kyllähän se maksimivoima auttaa tohon lähtönopeuteen mitä jalkapallossa tarvitaan. Tietysti ei voi treenata maksimivoimaa liikaa nopeuskestävyyden ja kestävyyden kustannuksella. Mut nuo ohjeet mitä annoit vaikutti hyviltä. Pitää treenata niillä kesä ja tehdä loikkia ja nopeusharjotuksia siihen päälle. Kiitos!
 
greeed: etureisissä myös. aika monen asian summa.

steissi: ei mitään pumppailua kyllä maksimitestipäivänä. voihan sitä kaikenlaisia volyymi- ja tiuhafrekvenssisiä ohjelmia toteuttaa tollasessa tilanteessa. kyllä jotkut voimanostajatkin treenaa usein. yleensä se monta kertaa päivässä treenaaminen ei vaan oo käytännössä niin helppoa toteuttaa.

pena: tekisin aika paljon kausijakosesti noita. keskittyy nopeuteen yhellä lyhytjaksolla ja toisella sitten nopeuskestävyyteen.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Näinhän se pitäs tehä. Helposti tulee vaan ahnehdittua liian sillisalaatiksi treeniohjelma. Varmasti siinä on myös sitä, että ei oikein luota esimerkiksi voimien säilymiseen jos treenaa kausittain.
 
ainahan se periaatteessa ja käytännössäkin menee aaltomaisesti. maksimivoima tippuu, kun stressataan kestävyysominaisuuksia ja päinvastoin, mutta ne aaltojen pohjat ja huiput sitten on aina edellistä korkeemmalla, jos homma toimii. sinänsä esim. kyykyn maksimitulos ei korreloi juoksunopeuteen ja fudiksessa se kuitenkin rakennetaan nopeus- ja vauhtikestävyyden varaan. hyvät voima-arvot on tietenkin hyvä pohja esim. just lähtönopeuden kehittämiseen, mutta hyvin suuri merkitys on sillä ite juoksutreenillä.
 
steissi: ei mitään pumppailua kyllä maksimitestipäivänä. voihan sitä kaikenlaisia volyymi- ja tiuhafrekvenssisiä ohjelmia toteuttaa tollasessa tilanteessa. kyllä jotkut voimanostajatkin treenaa usein. yleensä se monta kertaa päivässä treenaaminen ei vaan oo käytännössä niin helppoa toteuttaa.

Juu. Tätä mäkin olen funtsinut, että harvemmin tosiaan on ajankäytöllisesti järkevää käydä salilla usein ja tehdä vaan vähän kerrallaan. Itselle sellainen olisi tällä hetkellä mahdollista toteuttaa.

Jos jossakin vaiheessa teen treenijakson (esim. 4-8vko) jossa painotetaan kestävyys ja yleiskunnon kehittämästä, niin voisiko silloin tuollainen tiheä frekvenssinen voimatreeni toimia voimatasojen ylläpitämiseen? Eli joka päivä työpäivän aikana otetaan päivän raudoissa 1-5 toistoa muutamassa perusliikkeessä? Päivän varsinainen raskastreeni voisi olla sitten joku intervalli. Vai onko parempi tehdä 1-2 voimatreeniä viikossa perinteisempään tyyliin?

Tarkoitus ei tuossa kestävyysharjoittelussa ole siis ruveta miksikään maratoonariksi, vaan semmoista CrossFit tyyliä, tai esim. 400m juoksijan fysiikkaa hakevaa.

Seuraavaksi ohjelmassa on tarkoitus tehdä maksimikausi aiemman vastauksesi mukaan, jossa tavoite siis parantaa hieman maksimeita ja vakauttaa voimatasoja uudelle tasolle. Ja tuon jälkeen joko perusvoimakausi tai sitten kestävyyskausi. Katsotaan nyt mikä fiilis on.

ainahan se periaatteessa ja käytännössäkin menee aaltomaisesti. maksimivoima tippuu, kun stressataan kestävyysominaisuuksia ja päinvastoin, mutta ne aaltojen pohjat ja huiput sitten on aina edellistä korkeemmalla, jos homma toimii. sinänsä esim. kyykyn maksimitulos ei korreloi juoksunopeuteen ja fudiksessa se kuitenkin rakennetaan nopeus- ja vauhtikestävyyden varaan. hyvät voima-arvot on tietenkin hyvä pohja esim. just lähtönopeuden kehittämiseen, mutta hyvin suuri merkitys on sillä ite juoksutreenillä.

CrossFit:ssä tuntuvat treenavan kaikkea kokoajan, vaikka painopiste niissä taitaa kuitenkin olla anaerobisella kestävyys ja gpp puolella. Mitä mieltä oot noista CrossFit treeneistä?


Näillä kyssäreillä yritän nyt hieman jatkojalostaa tuota tannoista paatostani monipuolisesta treenaamisesta, jossa tosiaan oli kait vaan yksi kysymys :) Koitetaan pistää toppia tälle kysymytulvalle ettei palsta täyty yhden miehen viesteistä...
 
crossfitissä nyt tuntuu olevan tärkeintä se hapollisuus. ei anaerobista kestävyyttä voida rakentaa hyvöksi ilman kunnon pohjia. ei sellaseen hapotteluun oo järkee lähtee pystymettästä. pohja ei kestä ja kunto romahtaa.

jos raudalla treenaa usein päivässä pitää sekin treeni suunnitella tiettyjä ominaisuuksia kehittäväksi, eikä vaan jotain puuhailla. kyllä 1-5 toistoa yleensä on raskaampi kuin intervallit, vaikka toiselta saattas tuntuakin.

jos haluaa olla kaikessa hyvä hiihdosta kyykkyyn tollanen usein päivässä vähän treenailu on kyl ok. se vaan pitää suunnitella hyvin ja semmoseen hommaan en tässä ala.
 
Olisiko tällainen jako hyvä voimailuun?

ma: kyykky, penkki, vatsat kiertäen

ke: etukyykky, nopeuspenkki, vatsat lisäpainoilla

pe: maastaveto, kapea penkki, rinnalleveto

+ olkapäitä ja hauista 4-5 sarjaa viikossa

kyykyssä ja vedossa ohjelmana toi sun tekemä 5*5, penkissä ja kapeassa penkissä 3*4->6*6 ja nopeuspenkissä aika paljon vaihdellen esim. 6*2*75%, 4*3*60% ja 5*1*80%

vaikuttaako tämä hyvältä vai pitäisikö esim kapean penkin ja nopeuspenkin paikkoja vaihtaa?:)
 
Mistä vois johtua, että kun ensimmäisen kerran kokeilin noin vuosi sitten Captain Of Crush 1.5 niin se meni helposti kiinni. Nyt menee todella hikisesti vaikka vuoden oon sillä puristellu ??? Puristusvoima salilla tuntuu kasvaneen vuoden aikana..

Omistan COP 1,5 ja 2. Mites noilla kandeis lähtee näppejä vahvistamaan?
 
Naispuolinen henkilö joka haluaisi voimaa yläkroppaan ja kestävyyttä jalkoihin, jumppia vetää joten omalla painolla on tullu paljon kyykittyä, joten eikös tällänen homma ole ajanu lihaskestävyyden hyvälle tasolle? 800m testikin tulossa kesällä, joten eikös pieni voimakestävyys treeni salillaki edesauta siihen (vaikka juoksemalla se juoksu paranee).

Varsinainen kysymys, että voiko hänelle tehdä saliohjelmaan ekalle kuukaudelle jo sitten voimakestävyyttä (2-4*15-20 x 20-50% maksimista, palautus: 20s-1min) jaloille, vai olisiko syytä aloittaa eka kuukausi perusvoimalla?
Neljän kuukauden ohjelma tulisi varmasti jaksottaa kuukausittain esim. 1.kk perusvoimaa, 2.kk voimakestävyyttä, 3.kk ?, 4.kk ? . Nämä siis jaloille ja perusvoimaa kokoajan yläropalle vaihtelevin toistomäärin.

Olisko tässäkin voimakestävyys treeneissä hyvä vähentää sarjojen palautumisaikaa joka viikko tietyn verran 3viikkoa putkeen ja pitää sit hieman kevyempi viikko?
Voiko käyttää semmosta tyyliä myös että tekisi (esim. kolmantena kuukautena) eka 1-2 perusvoima sarjaa jonka jälkeen 2-3 voimakestävyys sarjaa, säilyttäisikö perusvoima tasot paremmin vai säilyykö ne voimakestävyysreenissä muutenkin?
 
Moro jto.

Tässä vaan laiskoteltu ja oltu kipeenä nyt jonkin aikaan. Lähinnä vaan puristeltu grippereit.

Vedin tossa "telkkuu katelles" äsken toistoja sekä pitoja (kahvat yhdes tietyn ajan) ja CoC kakkosel tukea vasten pidin kahvat yhdes 40sek. Ton jälkee 30 kilon kahvakuulaa kahel alimmaisel sormel, sit keskaril ja etusormel 25 sek. Sen jälkee 12 kilon kuulaa jokasel sormel 15 sek pariin otteeseen.

Onko jton mielestä tuo liian brutaali treeni puristelun kannalta? Tuntuu ainakin forkuissa nyt kunnolla.

e. oon tyhmä; tarviiko forkut pikkusen palkkaria?
 
täysii: ihan ok. rinnallevedon tekisin ennen maastavetoa. yleensäkin kaikki vaikuttaa kaikkeen.

nro1: no jos vuoden oot puristellu kai siinä nyt edennyt oot? ei ne voimat nyt kyllä yhtäkkiä häviä. yleensäkin panostasin noissa grippijutuissa aika tiuhaan tapahtuvaan treeniin.

ronza: tohon juoksutestiin suosittelisin pelkästään juoksua ja punttia ainoastaan huoltavana ja mm. lantion asentoo tukevana treeninä. punttitreenit alottasin normaali perusvoimatreeneillä, jos kerta on vahva liikuntatausta. jaloille peruspunttia myös ja juoksemalla se aerobinen ja anaerobinen treeni. voimakestävyysreenit syö yleensä muita voimatasoja, joten en niitä suosittele.

murentaja: ei ole brutaali... aika vähän itseasiassa. en tosin puristelis noin pitkiä pitoja. 5-15 sekkaa ja toistoina. esim. 10*10 sekkaa 5 sekan pausseilla. turhaan hapottelet liikaa noilla ylipitkillä toistoilla. keskity voimaan. forkut palautusjuomaa? no ihan samoja lihaksia ne on ku muutkin. ei palautumisjuoma itessään auta mitään. kaiken ravinnon tulee olla kunnossa.
 
Joo juoksusta samaa mieltä kylläkin, mutta jos vetelee niitä jumppia ja pitkiä kyykkäys sarjoja omalla painolla (vai vetelekööhän bodypumpia kenties välil), niin saisi apua jumppiin tuolta voimakestävyys treenistä salilla? Vai paraneeko kestovoima vaikka salilla tekis perusvoima painoitteisempaa jaloille ja sitte jumpat tekee sitte niitä pidempiä sarjoja. Eli jos hankkii voimaa hitusen ni myös jaksaa kyykkiä omalla painolla/pienellä lisäpainolla enemmän/kauemmin? Vai pitääkö se pitkän suorituksen kuorma olla yli 40% jolloin voimalla olisi suuri merkitys?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom