Ja sama naama uudella nickillä jatkaa. Nää vihaajat on sitkeitä. Tänään illalla striimi, niin laitan screeniä kun tulee sinne jatkamaan.Olitsit nyt lainannut koko tekstin pätkän.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ja sama naama uudella nickillä jatkaa. Nää vihaajat on sitkeitä. Tänään illalla striimi, niin laitan screeniä kun tulee sinne jatkamaan.Olitsit nyt lainannut koko tekstin pätkän.
Näyttää tavallisilta mutta ovat paremmassa kunnossa kuin keskivertoinen kadun tallaaja. Eihän nuo erikoisjoukkojen jätkätkään ole mitään kehonrakentajia, sas joukkojen testit tais sisältää muun muassa 60 kilometrin vaelluksen 30 kiloa tavaraa repussa kantaen vuoristo olosuhteissa ja uida pitää tietty matka tietyssä ajassa ja mitä näitä on.Palataas tohon poliisi aiheeseen,onkos yhdessäkään nykyaikaisessa maassa valtio tullu siihen tulokseen että poliisien tai edes järjestyspoliisien tulee olla mahdollisimman isoja ja vahvoja.Jopa Valko-Venäjän pahoinpitely joukot näyttää melko tavallisilta kavereita?
Näyttää tavallisilta mutta ovat paremmassa kunnossa kuin keskivertoinen kadun tallaaja. Eihän nuo erikoisjoukkojen jätkätkään ole mitään kehonrakentajia, sas joukkojen testit tais sisältää muun muassa 60 kilometrin vaelluksen 30 kiloa tavaraa repussa kantaen vuoristo olosuhteissa ja uida pitää tietty matka tietyssä ajassa ja mitä näitä on.
Karhuryhmällä myös vastaavasti kovat testit psyykkisestä puolesta puhumattakaan.
Mutta nyt hyppäsin aika kauas ovimiehistä ja vartijoista. :D
Ne toimii taktisella porukalla, vähän veikkaan että siellä koulutus on rankasti kohdistettu ryhmän taktiikkaan ja niitä ei ylipäätänsä kutsuta minnekään nuhjaamaan, vaan ne tulee täysissä releissä rynkkyjen kanssa. Ja niillä koulutus lienee täysin erilaista mitä normaalilla poliisilla.Onks Karhun testeistä muuten mitään käryä? Onks se kans tollasta armeijatyyppistä?
Karhun testejä en tunne tarkkaan, koska en ole niissä ikinä ollut. Käsittääkseni ensin karsitaan papereiden perusteella, sitten on kai haastattelut, ja sitten leiri joka on sellainen Hell week -tyyppinen.Onks Karhun testeistä muuten mitään käryä? Onks se kans tollasta armeijatyyppistä?
Ensiapukoulutuskin on sellaista missä esimerkiksi hönkii porukkaa kimppuun. Paikkaat harjoituksessa vaikka puukotuksen uhria ettei menehdy ja samalla niputat porukkaa.Ne toimii taktisella porukalla, vähän veikkaan että siellä koulutus on rankasti kohdistettu ryhmän taktiikkaan ja niitä ei ylipäätänsä kutsuta minnekään nuhjaamaan, vaan ne tulee täysissä releissä rynkkyjen kanssa. Ja niillä koulutus lienee täysin erilaista mitä normaalilla poliisilla.
En osaa sanoa kuin omasta kaupungista eli kuopiosta. Useassa paikassa olen ollut ovella. Minimi miehityksellä mentiin melkein aina. Perus kuppiloissa aina yksin. Isommissa paikoissa myös alimiehitys. Usein niin että narikassa yksi, ovella yksi ja yksi kiertelee. Narikassa usein tyttö joka ei puutu tilanteisiin. Kiertävällä saattaa olla kolmekin eri puolta valvonnassa. Käytännössä ei ehdi tilanteisiin koskaan ajoissa. Porukka ehtii tapella minuutteja ennenkuin joku jaksaa hakea portsarin. Yksikin lisä poke parantaisi asioita. Mutta raha ratkaisee.Eikös nykyään ainakin isommissa kaupungeissa ole järjestään enemmän porukkaa ovella tai ainakin nopeasti saatavilla?
Tossa aikaa ennen koronaa oltiin duuniporukan kanssa iltaa viettämässä ja kaks pokee ovella, joku härdelli tuli ja oli viis ukkoa niputtanu jätkän rautoihin odottamaan poliiseja.
Viereiset ravintolat saman firman valvonnassa ja sieltä tullu apuja.
Noinhan sen kuuluiskin mennä. Tossakin tapauksessa kysyin yhdeltä tutulta et miks, niin sano että saadaan turvallisemmin rautoihin isolla porukalla.
Totta. Ihminen joka ei ole koskaan joutunut fyysiseen tilanteeseen eikä ole kokoa ja voimaakaan, on aivan rukkanen. Näkeehän sen pahoinpitely tilanteissakin kun jäätyvät täysin ja menevät shokkiin. Ärsyttää monesti kun laiha pultsari öykkäröi bussissa tai muualla, eikä paikalla olevat 15 miestä uskalla puuttua asiaan. Tilanne muuttuu heti kun ihminen harrastaa jotain kontaktilajia tai on kovaluonteinen riski ihminen. Silloin ei pelkää fyysistä kontaktia. Rugbyn ja jenkkifutiksen pelaajat ovat muuten sähäköitä. Pari kertaa olen nähnyt kun taklaavat öykkärin kenttään. Perus ukkeli lentää kuin leppäkeihäs kun sellanen tarraa vyötäröön.Tähän aiheeseen vänkäämiseen liittyen, moni ei oikeasti ymmärrä miten iisiä jonkun kamppailua treenaamattoman niputtaminen loppupeleissä on. Oli sitten 70 tai 130 kiloinen. Homma muuttuu heti, kun on edes alkeet hallussa ja siinä kohtaa tuo paino alkaa vaikuttaa melkoisesti. Esimerkkinä nyt vaikka vuoden kamppailua treenannut 130 kiloinen vs 4 vuotta kamppailua treenannut 70 kiloinen. Siinä jää sintti jalkoihin
Ja miten se jujutsun musta vyö auttaa siellä baarissa 70 kiloista jonka pitää saada se päälle 100 kiloinen vastaan laittava ja riehuva asiakas ulos? Ei siellä mennä mattoon ja lukoteta, irrotat niin tää alkaa riehumaan taas tai sen kaverit tulee monottaan sua kaaliin Ja jos sen kuristat, niin siitäkin virkoaa hetkessä. Se asiakas pistää hanttiin kaikintavoin, se tarttuu joka ovenkarmiin, joka irtoesineeseen ja samalla koittaa lyödä. Sitä pitää hallita ja kuljettaa samaan aikaan. Ei siinä vedetä judoheitolla sitä mattoon metrin välein, vaan se pitää saada ulos. Kun näissä elämän oikeissa tilanteissa on, niin silloin ymmärtää, että massalla ja voimalla siinä helvetillisessä puljaamisessa on erittäin iso vaikutus.Niin mutta ongelmana tässä on todellisuus vs kamppailusali. En väitä että kamppailulajeista ei olisi hyötyä koska on mutta mitä kuin vastustaja oikeasti käyttää 100% voimaa, lyö,potkii, puree..salilla olet kuitenkin aina turvassa
Tästä tuli mieleen, että oon pystypainia joskus kokeillut kamppailua harrastavien tuttavieni kanssa, niiden aloitteesta. Kamppailutaustaa ei siis ole pl. puoli vuotta nyrkkeilytreeneissä. Urheillut oon kylläkin koko ikäni. Ne tuttavat ei ole mitään mestaritason kamppailijoita, mutta treenanneet vaparia/bjj vuosia. Niin esimerkiks noin 30kg kevyempi tuttavani, jonka voimatasot punteilla oli ehkä puolet omistani, niin ei saanut vietyä minua maihin. Sano, että painitreeneissä on sparratessa iisisti vienyt oman kokoisiaan ja pienempiä harrastelijoita luonnollisesti mattoon. Moni on myös sanonut että paksuniskaista on hankalampi kuristaa mitä ns. normijamppaa. Paksut epäkkäät hankaloittaa jonkin verran sitä touhua. Minähän en osannut painia mutta fyysisellä voimalla kykenin estämään pääsyn jalkoihin. Sikäli minua ainakin yllätti, että siitä koosta ja voimasta tuntuu olevan melkoinen hyöty esim. katupainitilanteissa, jos haluaa pysyä tolpillaan tai viedä jonkun maihin. Se tilanne on varmasti eri, jos otetaan kilpatason kamppailija rautaisella fysiikalla. Mutta pelkät tekniikat ja esim. painonsiirtelyn ym hyödyntäminen ei auta mitään, jos fyysisessä voimassa häviää liikaa. Ja tässä pitää muistaa, että iso koko/painohan ei itsessään ole tae voimasta tai muista fyysisistä perusominaisuuksista (tasapaino, nopeus jne). Paini/vääntötilanteet lienee juuri niitä jossa voimasta on eniten hyötyä. Juuri sellaiset johon esim turvallisuusalalla voi joutua tukeutumaan.Oikeilla kamppailijoilla on ruttukorvat ;)
Tähän aiheeseen vänkäämiseen liittyen, moni ei oikeasti ymmärrä miten iisiä jonkun kamppailua treenaamattoman niputtaminen loppupeleissä on. Oli sitten 70 tai 130 kiloinen. Homma muuttuu heti, kun on edes alkeet hallussa ja siinä kohtaa tuo paino alkaa vaikuttaa melkoisesti. Esimerkkinä nyt vaikka vuoden kamppailua treenannut 130 kiloinen vs 4 vuotta kamppailua treenannut 70 kiloinen. Siinä jää sintti jalkoihin.
Ovihommista en tiedä mitään mut painihommia on tullut koitettua monta vuotta niin 60- kuin 150 kiloista vastaan.
Jos tiedetään, että seistään ovella yksinään tai vaikka kaksistaan, niin minkä noita tilanteita varten ei käydä treenaamassa etukäteen, niin ei tulis niin yllätyksenä? Joo ei varmaan kuulu jv-koulutukseen, mutta ihan omatoimisesti voi kursseille ilmottautua. Luotetaanko sokeesti siihen omaan isoon kokoon ja siihen, että sillä hoitaa kaikki tilanteet? Toi kaksinkäsin edestä kuristaminen ja sen purkaminen kuuluu varmaan kaikkien ip-lajien ensimmäisten treenien ohjelmaan. Senkö takia, että niissä joutuu tekemään jotain katabolisia aerobisia temppuja?
Mä luulen, että tällä palstalla se on just toisin päin. Kuvitellaan, että se vähäinenkin aerobinen treeni tekee samantien 70-kiloiseksi. koska Savolainenkaan ei kävellyt edes kauppaan.Jos luulee etta lihakset eliminoi automaattisesti kestavyyden, ei pida paikkaansa. Herra nimelta Ross Edgley on mm. uinut brittien ympari ja juossut 30 maratonia putkeen 30 paivassa, juossut maratonin autoa vetaen, juossut 1000 mailia 50kg repun kanssa ja triatlonin 45kg puuta kantaen. Ja nayttaa talta.
Varsinkin pystypainitilanteissa fyysiset edut korostuu. Brassijujutsun ukoistahan harva edes treenaa pystyä, mutta kisoissa huomaa hyvin tuota painotusta. Isommissa painoluokissa pystypainin merkitys korostuu, kun alle ei haluta jollei guardipeli ole se oma vahvuus ja lisäksi pystypainin defensiivinen osuus on paljon kevyempää kuin aktiivinen alasvientien haku.Tästä tuli mieleen, että oon pystypainia joskus kokeillut kamppailua harrastavien tuttavieni kanssa, niiden aloitteesta. Kamppailutaustaa ei siis ole pl. puoli vuotta nyrkkeilytreeneissä. Urheillut oon kylläkin koko ikäni. Ne tuttavat ei ole mitään mestaritason kamppailijoita, mutta treenanneet vaparia/bjj vuosia. Niin esimerkiks noin 30kg kevyempi tuttavani, jonka voimatasot punteilla oli ehkä puolet omistani, niin ei saanut vietyä minua maihin. Sano, että painitreeneissä on sparratessa iisisti vienyt oman kokoisiaan ja pienempiä harrastelijoita luonnollisesti mattoon. Moni on myös sanonut että paksuniskaista on hankalampi kuristaa mitä ns. normijamppaa. Paksut epäkkäät hankaloittaa jonkin verran sitä touhua. Minähän en osannut painia mutta fyysisellä voimalla kykenin estämään pääsyn jalkoihin. Sikäli minua ainakin yllätti, että siitä koosta ja voimasta tuntuu olevan melkoinen hyöty esim. katupainitilanteissa, jos haluaa pysyä tolpillaan tai viedä jonkun maihin. Se tilanne on varmasti eri, jos otetaan kilpatason kamppailija rautaisella fysiikalla. Mutta pelkät tekniikat ja esim. painonsiirtelyn ym hyödyntäminen ei auta mitään, jos fyysisessä voimassa häviää liikaa. Ja tässä pitää muistaa, että iso koko/painohan ei itsessään ole tae voimasta tai muista fyysisistä perusominaisuuksista (tasapaino, nopeus jne). Paini/vääntötilanteet lienee juuri niitä jossa voimasta on eniten hyötyä. Juuri sellaiset johon esim turvallisuusalalla voi joutua tukeutumaan.
Ja niinkun Mike sanoi, niin keskiverto 70kg peruskurssilainen tai harrastelija (suht keskivertojampan voimatasoilla varustettu) ei väkisin kykene poistamaan isokokoista asiakasta vaikkapa ravintolasta. Niitä raahataan ja hurjimmillaan kannetaan ulos. Että saadaan ongelma ulos. Toinen vaihtoehto on laittaa maahan ja rautoihin, mutta ei siellä ole henkilöstöresursseja ja aikaa tuhlata jokaiseen öykkäriin tuolla tavalla saati passittaa putkaan.
Kun sä jokaisessa kommentissa viittaat muhun, niin montakos yötä sulla olikaan niitä töitä siellä oikeassa elämässä ovella niissä oikeissa tilanteissa? Ei yhtään, sä nyt puhut edelleen asiasta, josta sulla ei ole omakohtaista kokemusta.On tämä täysin absurdi “keskustelu”. Ilmeisesti mun esittämä kysymyssarja sai osan porukasta jonkin asteiseen psykoosiin ja luetun ymmärtäminen katosi siinä samalla. Kukaan ei ole sanonut, ettei koosta tai voimasta ole hyötyä, mutta jostain syystä näin on tulkittu tai haluttu tulkita ja lisätty vielä omat sadut sekaan. Toivottavasti siellä ovella ei kuitenkaan ymmärretä yhtä väärin ihmisten puheita ja keksitä mitä ihmeellisempiä tarinoita.
Näihin kysymyksiin on mun tulkinnalla nyt tullut seuraavia vastauksia:
- 70 kiloinen ninja useammassa roolissa
- Puhekyky ja tilannetietoisuus katoaa jos käy jossain treenaamassa ip- / kamppalilulajeja
- Ei kannata käydä, koska “120-kiloisen treni- ja piripään kanssa yllättävään tappeluun joutuessa voimankäyttökoulutuksen opit hirveästi auttaisi.” On vielä uhannut ampua. Tähän sellanen sivukommentti, että eihän horkkien pitänyt aiheuttaa mitään agressioita, vai vaatiiko se tuon pirin aina mukaan?
- Ei kannata /hyödytä koska voidaan yllättää. Edelleenkin olen sitä mieltä, että parempi että yllätetään treenanneena kuin ei. Ja niitä yllättäviäkin tilanteita voidaan harjoitella, ei toki kaikkia.
- Harjoittelu on eri kuin käytäntö, ei siis kannata
- Kamppailulajien kaverilla on itsetunto takissa. Bodareilla lihaksissa.
- Ongelma on todellisuus vs. kamppailusali, joka ilmeisesti on joku rinnakkaistodellisuus
- Kamppailusalilla väännetään hallituissa tilanteissa leikkimielellä
- Ip- ja kamppailulajeja treenaamalla opit joko lyömään asiakasta tai hyppäämään selälleen tekemään rinkulaa tai kimuraa
- Kaikkien portsareiden kannattaisi olla Mentulan näköisiä
- Henkilökohtaisuuksiin ei keskustellessa saa mennä, paitsi Mike saa
- 70-kilon mustanvyön jujutsukalla ei ole mahdollisuuksia saada 100-kiloista riehujaa ulos baarista, koska ei voi metrin välein heittää judoheittoa
Niin ja laitetaan nyt vielä kerran, että en todellakaan ole sitä mieltä ettei voimasta ja koosta ole mitään hyötyä. Vaan edelleenkin kysyn noita samoja kysymyksiä, että jos tietää seisovansa yksin/kaksin jossain ovella, niin minkä takia ei niitä “yllättäviä” tilanteiia varten käy etukäteen treenaamassa ettei ne olisi niin yllättäviä? Ja reilun parin kymmnen vuoden ip- kamppailulajien treenaamisen lisäksi siellä salilla on sen verran käyty, että penkki on jotain 1,5xomap, kyykky 2xomapaino ja veto 2,5xomapaino, mutta eihän noilla tuloksilla mitään tee kun on se vähän yli 70 kiloinen.
Ja minä olen peruskursseja vetäessäni paininut tälläsena +70 kilosena useamman kymmenen bodarin tai isomman lihaksikkaamman kaverin kanssa ja voin sanoo, että aivan lapasia painissa/matossa kaikki, kondis kestää ehkä sen minuutin, ihan max kaksi.