Kolesteroliarvot

Liipaisin89 pyynnöstä kävin lueskelemassa karppifoorumia. Els kirjoituksineen ei kyllä tehnyt suurta vaikutusta (vaikka välillä melko altis kaikelle huuhaalle olenkin ;) ). Yleisesti kun foorumilla selailee karppaajien kirjoituksia, on havaittavissa pientä vihaa ja katkeruutta virallisterveellistä lautasmallia vastaan. Monet ovat päässeet joko verenpainelääkityksestä tai DM2 lääkitys on vähentynyt/hoitotasapaino paremmassa kuosissa. Näistä tuloksista kiitetään karppausta ja haukutaan Pekka Puskaa. Kaikki nämä hyödyt on kuitenkin aivan varmasti saavutettavissa laihtumisella. Hyvät tulokset ovat siis seurausta laihtumisesta, eikä tavasta jolla on laihduttu. Hyvistä tuloksista ei vaan ehdi nauttimaan niin montaa vuotta kun sepelvaltimot on kohta tukossa ;).
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Liipaisin89Kaikki nämä hyödyt on kuitenkin aivan varmasti saavutettavissa laihtumisella.

Kun luet foorumia lisää, huomaat, että laihtuneet henkilöt eivät ole siinä onnistuneet muilla keinoin kuin karppauksella. Joten, laihtumisen hyödyt -> onnistunut laihdutus vain karppauksella -> kiitetään karppausta. Ja se liipasin89 eikä mikään aseen osa.
 
Joo, se on joillekkin henkisesti helpompaa laihtua ketoosilla, kuin ihan vaan kaloreita rajoittamalla. Itsekkin olen joskus ketoosikokeilun tehnyt ja pääkopan kannalta se oli helpoin tapa pudottaa painoa. Tosin kun palasin tavalliseen ruokavalioon, niin kilo tarttui jo pelkästään leipähyllyjen ohi kävelystä.
Faktahan on kuitenkin se, että kukaan ei liho virallista lautasmallia tai ruokaympyrää noudattamalla (vaan napostelemalla kaikkea paskaa). Joten näillä karppauksessa onnistuneilla on vaan ollut vaikea noudattaa terveellistä ruokavaliota ja tämän takia eivät ole onnistuneet laihtumaan (ovat siis napostelleet kaikkea paskaa). Tämähän ei ole Pekka Puskan vika, niinkuin lähes jokainen karppi väittää.
Olettaisin että karppaus on monelle helpompaa kuin virallisen lautasmallin noudattaminen, koska siinä on niin selkeät ja tiukat rajat.
Oli miten oli, niin eläinrasvaa suosiva karppaus nostaa kolesterolia ja näin heikentää terveyttä pitkässä juoksussa.

Ja pahoitteluni liipasin, ei liipaisin ;).
 
Joo, se on joillekkin henkisesti helpompaa laihtua ketoosilla, kuin ihan vaan kaloreita rajoittamalla. Itsekkin olen joskus ketoosikokeilun tehnyt ja pääkopan kannalta se oli helpoin tapa pudottaa painoa. Tosin kun palasin tavalliseen ruokavalioon, niin kilo tarttui jo pelkästään leipähyllyjen ohi kävelystä.
Faktahan on kuitenkin se, että kukaan ei liho virallista lautasmallia tai ruokaympyrää noudattamalla (vaan napostelemalla kaikkea paskaa). Joten näillä karppauksessa onnistuneilla on vaan ollut vaikea noudattaa terveellistä ruokavaliota ja tämän takia eivät ole onnistuneet laihtumaan (ovat siis napostelleet kaikkea paskaa). Tämähän ei ole Pekka Puskan vika, niinkuin lähes jokainen karppi väittää.
Olettaisin että karppaus on monelle helpompaa kuin virallisen lautasmallin noudattaminen, koska siinä on niin selkeät ja tiukat rajat.
Oli miten oli, niin eläinrasvaa suosiva karppaus nostaa kolesterolia ja näin heikentää terveyttä pitkässä juoksussa.

Ja pahoitteluni liipasin, ei liipaisin ;).

Mäkin oon monesti miettinyt, että oikeastaan viralliset ravitsemussuositukset ovat pohjimmiltaan aika hyvät, mutta kansa lihoo koska eihän niitä kukaan oikeasti noudata ja sitten syytetään niitä. Paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja, ja täysjyvätuotteita. Kohtuudella punaista lihaa, broileria ja kalaa 2 kertaa viikosssa. Rasvojen lähteinä, kasviöljyt ja margariini. Noita noudattamalla jokainen pääsee jo pitkälle.
 
Joo, se on joillekkin henkisesti helpompaa laihtua ketoosilla, kuin ihan vaan kaloreita rajoittamalla. Itsekkin olen joskus ketoosikokeilun tehnyt ja pääkopan kannalta se oli helpoin tapa pudottaa painoa. Tosin kun palasin tavalliseen ruokavalioon, niin kilo tarttui jo pelkästään leipähyllyjen ohi kävelystä.
Faktahan on kuitenkin se, että kukaan ei liho virallista lautasmallia tai ruokaympyrää noudattamalla (vaan napostelemalla kaikkea paskaa). Joten näillä karppauksessa onnistuneilla on vaan ollut vaikea noudattaa terveellistä ruokavaliota ja tämän takia eivät ole onnistuneet laihtumaan (ovat siis napostelleet kaikkea paskaa). Tämähän ei ole Pekka Puskan vika, niinkuin lähes jokainen karppi väittää.
Olettaisin että karppaus on monelle helpompaa kuin virallisen lautasmallin noudattaminen, koska siinä on niin selkeät ja tiukat rajat.
Oli miten oli, niin eläinrasvaa suosiva karppaus nostaa kolesterolia ja näin heikentää terveyttä pitkässä juoksussa.

Ja pahoitteluni liipasin, ei liipaisin ;).

Mitä itse koin muutoksen siirtyessä virallisterveelliseltä linjalta karppaukseen, niin näläntunne ei vaivaa niin pahasti, kun syö kunnolla rasvoja. Sitä vaan jaksaa pidempään, ja voi pitää 4-5 tuntia ruokailuväliä. Ei tarvitse mitään spartalaista itsehilllintää, että mieliteot pysyy kurissa. Itse asiassa esimerkiksi olut on alkanut maistumaan pahalta, joten eipä sitä tule juotua. Mitä muuta positiivista huomasin, niin aterianjälkeinen väsymyskooma ilmenee paljon vaimeammin, veikkaisin että verensokeri ei pääse niin pahasti heittelemään. Ylipäänsä voin ja jaksan paremmin tällä ruokavaliolla.
 
http://www.amazon.com/Great-Cholesterol-Myth-Disease-ebook/dp/B009PKIPOE/ref=pd_sim_kstore_3#_

Tällänen kans ilmestynyt. Toinen kirjoittaja on mm. sydäntautien erikoislääkäri

Pubmed löytää Sinatralta seitsemän artikkelia, joista suurin osa vaihtoehtoisten lääketieteiden julkaisuissa, mm. siitä kuinka ihmiskehon maadoittaminen laskisi sydänsairauksien riskejä. Bowdenia Pubmed ei tunne ylipäätään. Voi toki olla että kaksi nevöhööd noubadia ovat kumonneet koko nykyisen tiedemaailman oikeana pitämät teoriat, mutta itse en ainakaan siihen jaksa uskoa.

Muoks: OK, Sinatraa ei ehkä ihan noubadi-osastoon voi laskea, mutta aika vahvasti tuolla pseudo-tieteen puolella mies kuitenkin seilailee.
 
Mäkin oon monesti miettinyt, että oikeastaan viralliset ravitsemussuositukset ovat pohjimmiltaan aika hyvät, mutta kansa lihoo koska eihän niitä kukaan oikeasti noudata ja sitten syytetään niitä. Paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja, ja täysjyvätuotteita. Kohtuudella punaista lihaa, broileria ja kalaa 2 kertaa viikosssa. Rasvojen lähteinä, kasviöljyt ja margariini. Noita noudattamalla jokainen pääsee jo pitkälle.

Margariini on ehkä sitä pahinta myrkkyä, tosin eihän kukaan sitä kilotolkulla syö...mutta kovin on iskostunut teollisuuden propaganda suomalaisiin mieliin...margariini on totaalisen käsitelty teollinen tuote, jota jokaisen tulisi välttää kuin ruttoa. Tuotantoprosessiin kuuluu, raaka-aineiden hyvinkin kyseenalaisista lähteistä johtuen mm. kuumennus 250 asteeseen, keinotekoisten vitamiinien lisäys jälkikäteen, koska massan kuumennus tuhoaa kaiken, kemiallinen käsittely mm. kloorilla, sekä lopulta sopivan keltaisen värin luominen sopivalla väriaineella.
 
Margariini on ehkä sitä pahinta myrkkyä, tosin eihän kukaan sitä kilotolkulla syö...mutta kovin on iskostunut teollisuuden propaganda suomalaisiin mieliin...margariini on totaalisen käsitelty teollinen tuote, jota jokaisen tulisi välttää kuin ruttoa. Tuotantoprosessiin kuuluu, raaka-aineiden hyvinkin kyseenalaisista lähteistä johtuen mm. kuumennus 250 asteeseen, keinotekoisten vitamiinien lisäys jälkikäteen, koska massan kuumennus tuhoaa kaiken, kemiallinen käsittely mm. kloorilla, sekä lopulta sopivan keltaisen värin luominen sopivalla väriaineella.

Cool_story_bro_1359.jpeg


Luonnollisuuteen vetoaminen on harmittavan yleinen virhepäätelmä. Uraani on myös ehanan luonnollista. Onko se siis pelkästään harmiton juttu? Entä tupakka, kokaiini, heroiini ja tetrodotoksiini? Vastaavasti sellaiset jutut kuin kreatiini, beta-alaniini ja heraproteiini ovat hyvin epäluonnollisia ja prosessoituja mutta voivat silti olla varsin hyödyllisiä.

Sen sijaan että kauhisteltaisiin, mihin lämpötilaan margariini pitää jossain vaiheessa lämmittää, löytäisitkö jotain oikeita tutkimuksia missä osoitetaan että se on "sitä pahinta myrkkyä"? Senhän täytyy siis olla pahempaa kuin esimerkiksi syanidi. Olisi hyvin jännä nähdä tällaisia tuloksia. Eikä sitten kiitos mitään australialaisia 60-luvun transrasvamargariinitutkimuksia.

En tarkoittanutkaan että he kumoaisivat koko jutun mutta tuovat näkökulmaa asiaan..

Tuovat sen täsmälleen saman tietämättömyyteen ja/tai vääristelyyn perustuvan näkökulman, joka löytyy jo Colpon, Ravnskovin ja Kendrickin kirjoista.

Noista muuten näkee sen, ettei kolesterolidenialistien argumentit ole muuttunut mihinkään viimeisen 30 vuoden aikana huolimatta siitä että uutta tutkimustietoa on tullut massoittain lisää. Kertoo siitä, että kyseinen kanta perustuu johonkin aivan muuhun kuin tieteeseen. Viimeisetkin varteenotettavat änkyrät ovat pikkuhiljaa kääntäneet kelkkansa näitä muutamia sitkeimpiä tapauksia lukuun ottamatta. Joskus 60-70-luvuilla aiheesta oli ihan oikeaakin tieteellistä keskustelua. Ei enää.
 
offtopic

Paletaani vois vääntää enemmänki asioista noissa ravintopuolen ketjuissa, argumenttejä,linkkejä tutkimuksiin ja perusteluja sentään löytyy eikä pelkkää broscience kamaa kuten nykyään 90% foorumin viesteistä tuntuu olevan.
 
Mäkin oon monesti miettinyt, että oikeastaan viralliset ravitsemussuositukset ovat pohjimmiltaan aika hyvät, mutta kansa lihoo koska eihän niitä kukaan oikeasti noudata ja sitten syytetään niitä. Paljon kasviksia, hedelmiä, marjoja, ja täysjyvätuotteita. Kohtuudella punaista lihaa, broileria ja kalaa 2 kertaa viikosssa. Rasvojen lähteinä, kasviöljyt ja margariini. Noita noudattamalla jokainen pääsee jo pitkälle.

Monethan haukkuu virallisia ravitsemussuosituksia, vaikka eivät varmaan päivääkään ole niitä noudattaneet. Jutut menee hiukan kärjistäen niin, että valitetaan kun paino on lautasmallilla noussut ja sitten kun on alettu karppaamaan ja jätetty pois pizzat, sipsit, karkit, limppari ja viikottainen kännääminen on tuloksi alkanut tulla.

Itse tiputin kaloreita laskemalla melkein kymmenen vuotta sitten 15 kiloa ja lautasmallilla paino on pysynyt kurissa tähän päivään asti. En tiedä olisinko saman ajan jaksanut noudattaa karppilinjaa. Nyt kun olen taas pitkästä aikaa innostunut salihommista, niin painoa on vaikea saada nousemaan. Pitäs varmaan hylätä aamupuuro, kasvikset ja lautasmalli, jotta paino lähtis nousuun. Niin ja hedelmät, banaanissakin on vaikka kuinka monta grammaa sokeria. Ja vielä ruisleipä, se on kuulema pahempi välipala kuin Snickers-patukka.

Toisaalta ei se multa kyllä ole mitenkään pois, jos jotkut pudottaa painoaan karppaamalla. Hyvä vaan kansanterveyden kannalta (jos siitä nyt ei seuraa niitä sydän- ja verisuonisairauksia).

Jaa tää keskustelu olikin kolestroliarvoista. Ne on mulla kunnossa. Muu teksti meni nyt ohi aiheesta.
 
Margariineista puheenollen, mitä pahaa esim perus Oivariinissa on? Ainesosat: voi, rypsiöljy, vesi, suola (1,4%) ja D-vitamiini.
Okei rypsiöljy ei paras rasvan lähde ole mutta onko tuo oikeasti myrkyksi verrattava tuote? Jääkö paketin kyljessä mainitsematta kaikki myrkyt vai tarvitseeko noilla raaka-aineilla tehdä muutakin prosessointia kuin sekoittaa kamat keskenään?

Sori ehkä tyhmä kysymys mutta en ihan oikeasti tiedä mitä niin pahaa tuossa on.
 
Yks juttu vielä ku oon vauhtiin päässy :)

Nyt mennään kuvien voimalla kun ne kertovat kaikkein eniten.

Kolesteroli on tosiaan elämälle tärkeä ja välttämätön molekyyli. Sappihapot, hormonit, D-vitamiini, solukalvot jne. Kukaan ei edelleenkään väitä etteikö näin olisi. Ongelmia syntyy vasta sitten kun sitä on liikaa. Kolesteroli ei tunnetusti myöskään liukene vereen, vaan se pitää sen vuoksi kuljettaa proteiineihin sidottuna. Ja sitten vielä muistetaan se seikka, ettei mikään elimistön solu pysty hajottamaan kolesterolia, vaan se pitää kuljettaa kropasta ulos paskan mukana.

Kysymys: mitä tekee sellainen molekyyli, jota ei pystytä hajottamaan ja joka ei liukene kudosnesteisiin, silloin kun sitä kertyy liikaa?

Vastaus:
Se alkaa muodostaa kiteitä.
Tässä kaikille avoimessa julkaisussa on käsitelty tätä puolta varsin hyvin havainnollistettuna:
Symptomatic and asymptomatic carotid artery plaque

Katsokaapas tätä:
nihms337783f6.jpg

Kuvassa näkyy poikkileikkaus eri kohdista kaulavaltimoplakkia ja vielä tarkemmat pyyhkäisyelektronimikroskooppikuvat valtimoon muodostuneista kolesterolikristalleista.

Toisaalta tiedetään tämä:
nihms337783f1.jpg

Kuvassa näkyy, kuinka kolesteroli turpoaa kiteytyessään ja kuinka ne muodostuvat kiteet ovat teräviä ja puhkovat jopa muovia.

Tällaiset kiteet ovat elimistölle lähes kirjaimellisesti samanlaisia vierasesineitä kuin sormeen pistetty tikku. Valtimon seinämässä elimistön makrofagit yrittävät syödä niitä pois mutta kiteet ovat niin teräviä, ettei se onnistu. Tämä johtaa tulehdustilan pahenemiseen, mikä osoitettiin vuonna 2010 kahdessa lähes peräkkäisessä tutkimuksessa toisistaan riippumattomissa laboratorioissa:

NLRP3 inflammasomes are required for atherogenesis and activated by cholesterol crystals.
Cholesterol crystals activate the NLRP3 inflammasome in human macrophages: a novel link between cholesterol metabolism and inflammation.

Nämä seikat tukevat edelleen sitä, että ylimäärä kolesterolia on se mikä sitä tulehdusta aiheuttaa. Eikä toisinpäin, kuten joskus kuulee väitettävän. Valtimotauti on tulehdustauti mutta sen tulehduksen saa liikkeelle mm. kolesterolin ylimäärä suhteessa sen uloskuljetuskapasiteettiin. Noita kolesterolikiteitä voi ilmeisesti muodostua ihan LDL-hiukkasista mutta myös kuolevista vaahtosoluista, jotka ovat syöneet hapettunutta LDL:ää.

Tässä valaiseva lainaus tuosta Duewell. et al-paperista (huom! julkaistu Naturessa):
Here, we show that the crystalline form of cholesterol can induce inflammation. The magnitude of the inflammatory response and the mechanism of NRLP3 activation appear identical to that of crystalline uric acid, silica and asbestos[SUP]2,3,13[/SUP]. All these crystals are known to provoke clinically important inflammation as seen in gout, silicosis and asbestosis, respectively.

Kolesterolikiteiden kertyminen verisuonten seinämiin on hyvin samankaltainen prosessi kuin esimerkiksi asbestihiukkasten (asbestoosi) tai virtsahapon (kihti). Ja niillä on hyvin samankaltaisia seurauksia.

Arvon epäilijät, pliis kertokaa miksi tämä asia on väärin tutkittu ja "karppausfoorumin viisaat" ovat oikeassa? :)
 
Margariineista puheenollen, mitä pahaa esim perus Oivariinissa on? Ainesosat: voi, rypsiöljy, vesi, suola (1,4%) ja D-vitamiini.
Okei rypsiöljy ei paras rasvan lähde ole mutta onko tuo oikeasti myrkyksi verrattava tuote? Jääkö paketin kyljessä mainitsematta kaikki myrkyt vai tarvitseeko noilla raaka-aineilla tehdä muutakin prosessointia kuin sekoittaa kamat keskenään?

Sori ehkä tyhmä kysymys mutta en ihan oikeasti tiedä mitä niin pahaa tuossa on.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22334255 Tämän tutkimuksen mukaan linoleenihappo on yhteydessä lihomiseen.
 
Kyllä Paletaani iskee taas niin tanakkaa asiaa tiskiin, että lukekaa ajatuksella. Monelle voi ihan uutena asiana (toivottavasti ei) jopa se, että totta tosiaan, elimistö todella tarvii kolesterolia; se ei itsessään ole paha asia, vaan se määrä. Siksi sitä ei kannata myöskään aivan huoletta vedellä.

Tuollaiset molekyylit rasvaliukoisina varastoituvat ja alkavat muuttaa elimistön toimintaa; siksi muuten sitä D-hormoniakaan ei kannata aivan silmittömiä määriä vetää mutu-tuntumalla, vaikka lääkäreillä onkin salaliitto, jolla yritetään saada ihmiset kärsimään D-hormonin puutteesta.
 
No eihän siellä karppausfoorumissa kovinmontaa viisasta kuitenkaan ole kun niitä syömisiä kattelee, kaikki rasva otetaan eläinperäisestä ja sitä vedetään kaksinkäsin naamariin, muutama tietäväinen tyyppi sit yrittää selittää muille kuinka se pitäisi olla. Kaikki suurinpiirtein luulee että se ketoosi olisi ainut millä rasvoista eroon pääsee, ja kolestrolit paranee, oikeesti sehän mahdollisimman puhdasta ruokaa sisältäen paljon kasviksia,sopivasti proteiiniä ja loput hyvistä rasvoista mukaan lukien myös eläinrasvat,oliivit,avokadot,kookosöljy,siemenet sekä pähkinät ja omegat. Se mikään rasvanlutrauskultti ole ja tosiaan kaikki teollisesti muokattu margariini on täyttä paskaa ja kuukkelilla löytyy vaikka hurumykke tietoo jos vaan viittii etsiä, voi on aina voita eikä sitä mikään paska margariini voita.
 
Pitää olla tyytyväinen, että näitä (eläinrasvapainotteisen) karppauksen vastaisia henkilöitäkin netistä vielä löytyy. Mullakin oli pitkä jakso kun vetelin huoletta munia ja lihaa päivästä toiseen. Ei maistu enää..
Niin hauskaa kun se onkin, ihmisen aika on harmittavan rajallinen :(
Laita asiat tärkeysjärjestykseen ;)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom