Kolesteroliarvot

Vaihda väikkärisi aiheeksi "Punttiveljien ravintokäsitykset internet-keskusteluissa".

Jätän tuon aiheen jollekin punttiveljelle tai -siskolle, joka älyää jotain humanististen tieteiden tekemisestä :)

Pitää olla tyytyväinen, että näitä (eläinrasvapainotteisen) karppauksen vastaisia henkilöitäkin netistä vielä löytyy.

Minä vastustan vain sellaisia väittämiä, joista olen vahvasti eri mieltä. En vastustaisi sitäkään jos joku keksisi alkaa syömään aaltopahvia. Sitten kyllä voisin sanoa vastalauseen jos tämä väittäisi että se on terveellistä.

Laita asiat tärkeysjärjestykseen ;)

Pakkis onkin aina ykkösenä :haart: Ilman sitä olisin varmasti väitellyt jo kolme kertaa :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sain tänään tulokset verikokeista. Tuli siis popsittua omega3 kananmunia keltuaisineen 5kk aikana 1100-1200kpl
Munista söin ainakin 90% keitettynä, loput paistettuna.
Aiempi kokonaiskolesteroli oli 4,7

Uuder arvot:
fP-Kol 3,7
fP-Kol-HDL 1,3
P-LDL 2,3
fP-Trigly 0.7

Ainakaan syömällä keltuaiset eivät ole tappavia, enempää en sais edes uppoamaan:urjo:
 
Töllöstä näky tulevan aihetta sivuava ohjelma niin ajattelin linkittää tännekin: http://areena.yle.fi/tv/1863655
Kuten lääkäri ohjelmassa totesi. Veriarvojen parantuneet tulokset johtuvat laihtumisesta, ei niinkään tavasta jolla on laihduttu. Ohjelma käsitteli muutenkin vain karppausta liittyen DM2 hoitoon, eikä kolesterolista juuri puhuttu.

Eikä tuossa tainnut käydä selville potilaan ruokavalio ennen diabetekseen sairastumista? Jos syönyt nakkikioskilla joka päivä ja illalla imuroinut sixpäkin bisseä, niin ihmekös se jos arvot paranee muutoksella kuin muutoksella. Vähän sama kuin jos juo päivittäin pullon kossua ja sitten vaihtaa kossun kuuteen olutpulloon, niin maksa-arvot paranee. Se ei tee kuudesta olut pullosta päivässä hyvää dieettiä ;). (ehkä vähän karrikoitu esimerkki)
 
Mitenkäs maitorasvan vaikutus kolesteroliin? Täysrasvaisista maitotuotteista kun väitetään olevan jopa hyötyä terveydelle, niin mihinkä se perustuu?
 
Mitenkäs maitorasvan vaikutus kolesteroliin? Täysrasvaisista maitotuotteista kun väitetään olevan jopa hyötyä terveydelle, niin mihinkä se perustuu?

Kolersteroliin vaikutuksesta en tiedä mitään, mutta mulla on tapana ostaa viikonlopuksi aina joku kallis raakamaidosta valmistettu täysrasvainen pieni hienostunut juustonpala herkutteluun. :D
 
Mulla olis pieni toive Paletaanille. Voisit väsätä sellaisen "kolesteroli for dummies" -ohjeen. Lyhyen ja ytimekkään n. A4 -kokoisen paketin jolla pärjää työpaikan kahvipöytäväittelyssä pahimmille karppausfoorumin sekopäille. :)
 
Mulla ainakin parani kolesteroliarvot ja painokin tippui vähän, kun hylkäsin ne hömppä- eli kevytruuat, ja levitteet. Mä syön nykyään taas luonnollista ruokaa,
eli voita ja homogenoimatonta täysmaitoa, ja kananmunia ja rasvaista lihaa. Ne pitää nälän pois vähemmällä syömisellä. PekkaPuskan puljun mielestä
tää on tietenkin kerettiläistä, mutta olkoon.
 
Mulla olis pieni toive Paletaanille. Voisit väsätä sellaisen "kolesteroli for dummies" -ohjeen. Lyhyen ja ytimekkään n. A4 -kokoisen paketin jolla pärjää työpaikan kahvipöytäväittelyssä pahimmille karppausfoorumin sekopäille. :)

Käske niiden lukea tätä ketjua :) Tai kerää ainakin niiden keskeisimmät kysymykset ja argumentit yhteen niin pohditaan porukalla että mikä niissä on pielessä.

Meitsi on nyt muuten Italiassa (tutustumassa välimeren dieettiin, of koos) niin en ehdi ottaa reaaliajassa kantaa.
 
Cool_story_bro_1359.jpeg


Luonnollisuuteen vetoaminen on harmittavan yleinen virhepäätelmä. Uraani on myös ehanan luonnollista. Onko se siis pelkästään harmiton juttu? Entä tupakka, kokaiini, heroiini ja tetrodotoksiini? Vastaavasti sellaiset jutut kuin kreatiini, beta-alaniini ja heraproteiini ovat hyvin epäluonnollisia ja prosessoituja mutta voivat silti olla varsin hyödyllisiä.

Sen sijaan että kauhisteltaisiin, mihin lämpötilaan margariini pitää jossain vaiheessa lämmittää, löytäisitkö jotain oikeita tutkimuksia missä osoitetaan että se on "sitä pahinta myrkkyä"? Senhän täytyy siis olla pahempaa kuin esimerkiksi syanidi. Olisi hyvin jännä nähdä tällaisia tuloksia. Eikä sitten kiitos mitään australialaisia 60-luvun transrasvamargariinitutkimuksia.



Tuovat sen täsmälleen saman tietämättömyyteen ja/tai vääristelyyn perustuvan näkökulman, joka löytyy jo Colpon, Ravnskovin ja Kendrickin kirjoista.

Noista muuten näkee sen, ettei kolesterolidenialistien argumentit ole muuttunut mihinkään viimeisen 30 vuoden aikana huolimatta siitä että uutta tutkimustietoa on tullut massoittain lisää. Kertoo siitä, että kyseinen kanta perustuu johonkin aivan muuhun kuin tieteeseen. Viimeisetkin varteenotettavat änkyrät ovat pikkuhiljaa kääntäneet kelkkansa näitä muutamia sitkeimpiä tapauksia lukuun ottamatta. Joskus 60-70-luvuilla aiheesta oli ihan oikeaakin tieteellistä keskustelua. Ei enää.

Toistan: hyvin on propaganda uponnut mieliin. On yleisesti tiedossa, että rasvojen, erityisesti linoneelihappoja sisältävien liikakuumennus tuottaa haitallisia yhdisteitä (mm. HNE ja aldehydit yleensä,PHA- yhdisteet, peroksidaasit), siksi ylipäätään ruoan ylikuumentamista öljyssä tai uppopaistamista on suositeltavaa välttää tai ainakin valita niihin tiettyjä rasvoja, joiden kuumennus tuottaa vähemmän haitallisia yhdisteitä. Sattuneesta syystä siksi myös kylmäpuristetut öljyt on todettu koostumukseltaan terveellisemmiksi, kun prosessiin ei sisälly kuumennusta.

Montako viikkoa margariini säilyy keittiön pöydällä...pitäisi jo herättää hieman epäilyksiä,varsinkin kun lisäaineista, niin makuun kuin säilyvyyteenkin liittyvistä, on vaahdottu jo vuositolkulla. Margariini on bisnestä, todellisuus on se, että terveellisyyttä puoltavia tutkimuksia maksetaan ja päinvastaisia tuloksia pyritään vaimentamaan tai ainakin luomalla yleisölle mielikuvaa siitä, että kasvit = terveelistä, nautittiin ne missä muodossa hyvänsä. Margariinin tuotannossa lähteeksi kelpaa mikä tahansa kasviperäinen aines, missä tahansa/minkälaisin menetelmin tahansa viljeltynä. Mitä tulee kolesteroliin, HNE- yhdisteet tutkitusti lisäävät verisuonten endoteelin aktiivisuutta, aiheuttaen endoteelin tulehdusreaktiota ja lisääntynyttä valkosolujen aktiivisuutta alkavassa tulehdusreaktiossa. Tulehdusreaktiota ja siihen liittyvää progressiota Paletaani selittääkin tuossa edellä. HNE- aldehydiä muodostuu lisää veressä LDL- lipoproteiini komplekista veressä kiertävien hapettuneiden lipidien stimuloimana, joka jälleen lisää endoteelin tulehdusta.

Mikäli haluaa edes epäillä margariinin "terveellisyyttä", kannattaa nostaa edes vähän niiden ostettujen mielipiteiden silmälaseja ja tutustua aiheeseen puolueettomasti. Tutkimuksia suuntaan ja toiseen löytyy pilvin pimein, tänne on niitä on turha linkittää, koska jos asioista on kiinnostunut, henkilöt löytävät ne itsekin. Kannattaa pitää mielessä lähdekritiikki ja miettiä asioita siltä kantilta, kuka tutkimukset maksaa ja kuka niistä hyötyy. Pieni kemiankaan opiskelu ei liene pahitteeksi, eikä myöskään näiltä pohjilta maalaisjärjen käyttö.

Mutta kukin syö sitä, mitä parhaaksi katsoo. Jännä vain huomata, miten monessa asiassa mennään takaisin siihen vähemmän prosessoituun.
 
Mulla ainakin parani kolesteroliarvot ja painokin tippui vähän, kun hylkäsin ne hömppä- eli kevytruuat, ja levitteet. Mä syön nykyään taas luonnollista ruokaa,
eli voita ja homogenoimatonta täysmaitoa, ja kananmunia ja rasvaista lihaa. Ne pitää nälän pois vähemmällä syömisellä. PekkaPuskan puljun mielestä
tää on tietenkin kerettiläistä, mutta olkoon.
Ruokavalio on varmasti ollut aika huono ennen muutosta jos lisäämällä voita ja rasvaista lihaa saat kolesterolin putoamaan? Painon putoaminen jo itsessään parantaa yleensä kolesteroliarvoja.
 
Ruokavalio on varmasti ollut aika huono ennen muutosta jos lisäämällä voita ja rasvaista lihaa saat kolesterolin putoamaan? Painon putoaminen jo itsessään parantaa yleensä kolesteroliarvoja.
rasvainen ruoka auttaa monella paremmassa/luonnollisemmassa nälän hallinnassa. eli nälkä katoaa ja pysyy pitempään poissa syömällä kunnolla oikeaa ruokaa.
sitten taas noilla kevyt tuotteilla on kohta taas nälkä ja syö lisää. lopputuloksena kevyt tuotteilla lihoo. rasvaisella lihalla kananmunilla ja juustolla laihtuu. koska ne pitävät nälän paremmin pois ja määrät mitä syö pienenee.
 
Päin vastoin, söin virallisen linjan mukaista hömppäruokaa.
Runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Täysjyväviljaa, broileria, vähän punaista lihaa 2 kertaa viikossa kalaa, vähärasvaisia maitotuotteita, kasviöljyjä. Ja tuollako sinä lihoit ja sait kolesterolit nousemaan? Kuten täällä jo aikaisemmin todettiin, että kukaan ei liho noudattamalla virallista lautasmallia, vaan syömällä kaikkea paskaa siinä sivussa.

Rantapallo. Jos pitää safa.n saannin alhaalla ei se tarkoita että ruokavalion täytyisi olla vähärasvainen. Oliiviöljy, avocado, pähkinät, siemenet ja rasvainen kala tuovat mukavasti rasvaa ruokavalioon, eikä sepelvaltimotauti väijy kulman takana.
 
Kuten täällä jo aikaisemmin todettiin, että kukaan ei liho noudattamalla virallista lautasmallia, vaan syömällä kaikkea paskaa siinä sivussa.

Käytännössä suurin osa ihmisistä lihoo yrittäessään noudattaa tuota lautasmallia - viimeistään keski-iässä.
 
rasvainen ruoka auttaa monella paremmassa/luonnollisemmassa nälän hallinnassa. eli nälkä katoaa ja pysyy pitempään poissa syömällä kunnolla oikeaa ruokaa.

Minulla auttaa maukas ruoka. Jos jaksaa väkertää, maustaa ruuan ja laittaa jotain lisäkettä perunan ja kastikkeen viereen, kestää kauemmin seuraavaan nälkään. Tämän pohjalta en yhtään ihmettelisi vaikka joku laihtuisi voilla, koska pihvi nyt vaan ei maistu yhtä hyvälle öljyssä paistettuna.

Ylipäänsä, elintavoissa nyt vaan on sekä fysiologinen että psykologinen puoli. Punttisalillakin 3x8x100 kg penkki auttaa ihan yhtä paljon tai vähän, katsoi sitä kaveri vierestä tai ei. Käytännössä kaverin kanssa moni viitsii paremmin mennä salille.
 
Runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Täysjyväviljaa, broileria, vähän punaista lihaa 2 kertaa viikossa kalaa, vähärasvaisia maitotuotteita, kasviöljyjä. Ja tuollako sinä lihoit ja sait kolesterolit nousemaan? Kuten täällä jo aikaisemmin todettiin, että kukaan ei liho noudattamalla virallista lautasmallia, vaan syömällä kaikkea paskaa siinä sivussa.

Sinä unohdat nyt, että meillä on lautasmalli:
?getImageN5=true&folderId=14456&name=DLFE-975.jpg

Ja sitten meillä on lautasmalli karppaajien silmin:
C0109_JunkFood_01.jpg
 

Suositut

Back
Ylös Bottom