Pertti mitä mieltä olet, jos coopperia haluaa parantaa, olisiko tällainen treeniohjelma hyvä?
- 2 pitkää tunnin pk-lenkkiä
- 4 intervallipäivää, 5x800m maastossa parin minuutin lepotauoilla
- yks päivä mäkijuoksua, 8x70m parin minuutin lepotauoilla
Vai pitäisikö intervalleissa vetää jopa vähän pidempää matkaa, jotta se palvelisi cooperia paremmin? Entäs jos aamulla heti kävis tota intervallia juoksee niin uskaltasko pk:ta sitten vielä iltasin vähän treenata?
En voi väittää olevani asiantuntija kestävyysjuoksussa, mutta...
Jos peruskunto on hyvä, niin voi vedellä noita intervallejakin. Jos peruskunto on huono, niin sitten painottaa lenkkeilyä.
4 intervallia viikossa on tosi paljon (liikaakin).
Määrät riippuu ihan siitä, mihin olet tottunut. Jos on vain lenkkeily taustaa, niin aloittaisin ehkä yhdellä intervallilla viikossa, lenkkien lisäksi (jos mäkivedotkin on ohjelmassa).
Maltti on ehdoton valtti, koska muuten jalat huutaa armoa.
Tuo intervalli harjoittelu kuulostaa turhan monotoniselta. Vetoja 100-1000 metriä monipuolisesti. Suurin osa vetoharjoittelusta sellasta helpohkoa. Ei mitään överi hapotusta ja oksentamista. Kovempia treenejä sillon tällön.
Lenkitkin voi olla monipuolisempia. Kunnon peruslenkit on hyviä, mutta välillä voi tehdä ihan sellasia 3-5 kilometrin reippaita lenkkejä. Eteenkin, jos on hyvä peruskunto.
Sanoisin, että maksimissaan 2-3 intervallia viikossa. Enempi kuulostaa jo melkeen eläinkokeelta.
Kaksi treeniä voi tehdä samana päivänä, aamulla ja illalla.
Se miten paljon voit treenata riippuu jalkojen tottumuksesta juoksemiseen, nykyisestä peruskunnosta, painosta, iästä jne.
Alota rauhassa ja etene rauhassa.