- Liittynyt
- 10.8.2004
- Viestejä
- 784
- Ikä
- 44
Hauen kokkaamisesta: noin kilon-parin hauki uppoaa itselle hyvin, kun fileeraa ensin "puoliruodottomaksi", eli ensin normaalisti nahattomaksi sekä lisäksi pois vatsaruodot, jotka melko helppo vetäistä pois veitsellä. Tällöin filepalat on helppo syödä: kylkiviivasta kahtia katkeavan palan alapuoli suoraan syötävää ja ylempi puolisko pitää lautasella vielä halkaista kahtia, jolloin siinä vielä olevat ruodot on helppo vetää pois.
Ite leivitän fileet korppujauholla, jossa seassa suolaa, tilliä ja ehkä sitruunapippuria. Muita mausteita jokaisen maun mukaan, isäukko käytti muistaakseni joskus jotain grillaus- ja yleismaustetta. Paistetaan pannulla pelkällä oliiviöljyllä ja sitä lotrataan niin paljon kuin kala imee sisäänsä. Ja vot, kuivasta ja mauttomasta hauesta on näin saatu mehevä ja maukas proteiinipommi lautaselle!
Ei TIETENKÄÄN pärjää lohikaloille tai kuhalle, mutta ei todellakaan tarvitse heittää pelkästään mettään tai koiralle. Paljon kahta kiloa isompia haukia en kyllä mielellään enää paista, tahtovat jo maistaa puulle ja onhan niissä tietysti aina enemmän elohopeaa ja muita myrkkyjä.
Ite leivitän fileet korppujauholla, jossa seassa suolaa, tilliä ja ehkä sitruunapippuria. Muita mausteita jokaisen maun mukaan, isäukko käytti muistaakseni joskus jotain grillaus- ja yleismaustetta. Paistetaan pannulla pelkällä oliiviöljyllä ja sitä lotrataan niin paljon kuin kala imee sisäänsä. Ja vot, kuivasta ja mauttomasta hauesta on näin saatu mehevä ja maukas proteiinipommi lautaselle!
Ei TIETENKÄÄN pärjää lohikaloille tai kuhalle, mutta ei todellakaan tarvitse heittää pelkästään mettään tai koiralle. Paljon kahta kiloa isompia haukia en kyllä mielellään enää paista, tahtovat jo maistaa puulle ja onhan niissä tietysti aina enemmän elohopeaa ja muita myrkkyjä.