Kiipeily (seinä-, jää-, kallio-, vuorikiipeily)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Aikani etsin mutten löytänyt neuvoja sormilauta treeniin. Oliko kellään tiedossa jotain monipuolista systeemiä jolla sais vahvistettua sormia ja lukotusvoimaa? campustellu oon jonki verran, mutta tuntuu ettei se grimppailu kehitä kovin monipuolisesti puristusvoimaa ja kokonaan openhandina ei oikeen uskalla tempoo..
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
campustella ei kyllä kauheesti pikkuotteilla kannata, jos on hommassa suht alussa. sillä tuppaa rikkoon ittensä aika hyvin ja sormivammat on tosi hankalia paraneen. monipuolinen puristusvoima ei voi tulla pelkästään yhdellä grippityypillä, esim. krimpeillä tai openhandeillä. nyt sit tietenki riippuu, haluutsä näppeihin voimaa kiipeilyä varten vai muuten vaan. lautatreeneihin nyt on vaikka kuinka paljon juttua olemassa.
 
no kiipeilyä varten haluaisin vahvistaa noita niveliä. mulla on aika hyvä grimppausvoima suorille käsille, mut välillä käy niin että ku lähen lukottaa ni nivelet vaan antaa periks. sormet on muuten jo aika hyvin tottunu kiipeilyyn, mutta noi nivelet ei oo viel lähteny turpoomaan mitenkää mainittavasti.
 
sen otteen nimi on krimppi, ei grimppi (engl. crimp).

nivelien turpoominen ei tarkota niiiden vahvistumista. se paksuneminen on useimmilla seurausta kiipeilystä, mutta se ei kyl oo mikään tavoite. jos oot aloittelija, unohda kaikki sormilaudat ja varsinkin campus. niiden sijaan keskityt kiipeemään enemmän ja laajemmalla ote-, seinäkaltevuus- ja rasitusalueella.

eli kuin vaikeita bouldereita kiipeet ulkona/sisällä? kuin usein kiipeet? miten jaksottelet treenejäs?
 
Oisko jto:lla tai muilla kiipeilijöillä antaa jotain hyvää jalkatreeni ohjeistusta boulderointiin? Mietin kanssa että onko fiksua jaksottaa boulderointi (3krt/vko) niin että joka päivälle olis oma teema? esim. ma pienet otteet, ke sloperit ja pe overhangtyyliset otteet ja seinät. Ohjenuoria eri jaksotuksille / ajanjaksoille olisi tervetulleita, grippi/voima/kestävyys jne.
Kiipelyn (boulderoinnin) alotin tossa syksyllä ja siitä asti aktiivisesti n. 3krt viikko. Usein tulee myös roikuttua otelaudoissa boulderitreenin päätyttyä. Nykyset kiipeilysessiot on usein 2-3h. Oon usein alotellu pienillä otteillä ja siirtynyt niistä isompiin ja kaltevampiin seiniin. Mutta useimmiten mennään kuitenkin fiiliksen mukaan.
 
jalkatreenejä? joidenki mielestä paras treeni jaloille on amputointi tai vähintään täyskipsaus muutamaks kuukaudeks :D painoo pois siis. kyllä niitä koipia tarvii aikalailla hänkillä pitääs kroppaam kii kivessä ja släbeillä sit erilaiset tasapainoriippuvaiset yhden jalan balettikyykyt on aika tarpeen.

otetyyppien ja kaltevuuksien vaihtelulla kyl pysyy ehjänä paremmin. vaihteluu pitäs olla määrissä ja tehoissa myös. treenien jakaminen kausiin on aina fiksua. boulderoijalla helpompaa kuin esim. sporttikiipeilijällä. mä oon kirjottanu noista jutuista aika laajat artikkelit kiipeily-lehteen oisko 2010.
 
large-highres_00000301081710.jpg


Sinänsä liittyy kiipeilyyn, kun vuorilla kuitenkin mennään.
http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/oululaismies-kuoli-mckinley-vuorella-alaskassa/594478/

Tossa suunnitelmat ennen reissua tarkemmin:
http://www.ilkka.fi/arki-ja-elämä/kolmessa-viikossa-ylos-paivassa-alas-1.1185385


Kyseessä siis Oululainen Ilkka Uusitalo

Kuulostaa aika helvetin vaaralliselta touhulta ja varmasti riskit oli tiedossa etukäteenkin.

Osanotot Ilkan lähipiiriin ja ystäville..
 
Mitä kaikkia kiipeilyvarusteita juuri aloittava seinäkiipeilijä mahtaa tarvita? Tarkoitus on kiipeillä ainoastaan sisähalleissa nyt ainakin näin aluksi. Tarviiko muuta kuin kengät, valjaat, ATC:n ja sulkurenkaan? Omaa köyttä ei taida tarvita, kun leadausta en vielä osaa enkä saa tehdä.

Onko pääkaupunkiseudulla muita hyviä kiipeilyvarustekauppoja kuin Varuste.net?
 
camu, mountainshop ja eri kiipeilypaikat myy kamoja myös. köysikiipeilyjälle noi riittää, boulderoija ei tarvi ees kenkiä. ne saa vuokrattua. toki oletan, että osaat käyttää atc:tä täysin.
 
Syysreissu Kalymnokselle houkuttelisi... Mihis asti kiipeilysesonki tuolla jatkuu + oisko suosituksia edullisista apartment-tyylisistä majapaikoista - telkkareita tms. ylellisyyksiä ei kaivata, mutta kiva terassi/parveke ja jonkunlainen ruuanlaittovalmius olis poikaa :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
kalylla voi kiivetä ympäri vuoden. joulukuussakin usein priimakelejä. lento ateenaan ja sieltä kosille/kalylle suoraan. paikanpäällä on myös ympäri vuoden asutusta ja majoitusta. kokkinidisin mummo esim. on mukava ja tekee hyvää ruokaa (oma rafal myös).
 
Kysymys jto:lle tai muille asiasta tietäville.
Kuinka riittävänä pidätte tuota skil:n kiipeilyvakuutusta?

Vakuutuksen korvaukset
Hoitokorvaus 8 500 e
Haittakorvaus 30 000 e
Kuolinkorvaus 8 500 e

Itsellä ei ole oikeastaan mitään hajua, riittävätkö nuo korvaussummat mihinkään jos esim. olkapää tai polvi vaatii hoitoa.

Myös tällainen kohta löytyy:
Tapaturmana ei korvata:
rasitusvammoja ja muita vähitellen syntyviä vammoja
vammaa, joka on aiheutunut sairauden, vian tai vamman
aiheuttamasta vakuutustapahtumasta

Mahtaakohan tälle kuitenkaan olla mitään kohtuuhintaisia vaihtoehtoja?
 
en pidä riittävänä. en pidä myöskään siitä, että pohjolan vakuutus tulee "pakollisena" skil:n jäsenyyden kanssa. itellä on if:n kautta about 120€/vuosi -hintanen vakuutus, mutten muista mitä se nyt sit korvaa :)
 
ja tänään münchenin osakilpailu bouldereissa 19 jälkeen streamina: ifsc.tv
 
Olisi kysymys esim. jto:lle tai muille asiasta tietäville. Haluaisin sisällyttää omaan treeniin viikossa 3 kertaa kiipeilyä, 2-3 kertaa salitreeniä ja mahdollisesti 0-2 treeniä voimistelurenkailla.
Kiipeily on viimeisen vuoden aikana vienyt mukanaan ja salitouhut jääneet lähes kokonaan. Pelkästään kiipeilyssä kehittymisen kannaltahan varmaan kannattaisi kiivetä se 6 kertaa viikkoon ja jättää kaikki muut pois, mutta olisi mukava ylläpitää edes jonkinlaiset voimatasot eikä kuihtua ihan olemattomiin :) Ehkä tuo salitreeni voisi olla joku minimaalinen tyyliin penkki ja kyykky + ehkä 1-2 apuliikettä.
Renkailla tulee tehtyä leukoja, staattisia pitoja yms. yleistä heilumista ja tuntuu etenkin keskivartaloon ottavan hyvin. Olisiko tätä kaikkea järkeä yrittää sisällyttää samaan viikkoon vai esim. vuorotella kausiluonteisesti salia ja rengastreeniä?
 
Olisi kysymys esim. jto:lle tai muille asiasta tietäville. Haluaisin sisällyttää omaan treeniin viikossa 3 kertaa kiipeilyä, 2-3 kertaa salitreeniä ja mahdollisesti 0-2 treeniä voimistelurenkailla.
Kiipeily on viimeisen vuoden aikana vienyt mukanaan ja salitouhut jääneet lähes kokonaan. Pelkästään kiipeilyssä kehittymisen kannaltahan varmaan kannattaisi kiivetä se 6 kertaa viikkoon ja jättää kaikki muut pois, mutta olisi mukava ylläpitää edes jonkinlaiset voimatasot eikä kuihtua ihan olemattomiin :) Ehkä tuo salitreeni voisi olla joku minimaalinen tyyliin penkki ja kyykky + ehkä 1-2 apuliikettä.
Renkailla tulee tehtyä leukoja, staattisia pitoja yms. yleistä heilumista ja tuntuu etenkin keskivartaloon ottavan hyvin. Olisiko tätä kaikkea järkeä yrittää sisällyttää samaan viikkoon vai esim. vuorotella kausiluonteisesti salia ja rengastreeniä?

Meitsillä oli joskus vähän samanlainen ADHD päällä, että tein voikkarenkailla kaikenlaista 2-3 kertaa viikkoon ja kiipeilin 2-3 kertaa viikkoon. Tuloksena golfari. Suosittelen ehkä funtsiin missä haluaa kehittyä ja mitä haluaa tehä niinku pitkällä tähtäimellä.

Ite aattelin alkaa painottaan kiipeilyyn, ja pitää jonku 2 kokokropan treeniä viikossa salilla perusliikkeillä. Sen lisäksi siis kiipeilen 2 kertaa viikkoon, ja molempina sessioina todnäk tulee tehtyä se beisikki, totaaliin 1min/liike 3-4 staattista.
 
Zone-sarja -42%
mä vedin 5 vuoden täyspunttipaussin jälkeen maasta viel 200kg parin kokeilun jälkeen ja 30kg kevyempänä. ei ne voimat noin vaan kiipeillessä katoa. joissain jutuissa oon selkeesti vahvempi nykyään. joku kyykky voi toki hieman kärsiä. penkillä nyt kukaan ei mitään teekkää ;) no...se kyl kehittyy kiivetessäkin.

esimerkkiviikko vois mennä vaikka:
1. kiipeily
2. puntti
3. kiipeily
4. renkaat
5. puntti
6. kiipeily
7. paussi

hyvin paljon nyt sit riippuu siitä, millasta kiipeilyy haluut harrastella vai haluutko kehittyy nimenomasesti jossakin lajissa. boulderointi on joka tapauksessa se pohja kaikelle.

mediaali epikondyliittiä ei saa ellei tee kauheen yksipuolisesti juttuja. toki jotku saa sen helpommin, mut pääasiassa se on oma moka.
 
Kiitokset vastauksista, ihmeen hyvin tosiaan tuntuu (nää olemattomat) voimatasot pysyneen vaikka puntista suurelta osin taukoa useampi kuukausi ja paino tullut alas 6kg.

Tarkoituksena on kehittää kiipeilytekniikkaa ja voimaa ihan yleisesti, eipä tässä nyt mitään multi pitchejä ainakaan vielä hetkeen vedellä. ;) Boulderoin ehkä 75% ajasta ja sporttia aina välillä + silloin kun boulderointi alkaa tökkiä. Teen varmaan näin aluksi 3 kiipeilytreeniä + 2 lyhyehköä voimapainotteista salia viikkoon tuon jto:n aikataulun mukaisesti ja katselen rauhassa otanko tuon rengaspäivän mukaan.
 
kiipeilyssä voima on aina sidoksissa tekniikkaan. aina. ei siis voida vertailla kiipeilijöiden suorituksia esim. yhden käden leuoissa. tekniikan kehittämisellä (liikkeen aloituskohdan, painoisteen, tukipisteiden analyysi) saa aiknaa huomattavasti enemmän kehitystä kuin sormilautatreeneillä.

mä valmennan tai enemmän ja vähemmän konsultoin suht monta suomalaista huippuakin muutaman alottelevan lisäksi, joten jos hätä tulee, kirjottele ja tehään sulle tarkempi suunnitelma.
 
Reissuun tarttis päästä taas pimeyttä pakoon, ja kiikkumaan totta kai mieli halajaa. Tällä kertaa on ollut suunnitteilla käydä tutustumassa Costa Blancan meininkeihin. Jto täällä ainakin muistaakseni hehkutellut noita seutuja. Ajatuksena olis siis majoittua johonkin ja ottaa auto vuokralle ja sahailla viikon verran ristiin rastiin noita seutuja. Mihis tuolla kannattais tukikohta perustaa, jos mielihaluna olis pysytellä erossa pahimmista turistirysistä ja britti- & sakemannituristien laumoista? Eli kivat pikkukylät mistä saa hyvää sapuskaa hakusessa :) ja muutkin vinkit tottakai koskien parhaita crageja jne. otetaan kiitollisina vastaan!

Oon ymmärtäny, että tuossa helmikuun lopulla just Costa Blancalta löytyy varmimmin auringonpaistetta ja lämpöistä keliä, mut mitäs muita säältään oletettavasti suotuisia vaihtoehtoja Euroopassa tuohon aikaan olis tarjolla?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom