- Liittynyt
- 17.8.2006
- Viestejä
- 15 063
- Ikä
- 34
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Veditkö ihan hatusta tuon tavan ravitsemukseen vai oletko asiaa ihan opiskellut jostain?^Allekirjoitan täysin. Monesti täällä kirjoitellut, että varsinkin tällainen harrastelija hyötyy tuntuvasti kun rasva-aineenvaihdunta tehostuu.
Tässä jokunen aika sitten tein itse vajaan yhdeksän tunnin fillarilenkin 145 keskisykkeellä. Ennen touhua söin vain proteinipitoisen kevyen aamiaisen. Hiilarit alle 10g. Sitten suorituksen aikana ekaa kertaa energiaa koneeseen 2h jälkeen. Siitä eteenpäin n kerran tunnissa hiilaria ehkä 30g kerralla. Helvetin hyvissä voimissa pääsi koko matkan ja suorituksen jälkeen olo oli hyvä. Loppumatkasta riitti vielä ylämäkiin iskua. Kalorikulutus arvio oli about 6000kcal.
Veditkö ihan hatusta tuon tavan ravitsemukseen vai oletko asiaa ihan opiskellut jostain?
Se on nimittäin lähes niinkuin train low race high asiantuntijat sitä opettaa.
Endure IQ:lla verkkokurssi aiheesta jonka itse kävin. Vähän hintava kylläkin. Enkä tosin tiedä antaako se sulle enää lisäarvoa, kun olet jo vuosia itse asiaa kokeillut.About 6 vuoden itseopiskelun ja kokeilun tulos. Kun kuuntelin noita Bitterin tarinoita tänä keväänä, niin huomasin että olen ajautunut aikalailla samoihin käytäntöihin ja ajatuksiin.
Silloin ei tule sitä "seinää" vastaan kun glykogeenivarastot on loppu. Sen takia monet kestävyysurheilijat harjoittelee osan ajasta ketolla tai paastolla.
RUOKA: Jauheliha 23%(400g) = Paistamalla 260g TASAN tullut 2 edellisestä paistosta = R: ~60 P: ~44 K: ~715
100g heraa päivässä on aika paljon, noilla kaloreilla uskallan väittää turhaksi yli yhtä annosta käyttää päivässä. Eikä välttämättä tykkää vatsakaan kovin pitkään. Kalorit jos on plussalla niin todennäköisesti on ihan rahanhukkaa. Rajummassa vajeessa sitten tarvitaan sitä proteiinia joka gramma, massan kasvattamiseen riittää paljon vähempikin. Toisekseen tohon tarkoitukseen on ihan sama että syötkö kaksi vai seitsemän ateriaa ja jokaisessa x määrä proteiinia. Jos hifistelee niin treenin ympärille ajoittaa syömisiä mutta se sit menee käytäntö ja aikataulu edellä. Jos ei siis oo tarvetta ihan 100% optimaalisesti tehdä kun viimesiä läskigrammoja kitketään kropasta pois. Säännöllisyys on kuitenkin tärkeintä.No nyt tuli pyöräytettyä paperille ravintoarvot mitä rutiinipäivään kuuluu(turha käydä eri variaatioita laskemaan sen tarkemmin jos on välillä lohi eikä tuna tai joku muu liha kuin jauheliha. mutta periaatteessa grillikausi alkaa olla ohi niin saa talven syödä omasta kaapista ja näitä aterioita varten pidän aineksia aina)
AP: 5 Munaa(58g) + Amerikan Pekoni(170g) + Hera 20g + Marjasekoitus 100g
= Paistettuna ~200g munia ja 80g pekonia + loput = HH: ~13 R: ~67 P: ~50 K: ~780
VP: Saksanpähkinä 100g + Hera 40g = R: ~68 HH: ~2 P: 45 K: ~820
VP: Tuna öljyssä(200/150g) + Hera 20g = R: ~60 P: ~51 HH: ~1 K: ~755
RUOKA: Jauheliha 23%(400g) = Paistamalla 260g TASAN tullut 2 edellisestä paistosta = R: ~60 P: ~44 K: ~715
IP: Kermajuusto 200g, Pellavansiemenrouhe 20g, Marjat 100g = P: ~55 R: ~60 HH: ~12 K: ~860
Kokonaismäärät:
HH: ~30
R: ~315
P: ~245
K: ~3930
OP: 143 juuri nyt eli lepokulutus arviolta 22xOP+500 = 3646 ~3650
Tekipä hyvää laskea tarkemmin, ollut kokoajan vähän huolena kun ei meinaa jaksaa ja keretä skruudata edes tätä määrää, ihan näköjään ei haittaa jos jää
1 sapuska väliin.
On tää vaikeaa näin isolla saatana (kun oppinut että 3h välein pitäisi syödä tarpeeksi prodea, ennen vielä 30g riitti mukamas, nykykaavoilla yli 40g pitäisi, neuroosit stressaa ja haittaa suoritusta tietenkin[ja minimi 2xProde/opkg ei tule edes tässä täyteen vaikka heraa menee jo melkein 100g päivässä eikä edes palkkarissa])
Suomeksihan tuosta saa irti sen että niin kauan kuin paino putoaa plussakaloreillakin niin se kelvannee ja sitten voi tiristää seuraavaksi tonnikalasta öljyt(~450kcal) ja vähempirasvaista lihaa sitten vissiin(nykyään jauhiskin on kallista :( ).
Nyt on 3x punttia viikossa, kevyttä jumppaa ja tarkoitus ajanmyötä kasvatella treenimäärät taas tonne 6x(3/3 nyrkkeily ja sali).
Ja näin. Jos joka kerta kypsentää samalla tavalla niin voihan sen laskea siitäkin painosta mutta raakapainosta on helpoin. Vettähän sieltä vaan haihtuu. Minä rasvasemmista jauhelihoista lusikoin enimmät läskit pois mutta en oo erikseen vaivautunu päättelemään että miten paljon sillä saa energiasisältöä vähentää, eipähän mee yli.Ei sitä lasketa paistetusta tuotteesta vaan raa'asta. Tai sitten pitää käyttää paistetun jauhelihan arvoja.
R 92 P 68 K1100
edit:
toki jos sen pannulla paistaa niin osa rasvoista lentelee seinille :D
Ei sitä lasketa paistetusta tuotteesta vaan raa'asta. Tai sitten pitää käyttää paistetun jauhelihan arvoja.
R 92 P 68 K1100
edit:
toki jos sen pannulla paistaa niin osa rasvoista lentelee seinille :D
100g heraa päivässä on aika paljon, noilla kaloreilla uskallan väittää turhaksi yli yhtä annosta käyttää päivässä. Eikä välttämättä tykkää vatsakaan kovin pitkään. Kalorit jos on plussalla niin todennäköisesti on ihan rahanhukkaa. Rajummassa vajeessa sitten tarvitaan sitä proteiinia joka gramma, massan kasvattamiseen riittää paljon vähempikin. Toisekseen tohon tarkoitukseen on ihan sama että syötkö kaksi vai seitsemän ateriaa ja jokaisessa x määrä proteiinia. Jos hifistelee niin treenin ympärille ajoittaa syömisiä mutta se sit menee käytäntö ja aikataulu edellä. Jos ei siis oo tarvetta ihan 100% optimaalisesti tehdä kun viimesiä läskigrammoja kitketään kropasta pois. Säännöllisyys on kuitenkin tärkeintä.
Ja näin. Jos joka kerta kypsentää samalla tavalla niin voihan sen laskea siitäkin painosta mutta raakapainosta on helpoin. Vettähän sieltä vaan haihtuu. Minä rasvasemmista jauhelihoista lusikoin enimmät läskit pois mutta en oo erikseen vaivautunu päättelemään että miten paljon sillä saa energiasisältöä vähentää, eipähän mee yli.
Jos 400g paketissa on vaikka 1000kcal niin kypsennyksen jälkeen siinä on edelleen 1000kcal. Jos 35% painosta haihtuu pannulla niin lautaselle jää 260g ja 1000kcal, ei 650kcal. Sama matikka pitää muistaa myös riisin ja pastan kanssa, paitsi että niihin lisätään vettä.Eikös se mulle myyty "400g" paketti sisällä vettä aimo annoksen? Ja rasvaa + lihasnesteitä tirisee hieman ympäriinsä.
Aina oon kuvitellut että se määrä punnitaan mikä syödään(samahan tuo kananmunissa on 5 munaa pitäisi olla 300g mutta on tehtynä 200).
Jos 400g paketissa on vaikka 1000kcal niin kypsennyksen jälkeen siinä on edelleen 1000kcal. Jos 35% painosta haihtuu pannulla niin lautaselle jää 260g ja 1000kcal, ei 650kcal. Sama matikka pitää muistaa myös riisin ja pastan kanssa, paitsi että niihin lisätään vettä.
Voihan sen muuntaa ja laskea aina kypsennetyn tuotteen mutta se lisää ylimääräisen työvaiheen eikä ole yhtä tarkkaa. Muutoksiahan tässä touhussa vaan haetaan niin sinänsä sama että miten tekee kunhan tekee aina samalla tavalla.
Sama pätee. Ravinteet ei haihdu pannulta mihinkään. Ite laitan vaan fitnesspaliin kappalemäärät kun tietää että mitkä on keskimääräiset ravintoarvot yhdelle.Nyt saa kuulostaa tyhmältä, mutta päteekö sama tietenkin munienkin kohdalla ettei niistä mitään sen ihmeempää poistu?
Helpottaahan tuo vähän urakkaa jos saa leikata aamusta puoli pakettia pekonia ja päivältä 100g lihaa pois.
Ovat tuoneet myös sen 300g pakan jauhista niin voi vähän huijata itseään kun se on lähempänä entistä 400 hintaa.
Hirveästihän muutosta ei siis tule, mutta 1 välipalan painon verran kuitenkin vähemmän tartteis syödä.
Ja päivän vaikein annos onkin tuo munat ja pekoni.
Vähemmän tyydyttynyttä eläinrasvaa (tilalle hiilareita ja "pehmeitä" rasvoja) -> vähemmän testoa.Miks mun englanti on niin huonoa. Kumpaan suuntaan toi väittää?
Aiemmin tunnettua oli että eläinrasvoja demonisoitiin väärin perustein ja ne ovat tärkeitä hormonitoiminnalle ihan yleisesti.