Ketoosidieetti

No sit mulla on täysin väärää tietoa. Lihastohtori sanoo kirjassaan, että proteiinisynteesin käynnistymiseen tarvitaan 0.3 g proteiinia / painokilo.

Mutta eiköhän tässä puhua ns. optimaalisesta tilanteesta. Proteiinisynteesiä nyt tapahtuu jollain tasolla koko ajan kuitenkin.
Niin. Olisiko puhunut MPS:n maksimoinnista?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Niin. Olisiko puhunut MPS:n maksimoinnista?
Ei ainakaan muistaakseni suoraan maksimoimisesta puhuta, mutta saattoihan siellä olla sanakäänne "käynnistyäkseen kunnolla" minkä voi ajatella olla sama kuin maksimoida. En muista miten se sanatarkasti oli, mutta ei sillä nyt niin väliäkään ole. 10-15 g proteiinia yhdellä aterialla on joka tapauksessa vähän.
 
Lihastohtori kirjasta.
2D82B445-407F-4879-B6DF-8FA19F73AD38.jpeg
 
Jos se on edes jollain tavalla sidoksissa rasvattomaan massaan ja jos huomioidaan että aika normijamppa painaa 80 25 rasvoissa, 0,3g per rasvaton kilo olisi 18g.
JOS tällä asialla on mitään tekemistä rasvaprosentin kanssa, niin olisin taipuvainen uskomaan, että rasvattoman painon kanssa puhutaan siitä 0.4 grammasta, ehkä jopa yli. Tuo 0.3 nyrkkisääntö oli ilmeisesti jonkinlaisen keskivertoihmisen painosta rasvoineen päivineen. Sopisi ainakin sun keskiarvoon oikein hyvin. 80 kiloinen 25 % rasvoissa ja 0.4 g / rasvaton painokilo tarkoittaa 24 grammaa. Sama tulos tulee kun lasketaan 0.3 g 80 kilosta.
 

Alkoholista riippumaton rasvamaksa (NAFLD) on yleisin maksasairaus, joka edetessään voi kehittyä kirroosiksi tai maksasyöväksi. Sen patofysiologia johtuu liiallisesta glukoosin määrästä maksassa, joka johtaa hyperinsulinemia-tilaan- ja sitä kautta insuliiniresistenssiin. Insuliini estää myös lipolyysin (rasvan pilkkoutumisen), joka johtaa rasvan kertymiseen maksassa. Insuliini kiihdyttää de novo lipogeneesi reaktiota (rasvan uudismuodostumista) ja lisää VLDL -TG lähetystä verenkiertoon (tyydyttyneen rasvan määrä verenkierrossa kasvaa). Nämä tekijät lisäävät merkittävästi riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

päätelmät
Ketogeeninen ruokavalio korjasi kaikki rasvamaksan metaboliset poikkeavuudet vain kuudessa päivässä. Ketogeeninen ruokavalio vähensi merkittävästi rasvaa maksasta ja paransi insuliiniresistenssia.

Linkki tutkimukseen
 
Syynä ei varmaan ole liikunnan lisääntyminen, painon pudotus ja terveellisemmät elintavat vaan ketogeeninen dietti..

Body weight decreased on the average by 3.0 ± 0.3% from 93.5 ± 5.3 to 90.7 ± 5.2 kg (P < 0.00001) (Fig. 2D and Table 1).

Ainakin mulle tuli täytenä yllätyksenä..!

Sellanen pikku nippelitieto, insuliiniresistenssi helpottaa painonpudotusta. Jep. Helpottaa.
 
Syynä ei varmaan ole liikunnan lisääntyminen, painon pudotus ja terveellisemmät elintavat vaan ketogeeninen dietti..

No tässä tapauksessa se oli se ketogeeninen dieetti, minkä on parjattu vain lisäävän riskejä esim. sydän ja verisuonitautehin. Olishan se ollu kiva nähdä verrokkiryhmä tuossa, joka olisi syöny hiilaripainoitteisesti samoilla kaloreilla. Muistaakseni jotain tuollaista vertailua olen nähnyt missä keto on ollut hiukan tehokkaampi rasvamaksan parantamisessa. Myös sokerin ja rasvan yhteisnauttiminen ylikaloreilla on yhdistetty rasvan kerääntymiseen maksaan, niin tuskin sama setti miinuksilla on ainakaan ketoa tehokkaampi, voi olla että olen väärässäkin.
Yllättävän nopeasti tossa kuitenki korjaantui poikkeavuudet, joita usein lähjdetään hoitamaan lääkkeillä.
 
Nope, huonosti toteutettua korkee rasvasta diettiä on parjattu. Ja rajotetun ajan. Tai sen tuomiin väitettyihin jopa fysiikanlakeja rikkoviin väitteitä on parjattu. Kun paino putoaa, nuo markkerit menee parempaan suuntaan. Oli se only potato, only rice tai ketodietti.
 
Myös sokerin ja rasvan yhteisnauttiminen ylikaloreilla on yhdistetty rasvan kerääntymiseen maksaan, niin tuskin sama setti miinuksilla on ainakaan ketoa tehokkaampi, voi olla että olen väärässäkin.
Yllättävän nopeasti tossa kuitenki korjaantui poikkeavuudet, joita usein lähjdetään hoitamaan lääkkeillä.
Käsittääkseni Samalla tavalla se rasvamaksottuu ketoylikaloreilla myös. Valitettavasti suurin tekijä rasvanmaksottumiseen on alkoholi. Ja ties mitkä korkee rasvasetmakkarat leikkeleet yms. kun niitä vedetään heleevetisti

Edit. Mutta eipä sillä, hyvä et on veriarvot parantunu! Enkä niin idiootti ole että, sanoisin 'väärin laihdutettu'' ja lentäväks lauseeks pakkiksellekkin muodostunut''väärät metodit''.

pointtina vaan se, että kun rasvaa lähtee, aktiivisuus kasvaa, niin noilla jo sokeriaineenvaidunta paranee, verenpaine alenee ja muut terveyshyödyt. Ja jos sen suklaalevyn vaihtaa possunulkofile pihviin niin aina parempi.
 
Viimeksi muokattu:
Mitäköhän niille lapsille pitäisi syöttää jos ei puuroa, leipää yms? Sianrasvaa? Jos joku 20kg lapsi juo suositeltavan 5dl maitoa päivässä, jo pelkästään tästä tulee 0,8g proteiinia painokilo. Ei sitä proteiinia käsittääkseni lapsille kannata tolkuttomasti syöttää. Lasten ylipaino ei johdu "hiilaripohjaisesta" eli puuroa, perunaa, pastaa ja näkki/kaura/ruisleipää sisältävästä ruokavaliosta.

Kukaan ei myöskään suosittele sokerivälipaloja. Se että kunnat säästävät ruuassa on eri asia.

Edit. Lopettakaa olkiukot siitä mitä suositellaan.
 

Liitteet

  • 13-3-9838326.jpg
    13-3-9838326.jpg
    82 KB · Katsottu: 67
Mitäköhän niille lapsille pitäisi syöttää jos ei puuroa, leipää yms? Sianrasvaa? Jos joku 20kg lapsi juo suositeltavan 5dl maitoa päivässä, jo pelkästään tästä tulee 0,8g proteiinia painokilo. Ei sitä proteiinia käsittääkseni lapsille kannata tolkuttomasti syöttää. Lasten ylipaino ei johdu "hiilaripohjaisesta" eli puuroa, perunaa, pastaa ja näkki/kaura/ruisleipää sisältävästä ruokavaliosta.

Kukaan ei myöskään suosittele sokerivälipaloja. Se että kunnat säästävät ruuassa on eri asia.

Edit. Lopettakaa olkiukot siitä mitä suositellaan.
Ja yksikään normaalisti aktiivinen ja terve lapsi ei liho tai kärsi tuosta suosituksenmukaisesta ruokavaliosta. Ongelmat tulee passiivisuudesta ja herkkujen jatkuvasta mättämisestä
 
Meillä nyt 2v poika on syönyt lähes aina vähän samaan tyyliin kuin itse syön. Aluksi sen mitä menee jotain hyvälaatuista proteiinia kuten naudan jauheliha/kalaa tai munat ym. Sitten rasvoja avocadosta, oliiviöljystä, juustoista yms. Ja lopuksi hiilaria sitten laidasta laitaan eri kasviksilla, juureksilla tai millä vaan muulla kuin karkeilla :). Toki välillä menee sörssöjä jossai kaikki sekaisin. Poika on kasvanut todella hyvin +käyrällä koko ikänsä ja on jäntevä kuin mikä. Varmasti kyllä tulee proteiinia yli 0.8g/kg, lähemmäs tupla. Sairastellut ei ole vielä kertaakaan elämänsä aikana.

Tarhan ja koulun alkua tässä odotellaan, aikamoinen muutos tulee ruoan laatuun siinä vaiheessa. Ja huonompaan suuntaan. Mutta minkäs teet, ei pidä tehdä asioista liian hankalia
 
Muunmuassa kotimaisten virallisterveellisten ravitsemussuositusten, johon pohjaa sekä einestuotanto että laitosruoka päiväkodeista koulujen ja sairaaloiden kautta vanhainkoteihin.
Näinhän se valitettavasti käytännössä on. Voihan ne hiilarit määrällisesti olla suuri osa ruokavaliosta mutta en silti koskaan ajattelisi niitä perustana, niinkuin noissa ruokapyramideissa yms. Minusta pitäisi koulussa jo opettaa vähän enemmän ruokavaliosta kuin lautasmalli joka perustellaan vaan ''no koska''. Oman kropan toiminnan tunteminen on kuitenkin suhteellisen oleellinen asia. Nyt se jää (suurelta osin) tietämättömien vanhempien hommaksi opettaa ja pahimmillaan ne vanhemmat on vegaaneja tai eivät välitä ollenkaan.

Ongelmat tulee passiivisuudesta ja herkkujen jatkuvasta mättämisestä
Ja tähän se sitten johtaa.
 
Siitä vaan kirjoittamaan tieteellinen tutkimus "oman kropan kuuntelemisesta" ja oppikirja päälle niin saadaan peruskouluun kunnollinen, tutkimukseen pohjaava opetus, nykyisen mutuilun tilalle.

Missä tuossa pyramidissa hiilari on "perusta"?
 
Siitä vaan kirjoittamaan tieteellinen tutkimus "oman kropan kuuntelemisesta" ja oppikirja päälle niin saadaan peruskouluun kunnollinen, tutkimukseen pohjaava opetus, nykyisen mutuilun tilalle.

Missä tuossa pyramidissa hiilari on "perusta"?
Siinähän nuo on heti rehujen jälkeen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom