Ketoosidieetti

Miks ei kumpaakin?
Toki, tuota hieman monimutkaistaa apoe 2 (jonka merkityksen saatan yliarvoida). Toinen ongelma on se, että Suomessa ei pysty teettämään uusimpia Kraussin kehittämiä lipidilabroja. TS. Kuinka optimoit jos et voi mitata? CAC score ei myöskään onnistu (pitänee käydä teettämässä Italiassa :)).
#labrarant
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Lisäisin tuohon väliin vielä, että ymmärtää lukemansa.

Muutamahan täällä vaikuttaa olevan, jotka on lukenu paljon, mutta poimivat lukemastaan vain ne omaa mielipidettä tukevat jutut...

Ja valitettavasti muutama innokkain ei edes lue juttujaan, kunhan postailee pitkiä videoita toiveena lannistaa vastapuolen keskustelutahto.
Voi kun silloin oli hyvin kun miehen oletettiin puhuvan sisäistämiään asioita ja lähteet oli jotain mitä ei olisi tullut mieleenkään kysyä, koska oletus tasosta.
 
CAC:sta puheenollen esim. Terveystalolla on sopiva laite, mutta softa puuttuu (näin ainakin radiologi vastasi). Kysyntä luo tunnetusti tarjontaa, joten ei muuta kuin kyselemään sen perään. Saataisiin Suomeenkin se mahdollisuus. Luulisi ketoilijoita kiinnostavan?
 
Muutamahan täällä vaikuttaa olevan, jotka on lukenu paljon, mutta poimivat lukemastaan vain ne omaa mielipidettä tukevat jutut...

Niin siis sitä mielipidettä, että ketogeeninen ruokavalio ei ole absoluuttisesti terveellisin ja joka tilanteessa hyödyllisin, ja että hiilarit eivät ole myrkkyä? Kuinka paljon itsepetosta täytyy nähdäksesi harjoittaa, että tutkimustiedosta saa tukea tälle?
 

To offer a rigorous insight into the effect of the ketogenic diet on a human gut microiobiome, the researchers recruited 17 non-diabetic overweight subjects for a two-month inpatient study. The subjects lived in a controlled hospital environment experiencing four weeks on a ketogenic diet (15 percent protein, 5 percent carbs, 80 percent fat) and four weeks on a standard diet (15 percent protein, 50 percent carbs, 35 percent fat).

Stool sampling revealed dramatic, and rapid, changes in microbial populations between the two diets. Significant changes were detected across 19 different bacterial genera. Of particular interest to the researchers was a major drop in Bifidobacteria levels when subjects shifted to a ketogenic diet.

Subsequent animal tests confirmed these microbiome differences between ketogenic and high-fat diets. More interesting, however, was the finding that the microbial shifts directly correlated with gradual changes in the levels of ketone bodies.

“This was a little surprising to me,” says Turnbaugh. “As someone who is new to the keto field, I had assumed that producing ketone bodies was an all-or-nothing effect once you got to a low enough level of carb intake. But this suggests that you may get some of the effects of ketosis quite quickly."

The study also found the microbial changes linked to a ketogenic diet could be generated by simply adding synthetic ketone bodies to a high-fat/high-carb diet. This suggests it is the particular metabolic shift to producing ketone bodies that is causing a downstream effect on the microbiome.

“This is a really fascinating finding because it suggests that the effects of ketogenic diets on the microbiome are not just about the diet itself, but how the diet alters the body’s metabolism, which then has downstream effects on the microbiome,” adds Turnbaugh. “For many people, maintaining a strict low-carbohydrate or ketogenic diet is extremely challenging, but if future studies find that there are health benefits from the microbial shifts caused by ketone bodies themselves, that could make for a much more palatable therapeutic approach.”
 
En tiedä meneekä väärälle puolelle, mutta joku voi siirrellä.

Aloitin @PT-Vatanen HC Dietin ja ajattelin dokumentoida tämän neljän viikon meiningit. Tässä ensimmäisessä osassa lähinnä käydään läpi parin ensimmäisen päivän fiilikset ja odotukset sekä tietty laitetaan tavoite paljonko rasvaa yritetään raapia pois. Samalla tää on myös ensimmäinen ketokokeiluni, joten jännä nähdä millaisia fiiliksiä kuukauden aikana tulee.

Tästä tulee siis neljä-osainen sarja jota päivittelen viikottain.

Jos tykkäsit niin jää ihmeessä seurailemaan meininkiä!


View: https://www.youtube.com/watch?v=M4TrE9yJUyo
 

To offer a rigorous insight into the effect of the ketogenic diet on a human gut microiobiome, the researchers recruited 17 non-diabetic overweight subjects for a two-month inpatient study. The subjects lived in a controlled hospital environment experiencing four weeks on a ketogenic diet (15 percent protein, 5 percent carbs, 80 percent fat) and four weeks on a standard diet (15 percent protein, 50 percent carbs, 35 percent fat).

Stool sampling revealed dramatic, and rapid, changes in microbial populations between the two diets. Significant changes were detected across 19 different bacterial genera. Of particular interest to the researchers was a major drop in Bifidobacteria levels when subjects shifted to a ketogenic diet.

Subsequent animal tests confirmed these microbiome differences between ketogenic and high-fat diets. More interesting, however, was the finding that the microbial shifts directly correlated with gradual changes in the levels of ketone bodies.

“This was a little surprising to me,” says Turnbaugh. “As someone who is new to the keto field, I had assumed that producing ketone bodies was an all-or-nothing effect once you got to a low enough level of carb intake. But this suggests that you may get some of the effects of ketosis quite quickly."

The study also found the microbial changes linked to a ketogenic diet could be generated by simply adding synthetic ketone bodies to a high-fat/high-carb diet. This suggests it is the particular metabolic shift to producing ketone bodies that is causing a downstream effect on the microbiome.

“This is a really fascinating finding because it suggests that the effects of ketogenic diets on the microbiome are not just about the diet itself, but how the diet alters the body’s metabolism, which then has downstream effects on the microbiome,” adds Turnbaugh. “For many people, maintaining a strict low-carbohydrate or ketogenic diet is extremely challenging, but if future studies find that there are health benefits from the microbial shifts caused by ketone bodies themselves, that could make for a much more palatable therapeutic approach.”
Aihe "gut microbiome" on todella sekava soppa ja alan asiantuntijoiltakin kuulee usein "tapahtui muutos, mutta emme tiedä oliko se hyvä juttu, huono juttu vai neutraali". Tässäkään nyt ei käsittääkseni sanota, että keto on tästä syystä parempi kuin standard diet.

Haluan myös kiinnittää huomiota siihen, että tämä ketoilu kesti siis neljä viikkoa. Valitettavaa. Eihän tätä tutkimusta voida huomioida, kun alla ei ole sitä 6 kuukauden keto-adaptaatiota. 😉
 
Ylipäänsä hyviä asioita tapahtuu jos paino putoo tyyliin +30bmistä alaspäin. Ihan varmasti mm. suolistofloora paranee. Varsinkin jos sitä siistitään pizzoista kaljasta jäätelöstä ja vastaavista vaikka siihen ketoon. Hyvin suunniteltuun ketoon.
 
Mutta eivätkös nuo bifidobakteerit ole standardibakteeri suolistossa, jolla on lukuisia hyviä ja tärkeitä ominaisuuksia? Niitähän syödään siis jugurteissa ja muissa tuotteissa suolen terveyden parantamiseksi. Siis itse ainakin vähän huolestuneena tuon luin ylläolevan. *

Toisaalta olen aika varma, että en ole vuosiin syönyt yhtä paljon kuitua kuin nykyään ketolla. Vihannesten ja salaattien ystävä olen ollut aina, mutta nyt niillä on todella suuri osa vatsantäytteenä. Ja maitotuotteitakaan en ole kokonaan jättänyt pois. Varsinkaan nyt, kun täällä Kreikassa on ollut mansikka-aika viimeiset neljä viikkoa: 10% kreikkalaista valutettua jugurttia ja mansikkaviipaleita jälkkäriksi. :)
 
Nyt alkaa olla oma olo vähän kahden vaiheilla; 10 viikon ketotauon jälkeen aloitin ketoilun uudestaan tavoitteena kiristellä loputkin hötöt pois. Neljäs viikko tällä ketolla lähti juuri ja muutama kilo olisi vielä löysää poistettavana. Treeni kulkee, ja energiaa piisaa kuin pienessä kylässä. Jopa juoksulenkillä tuntuu että virta ei lopu millään ja sitä jaksan hämmästellä edelleen.

Mutta, viime viikkoina on tullut vähän liikaakin kulutusta niin tuntuu että ei pysty syömään tarpeeksi koska koitan jokatapauksessa mennä terveellisellä ketolla enkä pelkällä pekoni-kananmunalinjalla. Enempää rasvaa ei vain tee mieli. Eli keton huono puoli nostaa juurikin tässä kohtaa päätään. Toisaalta ne edut kuten yleinen vireys, aloitteellisuus jne joista jo aiemminkin kirjoittelin on palanneet myös.

Ensi viikonloppuna ohjelmassa jonkinasteinen juhliminen hiilariruokineen ja juomineen ja sen jälkeen täytyykin sitten pohtia että polttelenko loput fläsät pois TKD:llä vai näenkö nälkää ja kärvistelen hiilaridieetillä. 4 viikon jälkeen voi onneksi lisätä reilummin pähkinää yms hiilaripitoisempaa kasvista josta sitä energiaa saa niin pystyy nostamaan kaloreitakin vähän.
 
Itse olen innostunut paistamaan iltaisin erilaisia pannareita ja lettuja. Näihin tulee siis munia ja pofiberiä ja psylliumia + mausteet. Helvetin hyviä voissa paistettuna, stevialla, mansikoilla ja kermavaahdolla maustettuna. Proteiinia hyvin ja kuituakin tulee mukavasti.
 
Mutta, viime viikkoina on tullut vähän liikaakin kulutusta niin tuntuu että ei pysty syömään tarpeeksi koska koitan jokatapauksessa mennä terveellisellä ketolla enkä pelkällä pekoni-kananmunalinjalla. Enempää rasvaa ei vain tee mieli. Eli keton huono puoli nostaa juurikin tässä kohtaa päätään. Toisaalta ne edut kuten yleinen vireys, aloitteellisuus jne joista jo aiemminkin kirjoittelin on palanneet myös.
Tää on nyt kyllä äärimmäisen ristiriitainen kappale. Tarvis vähä tarkennusta tuohon terveelliseen ketoon vs. pekoni ja kananmuna.

Juu, pekoni on teollinen valmiste, mutta sen nitraatinki vaarallisuudesta on monenlaisia tuloksia.

Pekoni mullaki on toissijainen herkku, kaikki muu rasvainen liha pääasiallinen energian ja proteiinin lähde, runsaalla voilla, tottakai, valmistettuna. Lihapitoisia keittoja, itse keiteltyyn luuliemeen, esim. perunattomia keittojuureksia sekaan jos kasvipuolta mukaan haluaa. Terveellisiä hyviä eläinrasvoja, ei liikaa omega-kutosta, proteiinia riittävästi.
 
Nyt alkaa olla oma olo vähän kahden vaiheilla; 10 viikon ketotauon jälkeen aloitin ketoilun uudestaan tavoitteena kiristellä loputkin hötöt pois. Neljäs viikko tällä ketolla lähti juuri ja muutama kilo olisi vielä löysää poistettavana. Treeni kulkee, ja energiaa piisaa kuin pienessä kylässä. Jopa juoksulenkillä tuntuu että virta ei lopu millään ja sitä jaksan hämmästellä edelleen.

Mutta, viime viikkoina on tullut vähän liikaakin kulutusta niin tuntuu että ei pysty syömään tarpeeksi koska koitan jokatapauksessa mennä terveellisellä ketolla enkä pelkällä pekoni-kananmunalinjalla. Enempää rasvaa ei vain tee mieli. Eli keton huono puoli nostaa juurikin tässä kohtaa päätään. Toisaalta ne edut kuten yleinen vireys, aloitteellisuus jne joista jo aiemminkin kirjoittelin on palanneet myös.

Ensi viikonloppuna ohjelmassa jonkinasteinen juhliminen hiilariruokineen ja juomineen ja sen jälkeen täytyykin sitten pohtia että polttelenko loput fläsät pois TKD:llä vai näenkö nälkää ja kärvistelen hiilaridieetillä. 4 viikon jälkeen voi onneksi lisätä reilummin pähkinää yms hiilaripitoisempaa kasvista josta sitä energiaa saa niin pystyy nostamaan kaloreitakin vähän.

Pekonista viis, mutta kananmunat luulis kuuluvan kaikkiin, jopa semi vegeihin bodarivalioihin ihan vakiona päivittäin???
Ja jos ihan energiaa ahtaa pitää niin vatkaa munat ja juo niin menee montakin kerralla.
Kokeile kahviin laittaa voita :)? Vaikket edes joisi kahvia niin esim. ennen treeniä tai illan piristäjäksi tai duunissa ja jos kofeiinia pelkää niin reilusti kaakaota tai dekafea noihin tummiin juomiin on helppoa piilottaa rasvaa yli 50g/3dl.
Saksanpähkinöissä ois 60+g rasvaa, 10+g prodea ja -5g hh sadassa, riippuu valmistajasta meillä hh 0-3 näky eri pusseissa.
Muuten en keksi, tosin itelle on sikahelppoa laittaa savukalaa haisemaan 300-400g palaselta.
Kanat/Herat/Punalihat käy vähän raskaaksi joo jos pitää kaloreita ylös hilata.
Tosimies myös sotkee herat valitsemaansa öljyyn, sikavanha kikka.
 
Lidlin macadamiapähkinöitä pikkupussi helpot 1000 kaloria.

29505.jpg
 
Itse olen innostunut paistamaan iltaisin erilaisia pannareita ja lettuja. Näihin tulee siis munia ja pofiberiä ja psylliumia + mausteet. Helvetin hyviä voissa paistettuna, stevialla, mansikoilla ja kermavaahdolla maustettuna. Proteiinia hyvin ja kuituakin tulee mukavasti.
Et reseptiä näihin viitisisi laittaa?
 
Tää on nyt kyllä äärimmäisen ristiriitainen kappale. Tarvis vähä tarkennusta tuohon terveelliseen ketoon vs. pekoni ja kananmuna.

Juu, pekoni on teollinen valmiste, mutta sen nitraatinki vaarallisuudesta on monenlaisia tuloksia.

Pekoni mullaki on toissijainen herkku, kaikki muu rasvainen liha pääasiallinen energian ja proteiinin lähde, runsaalla voilla, tottakai, valmistettuna. Lihapitoisia keittoja, itse keiteltyyn luuliemeen, esim. perunattomia keittojuureksia sekaan jos kasvipuolta mukaan haluaa. Terveellisiä hyviä eläinrasvoja, ei liikaa omega-kutosta, proteiinia riittävästi.
Juu ehkä tuossa tuli vähän turhaan rinnastettua kananmunat pekonin kanssa kun kerran ne omalla aamupalallani yleensä käsikädessä kulkee. Kananmunia menee toki käytännössä päivittäin. Pekonin syönnissä ongelmaksi nousee se rasvan aiheuttama etominen, ei vaan uppoa enää.

Oma käsitys terveellisestä ketosta on että lihana kanaa, nautaa ja "parempaa possunlihaa" ja rasvat sitten oliiviöljystä ja pähkinöistä. Ja juustoista. Ja kermasta ja Lidlin rasvaisesta jugurtista jne. Toki wingsit ja ribsit yms kasslerit sillointällöin sihisee myös grillissä.

Pekonista viis, mutta kananmunat luulis kuuluvan kaikkiin, jopa semi vegeihin bodarivalioihin ihan vakiona päivittäin???
Ja jos ihan energiaa ahtaa pitää niin vatkaa munat ja juo niin menee montakin kerralla.
Kokeile kahviin laittaa voita :)? Vaikket edes joisi kahvia niin esim. ennen treeniä tai illan piristäjäksi tai duunissa ja jos kofeiinia pelkää niin reilusti kaakaota tai dekafea noihin tummiin juomiin on helppoa piilottaa rasvaa yli 50g/3dl.
Saksanpähkinöissä ois 60+g rasvaa, 10+g prodea ja -5g hh sadassa, riippuu valmistajasta meillä hh 0-3 näky eri pusseissa.
Muuten en keksi, tosin itelle on sikahelppoa laittaa savukalaa haisemaan 300-400g palaselta.
Kanat/Herat/Punalihat käy vähän raskaaksi joo jos pitää kaloreita ylös hilata.
Tosimies myös sotkee herat valitsemaansa öljyyn, sikavanha kikka.

kts. vastaus yllä, Saksanpähkinät ja mantelit kuuluukin jokapäiväiseen ruokavalioon, muiden pähkinöiden kanssa onkin vähän ongelmaa kun niistä tulee aika äkkiä myös hiilareita turhanpaljon. Mua etoo jo pekonin syöminenkin tällä hetkellä, niin tuo voikahvi jo ajatuksena on sellainen että en aio edes kokeilla :D. Kiitos kuitenkin vinkistä.

Tumma suklaa ja erilaiset pähkinät luulis kans menevän ihan vaivatta alas, ja on ainakin pseudoterveellisiä :D
Hmm.. Tummaan suklaaseen pitääkin kyllä tutustua.

Lidlin macadamiapähkinöitä pikkupussi helpot 1000 kaloria.

29505.jpg
...Ja näihin.

Kiitoksia vinkeistä, eiköhän tästä vielä jatketa ketoillen dieetti loppuun, sen verran kivutonta tämä läskinpoltto on taas ollut.
 
Et reseptiä näihin viitisisi laittaa?
Resepti vaihtuu fiiliksen mukaan, mutta peruspohja mulla : 4-5 munaa, noin 0,5-1dl pofiberiä, about 0,5 dl psyllium. En mittaa mitään, vaan kaadan suoraan purkista. Hieman suolaa ja leivinjauhetta. Joskus tuorejuustoa. Nämä vatkataan vaahdoksi ja paistetaan pannulla. Juustoraastekin käy sekaan yllättävän hyvin. Päälle sitten oman maun mukaan lisukkeita. Stevia, mansikat ja kermavaahto on aika varma yhdistelmä, mutta toimii myös suolaisina.
Ei tosiaan mitään virallista reseptiä ole, vaan kokeilen päivittäin uutta. Aina ihan naurattaa että miten tällaista voi syödä dietillä! :D
Idea lähti jostain ketosämpyläreseptistä jota lähdin sitten soveltamaan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom