- Liittynyt
- 19.6.2007
- Viestejä
- 8 682
- Ikä
- 36
Kamalaa. Aivan Kamalaa! Olen järkyttynyt tällä hetkellä
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei, fruktoosia korvattiin glukoosilla tyyliin yli roskaruoka (mehu) pois, tilalle toinen (sipsit). Tutkimuksen pointtina oli taklata Coca-Colan "ei johdu sokerista, vaan liiasta kalorimäärästä".Luultavasti Lustigin tutkimuksessa koehenkilöt lisäsivät hedelmien määrää ruokavaliossa. Tuossahan vähennettiin nimenomaan lisättyä sokeria, meni nopeasti silmäiltynä vähän ohi miten tuo liitetään nyt yksinomaan fruktoosiin.
Ei tuosta järkyttynyt tarvitse ollakkaan. Bikmannia aika paljon ylistetty täällä. Vähän toisenlainen näkökulma. Ei ehkä se kaikista paras henkilö ottaa neuvoja vastaan.Kamalaa. Aivan Kamalaa! Olen järkyttynyt tällä hetkellä
Ei, fruktoosia korvattiin glukoosilla tyyliin yli roskaruoka (mehu) pois, tilalle toinen (sipsit). Tutkimuksen pointtina oli taklata Coca-Colan "ei johdu sokerista, vaan liiasta kalorimäärästä".
Pöytäsokerissa on glukoosi/fruktoosi 50/50 ja varsinkin Amerikassa paljon käytetyssä maissisiirapissa on fruktoosia glukoosia ennemmän.
Objective
Dietary fructose is implicated in metabolic syndrome, but intervention studies are confounded by positive caloric balance, changes in adiposity, or artifactually high amounts. We determined whether isocaloric substitution of starch for sugar would improve metabolic parameters in Latino (n=27) and African-American (n=16) children with obesity and metabolic syndrome.
The menu was planned to restrict added sugar, while substituting other carbohydates such as those in fruit, bagels, cereal, pasta, and bread so that the percentage of calories consumed from carbohydrate was consistent with their baseline diet, but total dietary sugar and fructose were reduced to 10% and 4% of total calories, respectively.
Ei tuosta järkyttynyt tarvitse ollakkaan. Bikmannia aika paljon ylistetty täällä. Vähän toisenlainen näkökulma. Ei ehkä se kaikista paras henkilö ottaa neuvoja vastaan.
Tärkkelys pilkkoutuu tiettyjen entsyymien toimesta glukoosiksi.Perunassa ei ole glukoosia juuri nimeksikään. Kyllä tuossa aika selvästi sanotaan, että sokeria korvattiin tärkkelyksellä. Jos fruktoosi on tässä pääpointti, en ymmärrä miksi ei verrattaisi puhdasta fruktoosia vastaavaan määrään pöytäsokeria.
Kannattaa ensin tuomitsemista selvittää kumman väitteet pitävät paikkaansa. Bikmanin vastapuoli en ainakaan noissa viesteissä esitä mitään dataa, vaan vaikuttaa enemmänkin hyökkäävän henkilöä vastaan.Ei tuosta järkyttynyt tarvitse ollakkaan. Bikmannia aika paljon ylistetty täällä. Vähän toisenlainen näkökulma. Ei ehkä se kaikista paras henkilö ottaa neuvoja vastaan.
Lisätään kuriositettiina tämä case study (rasvamaksi pelkällä insuliinilla ja glukoosilla): https://academic.oup.com/jes/article/4/5/bvz020/5823847
Tärkkelys pilkkoutuu tiettyjen entsyymien toimesta glukoosiksi.
Hieman tehotonta korvata fruktoosia pöytäsokerilla, koska siinä on 50% fruktoosia mukana.
En ymmärrä pointtia. Lapsia voi olla hankala saada syömään puhdasta fruktoosia tai glukoosia? Tuota pitää kysyä tutkimusryhmältä.Eli lähdet mukaan siihen porukkaan, joka ajattelee kaikkien glukoosiksi pilkkoutuvien hiilairen olevan samanarvoisia? Tuossa tutkittiin sokeria vs. tärkkelystä ravinnonlähteinä. Mulla oli nimenomaan se pointti, että miksei otsikossa puhuta sokerista, vaan fruktoosista, vai käytetäänkö fruktoosia vaan synonyyminä sokerille? Sokeri väheni 27->10% ja samalla fruktoosi 12->4%.
Kyllä ja muuttanut kantaansa kun uutta dataa tullut.Mitenkä mä käsitin ton niin, että bikman on suunnitellut jollekki firmalla ainekset johki ateriankorvikkeeseen. En tiedä onko osallistunut mainosteksteihin. Sisältö tossa nyt ei näytä ainakaan kovin huonolta pikaisella vilkaisulla. En näe kamalaa rikosta tuossa.
Mitenkäs norttonin bcaa kauppapuheet? Sitten sekin todettiin myöhemmin käytännössä turhaksi. Paljokohan ihmiset niidenkin puheiden takia käytti rahaa bcaa lihaskasvun toivossa. Voishan sitä kaivella ajankuluks muutki myyntitekstit laynen omasta lisäravinnesarjasta mikä muistaakseni floppas bodybuilding.comin kanssa. Huvittaa kyllä kerta toisensa perään Laynen kaksinaismoralismi.
En ymmärrä pointtia. Lapsia voi olla hankala saada syömään puhdasta fruktoosia tai glukoosia? Tuota pitää kysyä tutkimusryhmältä.
Hiilihydraatit käyttäytyvät kyllä hyvinkin erilaisesti. Riippuen esimerkiksi kuinka pitkässä ketjussa ne ovat. Jo lämmittäminen pilkkoo ketjuja. Imeytymiseen vaikuttavat kuidut jne. Mutta verenkiertoon ei tärkkelys sellaisenaan päädy.
Kuuluu. Johtunee siitä, että insuliinin patologisuudesta on myös olemassa papereita (endoteelisolujen oksidatiivinen stressi). Ne on sen verran monimutkaisia, että ei (ainakaan) vielä ymmärrys riitä. Joko tapauksessa ei tarkoittane sitä, että insuliini on pelkästään pahasta. Esim. 1-tyypin diabeetikko ei pitkään elä. Toisaalta 2-tyypin diabeetikoilla on monimutkertaimen riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin. Henkilökohtaisesti pitäisi alaviitteessä, jotta HOMA-IR ei nouse liika. Se ei taida olla Bikmanin keksintö.@puuppa Eikö Bikman kuulu näihin insuliinihysteerikoihin?
Kieltämättä synttäreillä kun pääs kakkua lappaamaan niin meni useampi pala kuin "kiukaalle"Maistuko hyvältä?
Ei niin, vaan kaikki syöty sokeri (=hiilari) kiertää veressä glukoosina. Sitähän terveydenhuoltoki mittaa. Ja se on se ongelmien aiheuttaja.Mutta verenkiertoon ei tärkkelys sellaisenaan päädy.
Lisäisin tuohon väliin vielä, että ymmärtää lukemansa.Mutta kuten tuolla aikaisemmin sanoin, kannattaa lukea noita papereita ja jalostaa oma mielipide.
Ja näin sanoo jätkä, jonka mukaan "puuro-raejuustosotkulla insuliinit piikkaa ja oireet ovat sen mukaiset".Lisäisin tuohon väliin vielä, että ymmärtää lukemansa.
Muutamahan täällä vaikuttaa olevan, jotka on lukenu paljon, mutta poimivat lukemastaan vain ne omaa mielipidettä tukevat jutut...
Jotain osviittaa saa mittaamalla glukoosin 30 min, 1h ja 2h aterian jälkeen. Glukoosimittarit on halpoja. Yksilölliset erot voi olla huimia."puuro-raejuustosotkulla insuliinit piikkaa ja oireet ovat sen mukaiset".
En osaa sanoa. Määrällä ja frekfenssillä voi olla merkitystä. Insuliini näyttäisi joidenkin papereiden mukaan osallistuvan endoteelisolujen oksidatiivinen stressiin. Pubmedista noita löytyy. Uusin patologian kirja taasen kertoo oksidoduituneen LDL:n olevan syypää arteroskleroosiin, ei nativen. Eli kumpaa kannattaa optimoida LDL:ää vai insuliinia (joka mahdollisesti osallistuu oksidusoitumiseen välillisesti)? Nuo on mekanistesisti haastavia papereita enkä tiedä tulkkaanko noita edes oikein. Kardiologi ei osannut auttaa. Tuo on yksinkertaistettu versio ongelmasta, monimutkaisempaa liittyy myös apoe alleeli ja sen harvinainen muoto joita mulla on yksi kappale.Ei kai akuuteista insuliinitasojen kohoamisesta terveille merkitystä ole?
Miks ei kumpaakin? Kuitupitosia hiilareita ja vähärasvasta lihaa. Ei tarvii mielestäni valita.Terveiden. (myönnettäköön että puhutaan erikieltä, joka toinen sana oli hepreaa mulle ;) )Eli kumpaa kannattaa optimoida LDL:ää vai insuliinia (joka mahdollisesti osallistuu oksidusoitumiseen välillisesti)? Nuo on mekanistesisti haastavia papereita enkä tiedä tulkkaanko noita edes oikein. Kardiologi ei osannut auttaa. Tuo on yksinkertaistettu versio ongelmasta, monimutkaisempaa liittyy myös apoe alleeli ja sen harvinainen muoto joita mulla on yksi kappale.