Ketoosidieetti

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Toistaiseksi tiedetään, että laktoosinsietogeeni jakautuu Suomessa epätasaisesti. Tiuhimmin sitä esiintyy etelässä ja lännessä, mikä heijastelee sitä, että karjanpito tuli sinne aikaisemmin.

Mitähän kirjoittaja tällä yrittää tarkalleen sanoa? Lypsykarjanpito ei nimittäin aja geenipoolia tuohon suuntaan, ellei siitä johtuen tuon geenin omaavia kuole ennen lisääntymisikää suhteessa muuta väestöä enemmän. Ei liity aiheeseen sinänsä, mutta geenien suhteen esiintyy aika paljon virheellistä ajattelua ja sitä ei haluaisi Tiede-lehdessä nähdä. Artikkelin lopun karttakaan ei paljon auta, kun ei edes mainita "geenin yleisyyden" yksikköä.
 
Mitähän kirjoittaja tällä yrittää tarkalleen sanoa? Lypsykarjanpito ei nimittäin aja geenipoolia tuohon suuntaan, ellei siitä johtuen tuon geenin omaavia kuole ennen lisääntymisikää suhteessa muuta väestöä enemmän. Ei liity aiheeseen sinänsä, mutta geenien suhteen esiintyy aika paljon virheellistä ajattelua ja sitä ei haluaisi Tiede-lehdessä nähdä. Artikkelin lopun karttakaan ei paljon auta, kun ei edes mainita "geenin yleisyyden" yksikköä.

Luulis että maidon käyttö ravinnoksi olis näillä ihmisillä lisääntynyt ja sitä kautta vahvemmin esiintyvä laktoosigeeni.

Tuhansia vuosia sitten ennen karjanhoidon ja maitotalouden yleistymistä laktoosin sietäminen oli harvinaisuus. Maito oli tuolloin käytännössä vain imeväisten lasten ruokaa.
Kun Pohjoismaissa jossain vaiheessa alettiin käyttää paljon maitoa, syntyi mutaatio, joka lisäsi laktaasin säilymistä elimistössä.
– Luonnonvalinta on alkanut suosia ihmisiä, jotka pystyvät käyttämään maitoa energiana, Vänni sanoo.
Maitoa on ilmeisesti käytetty ravintona enemmän juuri Euroopan alueella, minkä takia laktoositolerantteja ihmisiä on täällä poikkeuksellisen paljon muihin maanosiin verrattuna.
– Suomessa laktaasi-entsyymin tehon heikkenemisestä kärsii suunnilleen 18-20 prosenttia väestöstä. Afrikkalaisilla ja aasialaisilla alkuperäiskansoilla geenimuoto on jopa 80–90 prosentilla ihmisistä, kertoo Vänni.


 
Luulis että maidon käyttö ravinnoksi olis näillä ihmisillä lisääntynyt ja sitä kautta vahvemmin esiintyvä laktoosigeeni.
Niin, voihan se toki olla että on ollut niin tiukkaa että laktoosivammaiset eivät vaan ole saaneet tarpeeksi ruokaa. Mutta tuohan kuitenkin vaatii, että mutatoitumatonta geeniä (laktoosi-intolerantikoita) kuolee enemmän nuorena ja/tai maitoa sietävät saavat enemmän lapsia.
 
Suomessa ei ole laktoosi-intoleranssia koska meillä on pieruhuumoria ja kananmunapieruja ja herkenekeittopieruja ja ja...
Täällä turvonnut maha ja paha haju ei vielä aja ketään lääkäriin, edes ripulilla höystettynä sillä se ei silloinkaan paljoa eroa muista krapuloista.

e: oikeasti meillä on paremmat geenit kuin muulla maailmalla, mutta kohta ei ole enää "suomalaisia"
 
Maitorasvat kunniaan(y)


Conclusion
This study revealed a reverse relationship between milk and Kermanshah ghee consumption with MetS and its components. Therefore, consumption of milk-based oils may be associated with lower cardiovascular risk factors.
 
e: oikeasti meillä on paremmat geenit kuin muulla maailmalla, mutta kohta ei ole enää "suomalaisia"
OT:ksi menee, mutta saisiko perusteluja väitteelle, että meillä on paremmat geenit kuin muulla maailmalla?

Ainakin diabetes, sydän- ja verisuonitaudit ja mielenterveysongelmat ovat aika yleisiä, vaikka hyvinvointivaltiossa eletäänkin.
 
Tuore tutkimus vahvistaa keton metabolista etua.

Energy Requirement Is Higher During Weight-Loss Maintenance in Adults Consuming a Low- Compared With High-Carbohydrate Diet

Conclusions: Energy requirement was higher on a low- versus high-carbohydrate diet during weight-loss maintenance in adults, commensurate with TEE. These data are consistent with the carbohydrate-insulin model and lend qualified support for the validity of the DLW method with diets varying in macronutrient composition.
 
Tuore tutkimus vahvistaa keton metabolista etua.

Energy Requirement Is Higher During Weight-Loss Maintenance in Adults Consuming a Low- Compared With High-Carbohydrate Diet

Conclusions: Energy requirement was higher on a low- versus high-carbohydrate diet during weight-loss maintenance in adults, commensurate with TEE. These data are consistent with the carbohydrate-insulin model and lend qualified support for the validity of the DLW method with diets varying in macronutrient composition.
Ei noista tainnut yksikään olla ketoosidieetti, vaan kyse oli juurikin VHH:sta. Yleistystä ei ketoon voi tästä tehdä, sillä varmaankin tärkeimmät ketoosiin liittyvät adaptaatiot puuttuvat, kun hiilihydraatteja kuitenkin nautitaan se 20E%.
 
Ei noista tainnut yksikään olla ketoosidieetti, vaan kyse oli juurikin VHH:sta. Yleistystä ei ketoon voi tästä tehdä, sillä varmaankin tärkeimmät ketoosiin liittyvät adaptaatiot puuttuvat, kun hiilihydraatteja kuitenkin nautitaan se 20E%.

Keto ei tarkoita hiilarit 0. Se on lähinnä yksilöllistä millä määrällä kukin menee ketoosiin.
Kuitenkin näyttäsisi siltä, että kun insuliini tippuu, niin energian käyttö nousee. Tosta on Bikaman puhunu jo pitkään ja saanu vastaavia tuloksia omassa labrassaan
 
Screenshot_20200527-043008_SULAMO.jpg
Screenshot_20200527-043707_SULAMO.jpg
Screenshot_20200527-044536_SULAMO.jpg
Miltä näyttäis kanssaketoilijoiden silmään tällänen kuukauden mittaseks tarkotettu vähän kireempi ruokavalio 🤔 onko liikaa/liian vähän jotakin. Kalorit tosiaan tarkotus pitää tossa alle 1800 kuukauden verran.
 
Ei noista tainnut yksikään olla ketoosidieetti, vaan kyse oli juurikin VHH:sta. Yleistystä ei ketoon voi tästä tehdä, sillä varmaankin tärkeimmät ketoosiin liittyvät adaptaatiot puuttuvat, kun hiilihydraatteja kuitenkin nautitaan se 20E%.
Tuossa tutkimuksen low carb-mallissa oli myöskin proteiinia vähemmän mitä bodailijat syö ketolla/vhh. 20HH/60R/20P. Korkeimmilla protskumäärillä ois luultavasti tullut vieläkin paremmat tulokset. Proteiinimäärä tosin oli vakio kaikissa malleissa.
 
katso liitettä 218302
katso liitettä 218303
katso liitettä 218304
Miltä näyttäis kanssaketoilijoiden silmään tällänen kuukauden mittaseks tarkotettu vähän kireempi ruokavalio 🤔 onko liikaa/liian vähän jotakin. Kalorit tosiaan tarkotus pitää tossa alle 1800 kuukauden verran.
Vaikea näillä tiedoilla sanoa. Protskumäärä ja kalorit riittää n. 60kg kovaa treenaavalle henkilölle. Jos painat tuota huomattavasti enemmän niin lisäisin ainakin yhden proteiiniaterian.
 
Keto ei tarkoita hiilarit 0. Se on lähinnä yksilöllistä millä määrällä kukin menee ketoosiin.
Kuitenkin näyttäsisi siltä, että kun insuliini tippuu, niin energian käyttö nousee. Tosta on Bikaman puhunu jo pitkään ja saanu vastaavia tuloksia omassa labrassaan
Tuossa kuitenkin kaikilla (low-carb-ryhmässä) se 100 g hiilaria päivässä, joten tuskin kovin merkittävä osa on ketoosissa ollut. Vai mitä olet itse mieltä? Ongelmani kuitenkin tämän alkuperäisen viestisi kanssa on se, että kyseissä tutkimuksessa ei sanallakaan mainittu ketoosia tai ketogeenistä dieettiä eikä siinä pyritty ketoosiin, joten siitä ei kyllä voi vetää johtopäätöstä, että kyseinen tutkimus "vahvistaa ketogeenisen ruokavalion metabolista etua". Tutkimus kylläkin liittyy aiheeseen, mutta ei siis itsessään käsittele sitä. En kaikesta huolimatta ole ketoosin asiantuntija, joten on mahdollista, että nämä hyödyt ovat sitäkin kautta mahdollisia saavuttaa, mutta tämän tutkimuksen perusteella siihen ei saatu vastausta.

Hyvä olisi myös muistaa, että tutkimustulosten yleistäminen esimerkiksi merkittävästi ylipainoisista (kuten tässä) muihin populaatioihin ei ole aivan mutkatonta, minkä vuoksi sitä tulisi useimmiten välttää. Toki tämäkin tieto on arvokasta, mutta ensisijaisesti samankaltaiselle populaatiolle.
 
Tuossa kuitenkin kaikilla (low-carb-ryhmässä) se 100 g hiilaria päivässä, joten tuskin kovin merkittävä osa on ketoosissa ollut. Vai mitä olet itse mieltä? Ongelmani kuitenkin tämän alkuperäisen viestisi kanssa on se, että kyseissä tutkimuksessa ei sanallakaan mainittu ketoosia tai ketogeenistä dieettiä eikä siinä pyritty ketoosiin, joten siitä ei kyllä voi vetää johtopäätöstä, että kyseinen tutkimus "vahvistaa ketogeenisen ruokavalion metabolista etua". Tutkimus kylläkin liittyy aiheeseen, mutta ei siis itsessään käsittele sitä. En kaikesta huolimatta ole ketoosin asiantuntija, joten on mahdollista, että nämä hyödyt ovat sitäkin kautta mahdollisia saavuttaa, mutta tämän tutkimuksen perusteella siihen ei saatu vastausta.

Hyvä olisi myös muistaa, että tutkimustulosten yleistäminen esimerkiksi merkittävästi ylipainoisista (kuten tässä) muihin populaatioihin ei ole aivan mutkatonta, minkä vuoksi sitä tulisi useimmiten välttää. Toki tämäkin tieto on arvokasta, mutta ensisijaisesti samankaltaiselle populaatiolle.

Totta puhut.

Taas tulee lisää dataa. Tässä tutkimuksessa hiilarirajoituksesta havaittii hyötyjä ylipainoisilla, vaikka kaloreita ei rajoitettu. Kumoaa taas kalori on kalori hypoteesia ja sitä että kaikki keton/vhh hyödyt perustuis kalorirajoitukseen.


Bikmanin kommentti tutkimuksesta:

Carb restriction increased nitric oxide (NO) production in small blood vessels, which promotes vasodilation. This is very likely mediated by improved insulin sensitivity--if insulin works better in blood vessels, it facilitates NO generation.

NO increases vessel diameter, thereby increasing blood flow.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom