Ketoosidieetti

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tässäkin osviittaa keton metabolisesta edusta:

Energy expenditure and body composition changes after an isocaloric ketogenic diet in overweight and obese men: a secondary analysis of energy expenditure and physical activity

"On the basis of the transient and what was considered a relatively small increase in EE measured in the metabolic chambers after the switch to the KD, Hall et al. [8] concluded that the results of their pilot study did not support the prediction of the carbohydrate-insulin hypothesis of obesity that such an isocaloric change in diet would increase EE. This finding has been cited as evidence refuting the carbohydrate-insulin hypothesis, offering further support for the energy balance hypothesis of obesity that emphasizes a calorie-is-a-calorie perspective [29–31]. Such a conclusion may be premature given the robust increase in EE associated with consumption of the KD as measured using doubly-labeled water in Hall et al. [8]. Indeed, on the basis of the increase in EEDLW and, especially, in EEnonchamber, the results are entirely consistent with the carbohydrate-insulin hypothesis, which predicts an increase in EE with restriction of carbohydrate intake and the resulting decrease in insulin secretion. Overnight insulin withdrawal in patients with type 1 diabetes increases basal (resting) energy expenditure, a response that has been attributed to hyperglucagonemia and is associated with increased protein catabolism [see 32 for a review]. Although the chronic reduction in insulin secretion during the KD period in the Hall et al. study [8] was not as great, it was also associated with increases in basal metabolic rate (as estimated from sleeping energy expenditures), plasma glucagon concentrations, and protein catabolism (as indicated from urinary nitrogen, urea and ammonia excretion). These factors, along with a possible increase in gluconeogenesis, deserve further exploration in future studies of the effect of ketogenic diets on energy expenditure."
 
Ja sitten hieman objektiivisempi katsaus keton mahdolliseen metaboliseen etuun.
Ketogenic diets may or may not provide a metabolic advantage

Findings from a recent Mendelian randomization study have further suggested that reduction in post-prandial plasma insulin levels as achievable by KD (Hall et al., 2016) might be capable of reducing the prevalence of between 1 and 10% of obesity at the population level (Astley et al., 2018). Consistent with this, (Ebbeling et al., 2018a, 2012) reported a “metabolic advantage” of isocaloric carbohydrate restriction that may substantially increase energy expenditure. However, in a widely circulated critical re-analysis by Kevin Hall and Juen Guo available in pre-print (Hall & Guo, 2019), the latest of these findings have been contested on a number of technical grounds. Moreover, as shown by recent meta-analysis, the findings of these studies (Ebbeling et al., 2018b, 2012) are themselves extreme outliers among more than 30 similar controlled feeding studies, which on average show a slight metabolic advantage in fact for low-fat diets (Hall & Guo, 2017).
 
Itsellä jäi tästä ketostä vähän traumat, joskus sain kyllä sellasella HC ketoilulla pudotettua painoa varsin nopeasti jonkun hmm 15 kg muutamassa kuukaudessa. Olotila oli kyllä sellainen, että välillä sitä vaan ryömi lattiaa pitkin rusinapaketin luokse että saisi hiilareita... Itsehän tosin vedin tämän siten että söin pelkästään: Kananmunia, porsaanlihaa, ja ehkä tonnikalaa. näihin laitoin tyyliin/suolaa pippuria ja ehkä jotain öljyä jos paistoin vaikkapa lihat, kananmunatkin join välillä raakana: söin määrällisesti paljon, mutta nälkä oli kokoajan, kaloreista en sitten tiedä.

Ehkäpä joku osaa tehdä tämän hillitymmin, olen todennut itselleni sopimattomaksi vaikka se on omien kokemuksieni mukaan nopein tapa pudottaa painoa. Tein tuota siis silleen, että sitä oli esim 3-4pv putkeen, ja sitten oli cheat-day, eli en toki mitään kuukautta putkeen syönyt vaan nuita.
 
Itsellä jäi tästä ketostä vähän traumat, joskus sain kyllä sellasella HC ketoilulla pudotettua painoa varsin nopeasti jonkun hmm 15 kg muutamassa kuukaudessa. Olotila oli kyllä sellainen, että välillä sitä vaan ryömi lattiaa pitkin rusinapaketin luokse että saisi hiilareita... Itsehän tosin vedin tämän siten että söin pelkästään: Kananmunia, porsaanlihaa, ja ehkä tonnikalaa. näihin laitoin tyyliin/suolaa pippuria ja ehkä jotain öljyä jos paistoin vaikkapa lihat, kananmunatkin join välillä raakana: söin määrällisesti paljon, mutta nälkä oli kokoajan, kaloreista en sitten tiedä.

Ehkäpä joku osaa tehdä tämän hillitymmin, olen todennut itselleni sopimattomaksi vaikka se on omien kokemuksieni mukaan nopein tapa pudottaa painoa. Tein tuota siis silleen, että sitä oli esim 3-4pv putkeen, ja sitten oli cheat-day, eli en toki mitään kuukautta putkeen syönyt vaan nuita.
....Eli et ollut ketoosissa. Sehän se ketoosin erinomaisuus juurikin on että nälkää ei tunne, mutta ketoosiin pääsemiseksi menee aikaa. Osalla enemmän ja osalla vähemmän aikaa. Markku Tikka taisi puhua 2 viikosta minkä ketoadaptaatio vaatii.
 
Itsellä jäi tästä ketostä vähän traumat, joskus sain kyllä sellasella HC ketoilulla pudotettua painoa varsin nopeasti jonkun hmm 15 kg muutamassa kuukaudessa. Olotila oli kyllä sellainen, että välillä sitä vaan ryömi lattiaa pitkin rusinapaketin luokse että saisi hiilareita... Itsehän tosin vedin tämän siten että söin pelkästään: Kananmunia, porsaanlihaa, ja ehkä tonnikalaa. näihin laitoin tyyliin/suolaa pippuria ja ehkä jotain öljyä jos paistoin vaikkapa lihat, kananmunatkin join välillä raakana: söin määrällisesti paljon, mutta nälkä oli kokoajan, kaloreista en sitten tiedä.

Ehkäpä joku osaa tehdä tämän hillitymmin, olen todennut itselleni sopimattomaksi vaikka se on omien kokemuksieni mukaan nopein tapa pudottaa painoa. Tein tuota siis silleen, että sitä oli esim 3-4pv putkeen, ja sitten oli cheat-day, eli en toki mitään kuukautta putkeen syönyt vaan nuita.
Ilmankos oli nälkä, kun tuosta puuttuu energianlähde lähes kokonaan.

Jos pudotetaan hiilarista saatu E% n. 60:stä viiteen, pitää rasvasta saatava E% nostaa 20 -> 75, proden pysyessä siellä parissa kymmenessä.
 
Tuo ketoadaptaation vaativa aika tuntuu aina vaihtuvan tilanteen mukaan.

Joka tapauksessa, jos ketoilee, niin siitäkin on saatu näyttöä, että cheat meal on ihmiselle normaalia haitallisempi.
Ja tämä siis tutkimuksessa, jossa henkilöt olivat 7 päivää ketolla ja sitten vetivät glukoosia. Eli aika nopeasti siihen kroppa taisi tottua ja heti oli haittavaikutuksia "cheat mealistä".
 
....Eli et ollut ketoosissa. Sehän se ketoosin erinomaisuus juurikin on että nälkää ei tunne, mutta ketoosiin pääsemiseksi menee aikaa. Osalla enemmän ja osalla vähemmän aikaa. Markku Tikka taisi puhua 2 viikosta minkä ketoadaptaatio vaatii.

Niin no olin missä olin, mutta kahta viikkoa en ainakaan tuolla kokeilemalla metodillani olisi pystynyt putkeen suorittamaan: toki tein sen aika radikaalilla tavalla, sain inspiraation eräältä verkkosivulta jossa puhuttiin jonkinlaisesta "vince giordan" dietistä, minä en kyllä olisi kovin kummoisesti voinut tuolla dieetillä bodailla energiatasot olivat varsinkin loppuvaiheessa niin alhaiset.

Luultavasti Vince Giordano teki tuon dieettinsä vähän toisin, itse tässä nyt vain kerroin omista huonoista kokemuksistani sellaisella metodilla mitä käytin, ideana ei siis ollut väittää että "ketoosi dietti on tämä, ja se toimii näin" vaan kertoa kokemuksia aiheeseen liittyen.

Painoahan minulta tippui aika nopeasti, mutta en sitten tosiaan tiedä että kerkesinkö välillä päästä ketoosiin vai en, luultavasti tuossa oli kuitenkin tavoitteena ketoosi, joten lisäsin tähän nyt tämän kokemukseni.
 
Mitkä teillä on vaikkapa viisi yleisintä ruoka-ainetta, joita ketolla käytätte? Lasketteko tarkasti esimerkiksi salaatin, kurkun ja kesäkurpitsan?
Itse en ole kiinnittänyt huomiota vihreiden kasvisten hiilaripitoisuuksiin, koska pääsääntöisesti syön vain salaattia, kurkkua ja kesäkurpitsaa, enkä usko niiden vaikuttavan juurikaan. Rasvanlähteinä olen käyttänyt maapähkinävoita ja saksanpähkinöitä. Hiilaripitoisuudet noissa on melko matalia, mutta sitten taas helposti tulee melkoinen kasa kaloreita ja kyllä niitä hiilareitakin, koska itse ainakin noita helposti söisin suuren määrän. Yritän siis käyttää majoneesia, öljyä ja voita pääsääntöisesti rasvanlähteenä. Punaiselle lihalle en ole kovin perso. Kananmunia tulee syötyä paljon eri muodoissa.

Ketoosi tuntuisi toimivan, tosin hiilarit pyörivät varmaan todellisuudessa siellä 20-50 gramman huitteilla. Treeniä tulee paljon, joten tuo määrä lienee optimaalinen. Olen yhdistänyt tähän pätkäpaastoa. Tavoite on kiristellä muutama kilo ja ennen kaikkea päästä eroon vatsaongelmista, jotka vaivaavat jatkuvasti, jos ruokavaliona sisältää "tavallisen" määrän hiilaria.
 
Mitkä teillä on vaikkapa viisi yleisintä ruoka-ainetta, joita ketolla käytätte? Lasketteko tarkasti esimerkiksi salaatin, kurkun ja kesäkurpitsan?

Alussa laskin muutaman esimerkkiaterian, muuten en laske mitään.

Viisi yleisintä ruoka-ainetta... Jauheliha, seos niin tai näin, rasvaa vähintään 20%. Kananmuna. Juusto, yleensä perus kermajuusto, rasvaa juustoissa aina vähintään 30%. Voi. Smetana. Lisään kuudentena kerman, ku painii rintarinnan smetanan kans.

Nää on ne viis yleisintä, yleensä mukana täydentämässä on sitte vihreitä kasviksia tai vähähiilarisia juureksia, tai sitte ei.
 
Itse en ole kiinnittänyt huomiota vihreiden kasvisten hiilaripitoisuuksiin, koska pääsääntöisesti syön vain salaattia, kurkkua ja kesäkurpitsaa, enkä usko niiden vaikuttavan juurikaan.

Luettelemasi salaatti, kurkku ja kesäkurpitsa sisältävät lähes pelkästään hiilaria joten kyllä ne vaikuttaa. Jos haluaa ketoilla niin kaikki pitää laskea mukaan ja hiilarien määrä saattaa yllättää. Omassa alle 2000kcal dieetissä tulee tällä hetkellä jotain 160-180g hiilaria päivässä enimmäkseen kasviksista ja hedelmistä kun välttelen perunaa ja pastaa ja sensellaista leipää sunmuuta.

Tämä on imo näiden erilaisten erikoisdieettien ongelma. Pitää kalorien ja makrojen lisäksi vahtia myös ettei syö liikaa porkkanaa koska ketoosi.
 
Luettelemasi salaatti, kurkku ja kesäkurpitsa sisältävät lähes pelkästään hiilaria joten kyllä ne vaikuttaa. Jos haluaa ketoilla niin kaikki pitää laskea mukaan ja hiilarien määrä saattaa yllättää. Omassa alle 2000kcal dieetissä tulee tällä hetkellä jotain 160-180g hiilaria päivässä enimmäkseen kasviksista ja hedelmistä kun välttelen perunaa ja pastaa ja sensellaista leipää sunmuuta.

Tämä on imo näiden erilaisten erikoisdieettien ongelma. Pitää kalorien ja makrojen lisäksi vahtia myös ettei syö liikaa porkkanaa koska ketoosi.
"Sisältävät lähes pelkästään hiilaria" on lievästi sanottuna harhaanjohtavaa kun noiden mainittujen ruokien hiilaripitoisuudet vaihtelevat 1-2.5 % välillä.:LOL:
 
Luettelemasi salaatti, kurkku ja kesäkurpitsa sisältävät lähes pelkästään hiilaria joten kyllä ne vaikuttaa. Jos haluaa ketoilla niin kaikki pitää laskea mukaan ja hiilarien määrä saattaa yllättää. Omassa alle 2000kcal dieetissä tulee tällä hetkellä jotain 160-180g hiilaria päivässä enimmäkseen kasviksista ja hedelmistä kun välttelen perunaa ja pastaa ja sensellaista leipää sunmuuta.

Tämä on imo näiden erilaisten erikoisdieettien ongelma. Pitää kalorien ja makrojen lisäksi vahtia myös ettei syö liikaa porkkanaa koska ketoosi.

Ymmärrän pointtisi. Silti jäävuorisalaatissa on 1 gramma hiilaria 100 grammassa. Kuitua on lisäksi noin kaksi grammaa yhteensä. Kurkussa on 1,4 grammaa hiilaria 100 grammassa. Pidän näitä määriä aika maltillisina, koska salaatti on painoltaan aika kevyttä. Hedelmiä tai marjoja en ketolla syö lainkaan.
 
"Sisältävät lähes pelkästään hiilaria" on lievästi sanottuna harhaanjohtavaa kun noiden mainittujen ruokien hiilaripitoisuudet vaihtelevat 1-2.5 % välillä.:LOL:

Tarkoitan proteiinin, rasvan ja hiilarin jakaumaa joka noissa tuotteissa on keskimäärin hyvin lähelle nolla-nolla-sata.
 
Tarkoitan proteiinin, rasvan ja hiilarin jakaumaa joka noissa tuotteissa on keskimäärin hyvin lähelle nolla-nolla-sata.
Tuo on ensinnäkin ihan irrelevantti tieto.

Ja toiseksi myös väärä tieto. Nuo suhteet ovat itse asiassa proteiinin ja hiilarin välillä 1:5, 1:3 ja 1:1.
 
No okei. Yliyksinkertaistin asian näköjään mielessäni kun omat kevyet ja vatsaa täyttävät kasvismätöt ovat makrojakaumaltaan pääasiassa lähes pelkkää hiilaria. Proteiini ja rasva tulee sitten muualta.

Mutta jokatapauksessa vastaukseni aiempaan kysymykseen on että kyllä pitäisi ottaa nuokin kasvikset huomioon jos niitä syö ja tähtää ketoosiin. Kaikki lasketaan yhteen ja vähäinen määrä sieltä ja toinen täältä ynnääntyy helposti isommaksi kokonaismääräksi kuin mitä luulee.

Tietty jos syödyt hiilarit on muuten lähellä nollaa per päivä niin sitten asialla tuskin on väliä.
 
Ja sivuilla linkki leffan rahotukseen jonka aiheena mm. "Misinformation and bad science has led us astray over the past 60 years. It wasn’t malicious; it wasn't a government conspiracy; we just got some things wrong. 'Eating fat makes you fat' seemed logical. Cholesterol in food and cholesterol in clogged arteries seemed like an obvious connection. 'Heart healthy grains' was repeated so many times by so many reputable organizations, we just accepted it as fact. The problem is, none of it’s true."

Eli täyttä pskaa. Leading expert my ass.
 
Eli täyttä pskaa. Leading expert my ass. [/QUOTE sanoi:
Mitähän sä nyt leffasta sönkötät. Siinä on linkki podcastiin. Et tainnut vielä ennättää sitä kuuntelemaan. Voisi kannattaa, voisit jopa jotain oppia...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom