Ketoosi

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Anssi Manninen sanoi:
No sekin on riittävästi saamaan aikaan haitallisia vaikutuksia.
Tässä koko ko. juttuu liittyvä kappale:

Q:What do you see as some of the biggest problems in a typical American’s diet today?

A:
"The number-one problem is too many calories, whether from fat or carbohydrates, in relation to our level of physical activity.

"Trans fat is also a major problem. This kind of fat is found in many kinds of margarine and other foods, especially fast food, but it is actually worse for your arteries than lard. Americans, particularly teens, are eating large amounts of it in the form of fried, fast food. Trans fat developed from the notion that saturated fats are not good for you, so therefore, anything else must be better, and margarine was promoted.

"Trans fat not only increases levels of ‘bad’ cholesterol in the bloodstream, but it also decreases levels of ‘good’ cholesterol."


Samaan aikaa Jenkit saa 4-5 kertaa enemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin transrasvoja, mutta sitä ei mies muistanut mainita.

Hauska huomata että Harwardin sivuilla puhutaan koko ajan kaloreista, eikä kilokaloreista. Olisi siinä jenkit varmaan sekaisin kun joku puhuisi kilokaloreista. Tämä jenkkien kalori tuntuu tosin tarkoittavan kilokaloria, taikka muuten ne pärjää noin tuhat kertaa pienemmällä energiamäärällä kuin maat missä käytetään SI-järjestelmää.
 
Tyydyttynyttä rasvaa ei tarvikkaan vetää minimiin (toisin kuin transrasvat). Tyydyttneiden rasvojen haittoja kohtuullisina määrinä on liioiteltu. Toiseksi, erittäin niukkahiilariseilla dieetillä kaikkien rasvojen haitat näyttävät katovan kokonaan (ainakin kolesteroliarvoihin)
 
teemupii sanoi:
Näläntunteeseen liittyen niin jokaisessa tutkimuksessa, jonka olen tästä nähnyt on näläntunteeseen vaikuttanut syödyn ruoan energiamäärä, eikä se että mitä on syöty.
Edelleenkään ei tarvitse edes koskea teoriaan todetakseen tuon väitteen perustelemattomaksi. Kokeilepa juoda
a) 1 litra tuoremehua
b) 2 ruokalusikallista rypsiöljyä.

Tiedän kokemuksesta, että litra tuoremehua, limua, sokerilientä yms. hiilarinestettä menee kuin tyhjää vain eikä poista nälkää lainkaan.

Sen sijaan pari ruokalusikallista esim. rypsi- tai oliiviöljyä poistaa näläntunteen kohtuullisen tehokkaasti jopa pariksi tunniksi. On hyvä huomioida, että 2 ruokalusikallisessa rypsiöljyä on melkein puolet vähemmän kaloreita kuin litrassa mehua (öljyä 25g x 9 kcal/g = 225 kcal, mehua 10 dl x 11g/dl x 4 kcal/g = 440 kcal).
 
Katos, Anssipojalla kulkee lujaa. :D

No, joo. Nyt Anssi ja joku muukin lukee tekstiä kuin piru raamattua.

Juoksija + korkeahiilari esimerkillä tarkoitukseni oli juuri osoittaa että energian kulutuksella suhteessa saantiin on SUURIN ja SELVIN vaikutus painonhallintaan. Jos hiilari yksinään aiheuttaisi terveysriskin kaikki hh-latausta harrastavat urheilijat olisivat sairaita ylipainoisia, ja näinhän asia ei suinkaan ole.

Olen jo tähän mennessäkin törmännyt niin moneen epätoivoiseen "urheilijaan" jotka ovat painineet paino-ongelmien kanssa ja ratkaisuksi kokeilleet mm. matalahiilaridiettejä. Kaikkissa näissä tapauksissa ravinossa alunperin painottui rasva (pizza-hese-sipsit). Yksikään urheilija ei selvinnyt 1-2 vkoa kauempaa ilmen totaalista uupumista treeneissä tai lihasrevähdystä, syynä ilmeisesti palautumattomuus, energiavaje jne. Kun hiilarit palautettiin ongelmat kaikkosivat ja treeni kulki taas.

Sitävastoin tiputtamalla rasvoja ja tyhjiä/tarpeettomia kaloreita (kola, sipsit, pekoni, karkit) ja satsaamalla täysjyvätuotteisiin, vihanneksiin ja tietysti juoksemiseen ollaan saavutettu hyviä tuloksia. Niin urheilun kuin painonhallinnankin kannalta.

P.S. Luulisi sinunkin Anssi noin valveutuneena tutkijana ymmärtävän asioiden kääntöpuoletkin ja että maailmassa on muitakin totuuksia/ajatuksia kuin omasi. :)

Mutta minähän painun niksauttelemaan ja lihottamaan itseäni ilta-aterialle joka koostuu jugurtista, banaanista, ruisleivästä salaatin ja kurkun kera (hyi, taas hiilaria ja vielä illalla :evil: ) ja ehkäpä vaikka vielä karjalanpiirakkaa. Uskaltaiskohan sitä juoda vielä vaikkapa kaakaotakin. Ei kyllä siinä on liikaa protskua, sydämmelle varaallinen, diabeteshakuinen läskinkeräysohjelmani saattaa häiriintyä. :hyper:
 
fysio sanoi:
Juoksija + korkeahiilari esimerkillä tarkoitukseni oli juuri osoittaa että energian kulutuksella suhteessa saantiin on SUURIN ja SELVIN vaikutus painonhallintaan.
Kalorit merkkaavat eniten, totta. Mutta et voi tehdä johtopäätöksiä makroravinnejakauman merkityksettömyydestä tai suurten hiilihydraattimäärien sopivuudesta ruokavalioon pelkästään sen perusteella, että vahvasti hiilaripainotteinen ruokavalio toimii paljon harjoitteleville kestävyysjuoksijoille. Heidän tapauksessaan kalorien kulutuksen aiheuttanut harjoittelu vaatii suhteessa paljon enemmän hiilihydraatteja, kuin monet muut energiaa vaativat aktiviteeti kuten esimerkiksi kävely, kehon lämpötilan ylläpito kylmässä ympäristössä...

fysio sanoi:
Olen jo tähän mennessäkin törmännyt niin moneen epätoivoiseen "urheilijaan" jotka ovat painineet paino-ongelmien kanssa ja ratkaisuksi kokeilleet mm. matalahiilaridiettejä. Kaikkissa näissä tapauksissa ravinossa alunperin painottui rasva (pizza-hese-sipsit). Yksikään urheilija ei selvinnyt 1-2 vkoa kauempaa ilmen totaalista uupumista treeneissä tai lihasrevähdystä, syynä ilmeisesti palautumattomuus, energiavaje jne. Kun hiilarit palautettiin ongelmat kaikkosivat ja treeni kulki taas.
Tämän argumentin merkitystä pohtiessa kannattaa muistaa, että matalahiilihydraattinen (saati sitten ketogeeninen) ruokavalio ei sovi kaikille. Joidenkin urheilulajien harrastaminen on käytännössä (ei kuitenkaan teoriassa) mahdotonta alhaisilla päivittäisillä hiilihydraattimäärillä.

Ketogeenisellä dieetillä on yleensä pidettävä oikein suoritettu hiilihydraattitankkaus 5-14 päivän välein tai treeni yksinkertaisesti törmää seinään. Lisäksi matalahiilihydraattisella ruokavaliolla saadaan helposti liian vähän hiilaripitoisissa ruoissa runsaasti esiintyviä mikroravinneaineita. Sekä low-carbilla että ketolla pitäisi varmistaa päivittäinen kuitujen, vitamiinien, natriumin, kaliumin, magnesiumin ja kalsiuminsaanti vaikka lisien avulla erinäisten terveyshaittojen, kuten kramppailun ja puutostilojen, ehkäisemiseksi. Myös vettä tulisi nauttia normaalia enemmän, tämän unohtaminen voi johtaa nestehukkaan ja siitä aiheutuviin haittavaikutuksiin.

Järkevästi suunniteltu ja toteutettu low-carb / ketodieetti mahdollistaa omassa tapauksessani monessa asiassa jopa paremman kehon toimivuuden kuin hiilihydraattipitoinen ruokavalio.
 
Zone-sarja -42%
Hulkki sanoi:
Kalorit merkkaavat eniten, totta. Mutta et voi tehdä johtopäätöksiä makroravinnejakauman merkityksettömyydestä tai suurten hiilihydraattimäärien sopivuudesta ruokavalioon pelkästään sen perusteella...

1) En ole väittänyt että se on kokonaan merkityksetön (en ainakaan tarkoittanut). Totuus kuitenkin on että suuri osa ihmisistä elää perussuositusten mukaan ja voivat oikein hyvin, ilman minkäänlaista paino-ongelmaa.

2) Minäkään en puolla "korkea"hh-ravintoa, vaan noin 50(55)-20(25)-30(25)systeemiä riippuen treenijaksosta.

3) Taviksen kannalta järkevin ravintoneuvo on vähennä sokeria, vähennä rasvaa, vähennä vaaleata viljaa, juo paljon, syö paljon vihanneksia. Älä edes katso kokikseen, hesen tmv. tuotteisiin)

4) Kilpailevan painoluokka urheilijan tai kehonrakentajan ravinto onkin kokonaan eri juttu. Mutta nythän puhuttiinkin tavallisesta ihmisestä.

Joidenkin urheilulajien harrastaminen on käytännössä (ei kuitenkaan teoriassa) mahdotonta alhaisilla päivittäisillä hiilihydraattimäärillä.

Suurin osa teoriasta nimeen omaan painottaa urheilussa energiantarvetta juuri hiilihydraateista. Varsinkin palautumisen kannalta ja suorituksen tehon ylläpitämisen kannalta.
Esim. teoksia: Ravitsemusvalmennus
Nykyaikainen urheiluvalmennus
Ravitsemus, liikunta ja terveys
artikkeleita: Borgin artikkelit, Fitness-lehdessä mainitaan myös tuo Harvardin-tutkimus, johon olen jo aikaisemminkin tutustunut. Sitäkin on kritisoitu, jopa sen omat tutkijat.
Hulmin ym. tälläkin sivustolla ollut työ jne.

Ketogeenisellä dieetillä on yleensä pidettävä oikein suoritettu hiilihydraattitankkaus 5-14 päivän välein tai treeni yksinkertaisesti törmää seinään...

Keto on teoriamielessä kiinnostava, ja siihin syvennynkin lisää jossain vaiheessa. Toistaiseksi minun tai monen muunkaan ei ole syytä/tarvetta lähteä ketopoluille, koska terveellisempiä diettejäkin on.
Itsekkin mainitsit lisäravinne tarpeen. Miksi siis en nautisi sekaruokavaliota josta suoraan saan tarvittavat vitamiinit ja muut mikroravinteet.

Mitenköhän ne luolaimmeiset pärjäsivät ketoositilassaan ilman lisäravinteita?

SYÖMÄÄN JA TREENAAMAAN! :thumbs:
 
fysio sanoi:
Mitenköhän ne luolaimmeiset pärjäsivät ketoositilassaan ilman lisäravinteita?

Samalla tavalla kuin eskimot pärjäävät :) Lue se yhden muinaisen tutkimusmatkailijan kokemukset aiheesta, mielenkiintoista lukemista.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
fysio sanoi:
Luulisi sinunkin Anssi noin valveutuneena tutkijana ymmärtävän asioiden kääntöpuoletkin ja että maailmassa on muitakin totuuksia/ajatuksia kuin omasi.

Paskapuhetta! :)

PS. Mikään "auktoriteetti" ei saa minua enää vakuuttuneeksi siitä, että nykyinen "ravitsemussuositus" (jota kukaan ei näytä enää suosittelevan) olisi optimaalinen.
 
Anssi Manninen sanoi:
Todellisuudessa tuo arvo on elintarvikebulvaanien suusta. Todellinen määrä on n. 13 - 20 g/pv.

Eihän kalaöljyäkään tarvi ottaa kuin muutama gramma päivässä jotta saa hyödyllisiä vaikutuksia. Mutulla tilanteen kääntäen - jos transrasvat ovat sellaisia tappajia kuin ovat, niin tuo 5.8 grammaa pitkän ajan keskiarvona kuulostaa sekin pahalta, puhumattakaan jostain 20 grammasta.

Suomessa päiväsaanti on onneksi todella matala, koska transrasvoja tulee lähinnä kasvirasvajäätelöistä, mikropoppareista jne. roskaruoasta joka ei ihan päivittäistä ruokaa ole. Melko monessa valmisruoassa näkyy silti "hydrogenated fats" tai kovetetut kasvirasvat yhtenä ainesosana, varsinkin tuotteissa joissa on melko paljon rasvaa mutta joissa vaaditaan siitä huolimatta pitkää säilytyvyyttä (rasvaiset myslit/murot jne.)
 
no helvetti just luin abaut tunnin juttua ketogeenisest dieetist hirmu innoissani että heti huomenna alottasin...sitten luin tän alkoholi + ketoosi.."PERKELE!"...sinne meni se laihdutusmotivaatio :(
 
njamnamie sanoi:
no helvetti just luin abaut tunnin juttua ketogeenisest dieetist hirmu innoissani että heti huomenna alottasin...sitten luin tän alkoholi + ketoosi.."PERKELE!"...sinne meni se laihdutusmotivaatio :(

Eihän alaikäiset saa vielä ostaa/juoda alkoholia. ;)
 
Hulkki sanoi:
Kalorit merkkaavat eniten, totta. Mutta et voi tehdä johtopäätöksiä makroravinnejakauman merkityksettömyydestä tai suurten hiilihydraattimäärien sopivuudesta ruokavalioon pelkästään sen perusteella, että vahvasti hiilaripainotteinen ruokavalio toimii paljon harjoitteleville kestävyysjuoksijoille. Heidän tapauksessaan kalorien kulutuksen aiheuttanut harjoittelu vaatii suhteessa paljon enemmän hiilihydraatteja, kuin monet muut energiaa vaativat aktiviteeti kuten esimerkiksi kävely, kehon lämpötilan ylläpito kylmässä ympäristössä...

Tämän argumentin merkitystä pohtiessa kannattaa muistaa, että matalahiilihydraattinen (saati sitten ketogeeninen) ruokavalio ei sovi kaikille. Joidenkin urheilulajien harrastaminen on käytännössä (ei kuitenkaan teoriassa) mahdotonta alhaisilla päivittäisillä hiilihydraattimäärillä.

Ketogeenisellä dieetillä on yleensä pidettävä oikein suoritettu hiilihydraattitankkaus 5-14 päivän välein tai treeni yksinkertaisesti törmää seinään. Lisäksi matalahiilihydraattisella ruokavaliolla saadaan helposti liian vähän hiilaripitoisissa ruoissa runsaasti esiintyviä mikroravinneaineita. Sekä low-carbilla että ketolla pitäisi varmistaa päivittäinen kuitujen, vitamiinien, natriumin, kaliumin, magnesiumin ja kalsiuminsaanti vaikka lisien avulla erinäisten terveyshaittojen, kuten kramppailun ja puutostilojen, ehkäisemiseksi. Myös vettä tulisi nauttia normaalia enemmän, tämän unohtaminen voi johtaa nestehukkaan ja siitä aiheutuviin haittavaikutuksiin.

Järkevästi suunniteltu ja toteutettu low-carb / ketodieetti mahdollistaa omassa tapauksessani monessa asiassa jopa paremman kehon toimivuuden kuin hiilihydraattipitoinen ruokavalio.

Asiatekstiä Hulkilta. Pitää tosiaan muistaa, että ihminen ei aikojen alussa tosiaankaan rääkännyt itseään mielettömän pitkillä juoksulenkeillä ym. vastaavalla liikunnalla. Tuollainen liikunta asettaa ihmisen ruokavaliolle aivan toisenlaiset vaatimukset, kuin tavallinen alkuihmisen hidastempoinen edestakaisin vaeltelu ja metsällä käynti. Niinkuin tuossa alunperin kyselinkin, niin onkohan niin, että ihmisen elimistö hyödyntää kaikista parhaiten niitä ravintoaineita, joita tuollaiseen em. liikehdintään tarvitaan (ketoosi ja sitä kautta rasvan hyväksikäyttö energiana). Tämä on tosin vain minun asiaan juurikaan perehtymättömän maalaisjärjellä ajattelua. ;)
 
Pidättekö ketoosin yllä kun flunssa iskee? Mulla tuli just pahimpaan aikaan pieni flunssa, ma on pääsykokeet korkeakouluun. Olisin mielelläni iskussa siellä, ettei tarvis odotella ens vuoden kokeeseen asti. Viimeks ku oli pieni flunssa ni kesti pari viikkoa, olin sillon ketoosissa. Nyt mietin että pitäisikö lopettaa ketoilu toistaseks. Auttais varmaan paranemiseen. Kokemuksia ja mielipiteitä kaivataan?
 
No sen verta, että viikko sitten alkoi räkä vuotamaan ja kuume nousi ihan yhtäkkiä ==> flunssa. Söin ja join (vettä) todella paljon (tosin en ollut dieetillä), flunssa jatkui vielä 2 päivää, jonka jälkeen olin täysin työkykyinen. Miinuskalorit ja sairastelu kuulostaa huonolta yhdistelmältä.
 
Mä pidin kyllä dieetillä ruokavalion ihan 100% vaikka olinkin vuoden alussa kipeänä. Uskoisin, että puhdas ruoka vaan edesauttaa parantumista :) Tuo ketokysymys onkin sitten hankalampi. Mahtaakohan ne hiilarit kuitenkaan parantumiseen mitenkään vaikuttaa? Miksi ketoosissa ei vois parantua ihan yhtä lailla? Jos itse oisin sairastunut keton aikana, olisin kyllä pitänyt silti ruokavalion kuten muutenkin. Mut tää on vaan mutua :)

EDIT: Suosittelisin ottamaan flunssan iskiessä vaikkapa 2rkl glutamiinia aamuin illoin, kunnolla C-vitamiinia ja Panadol Hot:ia tai Finrexiniä. Noilla oma flunssa kaikkosi hyvin nopsaan!
 
Immuunipuolustus saattaa kärsiä hiilarien puutteesta, tosin ainakin Ketogenic Dietin kirjoittamisen aikaan tuo ei ollut täysin varmaa kun tutkimuksia oli rajoitetusti. Saattoi johtua yleisesti miinuskaloreista. Joka tapauksessa puhuu sen puolesta että sairaana mennään tauolle dieetistä.
 
Back
Ylös Bottom