- Liittynyt
- 7.10.2002
- Viestejä
- 2 075
No sekin on riittävästi saamaan aikaan haitallisia vaikutuksia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tässä koko ko. juttuu liittyvä kappale:Anssi Manninen sanoi:No sekin on riittävästi saamaan aikaan haitallisia vaikutuksia.
Edelleenkään ei tarvitse edes koskea teoriaan todetakseen tuon väitteen perustelemattomaksi. Kokeilepa juodateemupii sanoi:Näläntunteeseen liittyen niin jokaisessa tutkimuksessa, jonka olen tästä nähnyt on näläntunteeseen vaikuttanut syödyn ruoan energiamäärä, eikä se että mitä on syöty.
Kalorit merkkaavat eniten, totta. Mutta et voi tehdä johtopäätöksiä makroravinnejakauman merkityksettömyydestä tai suurten hiilihydraattimäärien sopivuudesta ruokavalioon pelkästään sen perusteella, että vahvasti hiilaripainotteinen ruokavalio toimii paljon harjoitteleville kestävyysjuoksijoille. Heidän tapauksessaan kalorien kulutuksen aiheuttanut harjoittelu vaatii suhteessa paljon enemmän hiilihydraatteja, kuin monet muut energiaa vaativat aktiviteeti kuten esimerkiksi kävely, kehon lämpötilan ylläpito kylmässä ympäristössä...fysio sanoi:Juoksija + korkeahiilari esimerkillä tarkoitukseni oli juuri osoittaa että energian kulutuksella suhteessa saantiin on SUURIN ja SELVIN vaikutus painonhallintaan.
Tämän argumentin merkitystä pohtiessa kannattaa muistaa, että matalahiilihydraattinen (saati sitten ketogeeninen) ruokavalio ei sovi kaikille. Joidenkin urheilulajien harrastaminen on käytännössä (ei kuitenkaan teoriassa) mahdotonta alhaisilla päivittäisillä hiilihydraattimäärillä.fysio sanoi:Olen jo tähän mennessäkin törmännyt niin moneen epätoivoiseen "urheilijaan" jotka ovat painineet paino-ongelmien kanssa ja ratkaisuksi kokeilleet mm. matalahiilaridiettejä. Kaikkissa näissä tapauksissa ravinossa alunperin painottui rasva (pizza-hese-sipsit). Yksikään urheilija ei selvinnyt 1-2 vkoa kauempaa ilmen totaalista uupumista treeneissä tai lihasrevähdystä, syynä ilmeisesti palautumattomuus, energiavaje jne. Kun hiilarit palautettiin ongelmat kaikkosivat ja treeni kulki taas.
Hulkki sanoi:Kalorit merkkaavat eniten, totta. Mutta et voi tehdä johtopäätöksiä makroravinnejakauman merkityksettömyydestä tai suurten hiilihydraattimäärien sopivuudesta ruokavalioon pelkästään sen perusteella...
Joidenkin urheilulajien harrastaminen on käytännössä (ei kuitenkaan teoriassa) mahdotonta alhaisilla päivittäisillä hiilihydraattimäärillä.
Ketogeenisellä dieetillä on yleensä pidettävä oikein suoritettu hiilihydraattitankkaus 5-14 päivän välein tai treeni yksinkertaisesti törmää seinään...
fysio sanoi:Mitenköhän ne luolaimmeiset pärjäsivät ketoositilassaan ilman lisäravinteita?
teemupii sanoi:http://www.cfsan.fda.gov/~dms/qatrans2.html
Artikkelissa kerrotaan että keskimääräinen jenkki saa 5.8g transrasvoja päivässä.
fysio sanoi:Luulisi sinunkin Anssi noin valveutuneena tutkijana ymmärtävän asioiden kääntöpuoletkin ja että maailmassa on muitakin totuuksia/ajatuksia kuin omasi.
Anssi Manninen sanoi:Todellisuudessa tuo arvo on elintarvikebulvaanien suusta. Todellinen määrä on n. 13 - 20 g/pv.
njamnamie sanoi:no helvetti just luin abaut tunnin juttua ketogeenisest dieetist hirmu innoissani että heti huomenna alottasin...sitten luin tän alkoholi + ketoosi.."PERKELE!"...sinne meni se laihdutusmotivaatio :(
Hulkki sanoi:Kalorit merkkaavat eniten, totta. Mutta et voi tehdä johtopäätöksiä makroravinnejakauman merkityksettömyydestä tai suurten hiilihydraattimäärien sopivuudesta ruokavalioon pelkästään sen perusteella, että vahvasti hiilaripainotteinen ruokavalio toimii paljon harjoitteleville kestävyysjuoksijoille. Heidän tapauksessaan kalorien kulutuksen aiheuttanut harjoittelu vaatii suhteessa paljon enemmän hiilihydraatteja, kuin monet muut energiaa vaativat aktiviteeti kuten esimerkiksi kävely, kehon lämpötilan ylläpito kylmässä ympäristössä...
Tämän argumentin merkitystä pohtiessa kannattaa muistaa, että matalahiilihydraattinen (saati sitten ketogeeninen) ruokavalio ei sovi kaikille. Joidenkin urheilulajien harrastaminen on käytännössä (ei kuitenkaan teoriassa) mahdotonta alhaisilla päivittäisillä hiilihydraattimäärillä.
Ketogeenisellä dieetillä on yleensä pidettävä oikein suoritettu hiilihydraattitankkaus 5-14 päivän välein tai treeni yksinkertaisesti törmää seinään. Lisäksi matalahiilihydraattisella ruokavaliolla saadaan helposti liian vähän hiilaripitoisissa ruoissa runsaasti esiintyviä mikroravinneaineita. Sekä low-carbilla että ketolla pitäisi varmistaa päivittäinen kuitujen, vitamiinien, natriumin, kaliumin, magnesiumin ja kalsiuminsaanti vaikka lisien avulla erinäisten terveyshaittojen, kuten kramppailun ja puutostilojen, ehkäisemiseksi. Myös vettä tulisi nauttia normaalia enemmän, tämän unohtaminen voi johtaa nestehukkaan ja siitä aiheutuviin haittavaikutuksiin.
Järkevästi suunniteltu ja toteutettu low-carb / ketodieetti mahdollistaa omassa tapauksessani monessa asiassa jopa paremman kehon toimivuuden kuin hiilihydraattipitoinen ruokavalio.