Ketoosi

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
indigof73 sanoi:
Suomalaisen miehen keskimääräinen elinikä oli 52 vuotta olympiavuonna 1952. Se saatiin kymmenessä vuodessa nousemaan jonnekin 68 v. paikkeille -ja nimenomaan ruokavaliota muuttamalla eli karkeasti suola ja eläinrasvat vähemmäksi. Toisaalta välimerenalueen pitkäikäisyyden on nimenomaan todettu olevan kasviksien, kalan ja oliiviöljyn ansiota.

Hatunnosto tutkijoille,onkohan tietoa miten tutkimuksesta oli eliminoitu pois sota-ajan vammautuneet ja traumatisoituneet joita tipahteli varmasti melko taajaan sotien jälkeisellä vuosikymmenellä? Seuraavalla vuosikymmenellä oli vielä sitkeimmät pystyssä ja pahimman uhrin kantaneet jo kuolleet.

ELI suomeksi taas yksi haistapaskan tutkimus.
 
Viimeksi muokattu:
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Fatso sanoi:
Miksi sinulla on mielikuva että matalahiilihydraattinen ruokavalio olisi haitallinen?
Eihän se ole haitallinen, mutta tässä ajetaan varmaan takaa sitä, että jos jokainen Matti Meikäläinen rupeaa ketoilemaan niin tyydyttyneidenrasvojen määrä nousee varamasti liian korkeaksi.

Keto on omasta mielestä hyvä tapa, mutta se ei muuta sitä asiaa, että se vaatii hieman tutkiskelua ja tietoa ravinnosta. Faija vois hieman epäillä rypsärin juomista suoraan pullosta :). hattua pitää faijalle nostaa, hän on reippaassa vuodessa pudottanut yli 20kg ilman mitään kummallisia diettejä. Reseptinä on ollut annoskoon pienentäminen ja salaatin lisääminen.

Summasummarum. Keto sopii ihmisille, joilla on ravinnosta perusteet hallussa ja osaa syödä terveellisesti. Eiköhän kehoilijat ole aika ihanneryhmä ketoiluun. Tavallinen ihminen voi ketoilla vaikka 3kk pudottaa 10kg ja sitten aloittaa taas paskahiilarien syönti --> jojoefekti on valmis.
 
colemanni sanoi:
Hatunnosto tutkijoille,onkohan tietoa miten tutkimuksesta oli eliminoitu pois sota-ajan vammautuneet ja traumatisoituneet joita tipahteli varmasti melko taajaan sotien jälkeisellä vuosikymmenellä? Seuraavana vuonna oli vielä sitkeimmät pystyssä ja pahimman uhrin kantaneet jo kuolleet.

ELI suomeksi taas yksi haistapaskan tutkimus.
Onkohan sulla mitään tietoa millon viimeisin sota loppui? Sun kommentit on aika haista paskaa jos väität että eläinrasvojen vähentäminen ei nosta elinikää.
 
Jakob sanoi:
Eihän se ole haitallinen, mutta tässä ajetaan varmaan takaa sitä, että jos jokainen Matti Meikäläinen rupeaa ketoilemaan niin tyydyttyneidenrasvojen määrä nousee varamasti liian korkeaksi.

Tätä minäkin ajoin nimen omaan takaa. Aika mahdotonta on opettaa koko kansaa syömään ketoosiruokavaliolla kun ei normaali syöminenkään onnistu.

Se mitä alkuperäiseen kysymykseen tulee (ketoosi normaali tila) niin ihmisen elimistö pystyy parhaiten käyttämään ravintonaan sekaravintoa, niinkuin se aina on käyttänytkin. Keho on kyllä erittäin sopeutumiskykyinen, eli se tulee toimeen jonkin aikaa melkein ravinnolla kuin ravinnolla.

Mitä taas tulee hiilihydraattien vaikutukseen veriarvoihin ja verenkiertoelinten sairauksiin, niin eikö esim eteläeuroopan maissa ko taudit ole aika minimissä? Silti sieläkin syödään erittäin hiilaripitoista ravintoa ja osa tulee jopa vaaleasta leivästä ja pastasta?

Eli kyllä se totuus jossain siinä piilee, et jos syö liikaa, niin jonnekkin se ylimäärä rupee paakkuuntumaan ja varastoitumaan.
 
teemupii sanoi:
Onkohan sulla mitään tietoa millon viimeisin sota loppui? Sun kommentit on aika haista paskaa jos väität että eläinrasvojen vähentäminen ei nosta elinikää.

Pitäkää vaikka sitten tyhmänä, mutta en kyllä vieläkään ole saanut kallooni, että miten pirussa jokin sellainen ravintoaine, jota on syöty viimeiset satatuhatta vuotta voi olla nykyihmiselle elinikää lyhentävä myrkky. Tarkoitan tällä lihaa ja sitä kautta eläinrasvaa. Tuskin ovat luolaroomalaiset paiskoneet rasvaiset palat hyeenoille etteivät pääse lihuamaan. Ei toimi evoluutio ei. :D
 
Counani sanoi:
Pitäkää vaikka sitten tyhmänä, mutta en kyllä vieläkään ole saanut kallooni, että miten pirussa jokin sellainen ravintoaine, jota on syöty viimeiset satatuhatta vuotta voi olla nykyihmiselle elinikää lyhentävä myrkky. Tarkoitan tällä lihaa ja sitä kautta eläinrasvaa. Tuskin ovat luolaroomalaiset paiskoneet rasvaiset palat hyeenoille etteivät pääse lihuamaan. Ei toimi evoluutio ei. :D

Joo, mistäköhän dino-marketista toi nuijamies sen ruuan haki? Eli ei sitä lihaa ny ihan niin vaan syöty välttämättä edes joka päivä. Sen takia ravintoo tarvii saada varastoon, tiedätte kyllä miten.

Kyl se niin on et liika on liikaa, olkoon se sit vaikka pelkkää vettä.
 
Heavy-rock sanoi:
Joo, mistäköhän dino-marketista toi nuijamies sen ruuan haki? Eli ei sitä lihaa ny ihan niin vaan syöty välttämättä edes joka päivä. Sen takia ravintoo tarvii saada varastoon, tiedätte kyllä miten.

Kyl se niin on et liika on liikaa, olkoon se sit vaikka pelkkää vettä.

Joo kyllä se tietty niin on, ettei lihhoo joka päivä välttämättä syöty, mutta kyllä sitä kuitenkin syötiin suhteellisen paljon ja varsinkin talvisin, kun ei juuri muuta ollut. Sitä tuolla nyt lähinnä hain, että kyllä tuota eläinrasvan vaarallisuutta on vahvasti liioiteltu. Eihän nykyään uskalleta kävellä edes lihatiskin ohi ja rasvat kaavitaan vaikka partakoneenterällä kaikki pois. Kanamunien vaarallisuudesta nyt puhumattakaan... Tuohon viimeisen lauseeseen kyllä yhdyn mistä kulmasta tahansa :thumbs:
 
Luonnonvalintaa on siinä mielessä huono käyttää perusteena, että se suosii hengissäpysymistä vain niin kauan että jälkeläiset on saatu tehtyä ja kasvatettua. Eli 30-40 vuotiaana kuolleisuus saakin nousta. No joka tapauksessa se lienee selvää, että ylisuuri hiilarien osuus ja isot kalorimäärät ruokavaliossa ei ole millään lailla hyvä asia.
 
Ketoosi vaarallista ei-diabeetikoille? Paskapuhetta!

Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2004 Mar;70(3):243-51. Related Articles, Links


Pathways and control of ketone body metabolism: on the fringe of lipid biochemistry.

Fukao T, Lopaschuk GD, Mitchell GA.

Department of Pediatrics, Gifu University School of Medicine, Gifu 500, Japan.

Ketone bodies become major body fuels during fasting and consumption of a high-fat, low-carbohydrate (ketogenic) diet. Hyperketonemia is associated with potential health benefits. Ketone body synthesis (ketogenesis) is the last recognizable step of lipid energy metabolism, a pathway that links dietary lipids and adipose triglycerides to the Krebs cycle and respiratory chain and has three highly regulated control points: (1) adipocyte lipolysis, (2) mitochondrial fatty acids entry, controlled by the inhibition of carnitine palmityl transferase I by malonyl coenzyme A (CoA) and (3) mitochondrial 3-hydroxy-3-methylglutaryl CoA synthase, which catalyzes the irreversible first step of ketone body synthesis. Each step is suppressed by an elevated circulating insulin level or insulin/glucagon ratio. The utilization of ketone bodies (ketolysis) also determines circulating ketone body levels. Consideration of ketone body metabolism reveals the mechanisms underlying the extreme fragility of dietary ketosis to carbohydrate intake and highlights areas for further study.

PMID: 14769483 [PubMed - in process]
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Counani sanoi:
Pitäkää vaikka sitten tyhmänä, mutta en kyllä vieläkään ole saanut kallooni, että miten pirussa jokin sellainen ravintoaine, jota on syöty viimeiset satatuhatta vuotta voi olla nykyihmiselle elinikää lyhentävä myrkky. Tarkoitan tällä lihaa ja sitä kautta eläinrasvaa. Tuskin ovat luolaroomalaiset paiskoneet rasvaiset palat hyeenoille etteivät pääse lihuamaan. Ei toimi evoluutio ei. :D

Ei se olekkaan myrkky. Alkoholillakin on kiistattomia terveysvaikutuksia, OIKEIN NAUTITTUNA, silti sen "terveysvaikutukset" kääntyvät haitaksi määrän noustessa.

Mikään makroravintoaine ei sinällään ole syyllinen tai haitallinen lihavuuteen puhumattakaan että se olisi myrkyllinen. Niin proteiinien kuin hiilarienkin vaaroja/haittoja on väärinymmärretty ja väärin nostettu irralleen eri asiakokonaisuuksista, tahattomasti tai tahallisesti.

Väite että hiilarien suuri prosenttiosuus kokonaisruokavaliosta aiheuttaisi lihavuutta on TÄYTTÄ HUUHAATA. Tämä on hyvin helppo todistaa käytännössä:
Otetaan kasa kestävyys urheilijoita, kaikki syövät niin määrällisesti kuin prosenttiosuudeltaan PALJON hiilareita. Katsotaan montako selvän ylipainoista sohvaperunaa löytyy. OHO. Ei yhtään, ja kaikki ovat silti ladanneet itsensä täyteen lihottavaa, läskiäkeräävää hiilihydraattia. :rolleyes:

Ratkaisevinta on kalorien kokonaismäärä ja niiden kulutus, ei niiden prosenttiosuus.
 
Tuo minuakin kieltämättä hiukan hämää, että miten jotkut voivat syödä mitä tahansa lihomatta, mutta tuo kaloriteorian toimivuudesta on ihan omakohtaisia kokemuksia. Lihon, voisi jopa sanoa erittäin helposti (kulkee suvussa), jos hiukankin pistän ylimääräistä suuhuni. Muutama vuosi sitten söin kuitenkin monta kuukautta Atkinsin ohjeiden mukaan enkä lihonut grammaakaan. Ja söin kuitenkin yleensä reippaasti yli 4000 kcal päivässä (ja tosiaan söin enkä vaan luule syöneeni), en juuri liikkunut eikä työkään tuolla jaksolla rasittanut, joten kulutus ei ollut lähellekään tuota . En tosin laihtunut, mutta en lihonutkaan. Kyllä noissa makroravintoaineissa joku muukin ratkaisee kuin kokonaiskalorit. Nuo kalorit jos meikkä ottaa mistä sattuu, niin....
 
Counani sanoi:
Tuo minuakin kieltämättä hiukan hämää, että miten jotkut voivat syödä mitä tahansa lihomatta, mutta tuo kaloriteorian toimivuudesta on ihan omakohtaisia kokemuksia. Lihon, voisi jopa sanoa erittäin helposti (kulkee suvussa), jos hiukankin pistän ylimääräistä suuhuni. Muutama vuosi sitten söin kuitenkin monta kuukautta Atkinsin ohjeiden mukaan enkä lihonut grammaakaan. Ja söin kuitenkin yleensä reippaasti yli 4000 kcal päivässä (ja tosiaan söin enkä vaan luule syöneeni), en juuri liikkunut eikä työkään tuolla jaksolla rasittanut, joten kulutus ei ollut lähellekään tuota . En tosin laihtunut, mutta en lihonutkaan. Kyllä noissa makroravintoaineissa joku muukin ratkaisee kuin kokonaiskalorit. Nuo kalorit jos meikkä ottaa mistä sattuu, niin....

Kyllä se kaloriteoria pitää paikkansa, mutta sitä on sovellettu yksioikoisesti. Ks. Juha Hulmin sivulta mun artikkeli "Metabolic Advantage...". Bodaukseen kirjoitin myös jotain aiheesta...
:hyper:
 
fysio sanoi:
Ei se olekkaan myrkky. Alkoholillakin on kiistattomia terveysvaikutuksia, OIKEIN NAUTITTUNA, silti sen "terveysvaikutukset" kääntyvät haitaksi määrän noustessa.

Mikään makroravintoaine ei sinällään ole syyllinen tai haitallinen lihavuuteen puhumattakaan että se olisi myrkyllinen. Niin proteiinien kuin hiilarienkin vaaroja/haittoja on väärinymmärretty ja väärin nostettu irralleen eri asiakokonaisuuksista, tahattomasti tai tahallisesti.

Väite että hiilarien suuri prosenttiosuus kokonaisruokavaliosta aiheuttaisi lihavuutta on TÄYTTÄ HUUHAATA. Tämä on hyvin helppo todistaa käytännössä:
Otetaan kasa kestävyys urheilijoita, kaikki syövät niin määrällisesti kuin prosenttiosuudeltaan PALJON hiilareita. Katsotaan montako selvän ylipainoista sohvaperunaa löytyy. OHO. Ei yhtään, ja kaikki ovat silti ladanneet itsensä täyteen lihottavaa, läskiäkeräävää hiilihydraattia. :rolleyes:

Ratkaisevinta on kalorien kokonaismäärä ja niiden kulutus, ei niiden prosenttiosuus.

Siellä fysio ilman mitään tieteellistä näyttöä huutelee huuhaata. Katsohan esim. Harvardin kotisivulta tai mistä tahansa tieteellisestä lehdestä runsaan hiilarin (erit. nopeiden) saannin haitoista.
 
Tuo kommentti kestävyysurheilijoista ja hiilareista jo osoitti nimim. fysion totaalisen tietämättömyyden näissä asioissa. Jatka nivelten niksauttelua ja jätä metaboliajutut muiden huoleksi.
 
Ja mitä rasvoihin ja lihavuuteen tulee niin...

Am J Med. 2002 Dec 30;113 Suppl 9B:47S-59S.
Related Articles, Links

Dietary fat is not a major determinant of body fat.

Willett WC, Leibel RL.

Department of Epidemiology, Harvard School of Public Health, Boston, Massachusetts 02115, USA.

The percentage of energy from fat in diets has been thought to be an important determinant of body fat, and several mechanisms have been proposed. Comparisons of diets and the prevalence of obesity between affluent and poor countries have been used to support this relationship, but these contrasts are seriously confounded by differences in physical activity and food availability. Within areas of similar economic development, regional intake of fat and prevalence of obesity have not been positively correlated. Randomized trials are the preferable method to evaluate the effect of dietary fat on adiposity and are feasible because the number of subjects needed is not large. In short-term trials, a modest reduction in body weight is typically seen in individuals randomized to diets with a lower percentage of calories from fat. However, compensatory mechanisms appear to operate, because in randomized trials lasting >or=1 year, fat consumption within the range of 18% to 40% of energy appears to have little if any effect on body fatness. The weighted mean difference was -0.25 kg overall and +1.8 kg (i.e., less weight loss on the low-fat diets) for trials with a control group that received a comparable intensity intervention. Moreover, within the United States, a substantial decline in the percentage of energy from fat during the last 2 decades has corresponded with a massive increase in the prevalence of obesity. Diets high in fat do not appear to be the primary cause of the high prevalence of excess body fat in our society, and reductions in fat will not be a solution.

Publication Types:
 
Zone-sarja -42%
teemupii sanoi:
Onkohan sulla mitään tietoa millon viimeisin sota loppui? Sun kommentit on aika haista paskaa jos väität että eläinrasvojen vähentäminen ei nosta elinikää.

Mistä sä ton väitteen vedit? Tottakai ylenpalttinen eläinrasvojen käyttö on riski. Mutta tuo tutkimus on perseestä, väitän että keski-ikäisten miesten kuolleisuus oli todella suuri sodan jälkeisellä VUOSIKYMMENELLÄ.Seuraavalla vuosikymmemellä keski-ikä nousi koska heikoimmat oli jo kaatuneet aiemmin, eläinrasvojen käytöllä tai käyttämättömyydellä tuskin on asian kanssa mitään tekemistä.jos et nyt tajua lukemaasi, niin soita, voin selittää.
 
Anssi Manninen sanoi:
Kyllä se kaloriteoria pitää paikkansa, mutta sitä on sovellettu yksioikoisesti. Ks. Juha Hulmin sivulta mun artikkeli "Metabolic Advantage...". Bodaukseen kirjoitin myös jotain aiheesta...
:hyper:[/QUOTE

Jämäkkää asiatekstiähän tuo oli. Olen lukenut Atkinsin kirjoja ja niissä viitataan samankaltaisiin tutkimuksiin. Miten pirussa tuollaiset tutkimukset sivuutetaan ilman suurempaa älämölöä. Ja onko yhtään puolueetonta tutkimusta, jossa todistettaisiin runsashiilihydraattisen ja vähärasvaisen ruokavalion paremmuudesta.

edit: Miten muuten mahtaisi käydä maailman suurimpiin kuuluvan ellei suurimman viljantuottajamaan (USA) talouden, jos hiilihydraattien kulutusta alettaisiin radikaalisti vähentämään. :D
 
´+
colemanni sanoi:
Mistä sä ton väitteen vedit? Tottakai ylenpalttinen eläinrasvojen käyttö on riski. Mutta tuo tutkimus on perseestä, väitän että keski-ikäisten miesten kuolleisuus oli todella suuri sodan jälkeisellä VUOSIKYMMENELLÄ.Seuraavalla vuosikymmemellä keski-ikä nousi koska heikoimmat oli jo kaatuneet aiemmin, eläinrasvojen käytöllä tai käyttämättömyydellä tuskin on asian kanssa mitään tekemistä.jos et nyt tajua lukemaasi, niin soita, voin selittää.

Huoh, se uskoo ken näkee, se tietää ken lukee... Ilmeisesti sinulla on käsitys, että ennen sotia suomalaisten miesten keski-ikä oli 70 vuotta ja 50-luvulla 50 vuotta?
 
Counani sanoi:
Miten muuten mahtaisi käydä maailman suurimpiin kuuluvan ellei suurimman viljantuottajamaan (USA) talouden, jos hiilihydraattien kulutusta alettaisiin radikaalisti vähentämään. :D

Voisko tuolla hiilareitten jatkuvalla tuputtamisella olla jotain tekemistä sen kanssa, että jos ihmiset alkais radikaalisti sorsiin viljatuotteita ja vetää vaan lihaa ja vihreitä rehuja niin se olis melkonen ekokatastrofi. Ku eikös se maatalouden ja viljakasvien mutustaminen mahdollistanu nykyiset ihmismäärät? Että jos noi viljaa kovasti suosittelevat ajattelee askeleen pidemmälle.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom