Ketogeeninen dieetti (vielä kerran :)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja bigbear
  • Aloitettu Aloitettu
Kysymys oli siis MIKSI dieetata low-carbilla? Ja mitä etuja kyseinen menetelmä tuo hiilihydraatteja sisältävään dieettiruokavalioon nähden?

Nyt kun olen taas kertalleen lukenut nämä kaikki valaisevat vastaukset läpi niin käteen jäivät nämä vastaukset: Poistaa näläntunnetta ja makeanhimoa, ja menetelmää noudatetaan koska se kokemuksen perusteella toimii. Oma vastaukseni (oletus tämäkin) on, että ketodieettiä suositaan, koska sen oletetaan/kuvitellaan/luullaan antavan rasvanpolttoon parempia (nopeampia?) tuloksia kuin hiilihydraatteja sisältävän ruokavalion. Korjatkaa, jos olen totaalisen väärässä.

Sitten niihin omiin kokemuksiin, joita minulla ei edelleenkään ketodieetistä ole, koska en ole saanut faktaa, että ko. metodi toimisi paremmin kuin nykyinen hiilihydraatteja sisältävä dieettini. Omat kokemukset ymmärretään täällä käsittääkseni yhtälailla pitävänä faktana kuin tieteelliset tutkimuksetkin, jonka nojalla voin faktana kertoa, että hiilihydraatteja sisältävä dieettiruokavalio toimii. Vaakalukema ei tosin näytä viikossa 3 kiloa pienempiä numeroita, mutta 0,5 kiloa vkossa on riittänyt itselleni oikein hyvin. Tällä hitaamalla tahdilla voin myös paremmin luottaa siihen, että pudotus koostuu suurimmaksi osaksi rasvamassasta ja lihaskato minimoidaan.

Dieettini ravintoainekoostumus on seuraava: proteiinia 1,8-2,2 g/painokilo, hiilihydraatteja ~3,5-4 g/painokilo ja rasvaa 0,75-1 g/painokilo. Nälästä tai makeanhimosta ei tarvitse kärsiä kunhan vaan muistaa syödä säännöllisin, noin 3 tunnin väliajoin. Voin syödä samoja ruoka-aineita kuin ketodieettiläisetkin, mutta sen lisäksi myös monipuolisesti paljon muita terveellisiä ruoka-aineita, joista kaupan päällisinä irtoaa myös runsaasti vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä kuitua. Luonnollisesti en voi syödä kaikkia ruoka-aineita esim. jokseenkin kaikki korkean GI:n ruoka-aineet ovat pannassa tiettyjä erityistilanteita (esim. harjoittelun jälkeinen ateria) lukuunottamatta. Päänsärkyä, masentuneisuutta, energian vähyyttä, ummetusta tms. ei ole esiintynyt. Intensiivinen vastusharjoittelu (=koko keho 2-2,5 kertaa vkossa) sujuu ongelmitta, samoin sekä aerobiset että muu anaerobinen harjoittelu ei tuota ongelmia. Myös palautuminen sujuu kiitettävästi. Harjoittelu tapahtuu 1-2 kertaa päivässä 5-6 päivänä vkossa, josta vastusharjoittelun osuus on 3-4 kertaa vkossa.

Ja vielä kerran haluaisin painottaa sitä, että en ole täällä tuomitsemassa kenenkään metodeita vaan ennen kaikkea täydentämässä tietojani (ja ehkä oikaisemassa mahd. väärinkäsityksiä) ja etsimässä evidenssiä eri metodeista, niiden hyödyistä ja haitoista. Kysymykseni ehkä tuntuvat kiusallisilta ja hyökkääviltä ellei niihin oikein osaa suoraa ja pitävää vastausta antaa, mutta vakuutan, että tuomitseminen tapahtuu jonkun muun kuin kirjoittajan päässä. Ja tosiaan, olen edelleen pahoillani eilisestä purkauksesta, mutta ymmärtänette turhautumiseni kun asioiden vaan väitetään toimivan vaikka ei niihin eikä suoriin kysymyksiini vedenpitäviä selityksiä tunnu löytyvän.

Miisu -pain in the ass-
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tulipa taas lueskeltua kirjaa nimeltä "Zone - oikeaa ruokaa oikeaan aikaan". Kirjoittajana siis ameriikkalainen biokemian tohtori Barry Sears. Yleensä kaikki mitä olen Searsilta lukenut, on ollut suurinpiirtein linjassa sen kanssa mitä olen muualtakin lukenut proteiini-, rasva- ja hiilihydraattiaineenvaihdunnasta, insuliinista, rasvan palamisesta jne. Mutta nyt kävin hieman ihmettelemään muutamaa kohtaa. Mitäs olette, ketodieettailijat ja muut, mieltä näistä teksteistä:

"...Tämä ketogeeninen dieetti tekee tyhjäksi rasvan muuttumisen energiaksi, sillä solut alkavat valmistaa epänormaaleja biokemikaaleja nimeltä ketonit. Elimistö ei pysty käyttämään hyväkseen näitä ketoneja. Se yrittää päästä niistä nopeasti eroon lisäämällä virtsan määrää. Tämä aiheuttaa alussa tietysti painonlaskua, mutta suurin osa menetetystä painosta on vain vettä..."

"...Viimeaikaisissa tutkimuksissa on todettu myös, että liikaa proteiineja sisältävät ketogeeniset dieetit saattavat aiheuttaa muutoksia rasvasoluissa siten, että ne varastoivat rasvan kymmenkertaisella nopeudella aikaisempaan verrattuna eli ennen dieetin aloitusta. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että rasvaa kertyy ihmisen kehoon huomattavasti aikaisempaa nopeammin..."

"...Kun ihmisen elimistö on proteiinidieetillä, jolloin se saa vain niukasti hiilihydraatteja, se alkaa toimia sille poikkeuksellisella tavalla. Aivot tarvitsevat toimintaansa varten jatkuvasti hiilihydraatteja, ja niinpä elimistö ryhtyy hajottamaan lihasten proteiinia ja muuttamaan sitä hiilihydraateiksi..."
 
Originally posted by Hannibal
Tulipa taas lueskeltua kirjaa nimeltä "Zone - oikeaa ruokaa oikeaan aikaan". Kirjoittajana siis ameriikkalainen biokemian tohtori Barry Sears. Yleensä kaikki mitä olen Searsilta lukenut, on ollut suurinpiirtein linjassa sen kanssa mitä olen muualtakin lukenut proteiini-, rasva- ja hiilihydraattiaineenvaihdunnasta, insuliinista, rasvan palamisesta jne. Mutta nyt kävin hieman ihmettelemään muutamaa kohtaa. Mitäs olette, ketodieettailijat ja muut, mieltä näistä teksteistä:

"A...Tämä ketogeeninen dieetti tekee tyhjäksi rasvan muuttumisen energiaksi, sillä solut alkavat valmistaa epänormaaleja biokemikaaleja nimeltä ketonit. Elimistö ei pysty käyttämään hyväkseen näitä ketoneja. Se yrittää päästä niistä nopeasti eroon lisäämällä virtsan määrää. Tämä aiheuttaa alussa tietysti painonlaskua, mutta suurin osa menetetystä painosta on vain vettä..."

"B...Viimeaikaisissa tutkimuksissa on todettu myös, että liikaa proteiineja sisältävät ketogeeniset dieetit saattavat aiheuttaa muutoksia rasvasoluissa siten, että ne varastoivat rasvan kymmenkertaisella nopeudella aikaisempaan verrattuna eli ennen dieetin aloitusta. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että rasvaa kertyy ihmisen kehoon huomattavasti aikaisempaa nopeammin..."

"C...Kun ihmisen elimistö on proteiinidieetillä, jolloin se saa vain niukasti hiilihydraatteja, se alkaa toimia sille poikkeuksellisella tavalla. Aivot tarvitsevat toimintaansa varten jatkuvasti hiilihydraatteja, ja niinpä elimistö ryhtyy hajottamaan lihasten proteiinia ja muuttamaan sitä hiilihydraateiksi..."

A. täyttä paskaa (tämä: ketogeeninen dieetti tekee tyhjäksi rasvan muuttumisen energiaksi, sillä solut alkavat valmistaa epänormaaleja biokemikaaleja nimeltä ketonit. Elimistö ei pysty käyttämään hyväkseen näitä ketoneja). Betahydroksibutyraatti ja asetoasetaatti muunnetaan kudoksissa takaisin asetyyliKoA:ksi ja tca-syklissä saadaan energiaa siitä. Ja rasvaa kyllä käytetään todella paljon sekä ketonien muodostamiseen että energiaksi. Lipolyysiaktiivisuus kasvaa ja lipogeneesientsyymien määrä pienenee. Ja tuo äkillinen painonlaskuhan johtuu glykogeenivarastojen ehtymisestä mikä vie vettä mennessään muistaakseni 2.7g yhtä glykogeenigrammaa kohden.

B. paskaa, tutkimus missä noin väitetään pitäis nähä. Varmana joku jippo tuossa on.

C. osittain totta, ja siksi proteiinia pitääkin suhteessa syödä enemmän kuin tavallisella dieetillä. Eli 2g/kg ei välttämättä riitä natullekkaan, 3g/kg ois suositeltavaa musta. Proteiinit eivät tosiaan ole kuitenkaan ainoa aine mistä glukoosia glukoneogeneesissä valmistetaan(niitä on mm. glyseroli jota saadaan triasyyliglyserolista läskin hajotessa kolmeksi rasvahapoksi ja glyseroliksi, laktaatti, jotkut aminohapot - alaniini ehkä tärkein - , sitraattisyklin välituotteet, propionaatti).
Glukoosia tarvitsee pieniä määriä muutkin paikat kuin vain aivot; punasolut, hermokudos, munuaisen medulla, silmän linssi, sitraatti-sykli ym.).
 
Originally posted by Sakkeus
C. osittain totta, ja siksi proteiinia pitääkin suhteessa syödä enemmän kuin tavallisella dieetillä. Eli 2g/kg ei välttämättä riitä natullekkaan, 3g/kg ois suositeltavaa musta. Proteiinit eivät tosiaan ole kuitenkaan ainoa aine mistä glukoosia glukoneogeneesissä valmistetaan(niitä on mm. glyseroli jota saadaan triasyyliglyserolista läskin hajotessa kolmeksi rasvahapoksi ja glyseroliksi, laktaatti, jotkut aminohapot - alaniini ehkä tärkein - , sitraattisyklin välituotteet, propionaatti).
Glukoosia tarvitsee pieniä määriä muutkin paikat kuin vain aivot; punasolut, hermokudos, munuaisen medulla, silmän linssi, sitraatti-sykli ym.).

Tuolla alempana "ketodieetti ja aerobinen"-threadissa oli puhetta sopivista proteiini- ja rasvamääristä, ja esim. Hulkin mielestä sopiva proteiinimäärä olisi 2-2,5 g / rasvaton painokg, ja ketoosin toimimattomuus johtuu usein siitä, että syödään liikaa proteiinia ja liian vähän rasvaa.

Olisiko niin, että toimivan ketodieetin yksi idea on siinä, että syödään rasvaa paljon enemmän (kuin esim. Sears on ajatellut), jolloin elimistö muodostaa glukoosia etupäässä rasvoista ja proteiinit säästyvät lihaksien rakentamiseen (eikä niitä myöskään pureta lihaksista kuten Sears ehdottaa)?
 
Originally posted by Hannibal
Tuolla alempana "ketodieetti ja aerobinen"-threadissa oli puhetta sopivista proteiini- ja rasvamääristä, ja esim. Hulkin mielestä sopiva proteiinimäärä olisi 2-2,5 g / rasvaton painokg, ja ketoosin toimimattomuus johtuu usein siitä, että syödään liikaa proteiinia ja liian vähän rasvaa.

Olisiko niin, että toimivan ketodieetin yksi idea on siinä, että syödään rasvaa paljon enemmän (kuin esim. Sears on ajatellut), jolloin elimistö muodostaa glukoosia etupäässä rasvoista ja proteiinit säästyvät lihaksien rakentamiseen (eikä niitä myöskään pureta lihaksista kuten Sears ehdottaa)?

Tuossa on tietenkin löyly perä ettei proteiinia missään nimessä saa syödä liikaa mutta toisaalta kuurittelevat tarvitsevat sitä ihan eri suhteessa kuin natut.

Tuokin on varmana yks syy miks rasvaa pitää syödä enemmän, mutta proteeinin purkua ei voi silti kokonaan välttää vaikka rasvaa söisikin todella paljon. Tosin sitä glyserolia tulee silloin kun läskiä hajotetaan, mutta myöskin silloin kun rasvat imeytyvät kudoksiin rasvahappoina ja glyseroli irtoaa niistä (kylomikroni hajoaa ja vapauttaa triasyyliglyserolin); rasvahapot imeytyvät yksittäin kudoksiin.

Teen nyt lisätutkimuksia miten tuolle glyserolille imeytymisvaiheessa käy, imeytyykö se kudoksiin suoraan vai jatkaako kiertoa kunnes pääsee maksaan. Jos joku muu esim Hulkki tietää niin postatkaa nopeasti niin säästyn vaivalta :).
 
Noniin, nyt selkiyty asioita mun pään sisällä. En jaksa suomentaa:

"In the capillaries of these tissues, the extracellular enzyme lipoprotein lipase, activated by apoC-II, hydrolyzes triacylglycerols to fatty acids and glycerol, which both are taken up by cells in the target tissues. In muscle, the fatty acids are oxidized for energy; in adipose tissue, they are reesterified for storage as triacylglycerols.

The remnants of chylomicrons, depleted of most of their triacylglycerols but still containing cholesterol and apolipoproteins, travel in the blood to the liver, where they are taken up bu endocytosis, mediated by receptors for their apolipoproteins. Triacylglycerols that enter the liver by this route may be oxidized to provide energy precursors for the synthesis of ketone bodies."

Eli myös syötävää rasvaa päätyy ketoneiksi, sen ei tarvitse käydä kudoksissa pilkkoutuakseen rasvahapoiksi lipolyysissä ja tulla albumiinin sisällä maksaan. Ja glyseroli pääsee sitten osallistumaan glukoneogeneesiin.

Hannibal kysyi:

"Olisiko niin, että toimivan ketodieetin yksi idea on siinä, että syödään rasvaa paljon enemmän (kuin esim. Sears on ajatellut), jolloin elimistö muodostaa glukoosia etupäässä rasvoista ja proteiinit säästyvät lihaksien rakentamiseen (eikä niitä myöskään pureta lihaksista kuten Sears ehdottaa)?"

Eli tuossa aiemmin jo sanoin ja jossain muuallakin että glyseroli on yksi glukoneogeneesin raaka-aine; ei rasva. Vain kasvit voivat valmistaa rasvasta glukoosia. Tosin propionyyli-CoA:sta voi valmistaa ja sitä syntyy niin että parittoman hiililuvun rasvahapoista jää jäljelle beta-oksidaatiossa propionyyli-CoA.

Glyserolista valmistetaan glukoosia sekä maksassa että munuaisissa. Jotta postaus ei menisi tylsäksi :) niin kerrotaanpa reaktio:

1. Glyseroli ->
2. Glyseroli-3-fosfaatti ->
3. Dihydroksiasetonifosfaatti
4. A: Glyseraldehydi 3-fosfaatti + B: Dihydroksiasetonifosfaatti ->
(HUOM: AATA EI SAA GLYSEROLISTA VAAN USEIDEN ERI REAKTIOIDEN JA REITTIEN KAUTTA PYRUVAATISTA/ALANIINISTA/LAKTAATISTA/OKSALOASETAATISTA, KAIKKI REAKTIOT VOIVAT TOIMIA SAMANAIKAISESTI)
5. Fruktoosi 1,6-bifosfaatti
6. Fruktoosi 1,6-bifosfaatti + vesi ->
7. Fruktoosi 6-fosfaatti ->
8. Glukoosi 6-fosfaatti + epäorgaaninen fosfaatti
9. Glukoosi 6-fosfaatti + vesi ->
10. Glukoosi + epäorgaaninen fosfaatti

Reaktioita säätelevät monet entsyymit.

Lisäksi monista aminohapoista saadaan pyruvaattia - alaniini, kysteiini, glysiini, seriini, tryptofaani - tai sitraattisyklin välituotteita joista saadaan siinä syklissä oksaloasetaattia joka taas on yksi glukoneogeneesin välireaktioaine (jota ei tuossa ylhäällä käyty; puryvaatti -> oksaloasetaatti). Oksaloasetaattia saadaan aspargiinista ja aspartaatista, Muita tca-syklin aineita saadaan isoleusiinista, metioniinista, treoniinista, valiinista, fenyylialaniinista, tyrosiinista, argiinista, glutamaatista, glutamiinista, histidiinistä ja proliinista.

Vain leusiini ja lysiini ovat ketogeenisia aminohappoja joista ei ole hyötyä glukoneogeneesissä (niiden hiilirunko hajoaa asetyyli-CoA:ksi tai asetoasetyyli-CoA:ksi). Lisäksi phe, tyr, trp ja ile sekä tuottavat aina sekä asetyyli-CoA:ta että sitraattisyklin välituotteita.

Alaniinia ja glutamiinia kuluu eniten.



Joo noniin. Toivottavasti virheitä ei paljon tullut. Pointtina nyt kuitenkin se että glukoosia ei saa pelkästään glyserolista.
 
Eli ilmeisesti syy isompaan rasvansyömiseen on lähinnä se että ketoneita muodostuisi mahdollisimman paljon, jota rasvan lisäksi käytetään energiaksi. Glukoosi ei ole tärkeä muille kuin tuossa yhdessä postissa mainitsemilleni kudoksille (lähinnä punasolut, hermokudos, munuaisen medulla, silmän linssi) eikä sitä paljon tarvita.

Liika proteiinikin muuttuu tietysti rasvaksi, mutta siinä on monta välireaktiota eikä siitä saada niin nopeasti ja tehokkaasti energiaa kuin rasvasta.
 
Originally posted by Sakkeus
Eli tuossa aiemmin jo sanoin ja jossain muuallakin että glyseroli on yksi glukoneogeneesin raaka-aine; ei rasva. Vain kasvit voivat valmistaa rasvasta glukoosia. Pointtina nyt kuitenkin se että glukoosia ei saa pelkästään glyserolista.

Mutta läskin hajotessa syntyy glyserolia, etkös niin sanonut, eli rasvakudoksesta voisi siten muodostua glukoosia? Mutta voiko ravinnon rasvasta muodostua glyserolia ja siten glukoosia? Vai olenko minä :david: ?
 
Originally posted by Hannibal
Mutta läskin hajotessa syntyy glyserolia, etkös niin sanonut, eli rasvakudoksesta voisi siten muodostua glukoosia? Mutta voiko ravinnon rasvasta muodostua glyserolia ja siten glukoosia? Vai olenko minä :david: ?

Sekä että, sehän juuri oli tuon jutun alkupään pointti ;).

"Eli myös syötävää rasvaa päätyy ketoneiksi, sen ei tarvitse käydä kudoksissa pilkkoutuakseen rasvahapoiksi lipolyysissä ja tulla albumiinin sisällä maksaan. Ja glyseroli pääsee sitten osallistumaan glukoneogeneesiin."

Ois pitäny lihavoida tuo jo ekan kerran :).

Ja edelleen siis:

"Joo noniin. Toivottavasti virheitä ei paljon tullut. Pointtina nyt kuitenkin se että glukoosia ei saa pelkästään glyserolista."
 
Noniin, jos tämä nyt alkaisi selkenemään..
 
Originally posted by Hannibal
"...Viimeaikaisissa tutkimuksissa on todettu myös, että liikaa proteiineja sisältävät ketogeeniset dieetit saattavat aiheuttaa muutoksia rasvasoluissa siten, että ne varastoivat rasvan kymmenkertaisella nopeudella aikaisempaan verrattuna eli ennen dieetin aloitusta.

Onko tämä se "rebound" -effekti joka saattaa iskeä lowcarbin jälkeen? Monesta paikasta olen kuullut että low-carbilta pitäisi tulla varovasti pois (allekirjoitan itsekin tämän) hiilareita vähitellen lisäten jotta elimistö ehtii totutella tilanteeseen. Yhtä L. McDonaldin spekulointimessua lukuunottamatta en ole kuullut että tilanne olisi jotenkin päällejäävä tai pysyvä.
 
Originally posted by JSmith
Monesta paikasta olen kuullut että low-carbilta pitäisi tulla varovasti pois (allekirjoitan itsekin tämän) hiilareita vähitellen lisäten jotta elimistö ehtii totutella tilanteeseen.
Vähintään 1-2 päivää kannattaisi ketodieetiltä siirryttäessä vetää vaikka öljyä aina ennen safkaa, ja vasta tämän jälkeen ruveta pudottamaan rasvoja / lisäämään hiilareita kunnolla.

BTW, kun on ketoiltu tarpeeksi kauan (ilmeisesti 2-4 viikkoa riittää) pystyvät aivot käyttämään energialähteekseen melkein pelkästään (> 90%) ketoneja.
 
Originally posted by Hulkki
BTW, kun on ketoiltu tarpeeksi kauan (ilmeisesti 2-4 viikkoa riittää) pystyvät aivot käyttämään energialähteekseen melkein pelkästään (> 90%) ketoneja.

Ihan mielenkiinnosta, mistä tuon 90%:n oot kuullu tai lukenu? Yritin itte ettiä kanssa prosentteja mutta ihmisistä en löytäny puolen tunnin tutkimisen jälkeen kun tän:

Kolmen viikon totaalipaaston jälkeen aivoissa glukoosilöylyä 51 ja 54% alkuperäsestä:

http://ajpendo.physiology.org/cgi/c...54323160815_3241&stored_search=&FIRSTINDEX=10


Paasto on tietenkin ihan eri juttu ja ketodieetillä suhde voi varmaan kasvaa ketonien hyväksi... Itteänikin kyllä ihmetyttää tuo 51 ja 54%.

Käytännössä se proteiinihävikki mikä glukoneogeneesiin menee on toki tosi pientä, ellei merkityksetöntä.
 
Kävin vielä koko kirjastoni läpi etsien lisää löylyä aiheesta ja yhestä kirjasta löyty ketodieetistä enemmän löylyä, prosenteistakin :thumbs:.

"...On changing slowly from a carbohydrate diet to an almost completely fat diet, a person's body adapts to use far more acetoacetic acid than usual, and in this instance, ketosis normally does not occur. For instance, the Inuit (Eskimos), who sometimes live almost entirely on a fat diet, do not develop ketosis. Undoubtedly several factors, none of which is clear, enhance the rate of acetoacetic acid metabolism by the cells. Even the brain cells, which normally derive almost all their energy from glucose, after a few weeks can derive 50 to 75 per cent of their energy from fat."
 
Originally posted by Sakkeus
Ihan mielenkiinnosta, mistä tuon 90%:n oot kuullu tai lukenu?
Fuck, hyvä kun kysyit sillä tarkistin asian ja toi yli 90 prosenttia koskikin yhteensä kaikkia kudoksia jotka normaalisti käyttävät energiakseen glukoosia ja aivoille päti ketonien käyttö energiaksi aina 75 prosenttiin saakka.
 
Originally posted by Hulkki
Fuck, hyvä kun kysyit sillä tarkistin asian ja toi yli 90 prosenttia koskikin yhteensä kaikkia kudoksia jotka normaalisti käyttävät energiakseen glukoosia ja aivoille päti ketonien käyttö energiaksi aina 75 prosenttiin saakka.

No hyvä että selkiyty :).

Sinänsä jännä homma kun jotkut löylyy että ketoosissa pää on vitun selvä ja kirkas ja mieli fiksu ja voisi ajatuksella siirtää vaikka vuoria kun aivot käyttää vain ketoneita, vaikkei asia ole niin. Eilen löysin useista lähteistä sellasta löylyy että aivot eivät osaa yhtä tehokkaasti käyttää ketoneita energiaksi ja joillakin voi tulla näitä perusoireita eli huimausta ja vitutusta vaikka oiskin tuo alkuvaihe mennyt ohi. Alkuvaiheessahan; 0-2(3)vk niitä oireita usein onkin kun aivot ei vielä oo tottunu ketoneihin ja muistaakseni veriaivoestekin estää niiden virtausta alkuvaiheessa aivoihin, ja vastaavasti glukoosin puute aiheuttaa niitä oireita.

Miten sulla järki liikkuu ketolla, huomaatko mitään eroa normaaliin?
 
Originally posted by Sakkeus
Miten sulla järki liikkuu ketolla, huomaatko mitään eroa normaaliin?
Ihan ekat 3 ketoviikkoa oli vähän sumussa, nykyisin en enää huomaa mitään eroa. Kun otetaan huomioon että mulla on ketolla poikkeuksetta ECA mukana voisi melkein väittää järjen leikkaavan ketoosissa paremmin.
 
Originally posted by miisu
Oman käsitykseni mukaan toin esille muita vaihtoehtoja, ja koska olen niin perkeleen tyhmä, että en VIELÄ tiedä kaikkia maailman asioita, niin joudun niistä tässä ottamaan selvää. Ja sekös nyt sitten on kauheeta...:rolleyes: . Kun kerran yrittää asioita selvittää niin eikö sitä voi tehdä samantien kunnolla ettei tarvitse vuoskaudet treenata ja syödä päin persettä

Käsitykseni mukaan sinä olet jankkaamassa vain jankkaamisen ilosta, eikä sinulla ole aikomustakaan koskaan muuttaa käsityksiäsi, koska tiedät jo mielestäsi kaiken. Olenko väärässä jos sanon ettet koskaan aio kokeilla keto-dieettiä?
 
Originally posted by Jimmy
Olenko väärässä jos sanon ettet koskaan aio kokeilla keto-dieettiä?
En näe tarvetta kokeilla ketodieettiä niin kauan kun ylimääräisen rasvan eliminointi kaikkia makroravintoaineita sopivassa suhteessa sisältävä dieetti toimii suunnitelmien mukaisesti.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom