Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
kokemuksia ikean veitsistä. uskaltaako ostaa keittiön yleisveitseksi (lihan leikkuu jne)?
ostin tammikuussa ikean 365 paistinpannun. on muuten hinta/laatusuhde kohdillaan.
Te, jotka olette valmistaneet itse jäätelöä, niin mikä noissa jäätelökoneissa on se juju, minkä takia niitä pitäisi käyttää, vai tuleeko käsin tehdystä jäätelöstä yhtä hyvää ja onnistunutta? Tuntuu jotenkin turhalta ostaa oma jäätelökone, joka vie tilaa ja varsinkin, kun sitä tulisi käytettyä niin harvoin.
Olihan tuolla muuallakin keskusteltu jotain jäätelökoneista, mutta näkisin että tämä on paras paikka kysyä tätä.
Tilasin sitten tuon cerasafe pannun ja hyvältähän se vaikuttaa, tosin niin olis varmaan vaikuttanu kaikki muutkin suorat pannut :D On se mukava paistella kun ei pannu keiku aivan holtittomasti liedellä.. Katsotaan nyt sitten jatkossa kuinka pitkäikäinen hankita tuo oli!
Kyllähän sen voi lapioida suoraan naamariin. Kovin kiinteetä siitä jäätelöstä ei saa noilla patruunalaitteilla, paitsi talviaikaan hyvillä pakkasilla kun kantaa laitteen ulosOnko se jäätelö sen koneessa pyörittämisen jälkeen heti valmista syötäväksi, eli sitä ei pakasteta erikseen?
Käsittääkseni timanttipuikot on tarkoitettu lähinnä japanilaisille veitsille, joissa käytetään kovempaa terästä kuin eurooppalaisissa veitsissä. Kuitenkin nokuveitsen teroittaa/suoristaa muutamalla sutaisulla, joten en näe hyötyjä timanttipuikossa.Millaisilla vehkeillä pakkislaisten keittiöissä terotetaan veitset? Tuli aikoinaan ostettua Fiskarsin Functional Form -sarjaa kun omilleen muutin. Nykyään sitä löytyy jo kokinveitsestä raastimeen ja kaikkea siltä väliltä. Hyvä sarja ei siinä mitään, ainakin ihan perus käyttöön. Tiedän että parempiakin löytyy, mutta ihan ok terään noi saa ja ote on omaan käteen hyvä. Mutta teroituspuikko on teräksinen. Oon aina pitänyt timanttipuikkoa parempana, oisko järkevää ostaa ihan timanttipuikko tai lasta? Onko sijoituksesta hyötyä? Entä millaisia nuo keraamiset on?
Nykyään tulee vedettyä pari vetoa puikolla aina ennen käyttö, joten terässä on pysynyt. Mutta ei se silti käsikarvoja kädestä katko vaikka kypsään tomaattiin uppookin. Tuollasia "höyliäkin" on tullut joskus ihmisten keittiössä vastaan.
Tai johtuisko vaan tuo että en saa niitä täydelliseen terään ihan veitsen teräksen laadusta :/
Te, jotka olette valmistaneet itse jäätelöä, niin mikä noissa jäätelökoneissa on se juju, minkä takia niitä pitäisi käyttää, vai tuleeko käsin tehdystä jäätelöstä yhtä hyvää ja onnistunutta? Tuntuu jotenkin turhalta ostaa oma jäätelökone, joka vie tilaa ja varsinkin, kun sitä tulisi käytettyä niin harvoin.
Olihan tuolla muuallakin keskusteltu jotain jäätelökoneista, mutta näkisin että tämä on paras paikka kysyä tätä.
Ainakaan sitä OBH Nordican (ei kompressoria) jäätelökonetta ei kannata ostaa. Aivan onneton vehje yksinkertaisesti siinä ei pakastusteho riitä vaikka miten ohjeen mukaan käyttää, vaan tavara jää aivan liian löysäksi.. Palautukseen meni.. Ja huvittavaa kyllä Prisman myyjä oli itsekin samaa mieltä laitteesta.
Käsittääkseni timanttipuikot on tarkoitettu lähinnä japanilaisille veitsille, joissa käytetään kovempaa terästä kuin eurooppalaisissa veitsissä. Kuitenkin nokuveitsen teroittaa/suoristaa muutamalla sutaisulla, joten en näe hyötyjä timanttipuikossa.
Jos terä menee tylsäksi, ei sitä tuollaisella puikolla saa mitenkään teroitettua vaan käytettävä hiomakiveä tai vastaavaa. En ole mikään expertti tuossa, mutta tämä näyttää ihan fiksulta ohjeelta. Tuossa timanttikivi nopeuttaa hommaa ainakin Jaakko Kolmosen mukaan
http://www.youtube.com/watch?v=gRzQtagagi8
Timanttiteroitin/puikko soveltuu kaikille, ja sen tarkoituksena on poistaa kierteet. Eli sitä kuuluu joka käytön jälkeen käyttää muutama kerta molemmalle puolelle poistamaan kierteet. Jos näitä kierteitä ei poisteta, tylsyy terä ennemmin tai myöhemmin sen verran, että täytyy käyttää hiomakiveä.. Eurooppalaisilla veitsillä teroituskulma on 20 astetta (muistaakseni, en jaksa kaivaa tota kirjaa esiin) Maceillä 15 astetta (tä on varma tieto).. Fiskarssien takia ei moista kannata hankkia ku ovat rehellisesti sanottuna maailman paskimpia veitsiä nykyisin koska ovat jotain hiton pläkkipeltiä :D Kannattaa ostaa victorinox, wüsthoffit tai macin veitset.. ja macilläkin oikeesti ne kalleimmat (professional) on vaan hyviä. Victorinoxet on mun mielestä perus kotikokin käyttöön varsin loistavat (näkyy niitä ammattilaisillakin jonkun verran), ja oikein pidettynä ja huollettuna elinikäiset.. Hyvä tapa testata veitsen terävyys on leikata tomaattia, joka ei ole säilytetty jääkaapissa tai sipulia. Oikealla tekniikalla ja hyvällä terällä leikattuna sipuli ei itketä ollenkaan..