Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Eikä ole. Syötäväksi kelpaamaton haisee ikävälle tai maistuu todella pahalta - muu on nirsoutta. Siperialaisella vankileirillä rakastaisit tuota ruokaa.
 
Zone-sarja -42%
Tilasin sitten tuon cerasafe pannun ja hyvältähän se vaikuttaa, tosin niin olis varmaan vaikuttanu kaikki muutkin suorat pannut :D On se mukava paistella kun ei pannu keiku aivan holtittomasti liedellä.. Katsotaan nyt sitten jatkossa kuinka pitkäikäinen hankita tuo oli!
 
kokemuksia ikean veitsistä. uskaltaako ostaa keittiön yleisveitseksi (lihan leikkuu jne)?

ostin tammikuussa ikean 365 paistinpannun. on muuten hinta/laatusuhde kohdillaan.
 
Te, jotka olette valmistaneet itse jäätelöä, niin mikä noissa jäätelökoneissa on se juju, minkä takia niitä pitäisi käyttää, vai tuleeko käsin tehdystä jäätelöstä yhtä hyvää ja onnistunutta? Tuntuu jotenkin turhalta ostaa oma jäätelökone, joka vie tilaa ja varsinkin, kun sitä tulisi käytettyä niin harvoin.

Olihan tuolla muuallakin keskusteltu jotain jäätelökoneista, mutta näkisin että tämä on paras paikka kysyä tätä.
 
Te, jotka olette valmistaneet itse jäätelöä, niin mikä noissa jäätelökoneissa on se juju, minkä takia niitä pitäisi käyttää, vai tuleeko käsin tehdystä jäätelöstä yhtä hyvää ja onnistunutta? Tuntuu jotenkin turhalta ostaa oma jäätelökone, joka vie tilaa ja varsinkin, kun sitä tulisi käytettyä niin harvoin.

Olihan tuolla muuallakin keskusteltu jotain jäätelökoneista, mutta näkisin että tämä on paras paikka kysyä tätä.

No koostumushan siinä on. Pakasterasiassa tuosta käsittääkseni tulee vain jäätynyt möhkäle. Koneella siitä saa semmosta "pehmistä" ja koostumukseltaan tasaisempaa. Kone kannattaa kyllä ostaa kompressorilla varustettuna, eli semmonen kallis.

En ole tehnyt jätskiä kuin halvalla ja huonolla koneella, pitäskö kokeilla vain pakastamalla? Konetta meillä ei enää ole.
 
Tilasin sitten tuon cerasafe pannun ja hyvältähän se vaikuttaa, tosin niin olis varmaan vaikuttanu kaikki muutkin suorat pannut :D On se mukava paistella kun ei pannu keiku aivan holtittomasti liedellä.. Katsotaan nyt sitten jatkossa kuinka pitkäikäinen hankita tuo oli!

Meillä oli 2x cerasafe, semmonen paistokasari ja peruspannu. Reilun vuoden kestivät lähes päivittäistä käyttöä jonka jälkeen alkoi pinnoite hajoamaan, eli ruoka tarttui kiinni öljyn/rasvan määrästä riippumatta. Tällä hetkellä keittiössä pyörii 3x De Buyer Steel mineral (1x 24cm, 1x 28cm pannut sekä 32cm paistokasari), oli hintavat mutta laadun huomaa jo käteen ottaessa. Lisäksi elinikäinen takuu.

Täytyy koittaa cerasafet saada takuuseen ja viedä mökille pannuiksi :D
 
Viimeksi muokattu:

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Onko se jäätelö sen koneessa pyörittämisen jälkeen heti valmista syötäväksi, eli sitä ei pakasteta erikseen?
Kyllähän sen voi lapioida suoraan naamariin. Kovin kiinteetä siitä jäätelöstä ei saa noilla patruunalaitteilla, paitsi talviaikaan hyvillä pakkasilla kun kantaa laitteen ulos :)
Melkein saman tuloksen saa ilman konettakin jos löytyy viitseliäisyyttä. Eli massa pakkaseen, jonkun ajan kuluttua ulos (~30 minuuttia) ja vatkaus. Tätä sitten toistetaan kunnes haluttu koostumus on löytynyt.
 
Tulipa käytyä tänään Helsingissä Tokyokan liikkeessä

Mac veitsiä lähdin katselemaan ja pari veistä tarttui mukaankin

Keittiöveitseksi MAC SK-65 Santoku
Leipäveitseksi MAC BS-90
Keraaminen teroituspuikko

On kyllä kevyet ja todella terävät
Tuli pilkottua liikaakin jo muonaa :D
 
Millaisilla vehkeillä pakkislaisten keittiöissä terotetaan veitset? Tuli aikoinaan ostettua Fiskarsin Functional Form -sarjaa kun omilleen muutin. Nykyään sitä löytyy jo kokinveitsestä raastimeen ja kaikkea siltä väliltä. Hyvä sarja ei siinä mitään, ainakin ihan perus käyttöön. Tiedän että parempiakin löytyy, mutta ihan ok terään noi saa ja ote on omaan käteen hyvä. Mutta teroituspuikko on teräksinen. Oon aina pitänyt timanttipuikkoa parempana, oisko järkevää ostaa ihan timanttipuikko tai lasta? Onko sijoituksesta hyötyä? Entä millaisia nuo keraamiset on?

Nykyään tulee vedettyä pari vetoa puikolla aina ennen käyttö, joten terässä on pysynyt. Mutta ei se silti käsikarvoja kädestä katko vaikka kypsään tomaattiin uppookin. Tuollasia "höyliäkin" on tullut joskus ihmisten keittiössä vastaan.

Tai johtuisko vaan tuo että en saa niitä täydelliseen terään ihan veitsen teräksen laadusta :/
 
Millaisilla vehkeillä pakkislaisten keittiöissä terotetaan veitset? Tuli aikoinaan ostettua Fiskarsin Functional Form -sarjaa kun omilleen muutin. Nykyään sitä löytyy jo kokinveitsestä raastimeen ja kaikkea siltä väliltä. Hyvä sarja ei siinä mitään, ainakin ihan perus käyttöön. Tiedän että parempiakin löytyy, mutta ihan ok terään noi saa ja ote on omaan käteen hyvä. Mutta teroituspuikko on teräksinen. Oon aina pitänyt timanttipuikkoa parempana, oisko järkevää ostaa ihan timanttipuikko tai lasta? Onko sijoituksesta hyötyä? Entä millaisia nuo keraamiset on?

Nykyään tulee vedettyä pari vetoa puikolla aina ennen käyttö, joten terässä on pysynyt. Mutta ei se silti käsikarvoja kädestä katko vaikka kypsään tomaattiin uppookin. Tuollasia "höyliäkin" on tullut joskus ihmisten keittiössä vastaan.

Tai johtuisko vaan tuo että en saa niitä täydelliseen terään ihan veitsen teräksen laadusta :/
Käsittääkseni timanttipuikot on tarkoitettu lähinnä japanilaisille veitsille, joissa käytetään kovempaa terästä kuin eurooppalaisissa veitsissä. Kuitenkin nokuveitsen teroittaa/suoristaa muutamalla sutaisulla, joten en näe hyötyjä timanttipuikossa.

Jos terä menee tylsäksi, ei sitä tuollaisella puikolla saa mitenkään teroitettua vaan käytettävä hiomakiveä tai vastaavaa. En ole mikään expertti tuossa, mutta tämä näyttää ihan fiksulta ohjeelta. Tuossa timanttikivi nopeuttaa hommaa ainakin Jaakko Kolmosen mukaan :)
http://www.youtube.com/watch?v=gRzQtagagi8
 
Te, jotka olette valmistaneet itse jäätelöä, niin mikä noissa jäätelökoneissa on se juju, minkä takia niitä pitäisi käyttää, vai tuleeko käsin tehdystä jäätelöstä yhtä hyvää ja onnistunutta? Tuntuu jotenkin turhalta ostaa oma jäätelökone, joka vie tilaa ja varsinkin, kun sitä tulisi käytettyä niin harvoin.

Olihan tuolla muuallakin keskusteltu jotain jäätelökoneista, mutta näkisin että tämä on paras paikka kysyä tätä.

Ainakaan sitä OBH Nordican (ei kompressoria) jäätelökonetta ei kannata ostaa. Aivan onneton vehje yksinkertaisesti siinä ei pakastusteho riitä vaikka miten ohjeen mukaan käyttää, vaan tavara jää aivan liian löysäksi.. Palautukseen meni.. Ja huvittavaa kyllä Prisman myyjä oli itsekin samaa mieltä laitteesta.
 
pakko avautua, hiiliteräspaistinpannusta. Vittu paskempaa pannua saa ettiä, ei kannata haaskata aikaa ja rahaa. tein kaikki rasvanpoltot ja muut, ohjeiden mukaan ja oisko ollu nyt puolivuotta enkä vieläkään ole saanut sitä kalvoa josta se on kuuluisa. hermot menee kun kaloista jää rapsakat ruskistukset pannun pintaan ja munakkaat palaa pohjaan. soveltuu verkonpainoksi parhaiten.
 
Ainakaan sitä OBH Nordican (ei kompressoria) jäätelökonetta ei kannata ostaa. Aivan onneton vehje yksinkertaisesti siinä ei pakastusteho riitä vaikka miten ohjeen mukaan käyttää, vaan tavara jää aivan liian löysäksi.. Palautukseen meni.. Ja huvittavaa kyllä Prisman myyjä oli itsekin samaa mieltä laitteesta.

Just eilen pyörittelin Prismassa tuota käsissäni, mut näköjään onneks jätin sen sit hyllyyn. Oisko jotain suosituksia hyvästä koneesta?
 
Käsittääkseni timanttipuikot on tarkoitettu lähinnä japanilaisille veitsille, joissa käytetään kovempaa terästä kuin eurooppalaisissa veitsissä. Kuitenkin nokuveitsen teroittaa/suoristaa muutamalla sutaisulla, joten en näe hyötyjä timanttipuikossa.

Jos terä menee tylsäksi, ei sitä tuollaisella puikolla saa mitenkään teroitettua vaan käytettävä hiomakiveä tai vastaavaa. En ole mikään expertti tuossa, mutta tämä näyttää ihan fiksulta ohjeelta. Tuossa timanttikivi nopeuttaa hommaa ainakin Jaakko Kolmosen mukaan :)
http://www.youtube.com/watch?v=gRzQtagagi8

Timanttiteroitin/puikko soveltuu kaikille, ja sen tarkoituksena on poistaa kierteet. Eli sitä kuuluu joka käytön jälkeen käyttää muutama kerta molemmalle puolelle poistamaan kierteet. Jos näitä kierteitä ei poisteta, tylsyy terä ennemmin tai myöhemmin sen verran, että täytyy käyttää hiomakiveä.. Eurooppalaisilla veitsillä teroituskulma on 20 astetta (muistaakseni, en jaksa kaivaa tota kirjaa esiin) Maceillä 15 astetta (tä on varma tieto).. Fiskarssien takia ei moista kannata hankkia ku ovat rehellisesti sanottuna maailman paskimpia veitsiä nykyisin koska ovat jotain hiton pläkkipeltiä :D Kannattaa ostaa victorinox, wüsthoffit tai macin veitset.. ja macilläkin oikeesti ne kalleimmat (professional) on vaan hyviä. Victorinoxet on mun mielestä perus kotikokin käyttöön varsin loistavat (näkyy niitä ammattilaisillakin jonkun verran), ja oikein pidettynä ja huollettuna elinikäiset.. Hyvä tapa testata veitsen terävyys on leikata tomaattia, joka ei ole säilytetty jääkaapissa tai sipulia. Oikealla tekniikalla ja hyvällä terällä leikattuna sipuli ei itketä ollenkaan.. :)
 
Timanttiteroitin/puikko soveltuu kaikille, ja sen tarkoituksena on poistaa kierteet. Eli sitä kuuluu joka käytön jälkeen käyttää muutama kerta molemmalle puolelle poistamaan kierteet. Jos näitä kierteitä ei poisteta, tylsyy terä ennemmin tai myöhemmin sen verran, että täytyy käyttää hiomakiveä.. Eurooppalaisilla veitsillä teroituskulma on 20 astetta (muistaakseni, en jaksa kaivaa tota kirjaa esiin) Maceillä 15 astetta (tä on varma tieto).. Fiskarssien takia ei moista kannata hankkia ku ovat rehellisesti sanottuna maailman paskimpia veitsiä nykyisin koska ovat jotain hiton pläkkipeltiä :D Kannattaa ostaa victorinox, wüsthoffit tai macin veitset.. ja macilläkin oikeesti ne kalleimmat (professional) on vaan hyviä. Victorinoxet on mun mielestä perus kotikokin käyttöön varsin loistavat (näkyy niitä ammattilaisillakin jonkun verran), ja oikein pidettynä ja huollettuna elinikäiset.. Hyvä tapa testata veitsen terävyys on leikata tomaattia, joka ei ole säilytetty jääkaapissa tai sipulia. Oikealla tekniikalla ja hyvällä terällä leikattuna sipuli ei itketä ollenkaan.. :)

Nyt kun saatiin ammattilainen kehiin, niin kerropa miten saan keraamiveitsen teräväksi? Timanttipuikolla ei oikein onnistu (tekniikassa vikaa?) ja käsittääkseni zirkonium on taas vähän turhan kovaa tavaraa muille teroittimille
 
Mulla ei oo niin hirveesti keraamisista kokemusta, mutta joku hämärä muistikuva on, että erittäin hienojakosella timanttiterottimella ja jos veitsen mukana ei ole omaa terotuskulmaohjetta tullut niin se 20 on aika yleispätevä sääntö.. Tosin keraamisiahan ei periaatteessa tarttis hirveesti edes terotella, jos leikkuutekniikka on kohillaan eikä yritä leikkiä mitään Jamie Oliveria ja hänen hakkuutekniikkaansa :D Minkälainen se veitsi on, merkki ja terä (suora vai kaareutuva)?

Edit: http://www.youtube.com/watch?v=syvvxx3eGpI tossa, mut tosiaan ei tarvii noi helvetisti höylätä 2-4 per puoli sit ku löytää sen tekniikan, maceillä 15 asteen kulma ja tarkistin, et muilla on 20 asteen kulma, ellei erikseen veitsen mukana ohjeessa ole sanottu toista kulmaa.. :) Pitäis toimia keraamisellekkin hienojakosella timanttiterottimella.. :)
 
Back
Ylös Bottom