Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Kun on kokeillut lyhyempiteräistä japskiveistä niin ei halua koskea enää tuollaiseen yli 20cm kokkiveitseen.
Varmaan totta, itselläkin käytetyin veitsi on tämäntyylinen:

slitbar-vihannesveitsi__0090107_PE223671_S4.JPG


Nämä on hinta-laatusuhteeltaan aika hyviä puukkoja kans:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/series/14564/

Sekä toki nuo Victorinoxin muovikahvaiset:
http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=41
 
Kyllä tuo De Buyer vaan vaikuttaisi olevan erinomainen pannu. Luultavasti tämä syrjäyttää kaikki teflonipannut, kunhan saa enemmän sisäänajettua ja kokeiltua eri paistomenetelmiä. Seuraavaksi sitten isompi ja korkeareunaisempi pannu.

Voisitko päivittää käyttökokemuksia, ajattelin hankkia. menee hermot :curs: näihin kovanaamoihin etc
 
Voisitko päivittää käyttökokemuksia, ajattelin hankkia. menee hermot :curs: näihin kovanaamoihin etc

Omastani voin sanoa, että hyvältä vaikuttaa. Patinointi vielä raakasti kesken, joten mitään vaativampaa tavaraa pannulle ei ole heitetty tosin. Vaikuttaa kuitenkin sen verran hyvältä jo nyt, että eiköhän tuosta tule kelpo korvaaja pinnoitepannuille jahka kunnolla mustuu.
 
Omastani voin sanoa, että hyvältä vaikuttaa. Patinointi vielä raakasti kesken, joten mitään vaativampaa tavaraa pannulle ei ole heitetty tosin. Vaikuttaa kuitenkin sen verran hyvältä jo nyt, että eiköhän tuosta tule kelpo korvaaja pinnoitepannuille jahka kunnolla mustuu.

hyvä kuulla. miten tämä patinointi suoritetaan luin nuita ohjeita myyjän sivuilta mutta onko jotain mitä olisi hyvä tietää? olen noviisi.
 
hyvä kuulla. miten tämä patinointi suoritetaan luin nuita ohjeita myyjän sivuilta mutta onko jotain mitä olisi hyvä tietää? olen noviisi.

En minäkään mikään kokki ole, joten perävalotakuulla kommentit :). Itse etenen ihan old school -tyyliin perusasioiden parissa: rasvapoltto, ei koskaan pesuainetta, kovaa käyttöä ja tilkka öljyä pintaan aina säilytyksen ajaksi.

Näytti tuolla eiringin sivuilla olevan uusia ohjeita pannun käyttöönottoon tai ainakaan en tuollaisia huomannut silloin kun omaa pannuani hommasin. En siis ole tehnyt tuota perunankuoritemppua täältä, mutta kuulostaa kätevältä: http://www.eiring.fi/suomea.php?s=1314883040831
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Aika työläiltä vaikuttaa de buyerin hiiliteräspannut noiden videoiden perusteella eikä nonstick ominaisuudet pääse varmaan lähellekkään swiss diamondia yms.
Olisiko jollain laittaa hiiliteräspannuista tietoa vaikkapa vuoden parin ajalta ? Mitä eroa on carbone plus ja mineral b pannuilla, ei oikeen löydy tietoa tuolta
eiringin sivuilta.
 
Aika työläiltä vaikuttaa de buyerin hiiliteräspannut noiden videoiden perusteella eikä nonstick ominaisuudet pääse varmaan lähellekkään swiss diamondia yms.
Olisiko jollain laittaa hiiliteräspannuista tietoa vaikkapa vuoden parin ajalta ? Mitä eroa on carbone plus ja mineral b pannuilla, ei oikeen löydy tietoa tuolta
eiringin sivuilta.

No se on hyvin suhteellista kun normikäyttö menee näin:

teflon: huuhtelu, tiskiaine, harjaus, huuhtelu, kuivaus
hiiliteräs: huuhtelu/harjaus, kuivaus, öljyn pyyhkäisy

Jälkimmäinen saavuttaa aikanaan hyvät non stick -ominaisuudet ja on hyvällä pidolla käytännössä ikuinen. Kestää mitä tahansa työvälineitä ja kovaa lämpöä ja maksaa selvästi vähemmän kuin hyvä pinnoitepannu. Eli ottaa alussa aikansa, mutta palkitsee lopussa. Molemilla toki aikansa ja paikkansa. Itsellänikin tefloni myös käytössä, mutta periaatteestakin pyrin minimoimaan pinnoitepannujen käytön.
 
Vähän arpapeliähän veitsien osto yleensä on. Huomannu tässä kun yrittäny ettiä hyviä juuri tuohon 100e hintaan. Pitäisi ainakin saada kokkiveitsi, vihannesveitsi ja sahareunainen leipäveitsi. Joku veitsitukkikin vielä kaiken päälle :D

En ole missään vaiheessa digannut Victorinoxin veitsistä, en palisanterikahvaisista enkä myöskään muovikahvaisista. Kyseiset kahvat ovat aivan liian keveitä meikäläiselle. Myöskään Sanellin veitset eivät tehneet vaikutusta. MACin veitset ovat kyllä hyviä, kaverille ostin häälahjaksi sellaisen ja tykkäsin paljon. Pitäisi käydä hakemassa pari itsellekin.

Halpisveitsistä Stockmannin Casa-sarja on yllättävän asiallinen, hintaa n. 20e isolle veitselle. Niitä on pari nyt itselläni, ja samassa sarjassa on myös hauska leikkuulautamallinen magneettinen pöytäteline.
 
Tuli mieleen että onkos joku käyttänyt keraamisia veitsiä? Näytti stokkalla olevan Kyoceran valmistamia malleja. Noiden etuna pitäisi olla tarttumaton pinta, erittäin pitkään pysyvä hyvä terävyys ja keveys. Huonona puolena sitten että terästä lohkeaa palasia herkemmin, jos veitsi ottaa osumaa.
 
Tuli mieleen että onkos joku käyttänyt keraamisia veitsiä? Näytti stokkalla olevan Kyoceran valmistamia malleja. Noiden etuna pitäisi olla tarttumaton pinta, erittäin pitkään pysyvä hyvä terävyys ja keveys. Huonona puolena sitten että terästä lohkeaa palasia herkemmin, jos veitsi ottaa osumaa.

Ei ole ainakaan Victorinoxin veitsessä tarttumaton pinta, kyllä se vaatii melkeinpä uritetun teräsveitsen. Muutenhan tuo on ihan näppärä, tosin tylsyy yllättävän nopeasti. Vaatii jonkin verran hössötystä että pysyy ehjänä ja kunnossa, mutta kaiken kaikkiaan ihan hyvä veitsi
 
Zone-sarja -42%
Mitäs arvon raati suosittelisi uudeksi paistinpannuksi? Vanha tefal (joku karvalakki) on jo niin kierossa vaikka oon varovasti koittanu käyttää ettei enään tasaisesti lämpene.
Eli uusi pannu pitäis saada ja vähän arvon hiiliteräksen ja pinnoitepannun välillä... Käyttö siis oikeastaan jokapäiväistä, monesti parikin kertaa päivässä.. Perus kanan ja munakkaan paistoa pääasiassa.
TM:ssä oli testi jonka halvemman sarjan voitti Heirol steely cerasafe 24, siinä olisi myös kahva jonka voi laittaa uuniin. Tämä ominaisuus olisi hyvä tulevaisuuden kokkailuja varten :)
Eli:
http://www.kokkiman.com/shop/ruoanv...pannut/prod__4977_Cerasafe paistinpannu 24 cm 44.50euroa
vai
http://eiring.fi/suomea.php?id=25&s=1235310000196 ja tuolta vastaavankokoinen 24cm malli 31,80euroa

Hintaero noissa nyt on niin pieni että sillä ei oo väliä, jokatapauksessa noiden nyt useamman vuoden luulis kestävän.. Muitakin saa ehdottaa, mutta näin periaatteena kumpi parempi jokapäiväisessä käytössä hiiliteräs vai pinnoite.
 
Mulla on juuri tuo Heirolin cerasafe 24 ja olen ollut todella tyytyväinen kyseiseen pannuun ja tulen kyllä hankkimaan lisää Heirolin tuotteita. Toki käyttöä ei ole takana vielä kuin muutama kuukausi, mutta tähän mennessä ei ole ollut mitään valittamista.
 
Ihan sama mikä on paistinpannuna. Turhaa hifistelyä tuollaisilla pelleily. Riittää, vaan paistinpannu on riittävän suuri, niin saa tehtyä 3 päivän jauhelihat tomaattipyreellä ja valkosipulilla. Ei siinä tartte mitään ultrapinnoitapannuja...

Sit helvetin suuri kattila, niin saa tehtyä muutaman päivän potut. Mitä muuta tarviikaan syödä enää?
 
Ihan sama mikä on paistinpannuna. Turhaa hifistelyä tuollaisilla pelleily. Riittää, vaan paistinpannu on riittävän suuri, niin saa tehtyä 3 päivän jauhelihat tomaattipyreellä ja valkosipulilla. Ei siinä tartte mitään ultrapinnoitapannuja...

Sit helvetin suuri kattila, niin saa tehtyä muutaman päivän potut. Mitä muuta tarviikaan syödä enää?
Mä en pysty syömään edellispäivänä paistettua tai edes jauhettua jauhelihaa. Mun mielestä se on syötäväksikelpaamatonta.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom