Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Mä kun aloin funtsimaan, että jos toi keraaminen on kert niin hyvä, miksen oo nänhy sitä käytettävän ammattikeittiöissä.. Pienen selvittelyn jälkeen syy selvisi, syy jonka itsekin arvelin taustalla olevan, on se, että rasva korostaa makuja, ja kun paistamisessa ei käytetä enää rasvaa, ei safkakaan enää ole niin maukasta eikä houkuttelevaa.. Mutta kotikäyttöön on varmaan ihan hyvä, kunhan piffit paistaa sitten kunnon valuraudassa öljy-kirkastettuvoi seoksessa :)
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Mä kun aloin funtsimaan, että jos toi keraaminen on kert niin hyvä, miksen oo nänhy sitä käytettävän ammattikeittiöissä.. Pienen selvittelyn jälkeen syy selvisi, syy jonka itsekin arvelin taustalla olevan, on se, että rasva korostaa makuja, ja kun paistamisessa ei käytetä enää rasvaa, ei safkakaan enää ole niin maukasta eikä houkuttelevaa.. Mutta kotikäyttöön on varmaan ihan hyvä, kunhan piffit paistaa sitten kunnon valuraudassa öljy-kirkastettuvoi seoksessa :)
Wtf? Kuka kieltää käyttämästä rasvaa keraamisella pannulla:confused: Totta helvetissä siinä voi ja pitää käyttää rasvaa, jos haluaa hyvää ruokaa. Koita nyt paistaa vaikka kananmuna ilman rasvaa, niin siitä paistopinnasta tulee kuin paperia, vaikka se ilman rasvaa onnistuukin. Kyllä keraamisen pannun edut on ihan jotai muuta kuin ilman rasvaa paistaminen. Voi teflonillakin paistaa ilman rasvaa, mutta kuka niin tekee?

Edit: Tarkennetaan nyt vielä, niin ei tarvitse kysellä:

Otetaan vaikka teräspannu tai valurautapannu johon lykätään rasvaa vähentämään tarttumista ja antamaan makua. Tietyt aineet jää silti kiinni siihen pannuun kuin liimattuna, eli rasva ei ihan kaikkeen auta. Keraaminen on kuin teflon, mutta kestää pitempään. Laitetaan siihen rasvaa pintaan, niin paistaminen nyt vain yksinkertaisesti on helpompaa, kuin teräksisellä pannulla tai valurautapannulla, koska siihen ei jää kiinni suurin piirtein mikään vaikka haluaisit. Kyllä teräspannullakin tulee tietysti toimeen, mutta onhan se nyt hienoa, kun ei tarvitse katsoa mitä sillä pannulla paistat, eikä tarvitse liotella sitä paskaa irti sieltä pohjasta mikä sinne jää. Koitapa paistaa vaikka kanasuikaleita valuraudalla, niin lupaan että siinä pohjassa on sentin kerros paskaa sen jälkeen, vaikka rasvaa olisi miten paljon. Tai tietysti jos rasvaa on niin paljon, että kyse on jo uppopaistamisesta, niin sitten ei.
 
Minä kun luulin että syy miks jengi haluaa keraamisen on se, että ei tarvii käyttää rasvaa, kyllä teflon menee oikein huollettuna 4-5 vuotta kotikäytössä kun sitä rasvaa/öljyä käyttää pannulla ja pesee oikein (aina ei käytä saippuaa) ja muistaa öljytä pannua.. En usko että tuo keraaminen siitä hirveästi pidempään enää säilyy, ainoa plussa on se että metallia voi käyttää tuohon pinnoitteeseen.. Mutta jos nyt pannu menossa vaihtoon muutenkin ja haluaa muutaman kympin estraa maksaa niin mikäs siinä.. :)
 
Paistinpannua / paistokasaria etsimässä, ja Swiss Diamondin 26 senttinen kasari olisi nyt harkinnassa. Sen verran arvokas on että kaipaisin kokemuksia? Onko hintansa väärti, miten eroaa esim. Hackmanin Kovanaamasta käytössä?
 
Paistinpannua / paistokasaria etsimässä, ja Swiss Diamondin 26 senttinen kasari olisi nyt harkinnassa. Sen verran arvokas on että kaipaisin kokemuksia? Onko hintansa väärti, miten eroaa esim. Hackmanin Kovanaamasta käytössä?
Mulla ollut tuommoinen Swiss Diamond paistinpannu nyt reilun vuoden. Melkein jokapäiväisessä käytössä ja nyt on pinnoite ruvennut irtoamaan. Puulastoja käytetty ja koneessa pesty aina välillä. Ei ollut hintansa väärti.
 
Eukko sai äidiltään moisen paistokasarin lahjaksi joku kolme vuotta sitten. Nyt kun oikein mietti asiaa niin huomasi, että tuohan on pirun hyvä ja kestävä. Ei ole mennyt miksikään, eikä tuohon pahemmin mikään ole tarttunutkaan. Pihvit sun muut paistan valurautapannulla, muut mössöt tuolla. Suosittelen. Fiksumpaa linkkiä en löytänyt, mutta eiköhän tuo aja asiansa. Heirolin sivut vissiin daun.

http://www.cisionwire.fi/promode/r/...-wwf-n-suosittelema-cerasafe-pinnoite,c428607
 
Mulla ollut tuommoinen Swiss Diamond paistinpannu nyt reilun vuoden. Melkein jokapäiväisessä käytössä ja nyt on pinnoite ruvennut irtoamaan. Puulastoja käytetty ja koneessa pesty aina välillä. Ei ollut hintansa väärti.

Mulla on kaksi Swiss Diamondia ja toisesta on pinnoite ruvennut irtoamaan ja siihen jää kaikki kiinni, kyseistä pannua on pesty muutaman kerran astianpesukoneessa. Toinen jota ei ole pesty kuin käsin on yhä täysin uutta vastaavassa kunnossa.
 
Kertokaapa hyviä nettikauppoja eu-alueelta keittiövälineiden tilaukseen. Tekisi mieli ostaa vähän all-cladin teräksisiä pannuja, mutta ei kehtaisi amerikasta tilata.
 
Kuinka rasvapoltetaan valurautapannu jossa on puukahva? Sellainen jota ei saa irti :curs:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuli Swiss Diamond aamiaispannu kaverikseni. Eipä ole koskaan ollut näin helppoa vääntää juurikin täydellistä paistettua kananmunaa eli keltuaiset valuu suupielistä. Lämmöksi riitti 9/14 kun kovanaamalla piti olla 11/14.
 
Kuinka rasvapoltetaan valurautapannu jossa on puukahva? Sellainen jota ei saa irti :curs:

Puhdista pannu kaikesta moskasta ja laita se kuumenemaan liedelle tyyliin nupit kaakkoon, kun pannu on oikeasti kuuma niin sipaset pintaan
ohuen kerroksen vaikka oliiviöljyä, öljy savuaa hieman ja muodostaa poltetun pinnan välittömästi. Tuossa on hyvä käyttää vaikka jotain pullasutia tai muuta apuvälinettä
että saat sopivan ohuesti sipastua öljyä pintaan, paksu kerros pilaa tuon homman samantien ja ohut kerros toimii hienosti. Pannun jäähdyttyä voit testata poltettua
pintaa vaikkapa kylmällä vedellä, vesi helmeilee ja liukuu pinnalla mukavasti. Laita viestiä tänne jahka saat homman hoidettua!
 
Minulla on ollut muutaman kuukauden käytössä OBH Nordican ECO Kitchen pannu, jossa on keraaminen pinnoite. Ei kestänyt kuin muutaman viikon ostosta, kun alkoi ruuat tarttumaan kiinni. Sitä ennen pystyi paistamaan vaikka kanaa ilman rasvaa. Osaisiko joku suositella jotain keraamisella pinnoitteella varustettua pannua, joka oikeasti kestää? Pannuja tulee käytettyä yleensä 1-2 kertaa päivässä.
 
Minulla on ollut muutaman kuukauden käytössä OBH Nordican ECO Kitchen pannu, jossa on keraaminen pinnoite. Ei kestänyt kuin muutaman viikon ostosta, kun alkoi ruuat tarttumaan kiinni. Sitä ennen pystyi paistamaan vaikka kanaa ilman rasvaa. Osaisiko joku suositella jotain keraamisella pinnoitteella varustettua pannua, joka oikeasti kestää? Pannuja tulee käytettyä yleensä 1-2 kertaa päivässä.
Tosta Heirolista, jota mainostin tuossa muutama viesti sitten, olen tykännyt. Pari vuotta kestänyt kotikäytössä hyvin. Saatiin moinen wokkipannu anopilta, ja vähän aikaa ehdin ihmetellä mikä ihme pinnoitus tuossa pannussa oli, kun mistään keraamisista pannuista ollut vielä kuullutkaan. En nyt muista, että tuohon olisi oikeastaan mikään ottanut kunnolla kiinni.
http://www.heirol.fi/tuotteet/cerasafe

Voitti se näemmä TM:n testinkin:
http://www.heirol.fi/media/lomake/Cerasafe-tiedote2.pdf
 
Mikäs ois laadukas (tai paras :D) keraaminen veitsi? Victorinox on nyt ja se on suht ok, mutta parempikin vois olla.
 
Zone-sarja -42%
Tosta Heirolista, jota mainostin tuossa muutama viesti sitten, olen tykännyt. Pari vuotta kestänyt kotikäytössä hyvin. Saatiin moinen wokkipannu anopilta, ja vähän aikaa ehdin ihmetellä mikä ihme pinnoitus tuossa pannussa oli, kun mistään keraamisista pannuista ollut vielä kuullutkaan. En nyt muista, että tuohon olisi oikeastaan mikään ottanut kunnolla kiinni.
http://www.heirol.fi/tuotteet/cerasafe

Voitti se näemmä TM:n testinkin:
http://www.heirol.fi/media/lomake/Cerasafe-tiedote2.pdf

Mulla meni Heirolin paistinpannu alle vuodessa ihan käyttökelvottomaksi vaikka en käyttänyt kovinta kuumennusta koskaan. Sama kävi Hackmannin kovanaamojen ja matadorien kanssa. Tefalin pannut on toistaiseksi kestäneet ennätyksellisen kauan. Olikohan nuo Priviledge Pro pannuja molemmat.
 
Tilasin tommosen Swiss Diamond pannun/kasarin:
http://www.kokkiman.com/shop/ruoanv...186_Swiss Diamond Induktio paistokasari 26 cm

Paras olla hyvä.

5778picture1Upload_534_450_.jpg

Kesti näköjäs vuoden. Nyt jää munat kiinni. Tosin meni induktiota opetellessa myös, mikä lienee osasyynä.
 
Kesti näköjäs vuoden. Nyt jää munat kiinni. Tosin meni induktiota opetellessa myös, mikä lienee osasyynä.

Keraamisella liedellä käyttöikä n. 1,5v, joten ei suuria eroja. Kuitenkin paras näistä "pinnoitetuista" pannuista ja varmaan todella hellällä käsittelyllä kestäisi useampia vuosia.
 
Onko kenelläkään kokemuksia De Buyerin hiiliteräspannuista?

Nuohan on yllättävän "halpoja" ottaen huomioon että pitäisi olla ns. ammattilaisen valinta. Ainakin itsellä aikeissa hommata tuommoisia, kun pinnoitepannut tuntuu aina menettävän pintansa ajan myötä vaikka miten oikein yrittää käyttää..

http://www.eiring.fi/suomea.php?id=27&s=1235310000196

Vuoden kokemuksella täytyy sanoa että pinnoitepannuja en enää osta. Perunankuorien keitto ja rasvapoltto tietenkin alkuun ja aina pesun jälkeen sipaisu öljyä pintaan.
Kerran kärvensin jotain niin että piti teräsvillalla hinkata puhtaaksi, mutta pinta palautui liukkaaksi uudella rasvapoltolla ja normaalilla käytöllä.
 
Back
Ylös Bottom