Keittiövälineet ja ruuanvalmistus

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Arse
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Ostin tommosen Skeppshultin valurautapannun Clasulta:

http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=162541146

34-2683.jpg


Tuntus laatupeliltä, kanaa ja pekonia paistelin tänään. Toimii saatanallisen hyvin induktiolla, toisin kuin joku Hackmannin pinnoitettu paska. Vaatimukset oli että on metallikahva jotta pannun voi tyrkätä uuniin kun tekee esim. Tarte Tatinia.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Niin noh, voiko valurautapannua jotenkin pilata? :) Toki metallikahva pitää tosiaan olla, että saa uuniin.
 
Ostin juuri Chez Mariuksesta kunnon ruostumattoman teräskasarin. Täytyy vähän opetella noitten tarttumattomien alumiinisten käppyröiden jälkeen lämmön vaikutusta tuossa uudessa. Ensi vaikutelma on hyvä mutta vaaleat lihat ja kalat kannattaa kuitenkin tarttumattomalla varmaankin laittaa näin aluksi. Tulee esteettisesti varmaankin paremman näköistä lopputuotetta.
 
No ainakin Ikean kiero paska on ihan perseestä. Heitin roskiin.

Osa ikean pannuista on Hackman/Iittalan tekemiä tai samoissa tehtaista tehty. Ei ole kaun kun kävin yhdellä tehtaalla ja katselin entisen tehtaan "pomon" kanssa tuotteita niin kylläpä on laatu laskenut pirusti. Ovat kuulemma juuri kilpailun takia joutuneet tinkimään hinnoista ja siksi myös laatu näköjään laskenut.
 
Mua on jo jonkin aikaa ihmetyttänyt nuo teräspannut. Kodeissa näkee vain pinnoitettuja pannuja tahi valurautavehkeitä, kun taas kaikissa rafloissa (tai ainakin kokkiohjelmissa ;)) näyttää olevan vain teräspannuja. Miksi näin, ja mitä etuja noissa on?
 
Mua on jo jonkin aikaa ihmetyttänyt nuo teräspannut. Kodeissa näkee vain pinnoitettuja pannuja tahi valurautavehkeitä, kun taas kaikissa rafloissa (tai ainakin kokkiohjelmissa ;)) näyttää olevan vain teräspannuja. Miksi näin, ja mitä etuja noissa on?

Lämpenee nopeemmin, keposempia ja helpompi pestä. Siinäpä kai nuo suurimmat edut.
 
Sain tällaisen grilliwokin lahjaksi. Kivasti valmistuu paprikat, punasipulit ym. kasvikset Weeberillä.


Sagaform_BBQ_Bamboo_grilliwok_1.jpg
 
Lämpenee nopeemmin, keposempia ja helpompi pestä. Siinäpä kai nuo suurimmat edut.

Kai ne useimmiten kuitenkin on hiiliterästä paistinpannuissa? Kohtalaisesti massaa, aika hyvät non stick ominaisuudet ilman pinnoitusta, kestää kovia lämpöjä ja työvälineitä ja voi laittaa uuniin. Eli vähän niinku valurauta, mutta kunnolla sisäänajettuna onnistuu myös vaaleat kalat ja munat kun on paremmat non stick ominaisuudet ja vähemmän huokoinen pinta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Hyviä paistinpannuja on vaikea löytää, tähän asti mulla paras on ollut scanpan, jotenkin lämpenee hyvin ja jämäkän oloinen pannu.
 
Pistin ite De Buyerin hiiliteräspannun tulemaan Eiringiltä. Vastasivat nopeasti kyselyihin ja muutenkin erittäin miellyttävää asiakaspalvelua. 24cm pannulle (Carbone Plus-malli) tuli hintaa 39e postikuluineen.

e15106a269c4c2f4bda0805dbe7948ac0c57b636.jpg


Sivuilta lainattua:
Materiaali

Hiiliteräs on ranskalaisen keittiön perinteisin paistinpannumateriaali. Hiiliteräspannut muistuttavat käytöltään ja hoidoltaan valurautaisia veljiään, mutta ovat monta kertaa kevyempiä kädessä.

Hiiliteräspannua käytettäessä siihen muodostuu luonnollinen ja uniikki, tumma teflonmainen paistopinta. Koska pannujen materiaali on kuitenkin täyttä terästä, niiden kanssa voi huoletta työskennellä metallisilla työvälineillä, ilman että pinnasta irtoaa ruokaan mitään.

Mitä mustemmaksi pannu on ajan kanssa patinoitunut, sitä paremmat ominaisuudet sillä on! Esim. rasvaa ei juurikaan tarvitse käyttää kunnolla tummuneessa pannussa, johon ruoka ei enää tartu. Oikein hoidetut hiiliteräspannut ovat elinikäisiä, toisin kuin pinnoitetut paistinpannut, joiden pinta rikkoutuu parin vuoden käytöllä.
 
Pistin ite De Buyerin hiiliteräspannun tulemaan...

Samalla valmistajalla näyttäs olevan melko hyviä kuparipannuja kirkkaalla pinnalla (De Buyer PRIMA MATERA Copper), ebay-hinnat about parista sadasta ylöspäin.
Mitäs muita vaihtoehtoja ois, jos haluaa tuollasen ihan kunnon pannun?
 
Kyllä tuo De Buyer vaan vaikuttaisi olevan erinomainen pannu. Luultavasti tämä syrjäyttää kaikki teflonipannut, kunhan saa enemmän sisäänajettua ja kokeiltua eri paistomenetelmiä. Seuraavaksi sitten isompi ja korkeareunaisempi pannu.
 
kunnon irtopohjavuoka pitäis löytää. tai vaikka sarja. tuntuu, että kaikki mitä perusmarketista saa vuotaa jo valmiiksi tai ainakin muutaman käyttökerran jälkeen on roskiskamaa.
 
Zone-sarja -42%

Latest posts

Back
Ylös Bottom