Kehonrakennus vs voimailu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Niimpä.Lihakset on tiellä, mutta ovat kiehtovat (en puhu kauneudesta, vaan brutaalisuudesta).Ja silloin kun pitää nostaa suuria kuormia, niin Pekka Niskan numero löytyy luettelosta ;)
Ihmisen voima on vain niin säälittävän vähäistä, vaikka kaikki onkin suhteellista.

Pekkaniskaa ei saa kehään.
 
Itse tykkään bodauksesta kun siinä ei välttämättä tartte ajaa päätä kaljuksi ja kasvattaa naamapillua ja ottaa hirveetä määrää tatuointeja ja pyrkiä olemaan vitun ruma.
 
offtopic:
Joo ei ihmisen voimia kannata verrata mihinkään muuhun kuin muiden ihmisten ja ehkä joidenki pienten eläinten voimiin. Jos vaikka yrittää miettiä, että miten ihminen pystyy suoraan vaikuttamaan ympäristöönsä omalla fyysisellä voimalla, niin siitä tulee vaan vihaseks :D
 
Eiköhän tuolla saleilla pyörivästä porukasta, mukaan lukien palstalaisetkin, suurin osa treenaile ihan vain treenailemisen ilosta ja pitääkseen itsensä ns. kunnossa. Tokihan se on mukavaa, jos ja kun pala kasvaa ja/tai saa lastata lisempää rautaa tankoon, mutta onko tuo nyt itsessään kuinka suurelle osaa se salilla käynnin pointti? Kisailijat ja niihin tähtäävät lajista riippumatta tieten erikseen.

Ainakin itselle tuo kolistelu on harrastus muiden joukossa, ihan se ja sama kuinka paljon rautaa siitä tangosta löytyy taikka onpiko tuo haaperi nyt pieni vaiko vähemmän pieni, kunhan nyt hiki lentää, saa jauhaa paskaa hyvässä porukassa ja treenin jälkeen on mukava olla. Boonusta siitä, että töissäkin jaksaa paremmin ja paikkojakaan ei kolota. Ainakaan niin paljoa kuin kolottaisi jossei kolistelisi.
 
Kehonrakentajat tarvitsevat voimaa kasvattaakseen isommat lihakset. Voimannostajat tarvitsevat lihasta nostaakseen enemmän.
 
Kyllä on aika itsestäänselvää, että kehonrakennus on lajina huomattavasti vaativampaa.

Isot pojat ovat joskus kertoneet, että bodaus on kovin laji, koska bodarille syöminen ja nukkuminenkin on osa treeniä. Vaatii siis omistautumista koko ajan. Ihan yhtä helvettiä koko lajiin panostaminen.
 
Kisailu nyt ainakin on voimanostossa paljon "järkevämpää". Kuka nostaa eniten on kovin. Bodaaminen on enemminkin "kauneuskilpailua", jossa tuomarit päättävät kuka on nätein.

Hienoja lajeja toki molemmat. Itse kallistun enemmän voimailun puoleen, koska siitä uskoisin enemmän olevan hyötyä normielämässä.

E: Mitä vittua tarkottaa syö kuin kehonrakentaja? Tarkottaako se että syödään miljoona erillaista lisäravinnetta, että patti kasvaa paremmin, vai?

Ite ainakin syön iha normiruokaa, eli lihaa, rahkaa, pastaa ym. normi ruokaa. Syönkö mie nyt ku kehonrakentaja vai kuin voimailija?
 
Ihmisen voima on vain niin säälittävän vähäistä, vaikka kaikki onkin suhteellista.

Aivan totta kyllä. Eikö jotkut simpanssit esim. oo saaneet mittauksissa päälle viidensadan kilon maastavetotuloksia?

Oma treenini on voimistelulle luonteenomaisesti pitkälti voimailua. Mua ei kiinnosta tippaakaan, tuleeko pihviä siinä välissä silloin kun saan front leverin kulkemaan. Enkä mä välitä, vaikkei hauikset turpoaiskaan planchen kanssa Arskan vastaaviksi. Mun treenin suurin tavoite on saada voimaa, jotta mä pystyn liikuttamaan vartaloani mahdollisimman hyvin missä asennossa vaan. Lihasta haluan vain niin, että pystyn turvallisesti tekemään tiettyjä liikkeitä (esimerkiksi lapojen lihaksiston tarvitsee olla tarpeeksi vahva, että planche sujuu kunnolla ja lavat ovat kunnolla erillään, tai että hauisten ja kyynerpäänivelen tarvitsee olla kyllin vahvoja kestämään rengaskäsilläseisontaa ilman vammoja).
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Isot pojat ovat joskus kertoneet, että bodaus on kovin laji, koska bodarille syöminen ja nukkuminenkin on osa treeniä. Vaatii siis omistautumista koko ajan. Ihan yhtä helvettiä koko lajiin panostaminen.

On voimailulajien harrastajallekin syöminen ja nukkuminen osa treeniä. Jos ei nyt puhuta perus voimailija-Matista paikallisella salilla vaan ihan kilpatason urheilijasta niin oikeanlainen, riittävä ruoka ja tarpeellinen määrä unta ovat välttämättömyys.

Tämä keskustelu on erittäin epähedelmällistä, koska näissä lajeissa tehdään samoilla leluilla eri asiaa. Bodari tuskin pystyisi samaan, mihin olympiatason painonnostaja tai toisin päin - jokainen pyrkiköön omalla harjoittelullaan siihen suuntaan, mihin sydän osoittaa ja molempia arvostettakoon. Henkilökohtaisesti pidän kuitenkin voimatyyppistä harjoittelua ylivoimaisesti parempana ajanvietteenä.
 
^Pakko heittää lisää bensaa liekkeihin ja sanoa että monella olympialaisnostajalla/voimanostajalla on semmoinen fysiikka joka miellyttää paljon enemmän omaa silmää kuin kellään kehonrakentajalla.Ja se fysiikka on tullut siitä että on treenattu vuosia ja vuosia niitä lajinomaisia liikkeitä, eikä pumppaamalla kymmentä eriä eristysliikettä kolmesti viikossa. Johan tuommoinen vie kaiken hohdokkuuden siitä lihaksen funktionaalisuudesta. ;)
 
Voimailu, etenkin painonnosto- ja telinevoimistelutyyppinen, on huomattavasti järkevämpää. Kropasta tulee vahva, nopea ja notkea. Eli tehokas.:thumbs:

Kehonrakennus sen sijaan on todennäköisesti maailman homoin laji, (Herneet nenään vaan bodarit) eikä siinä ole mitään miehekästä. Mennään poikaporukalla stringit jalassa, öljyttyinä ja tekohymyt naamalla lavalle pullisteleen ja katteleen että kenellä on kivoimman näköinen vartalo.:down:
 
^Pakko heittää lisää bensaa liekkeihin ja sanoa että monella olympialaisnostajalla/voimanostajalla on semmoinen fysiikka joka miellyttää paljon enemmän omaa silmää kuin kellään kehonrakentajalla.Ja se fysiikka on tullut siitä että on treenattu vuosia ja vuosia niitä lajinomaisia liikkeitä, eikä pumppaamalla kymmentä eriä eristysliikettä kolmesti viikossa. Johan tuommoinen vie kaiken hohdokkuuden siitä lihaksen funktionaalisuudesta. ;)
Jokainen bodari jolla ei ole keskivartalo vielä turvonnut pääsisi samanlaiseen kuntoon ihan vain lihaksia kuihduttamalla. Se lihas ei näytä yhtään erilaiselta tuli se sitten yhden vai kymmenen vuoden harjoittelulla, eikä sen ulkonäköön vaikuta myöskään millään tavalla se, miten on treenannut. Se vain joko kasvaa tai sitten ei.
 
Vastiksen jokaisesta postista tässä ketjussa paistaa kova tarve puolustella omaa rakasta harrastustaan, mikä on toki täysin ymmärrettävää.

Kannattaa kuitenkin tiedostaa se, että 90% popuöaatiosta pitää sinun silmissä täydellistä bodaria rumana friikkinä joka saa testohepuleita kerran pari päivässä.

Tämän avautumisen pointti? Kehonrakennus päämäärätietoisesti ilman kilpailutavoitetta on minun näkemykseni mukaan yksinkertaisesti typerää.

Tuloksena isot lihakset, heikentynyt aerobinen kunto ja vääristynyt minäkuva. Jos joku bodarin klöntti luulee, että ihmisten pitkät katseet ovat ihailua niin hakoteillä ollaan ja pitkästi.

Enkä kyllä ihannoi näitä löysiä läskikasoja vaikka ne kyykkäisivät 1000 kiloa.

Kaikki tuollainen äärimmilleen viety ns hulluus on toki perusteltavissa, jos on tavoite olla maailman huippu lajissaan ja jopa tienata sillä. Kannattaa se kuitenkin miettiä mitä oikeasti treeniltä haluaa.
 
Tuloksena isot lihakset, heikentynyt aerobinen kunto ja vääristynyt minäkuva.

Ihanko automaattisesti noin käy jokaiselle, fiksullekin jampalle joka haluaa tehdä duunia että keho näyttäisi paremmalta ja terveemmältä? Just joo...

Parempi aerobinenkin kunto bodaamalla tulee kuin sohvalla istumalla ja kaljaa juomalla, miksi kenenkään pitäisi leikkiä kestävyysurheilijaa jos ei kiinnosta?

Enkä kyllä ihannoi näitä löysiä läskikasoja vaikka ne kyykkäisivät 1000 kiloa.


Joo, pitäisi olla Colemannin fysiikka alla että sitä 1000 kilon kyykkyä voisi ihailla:jahas:.
 
Meni varmaan pointti vähän ohi ja se toki oli arvattavissa. Tottahan se nyt kuitenkin on, että molemmat lajit yksinään tosissaan tehtynä ovat suurimmalle osalle kaikkea muuta kuin terveysliikuntaa. Ei tarvi kuin katella vippiosaston kuvia ja katsoa mitä bulkkitursakkeita eli ns bodareita löytyy. Sitten se dieettaaminen ja bulkkaaminen. Ei vaan tee keholle hyvää. Tosin eipä tuo jääkiekkokaan esimerkiksi ole järkevä harrastus. No tyhjää nysväystä, jokainen tekee mistä tykkää ja arvostelijoota löytyy. Mun mopo on parempi kuin sun ja sitä rataa.
 
Eiköhän se ole selvää että nykymaailma pyörii enemmän esteettisyyden kun käytännöllisyyden ehdoilla, joten kehonrakennusmetodeilla koitetaan tarpoa eteenpäin.. Toki olisi hienoa olla oikeesti notkea ja jäntevä ja vahvakin, kenties hyvä kuntoinenkin mutta kuullostaa kamalan vaivalloiselta :(
 
Voisi sanoa, että kaikki ääripäät ovat pahasta. Toisin sanoen, molempia sopivassa suhteessa. Välillä vähän enemmän lihaskasvuun tähtäävää treeniä ja välillä voimapuolta kehittävää treeniä. Mukaan myös sopivasti aerobista, että ei kauppakasseja kantaessa kestävyys lopu kesken.
Eli ei kehonrakennus treeniä tai 'voimailua' vaan _monipuolista_ treeniä.
 
Jos puhutaan voimanoston tai kehonrakennuksen huipuista molemmat lajit ovat sairaita sillä horkkuja vedetään enemmän kuin vitamiineja.

Jos taas puhutaan edistyneistä naturaali voimailijosta kehonrakennus on huomattavasti fiksumpaa.
Syy: edistyneet voimailijat, sekä bodarit että voimanostajat, natikatkin käsittelevät todella isoja painoja jolloin paljon järkevämpää on pysytellä niissä minimissään 5-8 toiston sarjoissa. Salillani lähes kaikilla pitkään isoja painoja repineillä voimanostajilla on nykyään penkki maastaveto tai kyykky pannassa, koska rintalihas on revennyt tai välilevytyrä oireilee kroonisesti.
Fiksusti 8-20 toiston sarjoja vetävillä kehonrakennusta harrastaneilla, yleensä paikat kestävät vuosienkin kuluessa paremmin.

Jos ei puhuta horkuttelijoista, kehonrakentajat ainakin periaatteessa noudattavat terveellisempiä elämäntapoja.
Moni raskaan sarjan voimanostaja on lähes päivittäin vaarassa saada sydänkohtauksen, kun läskiä on enemmän kuin laki sallii.

Keskiverto palkkislaiselle on sama mitä harrastaa, vaaleanpunaiset fitnessmuovipainot harvoin aiheuttavat pahoja revähdyksiä :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom