- Liittynyt
- 25.10.2013
- Viestejä
- 20
Jos haluaa treenata parhaiten pääsykokeeseen, niin täsä on hyvä softa. Welcome to the Mnemosyne Project | The Mnemosyne Project
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tästä kyllä kiinnostaisi kuulla lisää.
"Tulevan korkeakoulujen opiskelijavalinnan uudistuksen myötä todella moni jo kauppakorkeakoulussa opiskeleva osallistuu tulevaan pääsykokeeseen, jos ei opiskele vielä mieleisessä yliopistorakennuksessa.
On niitä toki ennenkin osallistunut, eikä se tarkoita, että he ovat jotenkin etusijalla, mutta itse sen kuitenkin koen paineena! Sillä he eivät voi enää tulevina vuosina osallistua elleivät luovu koulupaikastaan niin panostavat sitten nyt? Tämä lauma hakee varmasti Aaltoon, Tampereelle tai Turkuun :s"
Näin kommentoi joku suomi24 sivuilla kauppakorkeaan 2014 keskustelussa. Muuta tietoa ei ole. Samiraalin linkissä taitaa olla tietoa.
Miksi jo opiskelevilla olisi paljon paremmat mahdollisuudet pääsykokeessa kuin ilman korkeakoulupaikkaa pyrkivällä? Toki joku laskentatoimi ja taloustiede voi olla paremmin hallussa pääosiltaan mutta kyllähän tässäkin jo toista vuotta samoja kirjoja tavataan :D
Moro!
Ite aloitin lukee pääsykokeisiin noin kuukausi viikko sitten. Taloustieteen oppikirja osaan jo todella hyvin ulkoa. Tämän jälkeen aloitan lukemaan laskentatoimen kirjaa (uudestaan), mutta siinä ohella tietenkin ylläpidän taloustieteen asioita mielessä. Ei sovi päästä unohtamaan niitä! Vasta viimeiseksi rupean panostamaan JoMa -kirjaan. Oma valmennuskurssin pitäjä sanoi, että tämän kirjan lukeminen kannattaa pistää viimeiseksi, koska kyseessä on helpoin ja selkein kirjan ja se on lähes ulkoa opettelemista. Ihan vinkkinä vain teillekin. Itelläni on siis verkkovalmennuskurssi ja käyn myös toisella valmennuskurssilla, joka alkaa huhtikuussa. Paljon meni rahaa näihin kahteen valmennuskurssiin, mutta sitähän varten tein viime syksyn töitä.
Tosiaan älkää tehkö samaa mokaa, mitä olen nyt tehnyt! Olen lukenut JoMa:n kerran, laskentatoimen kaksi kertaa ja taloustieteen oppikirjaa luen kolmatta kertaa (kolmas kerta menossa). Ja nyt on päässyt käymään niin, että olen unohtanut lähes kaiken mitä olen lukenut laskentatoimesta ja JoMa:sta. Pointtina vain, että jos luette yhtä kirjaa kerrallaan niin koittakaa ylläpitää noita muiden kirjojen tietoja! Itellä pääsi unohtumaan aika helposti!
Tsemppiä kaikille opiskeluihin!
ps. Aloittakaa nyt jo viimeistään opiskelemaan, jos haluatte varmistua sisäänpääsystä!
Itse haen ensimmäistä kertaa ja tavoitteena Aalto.
JoMa:n muistiinpanoissa kestää itselläni ainakin eniten ja se on se, mistä pitää osata ihan kaikki pikkujututkin kuten jonkun yksittäisen tutkijan mielipiteet. Siksi luen sitä ensimmäisenä (ja teen muistiinpanoja/karttoja). Mutta se on kyllä totta, että moni asia ehtii unohtumaan kesään mennessä. Itselläni onkin siksi toukokuussa pelkästään kaiken kertaamista. Ei oikein onnistuisi ainakaan itseltäni, että kaikkia kirjoja lukisin samoihin aikoihin. Matikkaa luen kyllä aina välillä, että tulee rutiiniksi. Ja jos oikeasti ymmärtää asiat, ei ne unohdu niin helposti
Mutta olenkin lukenut nuo jo viime vuonna ja päässyt jo taloustieteen ytimeen eli kaikki on vähän niinkun kertaamista. Voi olla eri asia ekaa kertaa lukea rahapoliitiikasta ja BKT:sta, kun jos tietäisi jo valmiiksi mitä ne on ja miten ne toimivat. Kansiksessa kun on oikeasti pakko ymmärtää ja osata soveltaa. Ei riitä pelkkä lukeminen ja ulkomuisti.
N. 600 h luin. Pääosin osasin asiat. Hölmöilin vähän kokeessa ja jäin 30,5 pisteellä ulos Aallosta.
Joo siis toi kansantalous on aika paljolti soveltamista.. Ja toi JoMa lukeminen myöhemmäksi oli vaan mun valmennuskurssin pitäjän antama neuvo.. Oon sen kanssa todellakin samaa mieltä. Kirja on noista helpoin ja ulkoa opettelua niin sen takia jätän sen kirjan toistaiseksi vähemmälle.
Te ketkä tiedätte asioista, kuinka tärkeää on muistaa henkilöiden nimiä ja tarkkoja vuosilukuja?? Tällä hetkellä menossa JoMa.
Joo siis toi kansantalous on aika paljolti soveltamista.. Ja toi JoMa lukeminen myöhemmäksi oli vaan mun valmennuskurssin pitäjän antama neuvo.. Oon sen kanssa todellakin samaa mieltä. Kirja on noista helpoin ja ulkoa opettelua niin sen takia jätän sen kirjan toistaiseksi vähemmälle.
Ekonomivalmennuksen laskentatoimen tunteja on kehuttu todella paljon, niin sen takia luotan siihen, että opin suurimman osan laskentatoimen asioista siellä. Kurssilaiset olivat kuulemma saaneet lähes täydet laskentatoimen tehtävistä..
Itse en panosta sen kummemmin matematiikkaa, koska se kuulemma helpottui todella paljon ja omasta mielestäni osaan matematiikkaa ihan hyvin.. Sitä siis tulee luettua enimmäkseen valmennuskurssin tunneilla. Jos niitä luetaan tuolloin. Mites muuten sulla meni viime vuonna toi koe? Paljon tuli pisteitä ja kauanko luit jne.. Kiinnostais tietää Ja yks asia mitä oon miettiny, että miten kannattaisi lukea kaksi viimeistä viikkoa kokeeseen? Onko se vaan kertailua, ettei kantsi lähtee lukemaan kirjoja sanasta sanaa..? Tai mitä silloin pitäis tehdä.
Vähän jännittää, että mitenköhän koe menee ja pääsenköhän Helsinkiin opiskelemaan.. En oo ikinä ollut koulussa hyvä ja arvosanatkin on ollut surkeita..
Toivottavasti osaan vastata vähintään 33 tehtävään.. En usko, että aallon pisterajat nousisi yli 35:teen..
Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta Valintakoekirjat eikö se tuolta lukion opetussuunnitelmasta selviä. Sittenhän voit kysästä vaikka tuolta kauppatieteet.fi kautta :o