Kansalaisaloite asevelvollisuuden lakkauttamiseksi aloittaa nimien keräämise 2.9.2013

Onhan niillä eroa yksilön kannalta ajateltuna. Onko kuitenkaan ratkaisu poistaa asevelvollisuus, vai luoda velvollisuus samankaltaiseksi kaikille? Jos tämä ei onnistu, niin pitäisikö muille luoda toisenlainen velvoite esimerkiksi korkeamman verotuksen muodossa, jos tasapuolisuutta haetaan?

No sitä minä en tiedä mikä on paras ratkaisu, kunhan heittelen ajatuksiani ilmaan, mutta selväähän on että jotain tälle asialle pitää tehdä. Se että pidetään kynsinhampain kiinni vanhasta mallista ei ole yksilön tai yhteiskunnankaan kannalta mielestäni järkevää.

Enkä tarkoita että olisin ajamassa naisia armeijaan, todellakaan ja jehovatkin saavat puolestani pysyä vakaumuksessaan, mutta asevelvollisuus nykymuodossaan ei ole tasavertainen kaikille, eikä pysty siihen mitä varten koko instituutio on olemassa, eli maamme itsenäisyyden uskottavaan turvaamiseen.

Korkeampi verotus on vähän kinkkinen, ellei kyseessä olisi jokin määrä-aikainen korotus, tosin tämäkin asia muodostuisi suomessa tod. näk. sellaiseksi byrokratiahelvetiksi että mitään hyötyä sillä tuskin saisimme...

Zuunaksen lonkalta heitetty ehdotus ei itseassa ollut edes kovin huono; Naton täysjäsenyys, lisänä pieni moderni ammattiarmeija ja sen lisäksi jokaiselle kansalaiselle opetettaisiin joko aseenkäsittelytaidon ja ampumisen perusteet vaikka osana oppivelvollisuutta tai vastaavasti jokin muu maanpuolustuksessa merkityksellinen kansalaistaito vaikka kotirintamalla olon näkökulmasta ja tämä sitten koskisi kaikkia sukupuoleen tai uskontoon katsomatta ja olisi kestoltaan max. viikkoja, ennemmin kuin kuukausia. Se olisi ainakin tasapuolinen systeemi.

Vaikea aihehan tämä kyllä on, sitä en kiistä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Korkeampi verotus on vähän kinkkinen, ellei kyseessä olisi jokin määrä-aikainen korotus, tosin tämäkin asia muodostuisi suomessa tod. näk. sellaiseksi byrokratiahelvetiksi että mitään hyötyä sillä tuskin saisimme...

Maanpuolustuksen kustannukset jakautuvat tasaisesti silloin kun varusmiehille maksetaan sellaista palkkaa, että heitä suostuu palvelukseen haluttu määrä vapaaehtoisesti, ja palkkoihin tarvittavat rahat kerätään veroina kaikilta kansalaisilta.
 
Minun mielestäni NATO ei ole ajankohtainen Suomelle. Laajemmassa mittakaavassa tullaan kyllä näkemään muutoksia ja vinkkejä "tilanteen pahentumisesta", jolloin voidaan harkita uudelleen liittymistä siihen. Toistaiseksi (vaikka Suomi itse omista asioista päättääkin) Suomen liittyminen Natoon olisi lähinnä "turhaa vittuillua" Venäjälle, jonka hyödyt olisivat toistaiseksi aika vähäiset. Seuraillaan nyt sivusta vaan.
Itse kannatan asevelvollisuutta, sillä meillä on vain 5.5 milj. ihmistä täällä Suomessa, joten mitä enemmän meillä on reserviä/asevelvollisia, niin sitä paremmin me toteutamme puolustuspolitiikkaa, jolla pyrimme tekemään vihollisen hyökkäyksen kannattamattomaksi Suomeen. Asevelvollisuuden pointti on nähdäkseni juurikin ehkäistä mahdollisia ongelmia, eikä ns. voittaa sotaa.

Kantahenkilökuntaa voisi myös kehittää hieman. Itse palvelin ns. "paremmassa" paikassa, joka johti siihen että meidän porukkaa koulutti vain varsin laadukas kantahenkilökunta. Silti aivan liikaa näkee/kuulee (kavereilta ja omaa kokemusta) sitä, että kouluttajat/varusmieskouluttajat "eivät osaa kouluttaa parhaalla mahdollisella tavalla", vaan koulutus on jotenkin kouluttajille jotenkin "pakkopullaa" ja ei joko osata kouluttaa, tai ei jostain typerästä syystä haluta kouluttaa esim. yleisen byrokratian vuoksi "parhaalla tavalla". Lähinnä siis tarkoitan sitä, että vain Suomen keihään kärjessä on "oikeasti osaavaa" koulutusta - sitä ammattitaitoa pitäisi jakaa laajemminkin eri palveluspaikkojen välillä. No nää on niitä pikkujuttuja, mutta on ihmeellistä, miten "joka kolmas" kouluttaja opettaa asian erilailla ja joskus ei opeta jotain ollenkaan tms.. Toivottavasti nykyisistä kadeteista tulee "hyviä luutnantteja", joilla homma on enemmän hanskassa.

Mielestäni myös varusmiespalvelusta tulisi yhä kehittää reilummin ja ns. "paremmaksi varusmiehelle". Varusmiespalveluksen läpi käyneet tietää kyllä, että aika kiire tulisi opetella samat asiat esim. 4kk,6kk,8kk,12kk. Mutta onko sillä "käyttännön merkitystä", että ei keritä aivan niin perusteellisesti kouluttaa asevelvollisia? Itse nimittäin uskon, että esim. 4kk LAADUKAS koulutus riittäisi toteuttamaan Suomen puolustuspolitiikkaa, eli tekemään vihollisen hyökkäyksen kannattamattomaksi Suomeen. Siinä ajassa kyllä oppii (jos on vara pv:llä ammuttaa ja kouluttaa) kyllä perus taistelutekniikat, ja oppii käyttämään asetta. Kyllä se Spetsnatz tottelee luotia siinä missä muutkin. Perus eläkeläisistä koostuva hirviporukkakin voi "tappaa tuurilla/aiheuttaa merkittävää haittaa" esim. erikoisjoukkolle, siinä missä muutkin jotka osaa asetta käyttää. Jos siirryttäisiin lyhyempiin koulutusaikoihin, niin niiden alkamisajankohdat voisi sijoittaa siten, että kesä (jolloin on niin penteleen helppoa) olisi ainakin jonkin tason huilia, ja varusmieskoulutuksen alkamisajankohdat olisivat esim. syyskuu 1 - joulukuu 31 ja kevät/talvipuolella joku vastaava ajankohta.. Kesällä on niin helppoa, että mitä sitä kesää tuhlaamaan koulutukseen, parempi opetella haastampaan vuodenaikaan. Ajatuksia vain.

Intin harjoituksista/kouluttamisesta tulee mieleen, että jotain säästökohteita voisi ottaa esim. siirtymistä ja siten tehostaa kouluttamista. Ainakin omassa palveluspaikassa "siirryttiin ihan vitusti". Ei siinä mitään, ompahan muka todenmukaista. Silti olen sitä mieltä, että paljon paremmin yhteiskuntaa palvelesi mahdollisimman toimintapitoiset harjoitukset, että olisi sitä vihollista yms. eikä vaan käveltäisi ja larpattaisi, että juu siellä sitä on. Niin oppisi paljon paremmin toimimaan niissä tilanteissa yms. Mitä järkeä tuhlata arvokasta koulutusaikaa johonkin tyyliin vartiointiin ja kävelyyn rinkan kanssa tyhjässä metsässä. Tuota on aivan liikaa intissä. Minusta voitaisiin lisätä sitä toimintaa todenmukaisuuden kustannuksella. En nimittäin usko, että kenellekkään tuottaisi hankaluuksia kovassa tilanteessa vartioida ja siirtyä yms. niitä juttuja mitä sota oikeesti on, mutta varusmieskoulutuksen aikana ne vaan vievät tarpeettomasti aikaa itse toiminnan harjoittamisesta. Mun mielestä yksi siirtymisharjoitus riittää (että näkee mihin pystyy) - oma palvelusaika meni 9kk siirtyessä ja 3kk oli oikeesti hyviä hommia. Jos nimittäin mietitään, niin mitä hyötyä koko ajan kävelyttää porukkaa (varsinkaan erikoisjoukkoja, jotka muutenkin pysyy vapaa-ajalla kunnossa), koska siviilissä se siirtymiskyky katoaa kuitenkin sit tyyliin kolmessa kuukaudessa. Mielestäni varusmiespalveluksen pitäisi siis enemmän painottaa taito/osaamispuoleen ja vähentää kaikkea sellaista, joka joko katoaa reservissä tai sitten sellainen toiminta jota kaikki tekevät tositilanteessa parhaalla kyvyllään riippumatta siitä, onko sitä harjoiteltu intissä vaikka kuinka paljon. No joo, ehkä vähän henkilökohtaisia kokemuksia. Mutta kyllähän sitä tuli joskus intissä mietittyä, että jos oli vaikka joku ns. rankka tiedustelu- tai tuhoomisharjoitus, ja ensin kävellään kohteelle 2-3 päivää, sitten isketään tyyliin nopeen max 12h tiedustelun jälkeen kohteeseen jollain tyyliin 1h iskulla ja kävellään takaisin se 2 päivää.. Käytettiin harjoituksesta 4/5 osaa siirtymiseen??? MITÄ VITUN JÄRKEÄ?? Mieluummin niin päin, että käytetään se 4/5 osaa sen iskun harjoittelemiseen/tiedustelun harjoittelemiseen, ja kävellään se 1/5. Eikö silleen tulisi enemmän niitä kuuluisia toistoja ja opittaisi oikeesti iskee sinne kohteeseen x ?? Se metsässä liikkuminen kun on perin helppoa, senkus kärki, jälkikärki, välit yms... Vittu sitä tarttee opetella joka vitun harjoituksessa.. Nyt kyllä meni tätä kirjoittaessa tunteisiin :D Varmaan huomaa progressiosta kirosanojen määrässä.. Onko muilla vastaavia kokemuksia? Yritän palauttaa "rauhallisuuden" seuraaviin kappaleisiin. Tässä kappaleessa oli siis yleistä kritiikkiä, että miten perseelleen noita harjoituksia suunnitellaan. Ihan niin kuin ois kapiaiset itelleen suunnitelleet, että jää aikaa saunomiseen ja kesken harjoituksen ABC:llä käyntiin. Prkl. Noh, yritän rauhottua - meni vaan tunteisiin.

Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että kalusto pitää olla keihään kärjellä kunnossa, mutta muuten voidaan säästää materiaalihankinnoissa, sillä kyllä se rk 62 on tappava laite (eli ts. ehkäisee hyökkäystä tänne) osaavissa käsissä. Muistakaa ottaa myös huomioon reservin varustusta pilkatessanne, että oikeassa tilanteessa on paljon siviilikamaa mukana myös - eli ne haltin rinkat, teltat, jahti jaktin metsästyskamppeet, se naapurin jehovan kaivuri, varustelekan hansikkaat, naapurin Tikka T3 yms. otetaan käyttöön, eli yleisesti ottaen reservin varustelusta ei puutu muuta kuin patruunoita aseesta.

Porukka puhuu täällä myös "uskottavasta puolustuksesta". En oo ihan varma, mitä tolla haetaan. "Kaikki tietää", että Venäjä sais Suomen melko polvilleen tyyliin 1kk, mutta se ei ole sille mitenkään kannattavaa, sillä reserviä Suomelta löytyy, joka johtaisi sellaisiin menetyksiin yms. joka tekisi koko operaation kannattamattomaksi Venäjälle. Mielestäni Suomella on uskottava puolustus niin kauan, kun Venäjän ei ole mitään "järkeä" vallata Suomea ja tämä toteutuu nykyisellä asevelvollisuudella hyvin, myös ilman liittoutumisia. Se että me ei ns. voiteta sotaa, ei tarkoita että meillä ei oo uskottavaa puolustusta. Ei muuten Venäjäkään "voittaisi" sitä sotaa, vaikka valtaisikin Suomen.

Tiivistelmä yllä olevasta, jota en oikolukenut: Nato lähiaikoina= ei ajankohtainen ts. turhaa vittuilua Venäjälle. Kannattaisi selvittää, että tukisiko esimerkiksi lyhyempi ja laadukkaampi varusmiespalvelus Suomen puoluspolitiikkaa eli ehkäisi vihollisen haluja hyökätä tänne - minä uskon, että jo 4kk hyvää koulusta riittää kouluttamaan yksittäisen henkilön sille tasolle, että se aiheuttaa vihollisessa jo riittävää haluttamattomuutta hyökätä tänne. Päivärahoja voitaisiin nostaa, ts. jotain näitä aiemminkin tulleita verohelpotuksia ts. kertaamisen tukemista yms. jos raha riittää..? Harjoituksia voitaisiin suunnitella jotenkin järkevämmin ja painottaa toimintaan.
Eli: Kannatan asevelvollisuutta (ts. ei oikein muita toimivia mahdollisuuksia meillä täällä Suomess), mutta sitä tulisi kehittää ja mahdollisesti yhä lyhentää vaikkapa vain 4kk pituiseksi (tähän tarvittaisiin selvityksiä puolustusvoimilta). Kannatan myös päivärahojen nostoa joillekkin varusmiehille (esim. niille pisimpään oleville) tai vaikka verohelpotuksia vaikka aikamääräksi x, jos siitä ei koidu kohtuuttomia kustannuksia. Varustehankinnat pitäisin hyvänä vain keihään kärjellä - luotetaan massa-armeijjaan (siviilikama on niin hyvää, että kehnoako sitä uusia vaatteita yms. tarttee valtion hommailla, kunhan valtio tarjoo aseen, patruunan ja kypärän). Kannatan myös sitä, että kantahenkilökunta kehittäisi niitä harjoituksia todenmukaisuuden kustannuksella toimintapainoitteisemmaksi ja ylipäätään se turha pelleily mahd. vähiin. Mikäli rahaa riittää, tuettaisiin reserviläisten taitoja/osaamista maanpuolustuksen parissa esim. verohelpotuksilla tai jollakin tavalla x, jota en keksi. Panostettaisiin laadukkaampaan koulutukseen lyhyemmässä ajassa, se on se tärkein varmaan..

- En oikolukenut..
 

Voin ihan suoraan sanoa hommaa nähneenä, ettei laadukkaalla 4kk koulutuksella pääse juuri alkuunkaan. Varsinkin tulevien uudistusten myötä...

Siihen tosin yhdyn, ettei nykyinen koulutustyyli ole se kaikkein suotuisin. Ei niinkään keskitytä koulutettavien oppimiseen ja osaamistasoon, vaan tarkoitus on saada asiat näyttämään hyvältä ylemmille tahoille. Otetaan vaikka esimerkkinä peruskoulutuskausi. Peruskoulutuskauden tavoitteeksi on muotoutunut yksinkertaisesti pärjääminen koulutustarkastuksessa, mihin keiskeisimpinä rooleina kuuluu taistelianrata, ammunnat ja kirjalliset kokeet.

Ottaen kuitenkin huomioon että koulutustarkastus on vain eräänlainen mittari opituista asioista ns vertailtava pistokoe opitusta. Kaikkea mitä peruskoulutuskaudella tulisi oppia ei käydä läpi koulutustarkastussessa vaan hyvinkin prosenttuaalinen osuus. Siltikin keskittyminen juurikin muuttumattomaan koulutustarkastukseen on pääpainona 2kk koulutusjaksossa, sillä kun saadaan esikunnalle näyttämään koulutettavien osaavan nämä "perustaidot" ja kouluttajien osaavuus.

Kyllähän se näyttää hyvältä, jos täydet pisteet koulutustarkastuksessa saa noin 90% komppanian koulutettavasta erästä, he ovat oppineet kaiken tarvittavan, näin ainakin paperilla. Kuitenkin kyseisen peruskoulutuskauden eli 2kk ajanjakson tarkoitus on ajaa koulutettavat sisälle armeijamaailmaan, siellä käyttäytymiseen ja opettaa tarvittavat "perustaidot" koulutettaville, mitä sitten mitataan koulutustarkastuksessa. Se taas että hinkataan täsmällisiä taisteliaradan toimintoja vaistomaisiksi, tai harjoitellaan kirjallisia kokeita vanhojen kokeiden avulla ( kokeet eivät juurikaan tai ollenkaan vaihdu koulutuserien välillä ) tai harjoitetaan koulutettavia vain koulutustarkastusta edistävissä ammunnoissa ei ole mielestäni suotuisaa. Varsinkin kun koulutustarkastuksessa mitattavat asiat ovat vain osa totuus opitusta
 
Maanpuolustuksen kustannukset jakautuvat tasaisesti silloin kun varusmiehille maksetaan sellaista palkkaa, että heitä suostuu palvelukseen haluttu määrä vapaaehtoisesti, ja palkkoihin tarvittavat rahat kerätään veroina kaikilta kansalaisilta.

noniin, nyt sitten osoitit tietämättömyytesi asioiden kulusta ihan täydellisesti, eli olet sitä mieltä että ihmisten pitäisi vielä kunnallisverotuksen päälle iskeä valtionkin kirstuun roponsa että saataisiin tämä homma pyörimään, ainakin olisi vitusti köyhiä tässä maassa sinun mallillasi, katsos se palkasta maksettava vero ropisee kunnan kirstuun jolla pidetään yllä kunnan palveluita, valtionverotus ja valtionkirstu on sitten ihan eri juttu ja siihen kuuluu yrityksiltä revittävät verot, joku yrittäjä varmaan osaa selittää tämän paremmin tai verotukseen opiskellut...
mites olit visioinut tuon verojen keruun ihmisiltä, mentäisiinkä tasaverolla vaiko progressiolla?? :D

ja edelleen olisin halukas tietämään sen palkka-armeijan vahvuuden ja toimintamalli olisi myös kiva saada tietää, eli puolustettaisiinko pelkästään pääkaupunkia vai mikä tässä olisi se meno ja mäiske kun kakka iskee tuulettimeen?? ja oikeasti älkää vittu puhuko vakavissanne mistään 30 000 - 50 000 miehestä.... entäs miten reservin palkat vai maksettaisiinko heille?? mikä tässä nyt on se punainen lanka??
 
tein oikein hienon kuvan siitä miten tuollainen isompi konflikti tälläisen koti nörtin mielestä menisi jos täällä oltaisiin naton jäsenenä ja naurettavalla 50000 ukon armeijalla varauduttuna isompaan yhteen ottoon, silloin jos rakas itänaapurimme ryhtyisi ihan tosissaan tulemaan rajojen yli ja miten näkisin että nato ryhmittäisi joukkojaan, skandinavia olisi ihan toissijainen paikka jossa tehtäisiin hiukan kiusaa mutta siitä luovuttaisiin lopulta koska alueen haltuunotto olisi liian työlästä ja katsottaesa aluetta jolla on jenkeille oikeasti jotain merkitystä eli saksan lähistö ja brittien turvaaminen niin ei tänne pohjoiseen ukkoja haaskattaisi, norjan ja ruotsin vuoristo, kääpiökansa jota suomalaisiksikin kutsutaan, viro, latvia, liettua, kärpäsen paskoja kartalla joissa on pirusti venäläistä väkeä niin kyllä se raja menisi aikalailla tuossa yhtenäisissä keltaisissa ja punaisissa viivoissa, katkoviivat ovat sellaisia jotka katsoin todennäköisyyksiksi, venäjän itämerenlaivasto ottaisi itämeren hallintaansa melko nopeasti ja tuo tanskan kohdalla oleva kapeikko lopulta sulkisi sen koska pohjoinen olisi menetetty, pitää muistaa se että venäjällä on kyky saada helvetin moinen määrä ukkoja lyhyessä ajassa liikkeelle varusteineen, kun taas jos joku nyt visioi että ameriikoista asti tänne peräsyrjälään joku tulisi niin siinä meneekin sitten vähän pidemmän aikaa ja ei niillä hirveästi ole syitä tänne tulla, eli sillä 5.arktilalla voi pyyhkiä pyllyä ja ottaa sen kupin teetä ja sympatiaa.
mutta kun lämästään suomen miesvahvuudeksi 250 000 ukkoa ja sissisodankäynti niin tilanne muuttuu hiukan...kait? totean vielä että puolustusvoimissa on ihmisiä palkattuna ihan tätä ukkojen liikuttelua varten kartoilla ja erilaisten skenaarioiden luontia varten, olen melko varma että heillä on varmasti enemmän ja parempaa tietoa asioista kuin yhdelläkään tällä palstalla kirjoittavista "viiden leijonan kenraaleista" ja siinä kohtaa kun he toteavat että me tarvitsemme natoa ja nato kykenee meille turvan suomaan niin äänestä kyllä sen puolesta mutta sitä ennen ja kunnes joku kykenee tarjoamaan järkevän ja toteuttamiskelpoisen systeemin asevelvollisuuden tilalle olen asevelvollisuuden kannalla, pidemmittä löpinöittä hienoa piirrustustani ihailemaan :D :D :D
katso liitettä 108395
 
Viimeksi muokattu:
Vaan mites moni lähtee käymään sissisotaa*, kun sellaisia tyyppejä eivät Geneven sopimukset suojele. Suhteellisen inhimillisen sotavankileirin sijaan kiinnijääneille on luvassa kidutusta ja kovia kuulusteluja jossain erikoisleirissä ja todennäköisesti teloitus. Arvatkaa vaan mitä ryssät tekevät vastarintamiesten omaisille? Tshetsenia antaa joitakin suuntia...

Sissisotaan lähtevä porukka on aivan vitusti pienempi kuin täysi SA-vahvuus. Hyvä jos joitakin tuhansia tai kenties jopa kaksikolmekymmentätuhatta, mutta ei missään tapauksessa satojatuhansia miehiä.

*Sissisota on eriasia kuin vakinaisen armeijan ja erikoisesti rajajoukkojen sissitoiminta muun sotimisen osana.
 
Vaan mites moni lähtee käymään sissisotaa*, kun sellaisia tyyppejä eivät Geneven sopimukset suojele. Suhteellisen inhimillisen sotavankileirin sijaan kiinnijääneille on luvassa kidutusta ja kovia kuulusteluja jossain erikoisleirissä ja todennäköisesti teloitus. Arvatkaa vaan mitä ryssät tekevät vastarintamiesten omaisille? Tshetsenia antaa joitakin suuntia...
Tätä minäkin olen peräänkuuluttanut tässä aiheessa. Kyllä sellaisessa tilanteessa lienee parempi hyväksyä tappio kuin käydä jotain sissisotaa miehityksen alla. Mistään "koko kansa sotii miehittäjää vastaan, vaikka virallisesti Suomi olisikin solminut rauhan" on turha fantasioida.
 
tein oikein hienon kuvan siitä miten tuollainen isompi konflikti tälläisen koti nörtin mielestä menisi jos täällä oltaisiin naton jäsenenä ja naurettavalla 50000 ukon armeijalla varauduttuna isompaan yhteen ottoon, silloin jos rakas itänaapurimme ryhtyisi ihan tosissaan tulemaan rajojen yli ja miten näkisin että nato ryhmittäisi joukkojaan, skandinavia olisi ihan toissijainen paikka jossa tehtäisiin hiukan kiusaa mutta siitä luovuttaisiin lopulta koska alueen haltuunotto olisi liian työlästä ja katsottaesa aluetta jolla on jenkeille oikeasti jotain merkitystä eli saksan lähistö ja brittien turvaaminen niin ei tänne pohjoiseen ukkoja haaskattaisi, norjan ja ruotsin vuoristo, kääpiökansa jota suomalaisiksikin kutsutaan, viro, latvia, liettua, kärpäsen paskoja kartalla joissa on pirusti venäläistä väkeä niin kyllä se raja menisi aikalailla tuossa yhtenäisissä keltaisissa ja punaisissa viivoissa, katkoviivat ovat sellaisia jotka katsoin todennäköisyyksiksi, venäjän itämerenlaivasto ottaisi itämeren hallintaansa melko nopeasti ja tuo tanskan kohdalla oleva kapeikko lopulta sulkisi sen koska pohjoinen olisi menetetty, pitää muistaa se että venäjällä on kyky saada helvetin moinen määrä ukkoja lyhyessä ajassa liikkeelle varusteineen, kun taas jos joku nyt visioi että ameriikoista asti tänne peräsyrjälään joku tulisi niin siinä meneekin sitten vähän pidemmän aikaa ja ei niillä hirveästi ole syitä tänne tulla, eli sillä 5.arktilalla voi pyyhkiä pyllyä ja ottaa sen kupin teetä ja sympatiaa.
mutta kun lämästään suomen miesvahvuudeksi 250 000 ukkoa ja sissisodankäynti niin tilanne muuttuu hiukan...kait? totean vielä että puolustusvoimissa on ihmisiä palkattuna ihan tätä ukkojen liikuttelua varten kartoilla ja erilaisten skenaarioiden luontia varten, olen melko varma että heillä on varmasti enemmän ja parempaa tietoa asioista kuin yhdelläkään tällä palstalla kirjoittavista "viiden leijonan kenraaleista" ja siinä kohtaa kun he toteavat että me tarvitsemme natoa ja nato kykenee meille turvan suomaan niin äänestä kyllä sen puolesta mutta sitä ennen ja kunnes joku kykenee tarjoamaan järkevän ja toteuttamiskelpoisen systeemin asevelvollisuuden tilalle olen asevelvollisuuden kannalla, pidemmittä löpinöittä hienoa piirrustustani ihailemaan :D :D :D
katso liitettä 108395

Eikö tämä sama keskustelu käyty jo parin viimeisen sivun aikana, osa on sitä mieltä että Nato ei meitä auta, osa taas sitä mieltä että auttaa. Eli tuo sinun tekstisi on samaa jossittelua kuin omanikin, itse olen sitä mieltä että Nato ei varmasti jättäisi auttamatta Suomea jo pelkästään säilyttääkseen uskottavuutensa.

Ja mistään 250.000 miehen reservistä on turha edes puhua, koska jokainen näkee mikä on kehityssuunta nykymallissa:

-Reservin koon muutos viime vuosina: 500.000 -> 350.000 -> 250.000 -> ???
-Kasarmeja ajetaan alas, kantahenkilökuntaa vähennetään, puolustusbudjettia pienennetään vuosi vuodelta.
-Kalustoa/aseistusta tuhotaan koska se on ei ole enää käyttökelpoista (esim. kiinan rynkyt paaliin jne..)
-Ikäluokat pienenee, palveluksen suorittaneiden määrä vähenee tasaisesti.

Lisäksi tässä ketjussakin myönnetään että liittoutuminen on välttämätöntä, tähän vielä kun otetaan mukaan tuo ketjun varsinainen aihe (tasa-arvokysymys) niin on selvää että suomen puolustusmalli vaatii täysremontin, nykymallilla väkisin jatkamalla polku on kuljettu loppuun 10-15 vuodessa ja suomen puolustusvoimat on tuon jälkeen enää lähinnä huono vitsi joka ei naurata ketään, jos se on mitään muuta enää tänäpäivänäkään.

Ja mitä tulee johonkin sissisotaan, niin typerää edes puhua moisesta, se ei voi olla kenellekään edes vaihtoehto kun puhutaan maanpuolustuksesta. Silloin ollaan tilanteessa jossa itsenäisyys on menetetty ja joku muu hallitsee maatamme. Sota on yksiselitteisesti jo hävitty siinä vaiheessa kun sissisotaa joutuu edes miettimään.
 
no täytyy vain todeta että on se helvetin hyvä että tässä maassa ei ole kuin noin vähän näitä "ollaan hävitty ennen kuin alkoikaan" henkilöitä mitä käväsin äsken aloitetta vilkaisemassa, ei tarvii paljoo eduskuntaan lähetellä ja miettiä visioita mistään muusta kuin asevelvollisuudesta joka jyrää tämänkin hömppä aloitteen :D
 
Vaan mites moni lähtee käymään sissisotaa*, kun sellaisia tyyppejä eivät Geneven sopimukset suojele. Suhteellisen inhimillisen sotavankileirin sijaan kiinnijääneille on luvassa kidutusta ja kovia kuulusteluja jossain erikoisleirissä ja todennäköisesti teloitus. Arvatkaa vaan mitä ryssät tekevät vastarintamiesten omaisille? Tshetsenia antaa joitakin suuntia...

Sissisotaan lähtevä porukka on aivan vitusti pienempi kuin täysi SA-vahvuus. Hyvä jos joitakin tuhansia tai kenties jopa kaksikolmekymmentätuhatta, mutta ei missään tapauksessa satojatuhansia miehiä.

*Sissisota on eriasia kuin vakinaisen armeijan ja erikoisesti rajajoukkojen sissitoiminta muun sotimisen osana.

Sen verran voin sanoa että ei ole naapureita mitkään sopimukset ennenkään sitoneet. Sitä kidutusta ja tappamista olisi luvassa ihan ilman sissisotaakin.

Porukka ei nyt taida tajuta mikä hirviö meillä on naapurina.
 
no täytyy vain todeta että on se helvetin hyvä että tässä maassa ei ole kuin noin vähän näitä "ollaan hävitty ennen kuin alkoikaan" henkilöitä mitä käväsin äsken aloitetta vilkaisemassa, ei tarvii paljoo eduskuntaan lähetellä ja miettiä visioita mistään muusta kuin asevelvollisuudesta joka jyrää tämänkin hömppä aloitteen :D

On toki hyvä, että "luovuttajia" on vähäinen väärä, mutta pelkkä reserviläisistä koostuva "pappa-armeija" tuskin pystyy puolustamaan tätä maata, kun vastassa on ammattisotilaat.

Sanonta "suomalainen reserviläinen ei kalpene ulkomaisen ammattisotilaan rinnalla" on mielestäni naurettava. Kaikenlaisia perusteluja tälle väitteelle on kuultu, mutta räikein nyt kuitenkin on se, että tilastollisesti tämä ammattisotilas on yhteiskunnan alinta pohjasakkaa.Se, että ihminen on lähtöisin köyhästä perheestä ja hakeutunut sotilaaksi, ei tee kenestäkään pohjasakkaan kuuluvaa ihmistä. Pohjasakkaa ovat käsittääkseni rikolliset, raiskaajat jne.

Palkka-armeija + NATO + nykymallista muunneltu asevelvollisuus olisi varmasti parempi vaihtoehto, kuin pelkkä turvautuminen reserviläisarmeijaan.
 
tuli tälläinen ajatus mieleeni kun voimme varmasti todeta että ainoa pontiaalinen uhka meille on juurikin venäjä?? tästä lienemme kaikki samaa mieltä? mietitään nyt vaikka tuota eteläistä naapuriamme viroa joka ymmärrettävistä syistä liittyi natoon, sitten vilkaistaan läntistä naapuriamme joka urhoollisesti seisoo selkämme takana ja on aina ollut valmiina taistelemaan viimeiseen suomalaiseen eli ruotsi, viro liittyi natoon ja mitäpä teki venäjä harjoitteli ihan avoimesti lentokoneilla rynäköintiä heidän rajaa kohti eli varmasti oli taustalla naton jäsenyys ja se että osoitettiin että naton jäsenyydellä ei ole paskaakaan merkitystä jos päätämme tulla rajan yli :) , sitten ruotsin asia, puolustusvoimat romutettiin käytännöllisesti katsottuna kokonaan ja toteutetiin miniatyyri armeija, kuka kävi sielläkin suunnalla heilahtamassa ja testailemassa vähän hereillä oloa ja reaktioita??
en ole mielestäni kuullut mitään tähän viittaavaa toimintaa suomen rajoilla? missä mahtaa olla syy? tuleeko mitään mieleen? voisiko syynä olla se että tietävät naapurinsa kyvyt erinäisten asioiden suhteen?
tälläistä vaan hiipi mieleeni...vaikka muuan isä aurinkoinen on onneksi siirtynyt ajasta iäisyyteen niin hän oli ilmeisesti joskus kysellyt että montako divisioonaa paavilla on, johonkin varoitteluun liittyen...itänaapurimme ei kunnioita tänäkään päivänä kuin voimaa ja se voima tulee auttamattomasti siitä mies määrästä.
 
oletteko kuulleet että olisi tehty rynnäköinti harjoituksia rajan pinnassa ym, melko hiljasta on mun mielestä ollu.. eli voidaan todeta että ei nato jäsenyyttä, ok välit naapuriin ja vitun iso armeija on ajanut asiansa ihan hyvin, niin miksi toimivaa järjestelmää pitäisi muuttaa? jos se ei ole rikki, jos se toimii niin annetaan olla
täytyy ymmärtää että puolustusvoimat on sitä varten että tämä tilanne pysyy tälläisenä, ns. peloite on riittävä ja toimiva, ei keksitä pyörää uudelleen, kuten se joku generalissimus vnäjällä sanoi että jos suomi liittyy natoon suhtautuminen on jotain ihan muuta siitä eteenpäin, miksi pitää tökkiä karhua kepillä?
 
oletteko kuulleet että olisi tehty rynnäköinti harjoituksia rajan pinnassa ym, melko hiljasta on mun mielestä ollu.. eli voidaan todeta että ei nato jäsenyyttä, ok välit naapuriin ja vitun iso armeija on ajanut asiansa ihan hyvin, niin miksi toimivaa järjestelmää pitäisi muuttaa? jos se ei ole rikki, jos se toimii niin annetaan olla

Mutta ootko kuullu kuinka viimeisen 10 vuoden ajan venäläinen on varustanut koko länsi rajansa sotilastukikohtia uuteen uskoon? Muistaakseni vanhan suomen alueeltakin löytyy 2 tukikohtaa ja yhteensä kolme tukikohtaa keskittyy PELKÄSTÄÄN arktiseen sodankäyntiin? Suomen rajan matkalla on muistaakseni 7 tukikohtaa. Kyllä tuossa pitäisi olla jo ihan tarpeeksi uhkakuvia kehittää omaa sodankäyntiä.

Ois kyllä hienoa nähdä uudestaan se intissä näytetty kuva venäjän tukikohdista kuvauksineen ja varusteineen. On siellä melkonen reservi vastassa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom