Kamppailulajien tyhmien kysymysten kerho (Kysy mitä vaan, joku vastaa kuitenkin)

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
En oo käyny puolee vuotee aktiivisest puntil... ehkä yhteensä joku 9 kertaa. Onko puntti yleensä miten järkevää, jos halutaan pitää voimaa yllä tai siis onko miten paljon tiputtavaa/nopeuseroo vaikka 100 kilon penkkaajan tai 120kg penkkaajan iskuilla? :david: Kun täällä lukee niin tuntuu että melkeen jokanen kamppailija vääntelee rautaa monta kertaa viikos.. meiän vetäjä vaan neuvoo karttamaan punttia.

Itsellä homma on niin että lisävoiman myötä lähtee lyönti kevyemmin, räjähtävämmin ja kovempaa, mutta olen kyllä huomannut kuinka joillain ihmisillä taas liika lihasmassa vie nopeuden silminnähden. Treenailen itse isoilla painoilla kun/jos vain paikat kestävät.

Mene ja kokeile miten sulla homma pelaa.
 
Onko thainyrkkeilyssä minkään näköistä vyöjärjestelmää, vai onko asia samalla lailla, kuin nyrkkeilyssä, että jotkut on vaan sitten kovempia vetään miestä kanveesiin kun toiset, mutta minkäänlaista tasoa osoittavaa härpäkettä ei vyötäröllä roiku ? :)
 
Mistä yleisimmistä lajeista tää vyöjärjestelmä puuttuu?

Nojoo, mitäs tässä nyt äkkiseltään tulee mieleen...

Nyrkkeily, thainyrkkeily, lukkopaini, vapaaottelu, savate (värihanskat on), krav maga (niillä on jotkut tasot mun käsittääkseni), kreikkalais-roomalainen paini, vapaapaini... nojoo eipä tuu muita mieleen. Ja brassi jujutsussa ei ole perinteistä vyöjärjestelmää valkonen, keltanen... musta, vaan valkonen, sininen, purppura, ruskee ja musta.
 
Mistä yleisimmistä lajeista tää vyöjärjestelmä puuttuu?

Aika jännä tää muuten.
Kuinka moni on sitä mieltä että se "puuttuu" joistain lajeista?
Kyllähän nyt joissain ip:ssä tms. ja budolajeissa ymmärtää että halutaan pitää mielenkiintoa tai perinnettä yllä, mutta mun mielestä siis tuota vyöjärjestelmää ei pitäisi edes käyttää kamppailulajeissa. Se tuntuu niin teennäiseltä.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Se peruskurssi on usein n. 3kk!

Musta kyllä vyöjärjestelmä on loistava homma kilpalajeissa kuten just BJJssä. Vois olla aika iso kynnys lähteä ottamaan kisaa jos siellä olis Marcelo vastassa ekassa matsissa... :rolleyes: Toki senki ylipääsis sillä että olis kuten lukkopainissa, alottelijoiden ja kokeneiden sarjat. Mutta kuten viimeksi alottelijoiden SM-kisoissa ääripäiden tasoero oli ihan älytön, mitä se voi toki myös olla valkovöistenkin keskuudessa.
 
Rupesin tuossa miettimään noita vapaaottelun D-matseja, että miltä ne oikein näyttää käytännössä kun en ole koskaan ollut itse katsomassa? Tyrmääminen kun ilmeisesti on kiellettyä niin mitä siinä pystyottelussa tehdään kun lyödä tekis mieli mutta ei saa osua liian lujaa. Löytyykö mistään videota näistä matseista?
 
Olikos se nyt niin että tyrmäyshakuinen ottelutyyli on kielletty.. Oletetaan nyt vaikka että ottelijat on 60kilosia kokemattomia teinipoikia ja kyseessä on D-matsi. Kyllähän sen tietää minkä näköstä se on kun pääsuojat ja kaikki puettuna siinä hädissä huidellaan. Jos toinen nyt sattuu ottamaan sopivasta kulmasta nyrkin vaikka leukaan ja siitä tipahtaa niin tuskin tiputtajaa tästä tuomitaan..
Viisaammat valaiskaa vielä lisää?
 
Käytännössä siis, että jos ottelija käyttää D-ottelussa tuomarin mielestä tyrmäyshakuista ottelutyyliä(hakee kokoajan jotain heijaria päähän), voi tuomari antaa siitä varotuksen kuten esim. palli-iskusta?
 
Miksi kickboxinkissa on vyöjärjestelmä ?

Alunperin vyöjärjestelmä tulee vanhoita karatejuurista, kun lajia aloittaneet jenkit olivat taustaltaan karatekoja. Vyöjärjestelmän säilyttäminen oli luonnollista kun aluksi tämä kontaktikarate nähtiin lähinnä yhtenä karaten tyylisuuntana samoin kuin vaikka shotokan tai kyokushinkai.

Kaikissa maissa/liitoissa ei ole vyöjärjestelmää, mutta suomessa on. Tämä johtunee siitä että lajia toivat maahan karate- ja jujutsutaustaiset henkilöt, jotka olivat tottuneet vöihin.

Vyöjärjestelmässä on etunsa, kun asiaa katsotaan opettajan ja organisaation kannalta, vaikka yksilön mielestä vyöt voivatkin tuntua turhilta. On opettajana ja treenaajana kätevää, kun harjoittelijasta näkee yhdellä silmäyksellä hänen tasona edes suurin piirtein, vaikkei tuntisi henkilökohtaisesti. (Tietysti tämä toimii huonosti jos porukka ei käy vyökokeissa tai ei pidä vöitä.) Lisäksi vyökokeisiin pitää treenata myös niitä ei-suosikkitekniikoita, jolloin voi myöhemmin opettaa niitä sellaiselle harjoittelijalle, jonka ominaisuuksiin ne sopivat.
 
Onks vaparissa, bjj:ssä tai lukkopainissa 18v ikäraja? Kiinnostais kokeilla jotakin nuista.

AndyS: Tack tack.
 
Onks vaparissa, bjj:ssä tai lukkopainissa 18v ikäraja? Kiinnostais kokeilla jotakin nuista.

AndyS: Tack tack.

Ainakin meillä Rovaniemellä BJJ:n ikäraja on 13, kun taas vapaaottelun 15.

Ota yhteyttä paikalliseen seuraan ja tiedustele.

Paikallisen seuran löydät helpoiten internetiä käyttämällä.
 
Onks vaparissa, bjj:ssä tai lukkopainissa 18v ikäraja? Kiinnostais kokeilla jotakin nuista.

AndyS: Tack tack.
Jos ikäraja on ni tuskin sentään 18
 
Back
Ylös Bottom