Kilpavarusteissa voi olla eroja, koska osa Saksan toiminnasta ei kuulu WAKO:n alle (suurin liitto, johon myös suomi kuuluu) vaan esim. ISKA:n tai WKA:n. Voit tietysti kysyä seurastasi, mihin liittoon se kuuluu.
Harjoitusvarusteissa ei Suomessa yleensä pidetä kovin tarkkaa lukua. Korkeintaan siitä että ne suojaavat hyvin, ei merkistä ja mallista niinkään. Tässä hieman neuvoja varusteista.
Nyrkkeilyhanskat on syytä olla nahkaa ja kiinnitys ehdottomasti tarranauhalla. Tarranauhan reunat pitää olla kantatut, jotta tarra ei raavi harjoituspareja. Esim. tällaiset:
http://www.p-store.fi/product_info.php?cPath=46_48&products_id=204
Jalkasuojat pitää olla isot ja tukevat, jalkapöytäläpällä varustetut. Kevyet taekwondosuojat ja vastaavat eivät käy, vaikka voivat houkuttaa edullisuudellaan. Esim. nämä on hyvät:
http://www.p-store.fi/product_info.php?cPath=46_47&products_id=198 Tässä taas kevyt karatesuoja, joka ei riitä:
http://www.p-store.fi/product_info.php?cPath=46_47&products_id=297
Alasuojissa metallinen kuppimalli on hyvä. Isot nyrkkeilyalasuojat haittaavat potkuja. Hammassuojien pitää ulottua poskihampaille asti. "Lätkämalli" joka peittää vain etuhampaat ei riitä. Käsisiteet kannattaa hankkia pitkät ja tukevat.
Jos haluat otella Suomessa, kypärän pitää peittää päälaki, mutta siinä ei saa olla leuka- ja poskipääsuojuksia. Tässä voi olla eroa Saksan tilanteeseen. Tässä esimerkki hyvästä ja Suomessa yleisesti käytetystä kypärästä:
http://www.p-store.fi/product_info.php?cPath=46_51&products_id=210 Kypärä kannattaa hankkia jos sparraa treeneissä.
Jalkateräsuojat ovat pakolliset ottelussa Suomessa. Jotkut käyttävät niitä myös treeneissä, jotkut eivät. Ne näyttävät tältä:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:ITF_TaeKwon-Do_Sparring_Gear.JPG (keskellä)