Kamppailulajien tyhmien kysymysten kerho (Kysy mitä vaan, joku vastaa kuitenkin)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Jos nyt takoitus on kuukausi pari jumppailla valmistautuen vaparin peruskurssille, niin ei sitä varten kyllä mitään ammattilaista tarvita treeniohjelmaa suunnittelemaan. Valmistautumisen merkitys lajiuralle on häviävän pieni. Parempi laittaa rahat säästöön ja käyttää ne vaikka johonkin leirimatkaan peruskurssin jälkeen.

Sitäpaitsi voi olla vaikeaa löytää sellaista personal traineria, joka ihan oikeasti osaisi laatia optimaalisen valmistautumisohjelman vapaaotteluun. Luultavasti keskiverto PT:n käsitys vapaaottelusta on sitä luokkaa, että hänen kaverinsa on kuulemma joskus katsonut UFC:ta telkkarista.
 
En tiedä onko kysytty täällä jo, mutta mua kiinnostaa että mitä vapaa otteliat syö punnitusten jälkee, miten ne nostaa painoa seuraavanpäivän otteluun?
 
No tuo onkin jo melkoista tiedettä ja tapoja on monia, riippuen tietysti paljon siitäkin paljonko painoa on vedetty ja miten pitkä palautumisaika on. Varsin yleinen tapa on se, että tankkaus aloitetaan Osmosalilla tai vastaavalla nesteytyslääkkeellä, jotka on varsinaisesti tarkoitettu ripulin hoitoon. Kyseessä on siis suolaliuos, joka on tasapainotettu maksimaalisen imeytymisen saamiseksi. Siitä siirrytään urheilujuoman nauttimiseen ja siitä kiinteään ruokaan. Tätäkin voi tietysti sotkea esim. se jos painonvedossa on käytetty vaikka nyt Metalaxia.

Jotkut noudattavat sellaista sääntöä, että nestemäisistä ravinteista pitäisi käydä kerran vessassa ennen kuin aletaan syödä kiinteää ruokaa. Mutta tämäkin riippuu tietenkin esim. siitä miten ollaan menossa nukkumaan puntarin jälkeen. Ottelupäivänä on hyvä syödä melko kevyesti ja hiilihydraattipitoista ruokaa. Ottelun ja "viimeisen aterian" välillä pitäisi olla melko pitkä aika, koska ruuansulatus ei yleensä toimi normaalisti kovan painonvedon jälkeen. Sitten taas jos otellaan ylemmässä sarjassa eikä ole ollut painonvetoa, voi syödä lähempänä matsia jne.

Siinä vähän juttuja jotka vaikuttavat asiaan. Mitään yhtä ja samaa kaavaa ei ole olemassa mitä kaikki noudattaisivat. Käytännössä on hyvin tärkeää tuntea oma kehonsa ja miten se toimii missäkin tilanteessa.
 
Ei ole olemassa mitään "thainyrkkeilyyn sopivaa salitreeniä".

Jos treenaat harrastelijatasolla, kaikki liikunta on aina plussaa, kunhan et loukkaa sillä itseäsi.

Jos kilpailet thainyrkkeilyssä, sopiva treeni riippuu tilanteesta. Millainen urheilutausta sinulla on? Mitkä ovat fyysiset heikkoutesi ja mitkä vahvuutesi? Jos sinulla on heikko alaselkä, sitä kannattaa ehkä treenata paljonkin, mutta jos olet maastavedon maailmanmestari, niin alaselkä on varmaan jo riittävän vahva thainyrkkeilyyn ja treeniaika kannattaa käyttää muuhun.

Mitä muuta treenaat? Jos juokset kolme kertaa viikossa ja teet 5 potkutreeniä, niin se vaikuttaa siihen, miten voit treenata jalkoja salilla. Mutta jos hoidatkin aerobisen kunnon juoksun sijaan uimalla ja keskityt parhaillaan nyrkkeilytekniikkaan, niin se vaikuttaa enemmän ylävartalon treeneihin. Eri harjoituskausilla treenataan eri asioita. Kisakaudella ei kannata tehdä raskaita perusvoimaharjoitteita eikäperuskuntokauden alussa välttämättä hiota lajivoimaa.

Eli ei ole vain yhtä sopivaa treeniä vaan sitä muokataan tilanteen mukaan jos tehdään ollenkaan.
 
Dodiih ... Hommahan on nyt niin, että pitäisi tossa keväällä alottaa MMA:ta treenaamaan. Ja kysyisin vähän mielipiteitä treenimenetelmistä ennen sitä.

Olen noin 5-6 vuotta harrastanut aktiivisesti juoksemista, välis enemmän välis vähemmän mutta kumminkin peruskunto on kohillaan. Ja nyt viimeaikoina olen mennyt sillälailla, että kahtena peräkkäisenä päivänä juoksua 6-12km sykkeestä riippuen. Ja juoksun perään tehnyt lihaskuntoa, esim ensimmäisenä päivänä etunojat, vatsalihakset + russian twistit ja toisena leuat ja selkä. Ihan omalla painolla kestävyyttä treenannut. Ja sitten yksi palautus päivä ja uudestaan.

Mietinkin, että kun kumminkin juoksukunto on kohdillaan niin kannattaisiko sitä vähentää ja lisätä esim salitreenejä enemmän? Mutta kokonaan juoksua en halua tiputtaa, esim riittäisikö jos kävisin kahten päivänä viikossa salilla tekemässä perus lihaskuntojutut ja Mavet ja kyykyt? Ja nyt kun talvi on tuloillaan ja pitäisi lähteä hiihtämään niin varmaan juoksu kannattaisi korvata hiihdolla, että ei tule liikaa kaikkea tekemistä?

Mutta neuvoja otetaan vastaan.

EDIT: Ja kickboxingia on aikoinaan tullut treenailtua mutta siitä nyt on aikaa jo vuosia.

No jos ajatellaan ihan puhtaasti siltä kannalta että valmistautuisi vapariin ja sulla on joku lyöntitekniikka, niin parasta treeniä on säkin lyöminen noin. 3 min. eriä.

Ja jos juokset tai teet jotain punttia, niin intervallityyppisiä treenejä esim. hyppynarulla pari minuuttia sitten minuutti jotain lihaskuntoliikettä sitten taas hyppynarulla ja joku toinen lihaskuntoliike jne. 20 min putkeen tota.
 
Mitä YouTube-kanavia suosittelisitte jos haluaa katsella mattotekniikoista hyvällä laadulla videoita selostuksen kera? Ei ole väliä onko kanava enää aktiivinen, mikäli sieltä löytyy useita hyödyllisiä videoita. Ja tietenkin sellaisia kanavia, missä tekniikan näyttä tietää mistä puhuu.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tosiaan unohdin muokata viestiin, että mielellään ilman pukua tapahtuvia tekniikoita, mutta näissä lopetuksissahan sillä ei niin väliä ole. Kiitoksia ja tilaukseen lähti kanavat :)
 
Jos teettää hammassuojat, niin tehdäänkö niistä jotenkin erilaiset, jos asiakkaan laji on jääkiekko, taikka sitten joku lyöntilaji, kuten nyrkkeily tai vapaaottelu? Toisin sanoen, onko jääkiekkoon tehdyt hammassuojat oikeen passelit myös kamppailuhommiin?
 
Kyllä niissä on eroja. Jääkiekkoon tarkoitetut suojat ovat lyhyemmät ja suojaavat lähinnä etuhampaita kiekon tai mailan osumalta. Kamppailulajeissa suurin riski on että hampaat lyövät yhteen esim. kohokoukusta ja siksi takahampaidenkin päällä pitää olla suojausta.

Lätkäsuoja:
originals_x.jpg


Kamppailulajisuoja:
tiikerisuojapurenta.jpg
 
Tilasin uuden puvun netistä, venumin absolute gi valkosena. Missään ohjeissa ei mainittu mitään erikoista pesemisestä, muuta kuin asteet sun muut. Ensimmäisen pesun jälkeen langasta ja puvun housujen naruista kuitenki irtos väriä pesussa, ja värjäs valkosen puvun kokonaan miehekkään pinkiksi. Miksi vitussa?

Teinkö jotain väärin vai onko vika valmistajassa?
 
Tilasin uuden puvun netistä, venumin absolute gi valkosena. Missään ohjeissa ei mainittu mitään erikoista pesemisestä, muuta kuin asteet sun muut. Ensimmäisen pesun jälkeen langasta ja puvun housujen naruista kuitenki irtos väriä pesussa, ja värjäs valkosen puvun kokonaan miehekkään pinkiksi. Miksi vitussa?

Teinkö jotain väärin vai onko vika valmistajassa?

:D

Kyllä mä ainakin olisin myyjään yhteyksissä kuvien kera. Se on heidän hommansa sitten viedä asiaa eteenpäin. Jos siellä koneessa ei tosiaan ollu muuta mistä se väri olis voinu tulla ku se puku niin jotain vikaa niissä naruissa on oltava. Et varmasti ole tällöin ainut joka hommasta tulee reklamoimaan.
 
Joo ei tosiaan pitäis kyllä noin käydä. Gamenessin puvuissa suositellaan vaan kylmäpesua mutta ei ne väriä kyllä jätä vaika pesis kuumassakin. Ja tuossa on vielä se että et voi enää kisata tolla puvulla. Jos et uutta saa tai rahoja takasin niim kaupasta saa niitä värjäys tabletteja jollain n kympillä. Ole yhden valkoisen kulahtaneen vanhan puvun värjännyt siniseksi ja tuli ihan hyvä
 
:D

Kyllä mä ainakin olisin myyjään yhteyksissä kuvien kera. Se on heidän hommansa sitten viedä asiaa eteenpäin. Jos siellä koneessa ei tosiaan ollu muuta mistä se väri olis voinu tulla ku se puku niin jotain vikaa niissä naruissa on oltava. Et varmasti ole tällöin ainut joka hommasta tulee reklamoimaan.

Kaupasta vastattiin, että luultavasti pesty kuumemmalla mitä piti. Jännä sinällään, et jos väri on irrotakseen, ni se irtoo nimenomaan alemmilla lämpötiloilla.. Ja pesin lapun mukaan 30 asteessa. Ei ole kuulemma heidän ongelmansa. Voi vittujen kevät, vien nyt pesulaan vielä, jos tuo haalea paskapinkki lähtis.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom