Kamppailulajien tyhmien kysymysten kerho (Kysy mitä vaan, joku vastaa kuitenkin)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Otteleminen kiinnostaa, monessakin lajissa.

Käyn potkunyrkkeilyä treenamassa eräässä paikassa joka on vähän enemmän tollanen kaupallinen paikka, paljon naisia, ei kisaajia oikeestaan ollenkaan ym. Vaparia/lukkopainia käyn sitten toisessa paikassa missä kisaajia on paljonkin.

Amatöörivaparia oon miettinyt salikisoissa jonne ei tota vakuutusta + lisenssiä tarvi, koska se nyt vaan on perkeleen kallis.

Potkunyrkkeily oli mielessä, vaan harmittaa kun alapotkuja ei ole käytössä. Kävin kuitenkin vasta thainyrkkeily leirillä ja pidin menosta todella paljon ja kysyin että onko amatööri thaisäännöillä alapotkut sallittuja, ovat kuulemma.

Mutta miten, tässä kysymys onkin.. En treenaa thainyrkkeilyä missään, en kuulu mihinkään thainyrkkeilyseuraankaan... Ja mahdollisesit lopetan tuolla potkunyrkkeilyssäkin käymisen ja keskityn vaparin/lukkopainin puolelle jossa myös välillä nyrkkeily/potkunyrkkeilytreenejä järjestetään.

Olisiko silti mahdollista osallistua thainyrkkeily amatööriotteluihin? Vaikka edes salikisoissa? Thai ja potkunyrkkeilyssä tuo lisenssi + vakuutus kuitenkin huomattavasti halvempaa kuin vaparissa, joten olen valmis sen kyllä maksamaan mielelläni. Kattovatko kuitenkin etten seuraan kuulu, ja sanovat ettei ole asiaa amatööriotteluihin vai pääseekö ns. freelancerinakin ottelemaan?

Kiitos. Ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta sitä varten tämä ketjuhan on...


Jäi vähän epäselväksi, oletko sä päässyt sparraamaan kilpailevan Thai/Potku nyrkkeilijän kanssa koskaan? Mietin vaan tota aloitustasoa voi tosiaan tulla äitiä ikävä jos saat vastaan kaverin joka osaakin jotain, kun et ilmeisesti ole juurikaan kunnon treeniä saanut kummassakaan lajissa.. Mistä päin sä muuten olet?
Kannattaisi ainakin sen verran panostaa että menet lähimpään seuraan jossa on kilpailutoimintaa ja kysyt sieltä valmentajan mielipidettä onko sun ottelusuunnnitelmissa mitään järkeä.

Eikä muuten ihan hirveän viisaalta kuulosta tuokaan että suunnittelet vapari matsia ilman vakuutuksia, 1 naps ja siinähän sitten jonottelet julkiselle sektorille leikkaukseen..

edit: katos joo ei ookkaan näköjään mahdollista otella ilman vakuutuksia niinkuin Andy jo laittoikin ja hyvä näin,.
 
No perkele. Joulukuussa on nuo salikisat mihin vielä ehtisi ilman vakuutusta,

Mitähän vuotta sinä niin kuin elät?

1.1.2013 alkaen vakuutus on pakollinen kaikilla kilpailijoilla.

EDIT: Oletko harkinnut kysyä siltä potkunyrkkeilyvalmentajalta mahdollisuuksia kilpailla potkunyrkkeilyssä. Ja että olisiko hänellä ehkä kiinnostusta valmentaa sinua hieman tehokkaammin kuin kuntoilupohjalta.
 
Potkunyrkkeily oli mielessä, vaan harmittaa kun alapotkuja ei ole käytössä. Kävin kuitenkin vasta thainyrkkeily leirillä ja pidin menosta todella paljon ja kysyin että onko amatööri thaisäännöillä alapotkut sallittuja, ovat kuulemma.

Niin tähän vielä, että nykyäänhän on mahdollista otella myös alapotku- ja K1-säännöin, joissa alapotkut ovat sallittua. Itseasiassa nämä ottelumuodot ovat nykyään sekä Suomessa että maailmalla paljon suositumpia kuin yläpotkuottelut. Esimerkiksi tämän syksyn toistaiseksi suurimmissa kisoissa eli Helsinki Openissa ei ollut yhtään yläpotkumatsia vaan kaikki ottelut olivat K1- tai alapotkusäännöin.

Tässä videolla K1-ottelua viime vuoden SM-kisoista:

 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Mitä merkitystä kulmamiehellä on ottelun kulkuun? Millainen on hyvä kulmamies?

Luulisin että hyvä kulmamies seuraa vastustajan ottelutyyliä ja näkee paremmin kokonaiskuvan tippuuko vaikkapa kädet joissakin tilanteissa, yrittääkö vastustaja ansoittaa jollain ymym, jolloin ottelija saa tietoa asioista mitkä toimivat.. Nyrkkeilystä esim: vastustaja levittää suojausta lähietäisyydellä hyvä kulmamies osaa kertoa tässä vaiheessa että upparit menee perille.
Hyvä kulmamies myös näkee oman ottelijan virheet ja pystyy näistä mainitsemaan esim: älä nyt levitä sitä suojausta lähellä muuten tulee uppareita.

Kaveri kertoi kun oli nyrkkeilyn kisoissa ilman huoltojoukkoja, Oli sitten kysynyt saisko jonkun kulmaan järjestävältä seuralta ja sieltä oli tullut kyseisen seuran valmentaja, Oli kuulemma ollut tosi helppo matsi kun tää tyyppi osasi kertoa miten Mikon pitää otella jos haluaa vastustajansa voittaa.
 
amatööri thaisäännöillä alapotkut sallittuja, ovat kuulemma.

Olisiko silti mahdollista osallistua thainyrkkeily amatööriotteluihin?

Kattovatko kuitenkin etten seuraan kuulu, ja sanovat ettei ole asiaa amatööriotteluihin vai pääseekö ns. freelancerinakin ottelemaan?

1. Kyllä tietenkin alapotkut ovat sallittuja. Kuten myös kyynärpäälyönnitkin ja lähiottelu (kutsutaan vaparipuolella thaiklintsiksi).

2. Kyllä on.

3. Sinun täytyy edustaa salikilpailuissa vain joitain SMTL:n jäsenseuraa, vaikkapa sitä lähintä thaiseuraasi, jotka kyllä katsovat perääsi salikisoissa. Monet seurat toimivat näin esim. Porvoo, Helsinki, Turku jne. Kilpailukalenterista löydät itsellesi sopivimmat kilpailut Kalenteri - Suomen Muay Thai - liitto ry

Salikilpailuottelut otellaan 3x2min muutoin "täysillä säännöillä", mutta polvipotkut päähän ja tahallinen tyrmääminen on kielletty. Ottelujärjestäjät tekevät otteluparit niin, että ne ovat mahdollisimman tasaväkiset. Mikäli tulevan vastustajallasi on jo ottelurecordi, niin hänen otteluhistoriansa thaikun osalta löydät täältä: Ottelijat - Suomen Muay Thai - liitto ry Hänen ranking-sijoituksen (ja myös sinun tulevan sijoituksesi) löydät automaattisesti päivittyvästä ranking-listasta, Ranking -listat - Suomen Muay Thai - liitto ry

Mikäli haluat otella enemmän thaikun puolella, niin salikisoissa pääset ottelemaan myös suojattomiakin otteluita, joissa saa tyrmätä ja vetää polvella päähän. Jos intoa ja reippaita näyttöjä löytyy, niin voit päästä isojen iltojen ottelukortille esim. Lucky Punch, Battle of Porvoo jne.

Thainyrkkeilyn puolella on jo moni vapaaottelija hakenut kokemusta, kuten Tom Niinimäki, Jerry Kvanström, Vänttisen veljekset, Janne Tulirinta, Juice Saarinen jne. Kokemukset ovat olleet positiivisia puolin ja toisin.
 
En voi väittää olevani hyvä kulmamies 7 vuoden ja muutaman kymmenen matsin kokemuksella, mutta kaipa niitä heikompiakin on. Itsellä on myös ollut kulmassa niin loistavia kuin vähemmän loistavia avustajia.

Hyvän kulmamiehen pitää aistia ottelijan fiilis ennen matsia ja toimia sen mukaan että saadaan kaveri viritettyä henkisesti ottelukuntoon. Vastikään olin salikisoissa erään naisen huoltajana ja hän oli todella hermostunut ja kiukutteli minulle laittaessaan kamoja. Pelkäsin ylilatausta, joten valmistautuessa lyötiin kovaa padeja niin että saatiin adrenaliinit ylös ja pahin hermostuminen laukeamaan. Sen jälkeen rauhoiteltiin ja teetin rentoutusharjoituksen jonka jälkeen pari nopeaa "spurttia" ja sitten kehään. Ottelija voitti taidollisesti itseään paremman ja lisäksi isomman vastustajan. Tosi levollista tai jännityksestä tärisevää ottelijaa pitäisi käsitellä eri tavoin.

Erätaukojen aikana on tärkeää saada ottelija rauhoittumaan ja hyvä kontakti tähän niin että saadaan ne muutamat neuvot perille. Liikaa ei voi neuvoa, max. 3 asiaa, yksi on paras. Tuttu ja luotettu kaveri kulmassa on tietysti tähän paras. Mielestäni kulmamiehen merkitys on suurin silloin kun matsi menee huonosti. Silloin oikealla taktiikkamuutoksella voi vielä kääntää ottelun kulun.

Kulmamiestä koskevat ohjeet ja määräykset riippuvat lajista. Usein on määrätty että kulmamiehellä pitää olla verkkarit tai muu urheiluasu. Kehäköysiin ei yleensä saa koskea eikä nosuta kehän laidalle. Ottelijoiden neuvomisessa ja kannustuksessa voi myös olla jotain rajaa eikä epäurheilijamaista käytöstä tietenkään saa olla.
 
kellää tiedossa linkkiä siihen fedorin ja roganin "tits,........or gtfo!" giffiin? :D ei löydy mistään. :(

edit nehän löytyki UG:lta...sit loppujen lopuks vaik kuinka hain... olipa kyl kiven alla! :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Onko olemassa kanavapakettia, jolla näkisi SM-Liiga (Liiga) pelejä ja nyrkkeilyä tai potkunyrkkeilyä. Myös UFC ja Bellator tai jotaki semmosta käy myös :D Haluttas tuon Liigan lisäksi saaha jotakin lisää paketista irti.
 
Tässä tulee hyvä kysymys, jonka tulen myös kysymään itse vakuutusyhtiöiltä:

Miksei matkavakuutus vakuuta vapaaottelua reissuilla, mutta vakuuttaa mm. "kamppailu*, kontakti* ja itsepuolustuslajit, kuten esim. judo, karate, paini, nyrkkeily ja potkunyrkkeily"?
-lainaus Fennian matkavakuutus sopimuksesta.
Kyseiset harrasteet (ja monet muut) voi lisäsopimuksella saada osaksi matkavakuutusta, mutta vapaaottelu, jenkkifutis, rugby ja laskettellu merkittyjen rinteiden ulkopuolella ei kuulu lisäsopimukseen.

Olen Fennian matkavakuutuksen omistaneena harjoitellut BJJ:tä ja thainyrkkeilyä, mutta, jos nämä kaksi yhdistetään vaikkapa sparrissa (=vapaaottelu?), en olisi vakuutettuna?
En ole ottanut selvää mikä vakuutusyhtiö kattaisi matkavakuutuksessa vaarallisten lajien lisässä myös vapaaottelun, voihan Fennia olla harvinainen poikkeuskin. Ja luultavasti vapaaottelun voi reissullansa vakuuttaa muunkin kuin matkavakuutuksen kautta, en ole varma.

Mielestäni kyseessä on oikaistava asia, koska lisäsopimuksella saadaan kaikkiin muihin kamppailulajeihin vakuutus, mutta tästä suljetaan jostain kumman syystä vapaaottelu.
Lieneekö vapaaottelun brutaalisemman näköinen historia osana asiaan?
 
Dodiih ... Hommahan on nyt niin, että pitäisi tossa keväällä alottaa MMA:ta treenaamaan. Ja kysyisin vähän mielipiteitä treenimenetelmistä ennen sitä.

Olen noin 5-6 vuotta harrastanut aktiivisesti juoksemista, välis enemmän välis vähemmän mutta kumminkin peruskunto on kohillaan. Ja nyt viimeaikoina olen mennyt sillälailla, että kahtena peräkkäisenä päivänä juoksua 6-12km sykkeestä riippuen. Ja juoksun perään tehnyt lihaskuntoa, esim ensimmäisenä päivänä etunojat, vatsalihakset + russian twistit ja toisena leuat ja selkä. Ihan omalla painolla kestävyyttä treenannut. Ja sitten yksi palautus päivä ja uudestaan.

Mietinkin, että kun kumminkin juoksukunto on kohdillaan niin kannattaisiko sitä vähentää ja lisätä esim salitreenejä enemmän? Mutta kokonaan juoksua en halua tiputtaa, esim riittäisikö jos kävisin kahten päivänä viikossa salilla tekemässä perus lihaskuntojutut ja Mavet ja kyykyt? Ja nyt kun talvi on tuloillaan ja pitäisi lähteä hiihtämään niin varmaan juoksu kannattaisi korvata hiihdolla, että ei tule liikaa kaikkea tekemistä?

Mutta neuvoja otetaan vastaan.

EDIT: Ja kickboxingia on aikoinaan tullut treenailtua mutta siitä nyt on aikaa jo vuosia.
 
Viimeksi muokattu:
Ei kannata juoksua unohtaa, kestävyys on tosi isossa osassa myös MMA:ssa. Jos lihaskuntopuolelle haluat jotain lisätä niin pidemmän päälle räjähtävyys on tärkeää. Voit harkita tempausta/rinnallevetoa ja vaikka jotain korokkeen päälle hyppyjä yms. kokovartaloliikkeitä. Google löytää varmasti hyviä liikkeitä treenien tueksi. Mutta jos hieman selaat tätäkin foorumia niin tulee pian hyvin selväksi se, että voimalla ja salitreenillä ei korvata lajiharjoittelua (kunhan se sulla alkaa) ja tekniikkaa. Pidä huoli, ettei paikat mene tukkoon kovan mavettelun jälkeen ja varaa huomattavasti aikaa liikkuvuusharjoitteille ja lihashuollolle. Kannattaa treenien alettua alkuun jättää sali vähemmälle.
 
Tämä on varmaan ensimmäinen kerta kun pakkiksella rupean puhumaan peruspunttailun puolesta. Mutta jos aerobinen kunto on jo hyvä niin ihan perusvoiman hankinta olisi hyvä ajatus. Juoksua ei kannata unohtaa mutta jos sitä on jo 6 vuotta tehty niin sitä voi kyllä vähentää ylläpitävälle tasolle. Mielestäni räjähtävyyttä ja lajinomaista anaerobista kuntoa kannattaa treenata vasta myöhemmin ja paljolti nimenomaan lajiharjoituksissa.

Jos nyt totta puhutaan, niin näillä vapaaotteluun (tai mihin vaan lajiin) valmsitavilla omatoimisilla treeneillä ei ole suurtakaan merkitystä loppupelissä, joten ei sitä treeniä kannata kauheasti tuskailla, kaikki liikunta on plussaa.
 
Ei tarkoits nyt olekkaan olla viimeisenpäälle megakunnossa sitten aloittaessani. Mutta edes jonkinlaista valmistautumista.

Aemmin tein lenkin päälle kahvakuulilla treeniä. Ja niilläkin sellaisia yleisliikkeitä, että en koskaan keskittynyt tiettyyn lihasryhmään koko treenin ajan. Siitä sain salihiiri kavereilta kerran moitteita, että et sä noin kasva.
Mutta eniten nyt mietityttää toi, että kun pidän juoksun ja hiihdon sitten myöhemmin kokoajan pinnalla, niin riittääkö esim 2 kertaa viikossa jos käyn salilla hakemassa perusvoimaa/kestävyyttä?
Vai onko sama asia jos teen lenkin jälkeen lihaskuntoa, ja ottaa kahvakuulat mukaan?

Kannattaisi varmaa käydä jollakin ammattilaisella ottamassa oikein ohjelma, että saisi tasapainotettua kaikki.
 
Itse painilajeja harrastelen ja joskus käyn huvikseni kisaamassa. Painin lisäksi teen harjoituksia vastuskuminauhoilla. Niillä voit tehdä räjähtävän voiman treeniä ja myös staattisen voiman harjoituksia. Myös paininuken heittely on hyvää lajinomaista harjoittelua. Oman kehon painolla tehtävät harjoitteet esimerkiksi dippi ja leuanveto kannattaa myös sisällyttää harjoitteluun. Punttiharjoittelua en itse tee lainkaan, joten siitä en pysty mitään sanomaan.
 
Kelloja kun käännettiin niin mulla meni viestien ajat ihan sekaisin. Olenko ihan urpo kun en tajua mistä saan laitettua niin, että viestien ajat olisi oikein? Auttakaas.
 
Ja juoksun perään tehnyt lihaskuntoa, esim ensimmäisenä päivänä etunojat, vatsalihakset + russian twistit ja toisena leuat ja selkä.

Hyvä lähtökohta. Vaparia silmällä pitäen lisäisin vatsalihasten harjoittamista määrällisesti, voimallisesti ja monipuolisesti. Niissä rajat tulee kuitenkin vastaan ensimmäisenä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom