- Liittynyt
- 10.8.2004
- Viestejä
- 19 459
- Ikä
- 39
Qvintuksen Esan vaakapuristus 226kg ja 200kg:n yhteispainolla leuka.
Ois mielenkiintosta tietää mikä kyseisen lajin ME olisi, jos esim maailman parhaat vahvamiehet saatas kokeilemaan tota?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Qvintuksen Esan vaakapuristus 226kg ja 200kg:n yhteispainolla leuka.
Älyttömintä on ollut etenkin aloittelevien kädenvääntäjien luulo siitä, että kovat penkkipunnerrustulokset tekevät kovan vääntäjän tai muutenkin yleisvahvan miehen. Etenkin 90-luvulla penkkiä pidettiin jonkinlaisena voiman yleismittarina. Kovimman vaikutuksen on tehnyt lämmittely Hämäläisen Arton kanssa pistehanskoihin ja Artsin yläkoukut jotka olivat niin kovia että tuntui kuin kämmenluut murtuisivat. Qvintuksella hurjat punttitulokset kautta linjan, mutta ei hänkään niitä vääntöpöytään saanut siinä määrin kuin olisi odottanut.Tää kiinnostaisi itseäkin.
Yläselällä on erittäin tärkeä merkitys niin dynaamisessa vetämisessä kuin myös staattisessa pidossa, ettei myöskään selän ja olkavarren kulma aukea ja pystyy vetämään kaverin käden omalle puolelleen. Keskivartalon lihakset myöskin pitää olla vahvat, jotta pystyy kaikkien kulmien pitäessä viemään sen voimalla kaverin käden tyynyyn, eikä myöskään itse mene kaverin puolelle keskivartalon pettäessä vaikka kaikki muut pitäisivätkin, näitäkin on tullut nähtyä.Entäs yläselän rooli väännössä?
Oletko vääntänyt kädenvääntöpöydällä vai jollain muulla? Ota yhteyttä lähimpään seuraan jos innostusta lajiin ilmenee. Tarzanilta hyvää analyysiä vääntämisestä.Tän oon huomannu kyl. Itellä vääntäes on latseja myöten hirvee jännitys selässä päällä, ja ajattelen ihan samanlailla ton, ku jtn selkäliikettä tehdessä melkeenpä.
Eli käsi+selkä kummatki jännittyneinä samanaikasesti, ja ihan pyrin tietosesti selälläki vetämään itteäni kohti. Semmonen yleisjännitys koko kropassa muutenki, eikä paikat vaan rentoina.
En oo mikää kädenvääntäjä, vaan tavis, joka vääntää jos haastetaan, mut mielenkiintonen laji silti. Kaveri on joutunu useemman kerran lopettaan, mun kaa vääntäessä, koska on kuulemma vihlassu selkään.
Sanotaan, et ideana kiinnostaa hieman, mut mul on semmonen ennakkoluulo tähän lajiin, et aika vaarallinen laji jänteille sun muille pidemmän päälle?
Tietty voihan sitä kaikkea kokeilla, eikä tehä niin ylivakavissaan. Esim. itellä on vuosien takanen pieni vamma(parantunut jo täysin) oikeessa hauis jänteessä(kyynärtaipeessa), joka ehkä on liian hyvässä muistissa.
Mitää ei ikinä katkennu, revenny yms. mut toi kokemus traumatisoi mut silti, vaikka hyvin harmiton juttu oliki, jos vertaa kunnon vammoihin. Iiihan normi pöydällä, & laidasta laitaan normi janttereita vastaan.
Samoilla linjoilla ollaan. Aluksi pitkiä vääntösarjoja ja tekniikan opettelua ja perusteellista kyynärvarsien ja ranteiden treeniä niin kyynärvarret vahvistuvat ihan silmissä ja lopulta kestävät todella hyvin. Mitäs mieltä alan gurut ovat ojentajien osuudesta väännössä? Omasta mielestäni niillä on myös merkitystä sivupaineen pidossa ja tietenkin prässityylissä missä selkeästi painetaan ojentajalla. Ja jos laiminlyö ojentajapuolen treeniä, lopputuloksena näyttää useasti olevan kädet jotka ovat jatkuvasti koukussa ja joita ei edes saa suoraksi. Itse huomasin tämän kun pari kolme kuukautta olin treenaamatta ojentajaa kyynärpääkipujen takia. Ekalla ojentajatreenillä kiristely hauiksissa oli melkoista sarjaa tehdessäni. Kiristely loppui kuitenkin sen ekan ojentajatreenin jälkeen.Kädenvääntö on turvallinen laji, kunhan siinä muistetaan opetella turvallinen vääntötekniikka, sekä lämmittelyt ovat perusteelliset.
Heti vaan lähimpään seuraan! Päätös mitä et tule katumaan!!
Samoilla linjoilla ollaan. Aluksi pitkiä vääntösarjoja ja tekniikan opettelua ja perusteellista kyynärvarsien ja ranteiden treeniä niin kyynärvarret vahvistuvat ihan silmissä ja lopulta kestävät todella hyvin. Mitäs mieltä alan gurut ovat ojentajien osuudesta väännössä? Omasta mielestäni niillä on myös merkitystä sivupaineen pidossa ja tietenkin prässityylissä missä selkeästi painetaan ojentajalla. Ja jos laiminlyö ojentajapuolen treeniä, lopputuloksena näyttää useasti olevan kädet jotka ovat jatkuvasti koukussa ja joita ei edes saa suoraksi. Itse huomasin tämän kun pari kolme kuukautta olin treenaamatta ojentajaa kyynärpääkipujen takia. Ekalla ojentajatreenillä kiristely hauiksissa oli melkoista sarjaa tehdessäni. Kiristely loppui kuitenkin sen ekan ojentajatreenin jälkeen.
millaisella treenillä näitä lähtään yleensä tekemään? ja muutenkin millainen on kisaavan kädenvääntäjän tavallinen treenirunko liikkeineen ja sarjoineen?
millaisella treenillä näitä lähtään yleensä tekemään? ja muutenkin millainen on kisaavan kädenvääntäjän tavallinen treenirunko liikkeineen ja sarjoineen?
tuo nyt on selvää että vääntämällä tulee se taito ja voima vääntämiseen, siksi lainasinkin juuri tuota kohtaa "perusteellisesta kyynärvarsien ja ranteiden treenistä". lähinnä mielenkiinnosta kyselen, että millaisella jumpalla rakennetaan pohjia tuohon lajinomaisempaan repimiseen.
Itse edustan koulukuntaa minkä opin Teijo Hietaselta. Teijo ei koskaan nähteni eikä puheidensakaan mukaan vaivautunut tekemään mitään pieniä "riplauksia" (hänen sanontansa) ,eli kaikenlaisia pieniä nypytyksiä ja ranteenkiertoja. Teijo teki todella kovia hauiskääntöjä käsipainolla reittä vasten ja paksulla tangolla rannekääntöjä. Joskus näin tekevän ylätaljaakin. Varsinaisia vääntötreenejä oli sitten paljon, alku-uralla jopa 3 kertaa viikossa. Itselleni olen tosin muokannut tuosta kevytversion, eli 2 kertaa puntit ja vääntötreeni päälle. Johtuen tietysti osin 52v. iästäni ja palautumisen hidastumisesta kuin myös luontaisesta laiskuudestani. Enkä tarkoita etteikö niitä "riplauksia" olisi syytä tehdä, maailman huiput niitä tekee todella paljon. Treenitapoja on monia mutta se pöydässävääntäminen kuitenkin tärkeintä.
Rollin thunderia tänään testasin. Koitin nyt sillä kisaotteella eli peukalo eripuolella. 83kg tuli helposti, mutta 88 jäi tulematta. Ei se näköjään tossakaan lajissa tulos nouse pelkällä suunsoitolla vaan töitä on tehtävä. Täytyy otta peukalon vahvistaminen mukaan treeniin, niin eiköhän sieltä vielä ala aikamiehen tuloksiakin tulemaan. Seurassamme on virinnyt kiinnostusta rautakourailuun. Mistähän niitä välineitä sais? Onko siinä lajissa joku liitto johon voisimme liittyä ja ottaa nuo näppihommat kädenväännön kylkiäiseksi?
Tässähä tämä Eero Salo sormikoukun mm 1.vähä reenailee 100kg:n painolla.https://rautakourakisat.fi
Kimmo Kokkohan noita järkkäilee. Masentavaa tosin käydä ukon kanssa reenaamassa, kun aina jostain kaivetaan joku 70 vuotias, 70 kilonen seppä joka nostaa joka lajista 2x mitä ite xD