- Liittynyt
- 2.4.2004
- Viestejä
- 20
reino sanoi:Maahanviennit jaloista ovat sallittuja. Paitsi (muistaakseni) aivan nuorimmilla junnuilla, joita pyritään kannustamaan kehittämään isoja heittoja. Eli sääntöjä tosiaan piisaa liiaksikin asti. Aika aktiivinen kilpailija saa olla että pysyy mukana kaikissa otesäännöissä yms.
.
Muutama sana judosäännöistä...
Näitä ns. junnusääntöjä, joissa junnuilla osa tekniikoista/otteista rajattu pois kokeiltiin noin 3 - 4 vuotta sitten, mutta nyt taas palattu junnuissa "normaaleihin" sääntöihin. Muistaakseni kisanjärjestäjä saa itse valita kumpiako sääntöjä käytetään junnuilla, mutta käytännössä nykyään kaikki kisat kuitenkin käydään perinteisillä säännöillä.
Viimeisen parin vuoden aikana suuntauksena on ollut vähän se, että matossa on saanut yrittää taas vähän kauemmin. Aina usein kyllä näkee otteluissa sitä, että kumpikaan ottelija ei lähde edes yrittämään matossa tosissaan mitään, joten ottelijat komennetaan saman tien ylös.
Yksi sääntömuutos oli se, että jos kilpailija haluaa lääkärin paikalle niin hän samalla hän häviää ottelun (pois lukien verenvuodon tyrehdyttäminen yms.), Tämä uudistus on poistanut aika tehokkaasti "valeloukkaantumiset", joten nyt lääkärintutkimusta ei voi enää käyttää taktisesti esim. lepotaukona.
Lisäksi nykyään mieheillä ja naisilla sama otteluaika 5 min (tehokasta otteluaikaan).
Jos pisteen ovat otteluajan päättyä tasan otellaan otteluajan pituinen jatkoaika eli Golden Score. Se kumpi saan ensimmäisen pistesuorituksen voittaa ottelun. Jos kumpikaan eri saa jatkoajalla pisteitä niin tuomarit äänestävät lippuäänestyksellä voittajaa (kolme tuomaria, joten äänet eivät voi mennä tasan). Käytännössä lippuäänestykseen joudutaan turvautumaan todella harvoin...
Tarkemmin:
Sääntömuutos 29 § LOUKKAANTUMINEN, SAIRASTUMINEN TAI ONNETTOMUUS
http://www.judoliitto.fi/database/j...a41e129bcc4a5ac0c2256cc2003aef96?OpenDocument