Tarkoititko sie tolla selityksellä siis tätä? Failure sarjojen aiheuttama sarjapainojen kasvu stimuloi vain välillisesti/toissijaisesti lihaskasvua, mutta mekaanisen rasittamisen aiheuttama lihaskasvu stimuloi vain välillisesti/toissijaisesti voimien kasvua? (Menee jo tieteeksi)
Tästä aiheesta on kyllä perinpohjaiset keskustelut ja selitykset Pakkotoistolla, mutta tässä nyt tuo pointti:
Otetaan treenaaja, jonka maksimisuoritus kyykyssä 100 kilolla on 10 toistoa.
Lihaskudos: Jos tämä treenaaja tekee 100 kilolla 7-9 toistoa, rasittaa hän lihaskudosta 70-90 prosenttisesti yhtä paljon kuin tekemällä täydet 10 toistoa.
Hermosto: Jos tämä treenaaja tekee 100 kilolla 7-9 toistoa, rasittaa hän hermostoa HUOMATTAVASTI vähemmän kuin tekemällä täydet 10 toistoa.
Jos hermostoa rasitetaan suhteessa enemmän kuin lihaskudosta, määrää hermosto palautumisajan ennen seuraavaa treeniä. Käytännössä siis hermosto vaatii vielä esim. pari päivää palautumisaikaa, kun lihaskudos olisi jo täysin palautunut.
Jos lihaskudosta rasitetaaan suhteessa enemmän kuin hermostoa, määrää lihaskudos palautumisajan ennen seuraavaa treeniä. Hermosto palautuu joko yhtä nopeasti tai nopeammin kuin lihaskudos, ja treenifrekvenssi voidaan suunnitella lihaskudoksen palautumisen ehdoilla.
Lihasmassaa tavoittelevan treenaajan kannalta on mielekkäämpää, että lihaskudos määrää palautumistahdin, eikä hermosto.
Käytännössä siis lihasmassahakuisessa treenissä kannattaa pyrkiä rasittamaan hermostoa vähemmän kuin lihaskudosta. Tämä saadaan aikaan tekemällä mieluummin useampi 1-2 toistoa vajaaksi jätetty sarja, kuin pari loppuun asti vedettyä sarjaa. Kun lihaskudos määrää palautumistahdin, voidaan lihasta treenata useammin kuin jos hermosto määrää palautumistahdin. Tämä on itsessään otollisempaa lihasmassan kehitystä ajatellen.
Lisää aiheesta:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?p=381279#post381279