Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Treenipäivinä kalorit plussalle ja välipäivinä miinukselle. Se kuinka paljon syöt yli ja alle kannattaa miettiä viikkotasolla, esim +500 kcal yli treenipäivinä ja -1000 lepopäivinä. Ja nimenomaan lasket kalorit treenipäivinä sen mukaan paljonkon treenipäivän kulutus (eli treeni + perusaineenvaihdunta) on. Ts. jos arvioit että treeni lisää kalorikulutusta 400:lla ja peruskulutus on 2500 niin syöt sitten esimerkiksi sen 3400kcal.

Okei, kiitti. Mutta silti mua hämää noi rippedbody sivun ja if laskurin jutut kun niissä ne on laskettu jotenki ihmeellisesti että jos sitä noudattas niin ois joka päivä miinuksella reippaasti. Mä arvioin että mun kalorit ois aika hyvä jos välipäivinä 1300kcal ja treenipäivinä 2500 (-30/+10) Ja sitten jos katon noita laskureita nii mulla menee jonku 8 kilon puottamiseen noilla kaloreilla joku vittu puol vuotta vähintään. Eli jotain 300 grammaa per viikko. Ihan sama eikai sillä painolla oo väliä mutta ei noista kyllä tajua mittään.:D
 
varmaan moisille guruille ihan vitun typerä kysymys mutta millä helvetillä mittaat kulutuksesi jos voit laskea 5% tarkkuudella? O_O
 
varmaan moisille guruille ihan vitun typerä kysymys mutta millä helvetillä mittaat kulutuksesi jos voit laskea 5% tarkkuudella? O_O

No ihan mihin tahansa arvioon, jota käyttääkin, lisää sen 5%. Tuollahan lähinnä varmistellaan, ettei ainakaan mene miinuksen puolelle, joskaan ei kovin luotettavasti
 
...Niin, kunhan ei sitä HIITtiä vaan todella matalasykkeistä aerobista (ei aktivoi sitä ampk(???) juttujuttua). Jos HIITiä haluaa tehdä (määrittele eka tavoitteet) niin tekee ne sitten omana treenipäivänään ja syö sitten treenipäivän mukaisesti enemmän hiilareita.
Joo, tekisin kans jotenki noin^

[HIFI]AMPK mainittu!!! Yks syy miks Martin -kaiken tämän hifistelyn aloittaja- Berkhan suosii kevyttä aerobista on se ettei AMPK aktivoituisi.

Kevyt aerobinen ei lihassolujen AMPKia aktivoi, mutta mm. jo paasto itsessään aktivoi rasvasolujen AMPKia mikä jo kertoo kuinka monimutkaisesta ja vaikeasta asiasta on kysymys ja jos Paletaani ei kirjota aiheesta jotain kirjaa meidän täytyy tyytyä mutuiluun. Ja tuskin kannattaa kirjottaa koska ketään ei ees kiinnostaa ja asiat halutaan yksinkertaistettuna. Oonki vaan yrittäny todistaa ettei käytännön hifistelylle oo kauheesti tarvetta.[/HIFI]


Mun mutun mukaan jotenki näin:
-Matalasykkeinen aerobinen paastossa
-Yli rasvanpolttosykkeen (Punttis, HIIT, juoksu..) BCAA suorituksen aikana, heraa (ja vähän hiilareita) jälkeen.

Loput safkat syömisikkunan aikana, epähifistelijät skippaa BCAAt ja herat.

Kattokaa edellistä sivua niin mun hifistelyt ei oo ees pahimmasta päästä!! ;)
Tosi hifistelijä ei ees usko kaloriteoriaan!! Kaikenmaailman hormonit, makroravinteiden hyötysuhteet, fysiologiset arvot ja solutason entsyymit rikkoo fysiikan lakeja. ;)
 
Ite vedän lepo- ja lenkkipäivinä kulutuksen verran (laskin kalorit 81 kilolle, itellä tällä hetkellä painoa 72, eli kokoajan plussalla, käytännössä noin +200 kcal lepopäivinä) ja treenipäivinä +20% kcal, eli jos miettii 72 kiloiselle, niin plussalla silloin n. 450-500 kcal. Syy miksi laskin 81 kiloiselle on, koska se on tavoitepainoni ja ei jaksa hifistellä uudestaan kun paino nousee.

Tällä hetkellä rasvaprosentti sen 11,5% mihin olen ihan tyytyväinen ja tarkoituksena lisäillä hissukseen massaa. Meneekö täysin mettään?

Niin ja makroista sen verta että laskin rasvat vähän yläkanttiin, eli gramma per kilo lepopäivinä ja treenipäivinä semmoset 50-70g. Proteinia 3g/kg ja loput hiilarina. Eli lepopäivinä hiilaria noin 150-180g ja treenipäivinä semmosta 325-360g.
 
OFFTOPIC. Monet vissiin syö bataattia täällä pääaterialla, niin sanokaas kokkimestarit miten bataatti on parasta? Tuli ensimmäistä kertaa ostettua bataattia ja mietin, että laitanko uunissa (miten), keitänkö (lohkoina ja keittoaika?) paistanko pannulla... Reseptejä otetaan vastaan! :worship:
 
OFFTOPIC. Monet vissiin syö bataattia täällä pääaterialla, niin sanokaas kokkimestarit miten bataatti on parasta? Tuli ensimmäistä kertaa ostettua bataattia ja mietin, että laitanko uunissa (miten), keitänkö (lohkoina ja keittoaika?) paistanko pannulla... Reseptejä otetaan vastaan! :worship:

1. Kanelia leivinpaperille
2. Kuoritut bataatit kanelin päälle parin sentin siivuina (jos iso bataatti) tai pitkittäin puolitettuina (pienempi suippobataatti, nämä ovat tähän reseptiin parempia)
3. Kanelia vielä bataattien päälle, öljy valinnainen
4. Uuniin 200-225 astetta 20-30min

Paistoaika ei ole ihan tarkka kun en ole hetkeen tehnyt, mutta haarukalla tökkimällä kypsyyden tarkistaa helposti. Itse olen suihkinut öljyä pintaan vasta viimeisen 10min paiston ajaksi. Yksi vaihtoehto on lisätä kanelikin päälle vasta tässä vaiheessa niin ei pääse palamaan ja menetä makuaan, tarttuukin paremmin pintaan.


Toinen suosikki on bataattimuusi kookosmaitoon. Bataatit keitetään paloina n.10min riippuen palojen koosta (kypsyys jälleen haarukalla tarkistaen) ja lisätään kookosmaitoa tai -kermaa n.2dl bataattikiloa kohden
 
Olright, kiitti! Kokeilen tota uunibataattia tänään kirjolohen kanssa. Niin vielä, voiko bataatin kuoret syödä ja maistuuko millekkään?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
[HIFI]
Kevyt aerobinen ei lihassolujen AMPKia aktivoi, mutta mm. jo paasto itsessään aktivoi rasvasolujen AMPKia mikä jo kertoo kuinka monimutkaisesta ja vaikeasta asiasta on kysymys ja jos Paletaani ei kirjota aiheesta jotain kirjaa meidän täytyy tyytyä mutuiluun. Ja tuskin kannattaa kirjottaa koska ketään ei ees kiinnostaa ja asiat halutaan yksinkertaistettuna. Oonki vaan yrittäny todistaa ettei käytännön hifistelylle oo kauheesti tarvetta.[/HIFI]

Hoh, mulla oli ihan sama tavoite mutta meni perseelleen :D Mun pointti oli siis siinä että mitä intensiivisempää treeniä niin sen suurempi tarve hiilarille. Jos homma toimii niinkin että ottaa sen carb heavy gut bombin vasta tuntien viiveellä nii mikäs siinä.

Ja sattumoisin olen kirjoittamassa (väitös)kirjaa. Joskaan en pelkästään AMPK:sta mutta kyllä sekin on siellä mukana :)
 
Olright, kiitti! Kokeilen tota uunibataattia tänään kirjolohen kanssa. Niin vielä, voiko bataatin kuoret syödä ja maistuuko millekkään?

Perunat bataatit porkkanat ym. kuorineen, kiitos. Miks heittää ruokaa pois? :) Toki sosekeitossa ne on pieni esteettinen haitta, mutta jos ei liikaa häiritse ni kuorineen sitäki vaa. Ja vastaus kysymykseen on se, että voi syödä ihan samalla tavalla kuin perunankin kuoret ja itse pidän niiden makua aivan neutraalina. Vastustuskykyki pysyy paremmin hereillä ku saa vähä pöpöjä tuhottavaks kuoriin mahdollisesti jäävistä epäpuhtauksista.
 
Perunat bataatit porkkanat ym. kuorineen, kiitos. Miks heittää ruokaa pois? :) Toki sosekeitossa ne on pieni esteettinen haitta, mutta jos ei liikaa häiritse ni kuorineen sitäki vaa. Ja vastaus kysymykseen on se, että voi syödä ihan samalla tavalla kuin perunankin kuoret ja itse pidän niiden makua aivan neutraalina. Vastustuskykyki pysyy paremmin hereillä ku saa vähä pöpöjä tuhottavaks kuoriin mahdollisesti jäävistä epäpuhtauksista.

http://www.evira.fi/portal/fi/elint...runan_ja_raakojen_tomaattien_glykoalkaloidit/

Glykoalkaloidit ovat kasvisten luontaisia myrkkyjä eli toksiineja, jotka toimivat kasvien suojamekanismina tauteja ja tuholaisia vastaan. Glykoalkaloideja saadaan pääasiassa perunasta, mutta niitä on myös raaoissa vihreissä tai vihertävissä tomaateissa. Perunan glykoalkaloideja kutsutaan solaniiksi ja tomaatin tomatiiniksi. Suurina annoksina ne aiheuttavat kitkerän sivumaun ja ovat lievästi myrkyllisinä terveydelle haitallisia. Ne voivat aiheuttaa vatsa- tai suolistokipua, ripulia, oksentelua ja hermosto-oireita.
...

Suurin glykoalkaloidipitoisuus on perunan kuorikerroksessa. Perunan kuoriminen vähentää glykoalkaloidipitoisuutta noin 60 %.
 
Kantsii kuitenkin ottaa huomioon että esim. Jenkkilän myrkytystietokeskuksen mukaan ihmiselle haitallinen annos solaniinia on 2-5mg/kg. Saman lähteen mukaan perunassa on solaniinia keskimäärin 0,075mg/g ja 170 asteessa paistaminen laskee pitoisuuksia merkittävästi.

Jos siis otetaan vaikkapa tuollainen 80-kiloinen perunahirviö, kuten beginner, hän joutuisi syömään about 2,1kg kypsentämättömiä kuoriperunoita yhdeltä istumalta jotta voisi edes pahimman skenaarion mukaan saada jotain oireita :)

Joskus se kuoriminen vaan on nii työlästä. Varsinki jos on näläkä...
 
On tullut oltua IF syömis- ja treenityylillä tämän vuoden alusta alkaen ja... TOIMII!!

Tuloksista:
Paino pudonnut 84kg->75kg, kuitenkin sarjapainojen kasvaessa joka liikkeessä:
Kyykyssä 120kgx7->130kgx9
Mave 155kgx5->177.5kgx4
Penkissä 70kgx7->85kgx6
Vyötärö 82cm->75cm
Reisi 64->62

Treenistä sen verran, että treenaan yhdellä Berkhanin suosittelemista ohjelmista, joka löytyy täältä: http://www.leangains.com/search/label/Training (rullaa n.1/3 sivusta)

Teen fyysistä työtä, niinpä treenipäivinä tulee syötyä päivän raskaudesta riippuen 3000-4000kcal(useimmin 3500-3800) ja lepopäivinä 2000-2700kcal. Treeniä siis 3x viikossa.

Ei voi muuta kuin suositella. Ainoana miinuksena olen huomannut, että kannattaa varoa ettei anna mahalaukun venyä liikaa. Älä siis syö täysin ähkyyn(paitsi ehkä alkuvaiheessa, jos ei millään saa muuten ruokaa uppoamaan). Kokeilin tätä syömistyyliä myös viimevuonna ja silloin pystyin syömään 3000-5000kcal(kiinteää ja täyttävää ruokaa, kuten 1.5kg kanaa + riisiä + salaattia, puuroa jne) yhdeltä istumalta niin helposti, että jo tunnin tai kahden päästä oli järkyttävä nälkä. Vaihdoinkin sen jälkeen takaisin perinteiseen 6-8 kertaa päivässä syömistyyliin ja sain vatsan taas tottumaan pieniin aterioihin alun hankaluuden(järkyttävä nälkä) jälkeen.

Edit. Syömisikkunasta sen verran että yleensä syön 2 kertaa päivässä ja aterioista isoin heti treenin jälkeen ja toinen n. 2-6 tuntia sen jälkeen. välillä lepopäivinä syön vain kerran jolloin paastoa voi tulla 24h.
 
Zenefiltä hyvä postaus.
Ymmärsinkö nyt oikein, että IF:llä ei treenata samoin kuin normisti? Eli esim normi treenistä: rinta päivänä 3x8-12 vinkopenkki, 3x8-12 suorapenkki, 3x12 vinopenkki käsip, 2-4x15 vipunostot? Levot 30-45sek. Samaa ideologiaa kaikissa lihasryhmissä.
Tai supersettinä jalat, ei oikein tunnu menevän IF:n kategoriaan?
Jos nyt vielä saisi jonkun sopusuhtaisesti lihasta IF:llä saaneen treenivinkit, niin KIITOS.
 
Pitkään on tämä IF kiinnostanut kun melkein koko elämän puoliksi IF tyylisesti syöty :D Yritin kaivella eri hakukoneilla ja searcheilla, että mikä tämän jutun idea on muu kun se, että auttaa niitä jotka eivät esim aamuisin ehdi syödä ym. Voisiko beginner tai joku muu tietäjä listata pieno muotoisen (IF perus idea) tyylisen jutun missä kerrotaan olennaisimmat jutut, mutta kuitenkin tänään olisi tarkoitus alotella ja ajattelin tuollaista kun 22-16 paastoa elikkä klo 16-22 sitten syötäisiin. miltäs se kuulostaisi ? reenin jälkee hiilareita! ja iso safka!! Bcaa ennen ja jälkee reenien (treenit klo 16:00) miinuksilla 700-1000kcal niin sali kun välipäivinäkin! eiks je !?
 
Zenefiltä hyvä postaus.
Ymmärsinkö nyt oikein, että IF:llä ei treenata samoin kuin normisti? Eli esim normi treenistä: rinta päivänä 3x8-12 vinkopenkki, 3x8-12 suorapenkki, 3x12 vinopenkki käsip, 2-4x15 vipunostot? Levot 30-45sek. Samaa ideologiaa kaikissa lihasryhmissä.
Tai supersettinä jalat, ei oikein tunnu menevän IF:n kategoriaan?
Jos nyt vielä saisi jonkun sopusuhtaisesti lihasta IF:llä saaneen treenivinkit, niin KIITOS.
IF ei pakota treenaamaan mitenkään omalla tavallaan. Tässä ketjussa on puhuttu esim Leangains:stä, jonka kehittäjä suosii matalan volyymin ja korkean intensiteetin treenejä kuvaamasi treenin sijasta. Linkki vaikka tuosta: http://www.leangains.com/2008/12/reverse-pyramid-revisited.html. Itse en ihan suoraan moisella tavalla pystyisi treenaamaan, mutta voisin suositella vaikka Wendlerin 5/3/1 -menetelmää, josta myös löytyy ketju palstalta.

Pitkään on tämä IF kiinnostanut kun melkein koko elämän puoliksi IF tyylisesti syöty :D Yritin kaivella eri hakukoneilla ja searcheilla, että mikä tämän jutun idea on muu kun se, että auttaa niitä jotka eivät esim aamuisin ehdi syödä ym. Voisiko beginner tai joku muu tietäjä listata pieno muotoisen (IF perus idea) tyylisen jutun missä kerrotaan olennaisimmat jutut, mutta kuitenkin tänään olisi tarkoitus alotella ja ajattelin tuollaista kun 22-16 paastoa elikkä klo 16-22 sitten syötäisiin. miltäs se kuulostaisi ? reenin jälkee hiilareita! ja iso safka!! Bcaa ennen ja jälkee reenien (treenit klo 16:00) miinuksilla 700-1000kcal niin sali kun välipäivinäkin! eiks je !?
Je! Paitsi että jos syöt heti treenin jälkeen, et välttämättä tarvitse sitä BCAA:ta, edes ennen treeniä. Muutoin pyyntösi kuulostaa vähän laiskalta, sillä tässä ketjussa tuo perusidea useammasta IF-menetelmästä on kyllä hyvin esitetty.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom