GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%

Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

Mulla oli paastosokeri tasan 6 ja A1C 31 eli tasan puolivälissä viitearvoja. En tiedä mitä paastosokeriin vaikuttaa kun päivän suurin mäsäytys on illalla, varmaan siinäki riippuu mitä syö.
 
@Force Sulla on paastosokeri näköjään vähän yli 6. Miltäs näyttää A1C ja onko koskaan otettu sokerirasitustestiä eli ensin mitataan paastosokeri, sit turpaan 75 g glugoosilientä ja uusi mittaus 2 h päästä.

Aiemmin mittaillut 5,1 - 5,6 12h arvoja. Vielä kuukausi sitten 5,6 mitattu ja alkuvuodesta löytyy 5,1.

HbA1c oli viime vuonna 38 (20 - 42).

Ei ole ikinä otettu sokerirasitusta. Testaan ite dekstroosilla.

Mutta nyt sain motivaatiota noista yli 6:n 10h arvoista parantaa elintapoja.

Itse kirjoittanut tällasen listan millä lähteä hoitaa verensokereita. Ei tarvii kaikkia kohtia tehdä välittömästi.

1. Alle 10g hiilaria päivässä, ketoosi
2. Ruuan määrä niin että paino tippuu, vedetään kireään kuntoon asti. Insuliiniherkkyys nousee pakosti.
3. Ruuat nautitaan max 4h aikana ja 20h paastoa.
4. Kerran kuussa +3 vrk paasto. Pari kertaa vuodessa pidempi paasto kasvattaen sen pituutta aina vähintään viikkoon asti. Mieluummin useaan viikkoon.
5 Liikuntaa, aerobista sekä voimailua. Ruuan jälkeen 10min kävely
6. Lisäravinteena Berberiiniä, ALA, kromi, magnesium, D-vitsku, kaneli, probiootit, ginseng, apple cider vinegar.
7. Hormoonitasot tottakai pitää olla ok. Testot ja kilpparit. Testo taistelee diabetestä vastaan ja alhaine testo usein kaverina diabeteksen kanssa.
8. Jos nuo ei vielä meinaa riittää niin lääkkeistä metformiini + semiglutidi.
 
Viimeksi muokattu:
Heh, tolla listalla tippuu sokrut "nollaan" ;) Mut vakavasti ottaen, jos jaksaa/pystyy noudattaa listan juttuja, niin ei tarvitse 7- ja 8-kohtaa käyttää tod.näk. ikinä....
 
Heh, tolla listalla tippuu sokrut "nollaan" ;) Mut vakavasti ottaen, jos jaksaa/pystyy noudattaa listan juttuja, niin ei tarvitse 7- ja 8-kohtaa käyttää tod.näk. ikinä....

Joo nuo keinot hoitaa varmaan >99 % esi diabeteksista kuntoon. Tossa listassa suuntaviivoja ja käyttää siitä sen verran kuin tarvitsee että sokerit hallussa.

Tuo pitkä sokeri 38 arvo ei saanut vielä aikaan muutosta tavoissa vaikka haluisin nähdä paljon matalamman arvon. Olin vähän yllättynyt kun tuohon aikoihin mittaillut ihan ok alle 6:n paasto 12h arvoja. On tullut kuitenkin vähän perehdyttyä mitä pitäisi tehdä kun haluaa sokerit alas.

Tohon listaan vielä lisäyksenä ruokavalion sisällöstä.
Ei tarvi mennä niin extremeen että on ketoosissa. Mutta siihen suuntaan että vähemmän energiaa hiilarista, enemmän rasvasta ja protskusta.
Pointtereita ja yksittäisiä ruoka-aineita;
-Sokerit pois
-Terveellisiä rasvoja
-Kasviksia (erityisesti parsakaali ja pinaatti)
-Marjoja
-Sitrushedelmä
-Kuitua
-Ei puutoksia mistään (esim. kalsiumin saanti riittävä jos ei käytä maitotuotteita)
-Omenaviinietikkaa 1-3 kertaa päivässä aterioiden yhteydessä
-Vihreä tee

Lisää lisäravinteita millä havaittu verensokeria madaltavia vaikutuksia;
-Kurkumiini
-Inkivääri
-Resvatrol
-Grape seed extract
-Pine bark extract
-Green coffee extract
 
Pahasti näyttää Forcen lista siltä että homma lopahtaa viimeistään1-2kk jälkeen koska keinot liian tiukat ja rajoittavat. Rupeisin itse varmaan seuraamaan instassa Marcus Fillyä ja Paul Saladinoa ja syömään siihen tyyliin. Pätkäpaasto mukaan ~8h aikaikkunalla ja parin kk välein ~3pv paasto. Toki jos kantti kestää niin annan mennä vaan miten haluat 👍
 
Pahasti näyttää Forcen lista siltä että homma lopahtaa viimeistään1-2kk jälkeen koska keinot liian tiukat ja rajoittavat. Rupeisin itse varmaan seuraamaan instassa Marcus Fillyä ja Paul Saladinoa ja syömään siihen tyyliin. Pätkäpaasto mukaan ~8h aikaikkunalla ja parin kk välein ~3pv paasto. Toki jos kantti kestää niin annan mennä vaan miten haluat 👍

Tuo oli vaan listaus keinoista mitä tiedän että on käytettävissä. Tarkoitus ei ole itselläni käyttää noita kaikkia kohtia varmaan ikinä, ainakaan yhtä aikaa.

Tällä hetkellä tavoitteena vaan pieni painon tiputus, ruokavalion lievä viilaus ja treeniä enemmän. Ei ole itsellä niin huonot sokerit että tarvitsisi rajumpia muutoksia. Pätkäpaastoa lähiaikoina toteuttanut huonosti niin nyt takas 4/20 rytmiin. Ja +3 päivän paastoja mitä tein aiemmin niin niitä myös taas mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Mites ootte tehny vitamiinien kanssa? Ite vetelen aina aamuisin d-vitamiinia, kalaöljyä ja sinkkiä. Iltaisin magnesiumia ja sinkkiä.

Lasketaanko nuo paaston rikkomiseksi?
 
Tuliko testattua?

(Miksi tässä osiossa on muuten kaksi ketjua paastosta? Eikö nämä voisi yhdistää?)
Eikös ne aikanaan nimenomaan erotettu omikseen, ku pätkäpaasto eroaa niin oleellisesti pidemmistä paastoista? Onhan täällä aika monta ketjua erilaisista treeniohjelmistakin...
Se on vaan itellä nälkäkontrollin takia olennaista ettei syo mitään. Joku voileipä aamulla riittää että 2h päästä nälkä. Ilman sitä ei nälkää.
Voileipä nimenomaan sisält niin paljo hiilaria, että väistämätön seuraus on insuliinipiikkaus, verensokerien tipahtaminen, "nälkä" (sokerihimo).
Nimenomaan. Ei pidä ajatella mitään minimaalisia terveysväitteitä tai kysellä ”katkaiseeko tämä paaston?” vaan keskittyä juurikin tällaisiin käytännön asioihin kuin nälkä, yleinen olotila, jaksaminen jne.
Tämä. Ja yleisesti, jos nälkäiseltä tuntuu, parempi musta kahvi, vaikka bulletproofina, tai jos on todennut pähkinät esimerkiksi rasvahappoprofiililtaan itselleen sopiviksi, niin sieltä energiaa.
No paljonko siinä cappuccinossa on kaloreita ja mitä vaikutusta sen juomisella tai juomatta jättämisellä on?
Ei ne kalorit, vaan se lähde. Rasva ei nosta insuliinia, osa kalorittomista energiajuomista, purukumeista, jne. nostaa. Ja se insuliinipiikki katkaisee paaston.
Capuccinoa ei oikein voi tehdä rasvattomasta maidosta tai maidonkorvikkeesta ja sitä tulee kuitenkin äkkiä 1dl sinne. Kyl siitä jo vähän kertyy kaloreita
En tiedä. Oon vaan lukenut, että maito kahvissa katkaisee paaston. En mä näihin sen enempää ole perehtynyt. Cappuccinoon sitä maitoa tulee reiluhkosti. Arviolta vähintään desi. Yritän nyt vaan kokeilla tätä 16:8 paastoa muutaman viikon ja katon miten vaikuttaa mieleen, kroppaan, treeneihin jne.. Ja nyt jos kerran teen, ni haluaisin tehdä kunnolla. Jos jossain sanottaisi, ettei se katkaise paastoa, ni sit käyttäisin sitä maitoa. Seuraan vaan ohjeita.
Nimenomaan täysrasvaisella luontaisella tuotteella, jota voisi halutessaan kotiolosuhteissa ilman laboratoriota valmistaa, kokeilemaan mikä laatu ja määrä itselle sopii.

Maidossa on aika paljon hiilaria kuiten, mutta kokeilemalla se selviää.

Tää, jos mikä, on juttu jota ei voi kirjoista (netistä) lukemalla oppia, pitää kokeilla ite.
 
48 h paastokokeilu himassa meni ilman ongelmia. Yleensä paasto on jäänyt vain töihin, joissa sujuu 30-36 h ongelmitta. Täytyy yrittää kokeilla venyttää tota vapaa-ajalla tapahtuvaa paastoamista pitempikestoiseksi. Jopa firman lekuri yllättäen oli samaa mieltä, että kannattaa ilman muuta kokeilla lisää. Hämmästeli mun pitkää sokeria, että oli alhaalla, vaikka olen syönyt enemmän tai vähemmän kuin villisika savannilla yli 30 v. Parempi myöhään, kuin ei ollenkaan sanoi lihava Mode ennen sydistä ;)
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Mites ootte tehny vitamiinien kanssa? Ite vetelen aina aamuisin d-vitamiinia, kalaöljyä ja sinkkiä. Iltaisin magnesiumia ja sinkkiä.

Lasketaanko nuo paaston rikkomiseksi?

Ei ole varmaan hirveästi merkitystä. Ite otan aamulla monivitskun ja illalla syömisikkunan aikana muut jauhot ja pillerit.

Sitähän sanotaan että antioksidantteja ei kannattaisi ottaa paaston aikana sillä ne helpottaa kropan oksidatiivista stressiä ja paastossa halutaan että kroppa on stressaantunut ja sitä ei saa auttaa. Oma luulo ja mielipide näissä vuorokauden sisäisissä paastoissa (pätkäpaasto) on että tuskin on mitään merkitystä. Alle vuorokauden syömättömyys on niin lyhyt aika ettei poikkea "normaali" tilanteesta juuri mitenkään. Pätkäpaaston oikeat hyödyt käytännöllisyys, nälkäkontrolli, vireystila ja puoliautomaattinen ruuan määrän kontrollointi.

Pidemmissä >2 vrk paastoissa sitten noita normaalista poikkeavia reaktioita ja terveyshyötyjä.

Ite nyt taas tauon jälkeen 2 päivää mennyt yhdellä pienellä alle 1000 kcal aterialla, 24h paastoa välissä. Vielä molempina päivinä 1,5h sykkeennosto treeniä. Ei minkäänlaista nälkää ja erittäin hyvä olo. Tänään sama setti. Töissä syömättä, töiden jälkee ryhmäliikunnat, ja illalla kotona ateria.
 
Jonkun lounaspaikan seinällä oli kyltti
"Syö päivällä kuin kuningas, illalla kuin kerjäläinen"

Edit. Googletin lauseen
”Syö aamulla kuin kuningas, päivällä kuin prinssi ja illalla kuin kerjäläinen”
 

Hmm, tämäpä kiva.

Olen noin tehnyt jo pitkään, mutta aina kuvitellut, että ei kai se ihan optimaalista ole, kun kukaan muu ei noin tee.
Itselle vaan se käytännöllisin ja helpoin tapa syödä.

Syön siis kaiken mitä syön, n. 6-8 tunnin aikana. n. klo 7-15.

Painojen kolistelut sitten illemmalla, muttei mitään palkkareita.
Mielestäni siinä on palkkaria vatsa täynnä ihan riittävästi, kun syönyt jo 2-3 kertaa.
(Mike varmaan eri mieltä asiasta, mutta ihan sama)
 
Pitäny vuosia kokeilla tuota että syömisikkuna ajoissa ja ilta paastoa. Käytännön kannalta vaan ollu helppoa syödä mäsäyttää illalla. Yötä vasten kun ois paastossa niin alkuyöstä kasvuhorkkaa erittyisi paljon enemmän. En tiedä sitten koko yön kasvuhorkka määrään vaikuttaako. Se on kuitenkin selvä että jos juuri ennen nukkumaanmenoa mäsäyttää ja verensokerit on pari tuntia koholla niin silloin ei kasvua erity.
 
Ylivoimaisesti paras tapa mulla on syödä aika lähellä ennen nukumista ja sitten ratsastaa sen jälkeen aikaa vastaan. Tämä on helppoa siksi, että aamuisin/päivisin ei ole koskaan näläntunnetta. Oikeaa nälkää tällä osiolla ei ole tainnut nähdä ketään? Toi on varmaan mulla ainakin välillä ongelmallista, että tunnistaa, mikä on vain mieliteko, ja mikä oikea signaali, että nyt pitäis syödä tarpeeseen.
150 kg kiloisena porsaana pystyisin ainakin teoriassa olemaan lähemmäksi 6 kk syömättä, jos kaikesta muista jutuista pidettäisiin huolta kuten vitskut, mineraalit yms.
 
Pitkästä aika Thomas Delauerin videoita katselin. Oli useita hyvän oloisia videoita insuliini/verensokeriin liittyen ja paasto hommista. Hänkin tunnustaa että aiemmin oli aivan liian keskittynyt autofagiaan ja pelkäsi ottaa yhtään kaloria paaston aikana jne. Ja puhuu nyt early time restricted feedingin puolesta, eli syömisikkuna aiemmin päivällä.

Itellä tänään alkoi kokeilu että aloitan syömisikkunan töissä lounaalla 11 aikaan ja viimeinen ateria tossa töiden jälkeen 16-18 aikaan. Vähän pitkältä tuntuu syömisikkuna kun tottunut että max 4h ja yleensä 1-2h. Saa nähdä miltä tuntuu olla ilta syömättä.


View: https://www.youtube.com/watch?v=Gzc_eDTpOLs



View: https://www.youtube.com/watch?v=e6JZqX6lQV8



View: https://www.youtube.com/watch?v=MeaPn43d_Dc
 
Back
Ylös Bottom