Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Niin aina.Olipa surkeasti toteutettu tutkimus.
Kyllä, mutta ei 5 x 30 grammaa. Jostain OMADista nyt puhumattakaan.If:ssä saa helposti vaikka sen 3x30 grammaa tai enemmänki.
Aika moni tuntuu kuvittelevan, että se on hyvä idea. Eikä siinä tietysti mitään, jos tavoitteena ei ole lihaskasvun maksimointi.Ite en kyllä edes yrittäsi lihaksia kasvattaa if:llä. Pelkästään plussille pääseminen ismpi ongelma kuin proteiini pulssit.
Eikö muka itsestäsi tuo ole surkea toteutus, jos tutkitaan lihaskasvua ja syödään 90g proteiiniä/pv ?Niin aina.
Niin aina.
Eikö muka itsestäsi tuo ole surkea toteutus, jos tutkitaan lihaskasvua ja syödään 90g proteiiniä/pv ?
Kyllä, mutta nyt puhutaankin optimaalisesta/maksimaalisesta.8 tunnin aikaikkuna on riittävän laaja lihaskasvatuksenkin ravitsemukseen.
Ei syöty mitään 90 grammaa. Proteiinia syötiin sellaiset 1,4 grammaa per painokilo. Ja vaikka tämä onkin hieman alakanttiin yleisistä suosituksista (esim. Aragon ja Schoenfeld 1,6-2,2 g/painokilo), niin ei tuo mikään säälittävän pieni määrä ole.Eikö muka itsestäsi tuo ole surkea toteutus, jos tutkitaan lihaskasvua ja syödään 90g proteiiniä/pv ?
Jokaisen tutkimuksen kohdalla voi tietysti aina miettiä, että miten tämä olisi kivempi tutkimus. Ei tässä varsinaisesti tutkittu IF:ää, vaan proteiinin jakamista. Ja hyvin hyödyllistä dataahan tämä on.Kyllähän noissa mielellään näkisi kellonaikoja eikä vain "breakfast, lunch and dinner", nopeasti silmäiltynä en huomannut mihin aikaan mikäkin ateria syötiin. Kuten edelläkin vihjattu, niin kiinnostaisi myös onko vaikka tuplasti suuremmalla proteiinimäärällä erot vastaavat, kun ateriakohtaiset suhteet säilyy.
A crossover study found that individuals having an evenly distributed PI over their daily meals had significantly greater 24-h MPS than those who had PI skewed toward evening meals, even though the diets were isoenergetic and isonitrogenous (22). In addition, Moore et al. (23) elucidated that adequate PI [0.24 g/kg body weight (BW)] is required to maximize MPS in the young population. Based on this threshold value, inadequate PI at breakfast is apparent in many of the previous studies (13, 21, 22). Furthermore, the habitual low PI at breakfast in the general population suggests that increased PI at breakfast can be an effective intervention to increase 24-h MPS and subsequently help achieve greater muscle mass during RT.
Videolla Layne puhuu 90 grammasta about, ajassa 1:30 ->Ei syöty mitään 90 grammaa. Proteiinia syötiin sellaiset 1,4 grammaa per painokilo. Ja vaikka tämä onkin hieman alakanttiin yleisistä suosituksista (esim. Aragon ja Schoenfeld 1,6-2,2 g/painokilo), niin ei tuo mikään säälittävän pieni määrä ole.
Mutta onko se mps "pulssi" yhtä vahva, jos ateriaväli pienenee? Jotenkin muistelisin että Tikka on tuosta joskus jotain maininnut.Pointti onkin siinä, että silloin varmasti olisikin järkevää jakaa se isompi proteiinimäärä vielä useampiin aterioihin.
Ja jos proteiinimääriä kasvatettaisiin, niin silloin jokaisella aterialla varmasti saavutettaisiin se maksimaalinen MPS. Pointti onkin siinä, että silloin varmasti olisikin järkevää jakaa se isompi proteiinimäärä vielä useampiin aterioihin. Ei syötäisi esim. 3 x 50 grammaa, vaan 5 x 30 grammaa. Hyvin loogista, kun katsotaan faktoja. Tuolta tutkimuksen tekstistä:
A crossover study found that individuals having an evenly distributed PI over their daily meals had significantly greater 24-h MPS than those who had PI skewed toward evening meals, even though the diets were isoenergetic and isonitrogenous (22). In addition, Moore et al. (23) elucidated that adequate PI [0.24 g/kg body weight (BW)] is required to maximize MPS in the young population. Based on this threshold value, inadequate PI at breakfast is apparent in many of the previous studies (13, 21, 22). Furthermore, the habitual low PI at breakfast in the general population suggests that increased PI at breakfast can be an effective intervention to increase 24-h MPS and subsequently help achieve greater muscle mass during RT.
Hyvä kysymys, mutta tämähän olisikin yksi "strike" lisää IF:lle. Eli olisi syytä laajentaa syömisikkunaa, jotta saadaan aterioiden välille tarpeeksi suuri ero.Mutta onko se mps "pulssi" yhtä vahva, jos ateriaväli pienenee? Jotenkin muistelisin että Tikka on tuosta joskus jotain maininnut.
Voi se kannattaa jostain muusta syystä kuin MPS:n maksimointi. Esim. isommalla määrällä parempi kylläisyyden tunne ja nälkä pysyy poissa tms. Mutta ei sillä isommalla annoksella saa käsittääkseni MPS:ään kumpaakaan, isompaa "pulssia" tai pidempää kestoa.Juu noistahan tuo viittaus 22 tutki noin 90g määrillä proteiinin jakamista iltapainotteinen vs. tasainen (kokonais-MPS 24h aikana) ja viittaus 23 näyttäisi olevan tutkimus maksimiannoksesta (MPS mitattu aterian jälkeen), jota suurempi annos ei anna mittausajankohtana suurempaa proteiinisynteesiä. Näin siis tiivistelmien perusteella.
Tää sun tulkintahan tukee sitä käsitystä, että ~30g enempää proteiinia ei kannata syödä kerralla. Itse en tiedä tarkkaan, kuinka proteiinisynteesi toimii ja antaako 50g pidemmän vaikutuksen kuin 30g. Liekö tuostakin jotain dataa, luulisi ainakin?
An even balance of protein intake at breakfast, lunch and dinner stimulates MPS more effective than eating the majority of daily protein during the evening meal (Marerow, 2014). Providing 20 g of protein every 3 hours stimulates MPS more than providing the same amount of protein in less regular doses (40 g every 6 hours), or more regular doses (10 g every 1.5 hour) (Areta, 2013).
Protein intake alone stimulates MPS in the 1-3 h period after ingestion. Subsequently, MPS rates fall back to basal rates. However, in post-exercise condition, protein stimulated MPS rates in both the 1-3 h and the 3-5 h period.
Tässähän on kysymys ja vastaus samassa...Miten OMADia vois soveltaa vuorotyön kanssa.
treenit teen herätessä ja syömiset ois helppo hoitaa vasta pari tuntia ennen nukkumaan menoa..
Entäpä jos bulkkausstrategia olisi seuraava:
Lopputulos olisi siis lievä bulkki, jolloin lihaksille annettaisiin reippaasti rakennusaineita, ja vain parina päivänä niitä nipististettäisiin pois ja koko aineenvaihduntaa vähän epätasapainotettaisiin. Yhden IF-päivän voisi treenata (on se ihan mahdollista tyhjänä nostaa punttia) ja yhden vapaapäivän voisi pitää osapaastoa.
- viitenä päivänä viikossa noin 20 % plussalla kulutukseen verrattuna ja proteiini runsasta yhdessä rasvan kanssa, hiilarit alhaalla (siis vähän modifioitu keto),
- kahtena päivänä viikossa skipataan aamiainen plus aamuvälipala (tai iltaruoka ja iltapala) ja tehdään 16-8 -IF,
- seitsemän päivän kokonaiskalorimäärä olisi noin 5% yli koko viikon yhteenlasketun energiakulutuksen?
Miltä kuulostaisi?
Miten OMADia vois soveltaa vuorotyön kanssa. Ja miten jengi tekee treenien ja syömisen syklittelyn? Treenin jälkeen syödään vai? Itellä tosi vaihtelevat unirytmit ja treenit teen herätessä ja syömiset ois helppo hoitaa vasta pari tuntia ennen nukkumaan menoa..
Entäpä jos bulkkausstrategia olisi seuraava:
Lopputulos olisi siis lievä bulkki, jolloin lihaksille annettaisiin reippaasti rakennusaineita, ja vain parina päivänä niitä nipististettäisiin pois ja koko aineenvaihduntaa vähän epätasapainotettaisiin. Yhden IF-päivän voisi treenata (on se ihan mahdollista tyhjänä nostaa punttia) ja yhden vapaapäivän voisi pitää osapaastoa.
- viitenä päivänä viikossa noin 20 % plussalla kulutukseen verrattuna ja proteiini runsasta yhdessä rasvan kanssa, hiilarit alhaalla (siis vähän modifioitu keto),
- kahtena päivänä viikossa skipataan aamiainen plus aamuvälipala (tai iltaruoka ja iltapala) ja tehdään 16-8 -IF,
- seitsemän päivän kokonaiskalorimäärä olisi noin 5% yli koko viikon yhteenlasketun energiakulutuksen?
Miltä kuulostaisi?